Thursday, February 13, 2014

Artis Di Konvokesyen UiTM Ke - 79 !

Salam 1 Aw Aw Aw
hari jumaat bersamaan dengan 14 Feb, result exam sem 3 akan keluar
so sekaligus ni entri tribute untuk result aku nanti. hahaha
memang nampak over sebenarnya. hahaha

jadi kali ni aku nak imbas balik sekaligus sebagai entri ganti yang dah lama aku tak update tahun lepas. dan ianyan tahun 2013. macam tak percaya kan dah nak hujung bulan 2 dan bila cakap pasal tahun lepas, kepala otak kita masih cakap ianya tahun 2012.
hahaha

untuk mukadimah aku upload dua gambar pre convocation. acah acah pre wedding macam tulah. hahaha



hah, nampak macam model antarabangsa kan? hahaha
ala ala David Beckham model H & M. hahahahaha. 
cukuplah dua je aku tunjuk
kalau aku letak banyak banyak takut orang jatuh hati pulak
hahaha

yang ni on the day
konvokesyen pertama di uitm melaka. 
sebelum ni konvo dekat uitm shah alam
so, dah penat lelah dan berdrama dekat dekat lendu tu, akhirnya dapat konvo dekat uitm melaka sebab dah dapat autonomi sendiri.


aku tak edit kebanyakan photo untuk hari konvo.
aku malas
muka hitam. dalam pre konvo aku nampak kurus
tapi hari konvo tak tahu kenapa aku nampak gendut dan gelap yang teramat
hahaha
tapi muka aku ni dah cukup exotic setaraf Tyra Banks dah
hahaha.
bunga sejambak tu parents Farahin aka Comel, one of my bff and groupmates.
serius masa tu nak nangis dah sebab masa konvo ni parents aku tak dapat datang sebab mak aku tak sihat. sedih gila nak mampus okay. hahaha


yang ni Masliya my bffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff dari sem 1 diploma sampai sekarang even degree dia ambik sequence lain. aku ambik broadcasting dan dia ambik publishing.
tapi bak kata orang pokok kelapa mana yang tak pernah digoncang monyet kan? hahaha
buat pepatah sendiri. hahaha
pernah jugak ada bergaduh segala bagai. kalau tak drama, bukan hafiz jauhari lah namanya. hahaha

ada lagi sorang atiqah tapi tak sempat nak tangkap gambar sebab dia balik awal. hurmmm


hah. orang dekat atas ni lah Farahin aka Comel bff start sem 4 diploma. macam macam kan aku ni? hahaha
dan ada lagi satu farihah, aku tak ada gambar dengan dia jugak. hurmmm


okay gambar atas ni adalah mamat mamat atau 'sebelah malam' adalah diva diva. hahaha
antara paling banyak drama jugak dengan diaorang ni. hahaha
kalau nak cerita dekat sini tak cukup satu entri okay. hahaha


okay ini antara gambar classmate yang sempat diambil sebab semua dah bertaburan dan bertebaran di mana mana. hahaha atau kitaorang dikenali dengan Keluarga K. the 1st batch kelas sampai huruf K dan 1st batch yang konvi di uitm melaka. awesome kan? *baik kau jawab awesome. hahaha*



hah ni pulak masa nak pulang jubah tu tetiba mak aku call kata macam mana konvo? tetiba sebak, yelah tak parents datang kan? lepas tu mak aku cakap mak dekat Pagoh ni otw. aku terus speechless dah. hahaha
pandai pulak orang tua ni buat surprise walaupun tak lawak okey . hahaha
akhirnya datang jugak mak dan abah. Ihsan dan Muslimah.
nangis weyh aku. hahaha. mak pon nangis. benda yang aku nak buat dari dulu tapi tak dapat. nangis atas kejayaan aku. ringan sikit beban atas bahu. kiranya tak sia sia aku mintak duit selalu. muahahahha


ni guna fon abang aku. harap maaf. dia ni lah yang tukang bawak keretanya
dapat sejambaj bunga dan dua kuntum ros putih. nangis weyhhhhhhhhh
hahahaha. aku ingat aku tak akan dapat bunga dari parents aku sendiri.

aku nak tunjuk gambar yang dapat skroll atas pentas tu tapi tak scan lagi.
nanti lah aku edit semula entri ni hahaha

tapi lastlyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy


tercapai juga aku nak merasa pakai selempang pink tu. rasa nak nangis
6 sem diploma aku cukup beerti.
tapi aku tak sure degree aku dapat maintain atau tak sebab lecturer degree ni totally dengan lecturers diploma. Kalau aku tak dapat dean list every sem atau sama macam gambar dekat atas ni, aku target grad dengan kelas pertama je. itu je harapan aku.

aku nak ucapkan berbillion TERIMA KASIH untuk SEMUA ORANG yang terilibat dalam kehidupan aku di Melaka tu tak kira secara langsung atau tidak. 
aku nak ucapkan terima kasih sorang demi sorang tak tahu nanti tidur pukul berapa pulak. hahahahaha
apa pon thank untuk Hafiz Jauhari FC yang sentiasa sokong jatuh bangun saya *lambung topi dan piala ABPBH 2013*

*fireworks*

:)

Monday, February 10, 2014

Segmen Terbaru : #TweetKejamUntukSelebriti

Salam 1 Aw Aw Aw
kali ini aku nak buat segmen khas untuk blog aku
nak hidupkan balik blog yang sendu ni ha. hahahaha
kesian kan?

