Monday, October 28, 2013

Idea Baru untuk Kempen Alam Sekitar !




Salam 1 Aw Aw Aw !
hari ni aku nak cakap pasal recycle sikit
kadang kadang kita ni kena diberi kesedaran sikit.
hahaha

nah tengok gambar ni



dah baca? 
kita nak kurangkan pencemaran alam sekitar kan?
apa kata ubah sikit idea lama tu kepada idea baru iaitu kalau bawa cawan sendiri pergi kedai dapat potongan harga 10 sen.
ni sesuai untuk sesiapa yang selalu melepak dekat mamak atau warung tepi jalan dekat kampung.
atau kedai apa sahaja.
apa salahnya bawa cawan sendiri?
kalau nak bungkus, bawak botol sendiri, bukanlah botol plastik air mineral tu tapi botol air yang khas tu.
bukan ke dapat jimatkan plastik?

boleh di aplikasikan untuk makanan jugak.
korang bawak tupperware sendiri 
lepas tu buat potongan harga makanan sikit ke apa.

sebenarnya bukan kerajaan je yang kena bertindak
tapi pengusaha kedai jugak
diaorang lah yang paling penting untuk jalankan kempen ni.

atau kerajaan boleh jalin kerjasama dengan beberapa syarikat pembekal bekas makanan macam jenama Tupperware ke apa, Malaysia punya produk pon banyak kan?
buat jualan besar besaran untuk kempen ni.
serampang dua mata tau sebab 1. orang akan beli bekas plastik ni untuk support kempen 2. Syarikat Malaysia yang buat produk ni pon dapat keuntungan jugak.
tak ke lagi bagus?

kalau nak senang lagi, bina satu food court yang besar untuk permulaan dan mengamalkan konsep ni
serius nanti dapat sambutan.
tapi make sure sediakan sekali tempat basuh bekas makanan masing2
barulah gempak !

hari tu aku ada juga nampak gambar dalam fb ,
negara mana entah, jepun ke china yang bayar bil elektrik dengan botol plastik.
masukkan botol plastik untuk bil elektrik korang.
nampak unik gila kan?
tapi untuk malaysia ni, mesin begitu maju memang susah sikit nak dapat.
belanjawan dan maintenance mesti mahal.

so, apa kata, pusat kitar semula yang sedia ada tu,
tiap kali orang yang hantar barang untuk di kitar semula,
syarikat tu tak perlu bayar duit dekat orang tu tapi cuma bagi bil sahaja yang menyatakan berapa jumlah harga yang dikitar semula tu
so, masa nak bayar bil elektrik atau bil bil lain, bawak bukti resit tu untuk pemotongan harga bil.
tak ke unik ?
dan mudah dilaksanakan?
harga barang kitar semula tu mestilah tinggi sikit.
ni orang tu kumpul 3 kg cuma dapat rm 3,
kau nak bayar apa rm 3 tu?

konsep tong sampah kitar semula yang warna warni tu pon dah tak boleh pakai.
hahaha
nak tahu kenapa?
berapa banyak je jumlah tong sampah kitar semula yang korang nampak dekat kawasan perumahan korang?
dalam universiti ni pon, budak budak tadika boleh kira berapa yang ada. dekat masjid ada ke?
dah tahu nak buat kempen kitar semula letak lah banyak tong sampah tu.
dan dah tahu nak buat kempen tong tu, kenalah sediakan jawatankuasa khas yang memantau tong tong ni semua, selalu kutip sampah dalam tu. ni tak, bila dah penuh, terbiar je seminggu sebulan dekat situ.
tong yang ada pon tak di servis.
tahu tak membazir duit rakyat?

lepas tu kecoh dalam tv, kita kekurangan tempat pelupusan sampah.
nak salahkan siapa?
nak buat kempen ni bukan macam melepaskan batuk di tangga.
kempen bukan setakat sebulan tapi sepanjang tahun
Bajet negara pon habis entah ke mana mana.

