Thursday, May 30, 2013

Dilema Artis Terjawab !

Salam 1 Aw Aw Aw *sambil lap habuk sikit, sapu lantai sikit*
berhabuk jugak blog ni. hahaha
bila ada mood nak menulis tapi tak ada cerita, bila tak ada mood, ceritanya macam macam nak ditulis. hahaha
apa macam tajuk hari ni? macam headline dalam surat khabar kan? hahaha
sebenarnya aku nak cerita dilema aku. kalau nak baca boleh baca, kalau tak nak baca, cubalah baca sikit. hahaha
aku tak paksa. *kenyit mata sebelah*

ok. adalah hari dulu dulu, aku ada hantar resume dekat media prima, sebab senior aku kata ada kerja kosong. aku pun bersungguh jelah hantar. hahaha
aku ingatkan dalam masa terdekat akan dipanggil interview tapi hampeh sebenarnya. hahaha
lepas tu setelah macam hilang khabar berita, minggu lepas kalau tak silap aku dapat call interview, aku punya suka memang tak tertahan dah ni. masa dapat call ni, aku tidur rumah sewa lama sebab roommate kerja dekat UiTM, dan aku pulak nak ambil transkrip.
mula mula macam menang loteri wey, tetiba sedih. kenapa?

sebab aku ada kursus dan latihan untuk menguruskan perniagaan keluarga yang baru mula nak bertapak. cewah. ayat aku ni ikut skema jawapan SPM. hahaha
aku pon dah tak tahu nak buat entri yang buat korang selesa macam mana. aku dah lupa. hahaha
dan kursus tu adalah esok dan interview adalah isnin lepas.
dan disinilah dilema aku. hahaha. jadi aku nak korang hantarkan undian. mana yang aku akan pilih. hahaha
aku mintak pendapat mak aku dan of kos, dia suruh aku pilih kursus tu.
sebab mak aku kata, kursus ni sekali je dan interview tu akan ada lagi nanti sama ada cepat atau lambat je. hurmmm. sentaplah macam ni. hahaha

bila kau fikir balik. logik jugak tapi jeles jugak sebab ada batchmate yang pergi interview tu. huarggggghhhhhh *hempas segala makeup simplysiti* hahaha
dan aku pon buat keputusan pergi kursus tu dengan kakak ipar aku dekat Langkawi.
over kan jauh dia? hahaha
jadi aku tak tahu dapat update blog ke tidak sebab broadband aku dah terminate dan dekat rumah tu ada wifi ke aku pon tak tahu. hahaha. tapi macam over je kan ada wifi? jadi aku rasa peluang nak update sangat tipis. hahaha. jadi kalau aku jumpa mana mana wifi port yang hado, aku akan update.
sedih nak tinggalkan blog sendu ni hah. hahaha
minimum 2 minggu maximum sebulan. tapi aku rasa aku sebulan dekat sana.
lepas tu nak shopping lagi, nak beli coklat lagi. dalam kepala otak aku sekarang ni fikir coklat Daim je. hahaha. feveret tu wey ! coklat lain aku tak fikir sangat. hahaha

dan aku bertolak esok. Jadi warga Langkawi, tunggu kehadiran saya saya saya saya *bergema* hahaha
kalau nampak aku tu tolong lah tegur dan belanja makan.
elaun kena jimat cermat. sedih gila kan? hahaha
so, sesiapa yang rindu aku tu boleh follow twitter aku, aku tak galakkan keluarga aku untuk follow, kalau follow aku block. hahaha *kejam*
jadi sampai di sini sahaja. jumpa lagi uollss !
Pip pip ! :)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...