Thursday, December 23, 2010

~Tips Mengapa Remaja Lari Dari Rumah~

ehem2...fiz kembali lagi..!!
di malam hari laa..kih3
dah macam burung hantu kan??
bila malam baru laa nak post macam2..kih3..

ok laa,,kita kembali di tajuk kita ea??
malam ni nak cerita tentang Tips Mengapa Remaja Lari Rumah..!!
tapi macam tak sesuai sikit kan tajuk nya??kih3...
sesuai untuk ibu bapa ni..tapi ada ke orang yang dah ada anak nak baca blog fiz ni kan??hurmmm..

antara sebab nya adalah:

  • Berkelahi dengan ibu atau bapa...
  • Ibu bapa berkelahi depan anak2..
  • Ibu selalu membebel..
  • Ibu bapa memberi tekanan..
  • disisihkan daripada adik beradik yang lain..
  • mengandung anak luar nikah
  • cinta ikut teman lelaki dan ada juga teman sejenis..kih3
  • terlalu memberi kebebasan
  • Cara Gaya Disiplin ibu bapa yang terlalu ketat..
  • personaliti remaja iaitu penghargaan kendiri yang rendah..
  • keadaan rumah yang sempit
  • penderaan fizikal atau seksual
  • tidak sehaluan dengan ibu atau bapa tiri
  • kekurangan kasih sayang
  • kemiskinan..
  • kelurga yang bercerai..

hah..!!..kepada sesiapa nak lari rumah tu ikut laa tips ni..mudah kan??kih3..


sekarang guna rambut je..kih3





Hafiz: fikir banyak kali nak lari dari rumah yaww..!!..kih3

1 comment:

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...