penggunaan internet misalnya,
Kampung Tanpa Wayar. kepejadah semua ni.
1. kerajaan habis duit buat publisiti 
2. kerajaan habis buat papan tanda
3. rupanya kerajaan cuma bagi internet yang hebat dekat Cyber Cafe sahaja.
4. Kedai selalu tutup.
5.  upgradelah line internet dekat kawasan kampung tu. terutamanya kawasan felda. line semua EDGE.
kata nak semua orang celik IT?
aku bukan nak kutuk kerajaan apa.
bila buat sesuatu tu, buat lah dengan sehabis baik.
ni kalau buat setakat nak nama je baik tak payah.
wakil rakyat yang ada pon sibuk nak jawatan dengan nama.
bila buat kerja, satu apa tak tahu.
dah tahu tua tetap nak jawatan, cuba bagi orang muda naik.
eh. aku rasa dah melalut ke politik pulak ni. hahaha

aku nak cerita kempen alam sekitar je sebenarnya
hahahahaha.
dah lari niat pulak.
hahaha

ok lah.
itu sahaja.
chiawwww :)

Sunday, October 27, 2013

Artis Muncul Semula 11.0 !

Salam 1 Aw Aw Aw !
tajuk entri tak boleh blah. hahaha.
aku tak tahu nak letak tajuk apa sebenarnya.
entri last aku seminggu lepas atau 2 minggu lepas kalau tak silap aku *malas nak tengok last entri. hahaha*
sumpah rindu nak tulis blog ni.
masih ada yang baca ke? kalau ada angkat kening kanan 5 minit ! hahaha

lepas cuti seminggu tu esaimen tu terus bersusun.
hari ni baru aku dapat update.
aku tak tahu macam mana senior aku yang sama sekolah dan sekarang sama course,
boleh update blog dia hari hari.
hahaha. adore gila sebab boleh curi masa untuk update blog segala bagai.
aku ? hangat hangat tahi lembu sikit. sekejap rajin sekejap hampeh. hahaha
atau emosi tengah kacau gila baru aku terkedek kedek bawak bontot nak update.

sebenarnya aku baru bangun tidur ni *tarikh masa ayat ini ditulis pukul 9.42 pm*,
pukul 8 tadi tidur sekejap.
kepala berat sangat sebab edit dan tambah sikit dialog untuk skrip drama radio Puteri Saadong.
cerita lagenda negeri kelantan. Seumur hidup aku, kali pertama dengar. ahahaha
dah lah nama tak komersial. huhuhu
jadi aku betulkan dari petang sampai ke maghrib.
bila aku baca balik, aku menangis sendiri.
sebab terlalu menghayati cerita puteri saadong ni.
cerita dia banyak version dan group aku buat ubah sana sini sikit
tokok tambah sana sikit. 
kreativiti kateko !

banyak cerita aku nak kongsi ni.
untuk entri hari ini, aku update secara random apa yang aku dah lalui.
ada benda aku share dengan kengkawan aku
tapi sometimes, aku lebih puas cerita dekat blog sebab hati aku macam lepas sikit.

1. Jumaat kelmarin ni aku ambik kuiz online german dan markah aku 2.5/5 percent je weyh.
kau tak rasa aku ni macam bodoh sangat ke?
hurmmm. yup aku mengaku yang aku ni untuk belajar bahasa memang lemah sikit weyh.
sangat lemah.
untuk dua hari ni lepas aku memang down gila.
aku kena cover balik markah tu.
lecturer german tu dah lah sangat garang okay.
tu dah satu stress, kuiz segala bagai.
aku kena bangun cepat kalau tak aku akan tertinggal dengan kawan aku yang lain.
seriously untuk subjek 3rd language ni.

2. Aku rindu mak aku. hahahaha. aku tak tahu kenapa dekat uitm shah alam ni,
aku sangat lemah, sangat lemah walaupun dari luaran nampak aku kuat. kuat dari segi mengawal emosi dan berlagak tak ada apa berlaku.
dah lah nanti aku konvo tak ada orang yang datang tengok nanti.
sumpah itu paling sedih dalam hidup aku.
semua tak kisah pon pasal konvo aku.
mak aku memang tak boleh datang sebab sakit.
abah aku pulak tak kan datang seorang diri.
dah tua katakan.
aku senasib dengan azwan.
sumpah sekarang aku nak peluk mak aku.
kadang kadang aku fikir, kalau mak aku dah tak ada nanti, aku nak peluk siapa?
siapa yang dengar aku menangis sebab orang kutuk aku?
siapa yang dengar aku mengadu kalau aku jawab exam teruk?
siapa yang nak ajar aku masak?
sumpah aku tak bersedia apa pon.
tetiba jadi entri emosi pulak. hahaha

