Monday, September 30, 2013

Tears









I need someone to hug me and say everything will be alright.

I need someone to wipe my tears

I need someone . . .


Sunday, September 29, 2013

Manusia berfikiran sempit?



Salam 1 Aw Aw Aw !
semalam aku stalk blog masliya. hahaha
setahun sekali weyh dia update. hahaha
aku rasa aku tak teruk sangat lah kan?
jadi hari ni aku update untuk korang
dan semestinya cerita pasal aku.
dah blog aku kan? hahaha

btw aku terbaca seorang hamba Allah ni post status dekat fb
aku tak ingat excatly apa yang dia cakap maksud aku tulis.
dia tulis, kenapa semua nak mengadu dekat twitter, fb, dan laman sosial yang lain sedangkan ada Allah yang memang itu je tempat sepatutnya kita mengadu.
lebih kurang macam tu lah. kiranya intipati dia lebih kurang macam tu.

cuba korang fikir kenapa wujudnya cikgu kaunseling dekat sekolah sedangkan kita ada Al-Quran yang sememangnya dah bagi tahu segala galanya
kenapa orang yang ada masalah jumpa pakar psikologi? sedangkan orang tu sepatutnya mengadu dekat Allah?
kenapa ada kem kem motivasi segala bagai sedangkan Allah dah bagi motivasi dekat kita dalam Al - Quran?
kenapa kita digalakkan mencari sahabat yang baik? sebab untuk menasihati kita. kenapa nak nasihati kita sedangkan dalam Al- Quran dah tertulis nasihat untuk kita.

konsepnya senang je, orang yang mengadu di laman sosial ni ibarat mengadu dengan sahabat sendiri, akan ada orang komen, ada orang balas tentang masalah kita, ada orang bantu nasihat,
dan manusia yang balas semua komen kita semua tu adalah atas kekuasaan Allah.
Lupa ke manusia ni semua digerkkan dari Allah?
kita bukan mensyirikkan Allah dengan mengadu masalah dekat laman sosial tapi ini adalah salah satu mendium diri kita memotivasikan diri semula.

ada orang jumpa pakar psikologi untuk selesaikan masalah, kenapa kau tak minta Allah selesaikan masalah kau sendiri? kenapa nak jumpa orang?
Allah bantu masalah kita dengan Allah utuskan pakar psikologi tu.
tolonglah jangan sempit sangat pemikiran tu.

luah perasaan/masalah di laman sosial adalah salah satu medium sahaja ibarat kita pergi jumpa cikgu disiplin jumpa pakar psikologi jumpa cikgu kaunseling jumpa pakar motivasi dan sebagainya.
sedangkan dalam laman sosial tu yang balas komen kita semua tu pon manusia jugak kan?
renung renungkan dan selamat beramal.

aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki
kalau entri ni dirasakan menyimpang dari peminiran pakar agama Islam.
ini hanya luahan perasaan orang yang cetek dari agama dan kerdil dalam Islam.
Maaf :)


Thursday, September 26, 2013

Tips: Sikap Lelaki Yang Wanita Perlu Tahu !

Salam 1 Aw Aw Aw !
selalu update pasal kehidupan sendiri yang membosankan kan?
hari ni aku nak tunjuk sikit tips.
hahaha.

tips ni jumpa dalam Harian Metro hari ni.
sebab teruja sangat aku share dekat korang
aku tahu, bukan ramai yang suka baca paper pon kan? hahaha

1. Kenapa lelaki selalu kata nak telefon tapi tak pun ?

Bila dia telefon maksudnya dia ambil berat, dia cintakan anda, inilah biasanya definisa cinta bagi wanita dalam hal ni.

Definisi lelaki pula, bila aku kerja kuat dan ada pendapatan stabil, aku, pasangan dan keluarga akan hidup dengan selesa, semua ni sebab sayang, cinta dan ambil berat

Kalau dia tak telefon pada masa yang dijanjikan, mungkin dia sibuk, dan terlupa. Wanita selalu tuduh atau rasa anda seolah olah tak penting dalam hidup dia. Namun itu TIDAK bermaksud dia tak cintakan anda !

