Tuesday, May 7, 2013

Artis Makan Buah Epal Bersalut Lilin !

Salam 1 Aw Aw Aw,
lebih seminggu jugak aku tak jenguk blog ni. hahaha
minggu lepas jaga mak aku masuk hospital dan lepas tu aku pulak demam lepas tu PRU pulak kan
jadi stop lah sekejap hormati PRU. hahaha
nak buat entri pasal PRU, umur pon tak cukup untuk mengundi dan tak kan nak kecoh lebih lebih kan?
terasa ke? hahaha. kau sendiri tak boleh mengundi tapi pung pang pung pang cerita pasal parti yang korang sokong tu macam korang ni layak sangat mengundi. Apa? 5 tahun sekali je. Apa? Kena ambil tahu jugak. Apa? nanti kita kena mengundi jugak. Apa? Beri sokongan. Satu je jawapan untuk korang yang berlagak boleh mengundi ni. JANGAN OVER ! BERPADA PADA! thats all. 
cehh. PRU dah habis baru aku nak update pasal politik. Sooo last yearrr ! hahaha

eh. bukan pasal tu aku nak cerita,
hari tu aku ada jumpa pasal gambar bawah ni.


apa yang korang faham pasal gambar ni? ceh, aku dulu nak jadi cikgu, tapi math SPM pon dapat C je,
jadi berangan sekejap boleh? hahaha.

gambar ni tunjukkan kan ada seorang akak ni, nak kopek* kulit epal ni tapi secara tak sengaja dia macam 'garuk' epal tu dengan pisau dan paling mengejutkan adalah yang serbuk putih yang korang nampak dekat pisau tu adalah LILIN. ye saya ulang guna microfon Siti Nurhaliza, ianya adalah LILIN.
lilin adalah sejenis wax, kalau wax kena air, tak hilang jadi sama je dekat situasi ni, korang basuh bagai nak rak sekali pon, lilin tu tak akan tanggal dan secara tak langsung, korang makan lilin. 
ok berbalik pada akak yang kopek epal tu tadi, luar nampak cantik tapi bila lepas kopek, epalnya lebam lebam.

kita dengar kulit epal kalau di makan bagus untuk kesihatan kan? tapi kalau dah macam ni macam mana?
ada pepatah 'one apple a day keeps u away from doctor' tapi kalau dah macam ni, tak ke hari hari nanti jumpa doktor? hahaha.
buat feveret aku adalah tembikai dan apple, nasiblah tembikai tu tak boleh dimakan dengan kulit kulitnya sekali, kalau tak, sama jugak jadi nya. hahaha.
aku pon suka makan epal tanpa buang kulitnya, jadi dapat bayangkan tak berapa batang lilin yang dah kita makan? especially aku ni? kalau tak lilin tu dah boleh pakai masa blackout. hahahaha

jadi tadi aku pon buat experiment, dekat rumah ni peti ais sentiasa penuh dengan epal,
jadi hantaran aku nanti, aku nak epal boleh? hahahaha
eh, berbalik semula, aku pon try lah apa yang gambar atas tu buat, dan iyanya tepat sekali !
epal aku pon di sapu dengan lilin, aku macam nak pengsan atas tilam king koil je tadi sambil bakground music bercorak seram. hahaha.
tapi lilin yang dekat epal aku ni tak melampau macam dalam gambar atas ni. hahaha
luar nampak segar dan fresh yang membuat kau terangsang dan ghairah nak makan,
tapi selepas aku kopek, ada bahagian yang busuk. hahaha
tipah tertipu bang, tipah tertipu selama ni, tipah tak sangka. *sambil peluk pintu peti ais dan biarkan epal bergolek sendu di lantai. hahaha*

jadi untuk kesalamatan buat sekarang ni, kalau korang nak makan dengan kulitnya, korang garuk epal tu dengan pisau dulu atau korang was was, korang kopek jelah kulitnya.
penjual ni letak lilin supaya buah dia nampak segar.
bukan buah tukang penjual tu punya -___-"
tapi buah jualan dia laa sengal. korang ni otak pelangi kan? hahaha

aku minat makan buah epal jadi aku kongsi sikit benda ni.
kalau korang rasa nak share dengan kawan, boleh je.
share sahajoh. ni pasal makanan bukan porno nak takut takut.
hahahaha

jadi adakah blog femes iaitu blog cikepal juga disaluti lilin?
hahahaha

:)


*kopek tu adalah kupas ye, rakyat selatan guna kopek, bukan kemaluan wanita. harap matang ye. hahaha

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...