3. orang yang aku pernah suka, orang aku pernah couple, orang yang pernah aku crush, orang yang cinta dan yang sekutu dengannyalah. hahaha
dah berbahagia sekarang. rasa sedih pon ada rasa gembira pon ada.
bukan aku tak move on okays tapi mereka mereka semua ni pernah jadi sejarah dalam kehidupan aku
pepatah kata, *rasa macam buat karangan SPM pulak. hahaha* kita perlu melihat sejarah lepas kalau tak nak ianya berulang kembali pada masa akan datang. betul tak?
orang yang aku pernah cinta bagai nak rak sekarang dah tunang, kelakar jugak cinta masa sekolah menengah dulu. hahaha. kalau mak aku baca ni, mahu dia kejar aku satu kampung. hahaha
lepas tu ada jugak yang letak gambar profile dengan pasangan masing masing dekat whatsapp semua.
pantasnya dia ni move on? hahaha. 
kadang terasa hina weyh kau single, rasa kosong tapi bila couple kau pulak macam tak boleh nak bagi komitmen, kes aku ni memang lain sikit. hahaha
jadi lebih baik single lepas tu tiap masa dengar lagu sedih seorang diri.
lepas tu meroyan dalam blog sendiri. bapak tak ada life langsung ! hahaha
tak kisahlah. aku ucapkan semua orang yang pernah aku suka secara halal atau haram *ayat general je, suka tu merangkumi segala galanya lah ye cinta  dll, tak kan aku nak taip semua kan?*
aku ucapkan korang bahagia tau ! 
doakan aku bahagia sekali walaupun single. hahaha
peacee yawww 

4.  hah. aku nak cerita pasal kawan, tapi jemu lah.
ulang ulang macam tu jugak.
perangai macam apa, 
tapi yang aku sedih sangat, bila aku macam pre - demam hari tu,
tak ada orang kisah pon.
inilah hidup bila sakit tak ada orang kisah.
aku pulak kisahkan hidup orang.
tapi aku thanks dekat amir sebab dia sorang je yang kisah dekat aku.
suruh makan panadol dan suruh rehat banyak2
orang lain? hampeh.
ni lah payahnya tak ada bestfriends. 
kadang kadang aku benci tengok tv dan baca novel sebab seorang watak tu akan ada bestfriend dalam keadaan dia susah atau senang tapi dlm realitinya tak ada. ZERO !
aku diri aku sendiri yang bermasalah sampai tak ada orang nak jadi bff aku?
orang yang aku anggap sebagai bestfriend pulak tak pernah anggap aku bestfriend
macam mana tu? hahaha
kadang kadang sedih jugak bila pergi class sendiri, balik class sendiri,
dalam class sendiri. tak tahu nak share dengan siapa pasal diri sendiri.

sebenarnya kalau nak cerita pasal aku je sendiri,
memang tak cukup satu entri ni. hahaha
tunggu lah aku keluarkan satu buku.
hahahaha

kalau ada terasa dengan entri ni
sorry okay.
aku tulis apa yang aku rasa tanpa fikir apa yang orang lain rasa 
sebab penat tahan seorang diri .

jumpa esok kalau sempat okay? esok aku buat entri lain bukan pasal diri sendiri. hahaha
chiawwww semua ! :)


Saturday, October 19, 2013

Komen, Kritikan dan Pujian Anugerah Planet Muzik 2013 ( APM2013 ) !

Salam 1 Aw Aw Aw
macam biasa, siapa yang tengok TV, mesti tahu pasal APM2013 kan?
tapi ramai jugak yang tak tengok sebab tengok bola kelantan, kampung girl episod akhir, super spontan dan macam macamlah.
tapi sebagai pelajar broadcasting, hahahahaha. perasan gila okay !
aku nak buat reviewlah sikit pasal anugerah ni
sebab kejap lagi aku dah balik shah alam dan sampai sana malam dan aku kepenatan dan aku terbongkang terus. hahaha

jadi dalam masa yang seciput ni, aku updatelah sikit
review ni cuma pendapat aku,
kalau ada yang tak sedap dibaca harap maaf,
minta maaf awal awal tau. hahaha

1. Pentas yang sangat lawa dan besar ! macam ni lah baru pentas anugerah ! antara pentas yang lawa untuk APM adalah dekat Indonesia dulu tu yang ala ala bentuk bertingkat tu. Aku puji yang ni.

