Wednesday, January 16, 2013

Artis Yang Kesedihan !

Salam 1 Aw Aw Aw.
dah lama tak update entrikan?
sibuk sikit siapkan proposal dan class di sana sini.
yang cuma sempat update adalah twitter dan fb je. hahaha
sebab tu aku suruh korang follow twitter aku tu. semua aktiviti lengkap. muahaha
dah lama tak buat entri emosi.
seperti biasa kalau aku buat entri emosi aku tak akan promote dekat orang. hahaha
korang bukan suka baca entri emosi kan? hahaha

kebanyakan entri emosi aku mesti tentnag persahabatan kan? hahahaha
yup. aku mementingkan persahabatan. untung siapa yang jadi bestfriends aku tapi orang tak pernah menghargai. kesian kan?. hahaha

kali ni. tiqah pon dah menjauhi aku. semester 4, masliya tinggalkan aku dengan tiqah dan semester 6, tiqah tinggalkan aku terkontang kanting seorang diri. tiba tiba sebak wey nak taip ni. tapi aku tak tahu nak cakap dengan siapa. mesti korang cakap suruh mengadu dengan Allah tapi tak sama. tapi aku tetap buat benda tu jugak. kiranya ini adalah sampingan lah. hahaha

aku terkilan bila tiqah pon dah lupakan aku. aku ni kawan yang jahat sangat ke? annoying sangat ke?
sejak berkawan dengan comel, perangai dia dah sangat berubah. aku tak cakap comel salah okey?
tapi faktor persekitaran agaknya. hahaha
lepas mas tinggalkan kiteorang dulu, comel lah yang sanggup pungut kitaorang pergi dan hantar ke kelas sampai semester5.
tapi mulai semester 6, comel cuma jemput dan hantar tiqah je.
tiap kali aku nak kekelas, aku kena bbm dia suruh jemput. kalau semester 5 dulu, tak payah cakap pon dan memang dia akan jemput. dia kan tahu yang aku akan tumpang dia sahaja.
disebabkan itu, aku tumpang akmal pergi ke kelas setiap hari.
kau tak rasa hina ke bila comel buat macam tu?
sekarang ni kemana mana pon, comel cuma ajak tiqah dengan e'ah pergi jalan jalan.
diaoprang pon dah tak ajak aku keluar.
sumpah aku rasa macam sampah. tapi sampah ni sangat berguna sebab bila masa esaimen, rajin pulak diorang ajak aku. tarik aku. aku tak pernah suka buat kerja berkumpulan.
aku penat tahu tak. hahaha. kan pitch dah naik sikit.

sekarang ni aku dah tak ada sesiapa pon.
hanya ada Allah sebagai bestfriends aku. tapi tadi petang, aku keluar dengan masliya pergi beli hadiah untuk family day kelas kitaorang esok. lepas tu beli belah sikit. dalam hati masa tu aku menangis kot. sumpah aku rindu waktu aku, mas dengan tiqa membeli belah. sumpah aku rindu kenangan dulu. korang berdua tak pernah rasa rindu ke? sekarang ni kiteorang bertiga dah awkward kalau nak bertegur. pelik kan?
lepas tu esok family day, mas ajak tumpang naik kereta dia, masa tu pon aku nak nangis dah sebab kalau tak ada orang ajak, aku akan jadi pengemis jalanan yang merayu nak tumpang comel. 
hurmmmm.

sekarang aku cuma ada kawan untuk assignment, kawan ketika aku jatuh kawan ketika aku bangun, tak ada. ada ketika aku perlukan seorang kawan yang aku nak mengadu dan share everything.

cakap pasal azwan? hari jumaat ni birthday dia. aku tak tahu kenapa aku kecewa dengan dia. sebelum tu dia dah pesan awal awal yang dia tak akan anggap aku bestfriend dia. sangat jujur kan? hahaha
bestfriend dia hanyalah akmal sahaja. masa birthday aku dia cuma wish sahaja tu pun sesimple mungkin. kalau akmal punya birthday, dia sanggup berhabis duit beli brang mahal mahal. hadiah untuk aku tak ada pon. aku tak pernah mengharapkan orang bagi hadiah mahal mahal untuk aku. aku cuma nak rasa dihargai even korang bagi aku pensel sebatang pon okey. jadi esok dia dah balik banting kononnya nak sambut birthday dekat sana. aku tak bagi dia hadiah. aku bukan nak balas dendam tapi aku sedih aku macam di anak tirikan dia. bila dia sedih dan ada masalah, dia cari aku sebagai ganti. aku tahu, dia pon mengharapkan hadiah dari akmal sahaja. 

semua anggap aku ni tak ada perasaan.

moral of the story. korang jagalah hati kawan baik korang betul betul. jangan satu hari nanti korang baru tahu yang dialah kawan sejati dunia akhirat korang.

sekian. pesanan penaja ini dibawakan khas oleh Menteri Kesihatan Malaysia. hahaha 
see u on next entri guys :)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...