Thursday, March 20, 2014

Artis Rasa Serba Salah!

Salam 1 Aw Aw Aw
hari ni aku nak cakap sikit pasal diri aku. hahaha
kalau tak nak baca pon tak apa. 

aku tak tahu kenapa sejak degree ni
aku cepat rasa bersalah kalau group assignment aku dapat markah rendah atau banyak salah atau banyak kena tegur.
masa diploma dulu tak pulak sebab masa dulu kalau terjadi macam atas tu aku salahkan ahli group sebab tak bagi full commitment. hahaha
nampak macam jahat dan selfish pulak kan?
bukan tu maksud aku sebab serius masa diploma 200% aku all out dalam buat semua assignment jadi kalau markah tu kurang memang kecewa.

sekarang start degree
tiap kali jadi situasi tu aku rasa bersalah sangat dengan ahli group.
rasa nak nanges pon ada. hahaha
sem lepas subjek comm research dan subjek radio broadcasting yang paling teruk sekali seumur hidup aku. 
rasa macam bangang sangat ke aku ni buat kerja? hahaha
aku tak kisahlah pasal aku tapi pasal ahli group lain.
pasal comel, kacang dengan e'ah.
aku dah mintak maaf dengan diaorang sebab aku tak nak diaorang terasa hati.

perkara yang aku paling takut sem ni adalah tak ada orang nak buat group assignments dengan aku.
hurmmmmm. 
aku tak tahu mood aku down sikit
bertambah dengan mak nak buat operation para tyroid.
mungkin nampak macam kecik tapi bagi aku dialah kekuatan aku.
sem lepas aku nak berhenti dah sambung degree sebab layanan lecturer yang hentam teruk.
operation mak hari ahad dan hari isnin pagi dah ada kelas
lecturer degree ni banyak songeh kena layan sikit. hurmmm

oklah. aku harap sem ni akan bertambah baik sikit. 
sebelum ni masa diploma aku cuma fikir nak bahagiakan mak dan family dan orang yang pernah kutuk aku sebab aku tak pernah berjaya 
tapi sekarang bertambah lagi satu iaitu untuk buat groupmmates aku bahagia sekali.
aku nak grad nanti dengan diaorang dalam hati yang puas.
Prinsip aku senang, bila kita cuba bahagiakan orang lain, Allah akan bahagiakan kita dari sudut lain.
cuma cepat atau lambat
cuma kita sedar atau tidak.

Selamat malam. Lots of love
Hafiz :)

Tuesday, March 18, 2014

Artis di Degree Semester 4!

Salam 1 Aw Aw Aw!
aku kembali lagi. hahahaha
maaf dah lama tak update blog yang terbengkalai. serius rindu nak update blog ni sebab dekat sinilah aku cerita pasal diri sendiri dan mengadu selain dari Allah.
kalau cakap dengan manusia belum tentu dia faham apa yang aku cuba nak sampaikan. 
dan walaupun followers ramai dekat blog ni tapi masing masing punya blog pon terbengkalai sama. hahahaha

sekarang aku dah masuk sem 4.
lepas tu nanti sem 5 dan praktikal. yayyyyy !
serius tak sabar nak habis.

siapa yang silent reader tu mesti ada perasan aku meroyan sem lepas pasal subjek radio broadcasting aku tu kan? hahaha. Result sem lepas untuk subjek tu alhamdulillah tak adalah teruk sangat. Muhasabah diri balik. Tak semua apa yang kita nak akan dapat. Tak semua manusia atas muka bumi ni dapat terima kekurangan kita kan?. Manusia tak akan berhenti mencemuh. Manusia tak akan dapat menerima sesuatu yang pelik dari orang lain. Manusia lupa yang kita diciptakan berbeza beza untuk mengenali dan dapat di bezakan. hah ! nampak aku dah jadi PU Hafiz? hahahhaha

sebenarnya dah 3 minggu masuk uitm ni weh
tapi banyak sangat aktiviti yang aku join dan jadual kelas yang havoc.
banyak kelas 4 jam tau. Gila tak gila? hahaha
aku boleh fokus dalam setiap kelas untuk satu jam je. serius.
satu jam je ilmu yang aku betul betul fokus dan faham. lepas tu mata ke slide otak tidur dan berangan bercuti tepi pantai. hahahhaa

sem ini aku boleh tahan aktif dalam persatuan GPMS UiTM Shah Alam. Ada 3 aktiviti dah aku join tau. hahaha. Nanti kalau ada masa aku cerita okay.
Lepas tu aku jadi Exco Tugas Tugas Khas untuk Broadcasting Club UiTM Shah Alam
dan yang terkahir adalah Exco Akademik untuk JPB Teratai 5
cukuplah aku rasa untuk degree ni. 
at least aku ada join aktiviti luar. Kelam kabut jugaklah walaupun korang nampak senang. Nak bahagikan masa untuk akademik lagi. untuk 3 minggu ni akademik aku tak teratur. serius. ini sangat membimbangkan okay. ish ish.

nak cakap apa lagi ek?
nanti aku update lagi lah okay.
ada benda yang aku nak update dari sem lepas sampai cuti sem sampai dah masuk sem baru masih belum cerita lagi. hahahaha
aku akan try update blog okay.

:)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...