2. Sistem audio. kali ni tak ada masalah, semua okay. sebab sebelum ni, APM memang tak sah kalau ada masalah audio. yang aku paling ingat dulu Siti ada buat persembahan, tak keluar suara dan tersangkut sangkut pulak tu. sakit hati

3. Kali ni masalah dekat paparan skrin pencalonan. 2 kali weyh tak keluar. Nasib penyampai anugerah pandai cover. Aznil sampai menyindir. hahaha

4. Aku ingat lagi dulu, piala APM ni bentuk kaca/kristal kalau tak silap aku sampai tergolek glob bumi tu. hahaha. sangat memalukan okay. sekarang dah pakai yang besi/platinum/aluminium ke aku tak tahu yang mana satu. hahaha. aku rasa tahun lepas guna yang besi ni jugak kan?

5. Masa nak umumkan nama pemenang tu, glob plastik yang ada nama pemenang tu susah nak bukak. ketat sangat. korang ni pon satu, bukan semua jantan sangat nak bukak benda tu. Sampai Siti Nurhaliza terpaksa panggil AC Mizal tolong bukakkan, memalukan untuk award yang besar macam tu walaupun nampak lawak sebenarnya, macam award dekat sekolah je.

6. Host untuk APM 2013 kali ni sangat menarik. tak membosankan walau meleret sikit. tak annoying sangat. Siap ada censored lagi tau. ! hahaha. Masa tu host tengah cakap pasal Shahrini yang dianggap sebagai simbol seks. Korang ni dah tahu kalau skrip tu kena censored, janganlah disebut langsung, banyak lagi nak described si Shahrini tu. lepas tu pulak Ac Mizal cakap saksefon (aku tak tahu nak eja, nak google malas. hahaha) dan ofcourse lah orang tahu apa yang di censored sebelum ni. Please script writer, alert sikit. hahaha

7. Camera shot, ada yang lawa ada yang ntah apa apa, tetiba camera goyang lah, shot sembarang je. tak kan orang dalam main pilih je shot tu? itu aku tak faham

8. Opening yang memberangsangkan, satu lagu je lepas tu host sambung buat opening speech. walaupun cliche, tapi nilah yang ok. aku tak suka opening sampai 3 - 4 lagu lepas tu terus iklan. ni gila ! Walaupun opening lagu korea yang tak berapa nak korea, ok jugak tu.

9. Masa penyampaian award, Rossa, gatal gilaaaaaaaaaa okey dengan Mike Kassem tu ! siap gosok gosok bahu segala bagai. NO NEED AT ALL ! lepas tu buat suara yang menggairahkan . euwwwwww. Sangat tak elok, tu cara award luar negara bolehlah buat, orang tak kisah pon !

10. Masa penyampaian award jugak, bosan gila okay penyampai buat buat berbual dekat atas pentas tu. Boleh tak korang cakap pasal benda lain. Contoh: Anugerah Lagu Serantau Popular, korang cakap lah siapa je pernah yang dapat award tu. at least penonton boleh recall balik siapa yang menang instead of korang merepek puji baju lah, buat lawak bangang lah, oppa oppa atas pentas, sangat annoying.

11. Persembahan, aku rasa atas pentas tu macam konsert dari artis malaysia je. hahaha.  kata anugerah 3 negara? yang nyanyi ulang ulang dari indonesia cuma Judika je sedangkan BERLAMBAK penyanyi dari Indonesia, kalau singapura pulak, 2, 3 ketul je. Paling tak logik lagu Rilek brader dengan Rembau Most Wanted ! korang faham konsep tak? aku tahu muzik tu universal tapi jangan orang anggap ni anugerah  racist. Kau ingat semua orang faham ke? aku sendiri tak dengar dengan jelas apa yang waris tu nyanyi, microfon tu dekat sangat dengan mulut macam nak telan !.Sorang nyanyi satu lagu sudahlah, panggil artis lain pulak. ni ulang ulang je. Macam mana negara lain nak kenal penyanyi lain? Biarlah seimbang sikit.

12. Stacy dah macam jelmaan Miley Cyrus masa buat persembahan, dengan rambut yang sebiji Miley. Yang Altimet pulak dah macam Pitbull. sebiji okay. hahaha

13. Setakat ni, tak ada orang kecoh pulak tak puas hati dengan para pemenang malam tadi. okay je walaupun Agnes Monica dan Yuna yang merupakan artis antarabangsa tak menang satu anugerah pon. Agak sedih jugak.

