Friday, June 28, 2013

Artikel Pertama Artis di dalam Majalah !

Salam 1 Aw Aw Aw,
hari ni nak cerita sedih dan gembira.
hahaha. sedih banyak dari gembira. hahaha
hari ni aku nak tunjuk artikel yang dibuat oleh aku sebanyak 1% sahaja. hahahahaha
pelik kan?
tak pe, aku huraikan nanti. hahaha.
aku nak tulis pon tak sampai hati. rasa nak bunuh diri je. hahaha



nampak tak nama penulis tu siapa ? hahahahaha
kalau nama saintifiknya adalah byline iaitu nama penulis.
artikel ni di muatkan dalam Student Leader Magazine dan temanya adalah Sukarelawan,
so pensyarah aku suruh buat satu artikel. 
dan atas tu hasilnya.
aku dah mintak tolong akmal untuk poskan magazine tu untuk aku. hehehe

dan yang sedihnya adalah, sebenarnya editor cuma ambil TAJUK SAHAJA dari artikel yang aku hantar untuk di edit. sumpah aku terkejut gila masa baca. hahaha
99% bukan karangan yang aku buat cuma tajuk sahaja yang di ambil.
yelaaa. kalau betul di ambil artikel lama aku tu, bolehlah aku berbangga dengan jayanya tapi cuma ambil tajuk sahaja, nak bangga apa kan? hahaha

lepas tu aku meroyan dekat twitter, gila tak sedih? it should be my 1st article that i wrote and published in magazine even its university magazine. 
lepas tu pulak ada orang tweet random tapi kutuk aku drama quuen lah apa,
kesah pulak aku, kau tak tahu apa yang berlaku dan apa yang aku rasa. you are not in my shoes.
dan aku dapat tahu artikel ni pon sebab aku mintak azwan tolong scan dekat office uitm tu,
dan konon aku nak baca sebelum masak untuk lunch dan sumber inspirasi lah ceghitanyewww.
tapi bila dapat tahu tu bukan artikel aku, habis aku masak dalam keadaan marah.
aku paling tak suka masak dalam bad mood dan itu buatkan aku asal campak je dan asal siap. kesian pulak family aku makan. hahaha. aku tahu kena professional tapi nak buat macam mana kan? emosi dah bestfrend forever dengan aku. hahaha.

lepas tu tadi aku bbm dengan lecturer yang suruh aku buat artikel tu,
nah perbualan aku dan madam najah.


actually aku apply broadcasting for the 1st place dan journ 2nd dan korang perasan tak madam kata aku keji. KEJI wey? hahaha. sentaplah macam ni madam. hahaha







kau nampak tak berapa panjangnya leteran seorang pensyarah. tapi memang betul, aku mula mula tu dah give up. nangis sesorang macam mati bini. hahaha
rasa terhina pon ada tapi bila baca balik kata kata lecturer aku tu,
aku mula sedar. cewahhhh. macam drama Sebenarnya Saya Isteri Dia pulak. hahahaha

kita tak boleh selalunya di takuk yang selesa. kita harus terima kritikan. dari kritikan tu kita akan membuat sesuatu yang lebih baik dan dapat belajar dari pengalaman. wahhh. ! aku dah boleh buat satu buku motivasi . muahahahaha.

aku sebenarnya tak tahu nak berbangga dengan artikel dekat atas tu ke tak. hahaha.
korang rasa? : D

2 comments:

  1. Waaah...baiknya awak ada hubungan yg baik dgn lecturer. Sy xboleh lah. Sy cepat malu. Kalaulah sy jd mcm awk yg berani alangkah bersyukurnya sy
    ada tips x nk berjaya dlm pelajaran? Sy skrg buat pjj dan bljr jurusan pengursan sumber manusia. Hilang pulak minat sy dlm kursus ni. Tah lah. Mungkin sbb assignment yg agak general perlu sy buat mcm kes masalah etika dalam pengurusan dalam custom la. Saya kena baca artikel pasal kes tu. Rasa down sgt. Sbb sy x faham sgt.hmm..apa awk buat untuk bagi rajin kaji pasal sesuatu artikel tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai fatin nadiah. sorry baru baca sebab dah lama tak bukak blog. hahaha. berjaya dalam pelajaran? saya pon tak adalah berjaya mana tapi dlm kepala sy fikir sy nak tunjukkan dekat org lain yg saya mampu buat dan buatkan parents sy happy. jangan down sangat ye. kuatkan semangat. cuba tanya kawan kawan kalau tak faham. rajin bila kita fikir nak siap dan fikir nak dapatkan markah yg terbaik. dan buat sambil dengar lagu rancak, baru lah semangat sikit :)

      Delete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...