Friday, May 6, 2011

~REVIEW: Fast And Furious 5...(FAST 5)...~

Tajuk pon dah tahu kan fiz nak cerita tentang apa kan??
ye laa...
semalam fiz pergi tengok dengan kawan-kawan...
fiz pon tak tahu menahu sangat cerita ni hah..
malas nak buat research tentang Fast 5 ni..
sebelum ni selalu tengok movie fast n furious ni dekat tv je...
tv3 kan selalu buat ulangan...
tapi bila tengok semalam baru laa seronok sikit sebab tengok dekat skrin besar pulak kan..

pelakon??
masih ramai yang sama sebelum ni...
fiz bukan ingat sangat nama nye ni...
hah..tengok laa poster nye ni..
mesti ramai dah tahu kan???



poster filem dia...nampak classic kan??




tak tahu pulak yang the rock ni pon berlakon dalam ni...nampak jantan sangat...kih3
kan fiz tak buat research cerita ni...
terkejut tang janggut dia tu....seksi..kah3



orang tua ni berlakon sebagai orang kaya brazil a.k.a orang yang jahat dalam cerita ni..
tak mencabar laa orang jahat dia...tak best




orang kulit hitam ni pulak..paling banyak buat humor dalam cerita ni...
sengal betul.....nampak cerita ni tak serius sangat laa...

perbezaan yang fiz nampak laa kan...
yang ke 5 ni kurang aksi sikit...
lebih banyak kepada cara-cara nak rompak bank tu hah...
sebelum ni kan ada banyak yang diaorang lumba kereta kan??..tapi ni sikit...
nanti bila korang tengok,,ada 2 scene yang korang akan cakap "alaaaa...kenapa tak tunjuk diaorang lawan kereta.."...
lagi......lebih banyak unsur humor berbanding serius....
sebelum ni kan dari awal sampai habis macam tegang je suasana nye kan???
CGI dia okey....
tapi ada bahagian yang longgar sikit....
tapi okey cerita ni di tengok..

tapi bila dah habis cerita ni..korang akan..."wah..tak sangakanya..!!"
apa yang tak sangka??
sebab korang tak kan perasan apa yang berlaku....
jalan cerita dia sangat berbeza....

hah..!!
dah2...
fiz tak boleh cerita lebih2..nanti dah tak surprise kan..
tapi tengok laa trailer cerita ni dulu....











Hafiz: semalam beli popcorn large dan strawberry large untuk fiz SEORANG...gila kan??..kah3

2 comments:

  1. film nih memang menarik
    tak rugi pun tgok dkt wayang
    daripada awal hingga penamat memang teruja jer menonton

    ReplyDelete
  2. @hans
    tau x pe..
    sronok tgok dkat wayang lg..!!

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...