14. Aku puji sesetengah artis Indonesia yang mengangkat batik diaorang ke tahap yang lebih baik. Maksud aku, artis malaysia baju kalau boleh singkat sampai peha macam Adira tapi belakang kain labuh tutup, ni fesyen orang gila namanya. hahaha. Macam Citra tu, siap buat dress dari batik dan Agnes Monica sendiri, mostly dalam music video dia, dia akan selitkan satu pakaian dia yang dipakai adalah dari batik Indonesia. Macam Awi Rafael pulak, kalau tak silap aku ada sekali tu dia pakai blazer songket warna merah kalau tak silap akulah, macam pakai perempan punya ! dengan ketatnya, singkat pulak tu. tak sesuai langsung ! 

15. Penutup pon cukup gempak sebab menggandingkan Amy Search dengan Bunkface. Bersemangat gila. Jadi mood APM tu tak jatuh.

Overall ! APM 2013 ni lebih baik dari APM 2012.
banyak yang buat pujian sebenarnya.
Tahniah tenaga kerja APM 2013 buat yang lebih baik untuk tahun akan datang
bukan senang nak uruskan award yang berskala besar dan secara live :)

Salah silap harap maaf
mana yang baik di ambik yang buruk di buang :)
Chiawwww~~ 

Thursday, October 17, 2013

Artis Tidak Cukup Beraya ?

Salam 1 Aw Aw Aw !
serius rindu nak taip blog ni tapi sejak balik rumah cuti ni
busy betul. hahaha
siapa yang follow blog cikai ni tahu lah kes aku. hahaha
yang aku ni tiap kali balik rumah mesti jadi bibik.
no wonder semua pembantu rumah ni lari.
pembantu rumah tempatan ye. mak aku tak suka warga asing.
dah dua orang lari weyh. hahaha
sebab apa? sebab penat gila okay.
aku ni nasib anak sendiri, kalau tak lari rumah jugak dah.
hahahaha.

Seperti biasa, aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam di seluruh dunia.
tak ada gambar untuk raya kali ni sebab apa?
sebab masa raya tu, kitaorang adakan "Sambutan Hari Raya Aidiladha 4 dalam 1"
1. Jamuan Sambut Menantu - Kakak aku yang sulung tu kahwin baru.
2. Sambutan Hari Lahir Abah
3. Sambutan Hari Lahir Atuk
4. Korban Lembu - Jamuan Hari Raya Aidiladha

dan prepare masak tu dari hari sabtu lepas weyh.
dah lah masak sendiri semua.
tulang aku semua sakit ni hah sampai hari ni.
hahahhaa

dalam kesibukan hari raya ni
sempat jugaklah aku keluar dengan bff masa sekolah.
hahaha


jangan tegur badan aku tu.hahaha
kejap naik kejap turun. aku pon stress. hahaha
btw, yang tudung kuning tu Fadhlina dan tutup mulut tu Jea
rindu betul suasana sekolah weyh :(

hari ni sepatutnya aku mula buat esaimen yang menimbun tapi hampeh.
dari pagi sampai pukul 2 baru siap masak dengan kemas rumah
lepas tu tidur sampai pukul 4 lebih
siap mandi 5 lebih
lepas tu melepak depan tv kejap
lepas maghrib konon nak buat esaimen tapi tinggal harapan.
sebab aku sibuk download album. hahaha
ni kegunaan masa aku duduk kolej nanti. hahaha
bosan juga asyik dengar lagu yang sama. hahaha
sampailah sekarang aku update blog
dan aku tak rasa aku nak buat esaimen lepas ni. hahaha

semua esaimen nak kena hantar lepas cuti
belum lagi mid term test.
rasa nak gugur jantung. tapi serius weyh. kalau dekat rumah ni sebenarnya aku tak boleh nak fokus belajar.
baru kentut sikit dah kena panggil suruh buat itu ini
baru nak menguap sikit dah kena masak itu ini
baru gigih nak bukak buku dah terbukak FB pulak
baru nak ngantuk dah godeh you tube.
baru sibuk nak pilih journal, mata terpandang tv pulak. hahaha
banyak dugaan weyhhhhh! hahaha

jadi sampai disini dulu.
nanti aku update lagi.
chiawwww ! :)



Tuesday, October 8, 2013

Misi Degree Artis !

