Sunday, April 3, 2011

~REVIEW FILEM: CUN...!...erk???

Salam 1 auw..auw..auw...
semalam keletihan baru balik dari Youth Media Carnival menyebabkan tak sempat nak update blog lagi pon sampai kolej pukul 1 pagi..
gila tak??
gambar pon tak sempat nak update dalam laptop..
kalau sempat esok fiz update ok??
hah..!!..siapa yang belum pergi tu pergi laa sebab malam ni kan konsert akhir a.k.a penutup...kih3..
esok pulak fiz pergi rombongan ke Angkasapuri RTM untuk COM163..
dalam bab Writing For Broadcasting..
kena pakai formal..lemah betul laa..!!!



Semalam...
bila event tu buat dekat DP mestilaa sempat nak tengok movie...ambil kesempatan laa ni..lagi pon bukan selalu dapat tambang bas free uollsss...
semalam tengok ber lima...
meriah panggung tu dek ketawa hilai dan jeritan..
bukan seram tapi kelakar...
tapi kalau babak sedih memang sedih...
kena pulak dekat jiwa sensitif macam fiz ni memang menangis laa...erk???....
overall fiz suka tapi pakaian Maya karin tu yang fiz tak berapa nak suka sangat....

Tahu tak kenapa ada desas desus yang cakap Maya dengan Remy bercinta???
sebab dalam cerita ni laa..
nampak real sangat macam bukan dalam lakonan...dulu pengarah dia ada cakap yang pembikinan filem ni terpaksa direhatkan sebentar sebab macam tak ada kimia...tapi selepas Maya dengan Remy berlakon teater Natrah...cerita ni disambung balik...

Watak sampingan dalam cerita ni pon memainkan peranan jugak..
terutama nya Faezah Elai yang jadi PR Maya dan adik Remy iaitu Manis lakonan Nadiyatul Nisaa yang agak cacat sikit...Kartina Aziz pon apa tak kurang nya siap bergaduh dalam tasik lagi..kah3..yang Ning Baizura pulak sangat menjengkelkan....tak habis2 dengan trademark dia "roll vt" sambil tangan buat pusing2....mesti korang menyampah punya laa...

nak cerita apa lagi ek??
hah..!!..babak yang fiz suka....of course laa yang Remy tengah mandi dekat sungai shirtless sambil hisap jari maya buang bisa...HEROIC sangat..!!!..tapi babak yang paling fiz suka adalah masa Manis luahkan perasaan sedih dia dekat Maya....tapi babak yang fiz teramat suka adalah masa Remy nak melamar Maya atas kerbau........kalau babak yang paling sweet adalah...Maya melamar Remy semula selepas perebutan cinta dengan Jehan Miskin...kih3...

paling fiz tak boleh bla sangat lagu tema cerita tu...
sangat kelakar ,, gedik sampai buat orang macam nak penampar je siapa yang menyanyi,, buat lirik dan lagu tu laaa ...kalau tak caya tengok laaa...

dah2...
penat fiz bagi persuasive speech ni..
datang tengok sendiri..
dah mula ditayangkan...
rasakan romantisannya....ada ke perkataan tu??..kih3




Hafiz: "siapa kata KLCC tak boleh bersatu dengan sawah padi??" =)

No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...