Friday, May 10, 2013

Artis dan Result Akhir Diploma !

Salam 1 Aw Aw Aw !
patutnya entri ni semalam tapi busy sikit,
jaga ibunda yang sakit sakit. sebak pulak nak update entri ni.
huhuhu.
siapa yang pelajar diploma atau student UiTM sendiri mesti tahu semalam adalah big day iaitu result exam keluar. 
tiap kali result nak keluar mesti aku sakit kepala dan macam nak demam dan ada yang demam pon sebelum ni, disebabkan takut makin teruk, aku terpaksa makan dua biji Panadol Activ Fast. aku memang ada siapkan sepapan dalam bilik. Aku rasa Panadol dah boleh bagi komisyen sikit sebab aku promote produk korang wey !
meningkat salaes korang bulan ni, siap ! hahaha

nak tunggu student portal kena tunggu pukul 9 pagi hari khamis jadi tunggu emel masuk, refresh bagai nak rak ni wey ! Yahoo mesti busy malam tu. hahaha. kalau tak tak ada orang nak singgah Yahoo tu. hahaha.
tunggu punya tunggu, sorang demi sorang batchmate, dah tahu result, aku dah gelabah macam isteri nak beranak dekat hospital swasta macam drama drama melayu tu. hahaha
akhirnya, emel masuk tapi sebelum tu dah macam macam emel merepek dah masuk dulu, buat jantung aku gugur je tiap kali masuk emel entah apa apa tu. hahaha

akhirnya, result keluar, gigil mak jah wey di buatnya !
alhamdulillah, result aku masih maintain seperti semester sebelumnya.
dan secara officialnya aku adalah seorang pemegang Diploma Komunikasi dan Pengajian Media dari UiTM Melaka. aku tak kisah korang nak cakap apa pasal course yang aku ambil ni.
banyak jugak yang hentam course ni, tapi aku dah kebal. cewahhh ! ayat artis sangat ni. hahaha

aku dah berjaya buktikan kepada semua orang yang pandang rendah terhadap aku dari sekolah rendah, sekolah menengah, rakan sekeliling, keluarga dan ramai lagi yang aku mampu berjaya.
cewah ! gaya macam menang Miss Universe je kan. padahal diploma je pon wey ! tak payah nak berlagak sangatlah. hahaha.

aku nak ucapkan terima kasih dekat semua orang yang terlibat secara langsung atau tidak sepanjang pengajian aku di Melaka ni.
nak cerita dalam satu entri tak cukup jadi akan ada entri menyusul lepas ni.
kiranya macam throwback selama aku berada di UiTM Melaka ni.

mesti ramai yang nak tahu result aku ni.
tapi aku segan nak bagi tahu. tapi apa yang mampu aku cakap,
Selempang Merah Jambu dapat aku sarungkan kelak di konvo bulan 11 nanti.
Selempang tu untuk mak dan abah aku yang kecewa dengan result SPM aku dulu.
terubat sikit hati aku yang sedih ni. huhuhu

dah dah, aku tak nak cakap lebih lebih,
nanti korang kutuk aku pulak.
hahaha

itu sahaja untuk malam ni. XOXO :)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...