Sunday, April 10, 2011

~Setengah hari Di Angkasapuri RTM Kuala Lumpur...~

Selamat pagi u ollss dan salam 1 auw..auw..auw...
hari ni fiz berkesempatan nak update tentang RTM..
ingst tak fiz ada cakap yang fiz nak pergi RTM hari tu???
hah..!!
inilah dia...
seronok sangat...!!!
bila bus masuk perkarangan Angkasapuri tu,,mulut terus terlintas BESAR GILA..!!!
kalah Media Prima...!!!
RTM siap ada Masjid sendiri..bukan kecik tapi besar...siap ada rumah untuk pekerja dyeorang lagi...
kalau tak silap ada 3 bangunan besar iaitu Pentadbiran,,Radio dan Televisyen...
jangan marah kalau gambar tak banyak sebab sikit2 tak boleh ambil gambar..banyak sangat protocol nya..!!tension....datang pon kena pakai kemeja segala bagai.....
sampai tak sempat nak ambil gambar bangunan nya...

dalam tu fiz pergi ke set Selamat Pagi Malaysia (SPM),,set berita...sempat laa feelling2 pembaca berita sikit..kah3...pergi ke bilik solek,,bilik pakaian dan apa lagi ek??

lepas tu pergi bangunan radio pulak....
korang pon dah tahu kan yang RTM ni ada brapa bnyak radio dia kan??
semua konti kitaorang tengok tapi dari luar je laaa..
tapi sempat siaran langsung dekat radio Asyik FM- Lain dari yang lain...ni radio orang asli...
sempat jugak ambil "badi" jadi deejay radio...kih3...
ada dua orang kawan fiz sempat ditemuramah oleh deejay tu...
sangat kelakar...
lepas tu pergi gallery ambil gambar...
dah tu balik laa.....

patutunya lama lagi tapi disebabkan esoknya ada pameran kitaorang dan perlu prepare booth..
tak sempat nak lama-lama...
tapi paling best adalah...nanti boleh buat praktikal dekat sini...
nak buat part time pon boleh..gaji dia masyuk..!!
nak kadi pembaca berita atau pengacara part time pon boleh..!!
asalkan sebutan tu mesti terang...
dari segi saiz???
sesiapa yang nak masuk dalam tv nanti badan akan berkembang lebih besar...
faham tak???
contohnya...kalau badan tu saiz 70 kg...bila masuk tv dia akan kembang badan kita macam berat 80 kg...
kalau yang kurus nanti jadi sedang-sedang je.....
fiz pon tak tawu nak terangkan macam mana lagi...tapi pengalaman yang sangat menarik..!!!
=P




tak dapat bergambar dengan Siti betul2 dapat bergambar dengan poster dia menang HMI tahun 1995 pon boleh...kih3 (saje edit nampak old skool sikit..kih3)





ni bergambar dengan semua classmate + 2 orang lecturer depan sekali tu.....kelas fiz wakil 10 orang je...

ni sewaktu baru samapi dan turun bus.....

dah tamat..!!!
seronok sangat...tapi perasan tak fiz pakai macam orang dulu sikit??..disebakan fiz nak pergi RTM..saje nak feeling2 old skool sikit...tu yang nampak mcm 80-an sikit..kih3




Hafiz: siap2 nak balik Melaka..!!!

1 comment:

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...