Salam 1 Aw Aw Aw !
hari ni aku kembali.
beberapa hari lepas sibuk gila okeys. hahahaha
kalau tak sibuk pon, penat sangat
kadang kadang penat sebab tak buat apa sangat.
hahaha. nampak tak permainan aku?

jadi hari ni aku nak update pasal aku.
tak suka? sila butang pangkah dekat kanan atas tu.

Kali ni aku nak cerita Misi aku untuk semester ni.
ada beberapa agenda je. Apa kau ingat PM je ada agenda untuk pembangunan negara?
kita pon kena ada agenda sendiri okey.


Misi 1: Kurangkan Sentap !

Siapa yang kenal aku, mesti akan tahu yang aku ni kuat sentap. hahaha
kejap. ada yang tak tahu apa itu sentap? dalam bahasa kamus ialah cepat merajuk dan kecik hati.
hahaha. masa diploma dulu memang kuat punya kuat lah.
hahahha
yelaaaahhh. aku ni dah lah orang kampung + anak bongsu + tak pernah duduk asrama = Cari X . hahaha
jadi hati tu mudah terasa.
setakat ni, Alhamdulillah untuk sebulan. Orang pergi sambut birthday tak ajak aku, orang pergi dinner tak ajak aku padahal cakap dengan orang lain tu depan mata aku je, take pictures tak ajak even aku yang kena ambikkan gambar tahu?, hahaha, pergi jalan jalan tak ajak, pergi dan buat apa sekalipun tak tanya or tak ajak aku pon dalam sebulan ni, aku okey sahaja. hahaha
kalau dulu sentap je tweet and then orang tu terasa, dia pon ikut tweet jugak. hahaha
sekarang aku tak kisah sangat. aku kena belajar berdikari, pergi kelas seorang diri, balik kelas seorang diri. kadang kadang pergi kelas dengan Amir kalau ada jadual yang sama.
Aku malas nak ambik kisah. orang tak PERNAH terfikir untuk kau, kenapa kau nak susah payah fikir pasal orang lain kan? so aku cool dan tak perlu nak terasa hati sangat. dah 21 tahun katanya walaupun belum cukup. hahaha :)
dan aku kata KURANG bukan BUANG ye? hahahaha


Misi 2: Cuba Memuaskan Semua Pihak !

Bohonglah kalau aku tak penat nak puaskan hati semua orang dan semua pihak tapi aku fikir, kalau kita buat baik dekat orang, satu hari nanti akan ada orang tolong aku.
aku takut suatu hari nanti tak ada orang nak tolong aku.
Jadi kalau orang ajak aku kesana sini, tolong itu ini, aku akan cuba buat. Bukan sebab nak tunjuk baik ke apa tapi kalau aku mampu buat aku akan tolong buat dan ikut kemana.
Aku suka dan tenang bila orang sekeliling aku dapat aku tolong dan ikut apa yang diaorang hajati walaupun penat kadang kadang. Penat tau asyik nak jaga hati orang tapi hati aku ni tak pernah ada orang kisah.


tak pelah. Allah ada jaga hati aku Insyallah.


Misi 3: Kurangkan Cari Gaduh di Laman Sosial !

Aku ni jenis main lepas je nak tweet apa apa pon
tu yang ada kenangan pahit masa diploma dulu. hahaha
jadi masa degree ni, aku aplikasikan apa yang Azwan cadang iaitu tweet benda merepek. hahaha
tapi dalam masa sebulan ni adalah dalam 10 tweet yang cari gaduh sebenarnya. hahaha
tapi sometimes, limit sabar kau tu dah tak ada tahu tak? hahaha
okeylah tu kan dalam sebulan ada 10 je. kalau diploma tu, 10 tweet cari gaduh tu untuk satu hari tau. hahaha
tapi sekarang dah kurang.


Misi 4: TABAH !

Yang ini aku belum mampu laksanakan lagi.
luaran orang nampak tabah,
tapi sampai bilik, baring hadap dinding lepas tu nangis. hahaha
konon nak jaga muka depan roommates, aku tak tahu roommates aku perasan ke tak.
selagi mereka tak tanya. aku tak kisah. hahaha


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...