Tuesday, May 3, 2011

~Fakta - Fakta Tentnag Kate Middleton


Hah..!!!..
nmpak tak gambar atas tu??
belum reda lagi kisah perkahwinan diraja ni hah...
fiz pon sempat wish tau...
tapi dia tak baca pon agaknya...kah3..

tapi masih ramai yang cerita tentang perempuan ni ha...
habis aku kena saman nanti kang..kih3

malam ni fiz nak cerita tentang fakta dia..
kalau ada orang yang dah baca..buat2 belum baca..kih3

- Anak palin tua dari 3 adik beradik
- nama sebenar Catherine Middleton..
- Ayah bekas Juruterbang
- Ibu bekas pramugari...
- Dari keluarga kelas menengah
- Keluarga berniaga barang2 acara dan pesta
- lahir pada 9 Januari 1982 di Berkshire, London
- Kate jumpa William di St. Andrews, Skotlandia pada 2001..tinggal satu rumah bersama kawan2 dia yang lain...
- April 2004..kali pertama Kate keluar bercuti dengan William, Harry dan Prince Charles di Swirtzeland
- Pernah putuskan hubungan pada tahun 2007,,katanya si willian ni sibuk dengan latihan tentera dia tu...
- Pernah dpat gelaran dari majalah di UK iaitu "Waity Kaite" sebab perkahwinan dia hampir gagal..
- Tak suka dibandingkan dengan Princess Diana...siapa yang nak kan dibanding2??
- William melamar Kate di Kenya pada Oktober 2010
- Pihak istana umum tunang pada November 2010
- Guna pakai gaun dari Sarah Burton
- Berlangsung di Gereja Westminster Abbey, London
- Pada 29 April 2011
- Tamat penantian Kate selama 8 TAHUN nak kahwin..lama tu??
- Akan menetap di North Wales..tempat kerja william iaitu Jabatan Tentera Diraja..
- dan sekarang menerima gelaran "Duchess of Cambridge"


fuhh..!!
penat taip banyak2 ni..
hah..
dah habis baca??
siapa kata orang Diraja hanya boleh kahwin dengan keturunan Raja je???~



Hafiz: berangan jadi Putera Raja jap...kih3

2 comments:

  1. sy pun ade wat entry pasal kate, ..huhu.

    http://wanakmalzulaikha.blogspot.com/2011/05/royal-wedding-of-prince-william-kate.html

    saya pun sellau berangan dpt kahwin dgn anak raja :) huhuu

    ReplyDelete
  2. whoa!! dreaming ya bgoss!!! heee ^__^

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...