kena faham, segmen ni aku bukan nak memalukan selebriti tu apa tau
kadang kadang apa yang korang update tweet kutuk macam macam bukan dia baca pon kan?
hahaha
jadi kali ni aku nak godeh godeh cari tweet kejam yang korang buat. yang korang kutuk tak hengat dunia tu. hahaha
bukanlah aku nak letak semua tapi mana yang menyengat lah.
baru lah umphhhh dan walaaaaaaaaaaaaaaaaaa sikit. hahaha
kejam tak aku? hahahaha

aku buat segmen yang baru ni berinspirasikan dari Jimmy Kimmel Show
nah tengok 


kelakar kan? kesian pon ada. hahaha
jadi aku nak buat juga tapi versi lain sikit
hahaha

so kalau aku rajin aku mula esok dan suka hati aku bila nak mula buat benda alah ni semua
hahaha
jadi siapa artis pertama yang kena?
kena tunggu okayyyyyyyy

ni aku siap buat poster khas untuk segemn ni tau
nampak tak bertapa gigihnya aku? hahaha


kalau korang nak guna hashtag di atas untuk sokongan pon tak apa
saje je aku guna hastag tu untuk nampak lah twitternya
tak gitu kak jah? hahaha

jage jage, ada yang memeghati. hahaha

chawwwwwwww :)

Sunday, February 9, 2014

Komen, Kritikan dan Pujian Anugerah Meletop Era 2014

Salam 1 Aw Aw Aw !
aku kembali lagi. hahaha
dah beberapa anugerah aku terlepas untuk buat review
tak ada mood, bila dah lama tak berblogging nak dapatkan mood tu payah ye. hahaha
hari ni aku tak tahu apa yang buat aku nak buat review sikit.

okey, kali ni adalah Anugerah Meletop Era semalam yang di tayangkan di Astro Ria
apa yang aku review ni adalah pendapat aku sahaja dan tak semestinya mewakili seluruh umat Malaysia
apa lagi jom !

1. Pentas: dari segi bentuk memang nampak tu style MeleTOP yang warna warni tapi aku teringat konsepnya lebih kurang dengan Anugerah Blockbuster. Pentasnya aku rasa macam sesuai untuk macam konsert bukan khas untuk anugerah sebab tak berapa nak vogue sangat. hahaha

2. Sekali pandang, macam Nickledeon Choice Awards sebab dari segi warna dan remaja remaja yang terpekik terlolong dekat bawah pentas tu tapi pada aku, aku suka sebab dia meriahkan suasana pentas yang kadangkala hambar. hahaha

3. Opening: Ramai aku baca komen opening gempak, pada okey jugak. seperti biasa meriah. tapi aku memang tak suka lepas opening habis terus iklan sebab bunuh mood penonton. bagilah salam dulu ke barulah iklan. Aku perasan benda ni Astro selalu buat. hahaha.

4. Mula mula pengacara turun pakai tali dari atas. suatu yang menarik penonton. Sebagaimana kecohnya dunia tentang pakaian Neelofa tu. aku malaslah nak komen panjang. hahaha. tapi korang perasan tak yang baju Ac Mizal bertemakan ikan tongkol? hahaha. blazer dia semua ada gambar ikan. hahaha. aku pasti korang mesti ramai tak nampak kan? hahaha. Aku perasan jugak, Neelofa macam banyak blurr dan kadang kadang 'lost' masa mengacara, aku dapat rasakan dia kurang rehearsal kot. Ramai juga kata annoying gaya nabil mengacarakan dan kau tak rasa serabut ke bila Ac Mizal aka Pengacara Jeritan dan Nabil yang suka cakap merapu meraban dan Neelofa tu bercakap atas pentas? hahaha

5. Ada juga yang bising pemenang anugerah diberi 5 patah perkataan je untuk buat ucapan. Seriously aku tak boleh terima sebab penyampai anugerah merepek bercakap atas pentas tu boleh pulak lama lama tapi pemenang nak buat ucapan terima kasih untuk orang undi dia tak sampai 2 minit? CUBA FIKIR?

6. Ada juga yang kata Anugerah Meletop Era ni syok sendiri. hahaha. aku sokong dan aku dah perasan dah lama. pencalonan semua orang Astro sendiri. hahaha. tengok tajuk anugerah pon dah tahu kan? hahaha. Korang tak rasa ke Anugerah Meletop Era ni macam tiru Shout Awards! ?

7.   Paling aku suka dalam Anugerah Meletop Era seemalam adalah PARODI sebelum di umumkan pemenang. kelakar weyhhhhhhh. hahaha. Please astro tolong upload. hahaha

8. Sound: Ramai kata sound tak berapa okey. aku dekat rumah ni pon tak berpuas hati dengan sound diaorang

9. Ada juga yang komen kata live streaming dekat internet mula lambat. dah kalau astro bukan memang lambat sikit ke ? hahaha

10. Persembahan artis? pada aku okey je. cuma Najwa Latif sekarang dah pandai baju ketat. hahaha. mungkin bila dia pakai dress kembang kembang orang kata dia gemuklah apalah, kali ni dia pakai baju ketat. tu je yang aku tak berapa suka sikit. hahaha

11. Dalam banyak banyak anugerah, closing akan ada persembahan artis kan? kali ni lain sikit sebab lepas menyampaikan anugerah meletop top top letop pe jadah entah tu terus habis. hahaha. awkward sikit. hahaha. lain dari lain. 

12. Pakaian artis untuk karpet merah ada yang okey dan ada yang over the top. hahaha. tapi kalau dah ada orang taja, pakai je lah kan? kalau komen lebih lebih nanti kena masuk Propaganza pulak. hahaha

Aku rasa itu jelah kot yang ketara dan nampak di mata
apa pendapat korang pulak?
hahaha

:P


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...