Pandangan aku: Kadang kadang aku tak faham pasangan yang kena sms 24 jam, call 24 jam bergayut sampai pagi. Korang memang tak ada life ea? hahaha. Aku bukan jenis orang yang macam tu. Kadang kadang bila salah sorang tak reply dengan cepat lepas tu merajuk, call semula kenapa tak reply. Hello, dia pon ada life jugak apa ? Korang cakap apa ek dalam phone dengan sms 24 jam selama 7 hari seminggu selama 365 hari?

kadang kadang tak call satu hari dah tuduh kita ada scandallah, ada perempuan lainlah. Pemikiran perempuan memang sempit macam tu ke? Korang tak tahu yang BF korang tu tak ada duit nak beli top up ke? tak cukup duit nak makan semata mata nak top up dan berbual dengan korang? 

kot ye pon, bagilah masa dan ruang BF korang tu bergaul dengan orang lain. Paling aku tak faham yang bercinta jenis depan mata ni macam bercinta dengan classmate, officemate, whatevermate pon lah, korang dah jumpa 24 jam tapi still call dan sms bagai nak gila. serius tak faham !
belum lagi kes yang tulis ayat ayat manis atau perbualan dalam laman sosial. Sumpah nak lempang sebab bermanja manja depan orang ramai. Aku nak tanya, korang ni public figure ke? korang ni saje nak menunjuk kebahagiaan ke? korang ni batak publisiti ke? tapi bila PUTUS ! putus senyap senyap je ! LOSERRRRR !

2. Lelaki tak suka anda bersikap seorang Ibu.

Jangan layan lelaki macam budak kecil, jaga semua keperluan dia hingga ke perkara yang remeh temeh. Banyak benda yang dia boleh buat sendiri. Anda hanya perlu berikan sokogan.

Lelaki tidak perlukan seorang lagi ibu !. Jika anda bersikap seperti Ibu yang menjaga semua halnya, percayalah dia akan mencari orang lain.

Pandangan aku: Ni biasanya kes kongkong. Aku tak faham perempuan kongkong lelaki. Segala benda apa yang si lelaki buat nak tahu even dalam bilik air sekali pon. over gila kan? 
berpada pada sudah. Korang bercinta je weyh. bukan berkahwin. Bila korang bercinta memang lah seronok nak tahu semua pasal A-Z BF korang tu tapi bila putus, segala mak nenek si BF punya AIB kau bukak ! perempuan macam ni patut di campak ke Lorong Haji Taib !

3. Perasaan harga diri lelaki antaranya datang daripada kejayaannya dalam karier dan apa yang di usahakan.

Amat penting untuk anda memberikan masa dan peluang dan ruang untuk dia bercakap mengenai kejayaan dalam hidupnya, walaupun bosan nak mendengarnya. Adanya anda sebagai seorang pendengar yang baik pada masa itu adalah satu isyarat yang menyatakan kepadanya bahawa anda adalah seorang yang mengambil berat, prihatin, seorang yang boleh berkongsi hidup bersama dirinya dan boleh diharapkan.

Pandangan aku: Ni lagi satu. Tanpa perempuan sedar, BF korang lebih banyak menjadi telinga setia untuk setiap bebelan dan cerita korang sendiri. Cuba korang tanya pasal BF korang pulak ? Apa kegiatan dia, macam mana kejayaan or whatsoever pasal BF korang. For sure diaorang lebih appreciate korang. Simple kan? 

korang nak bf korang jadi orang kayalah berpelajaran baik dan bagus lah, tapi korang bergayut sampai 2 3 pagi, lepas tu bangun tidur lambar, nak pergi kelas lambat, nak pergi pejabat lambat, lepas tu mengantuk dan tertidur. Subuh jangan cakap, dah terbang pergi Paris. hahaha.

KONSEP NYA SENANG !:

1. bercinta sebelum kahwin adalah haram so tak perlu sangat nak SHOW OFF macam panggung wayang kisah percintaan korang tu.

2. Kalau ada jodoh korang berdua, jangan risau, tak perlu nak kongkong pasangan masing masing, tak perlu nak sms/call 24 jam/7 hari seminggu. Bila dah kahwin nanti, korang dah tak ada topik nak dibincangkan dan hambar masa lepas kahwin. One of the reason kenapa kes cerai meningkat dekat Malaysia ni.

3. Dan kalau korang dah putus tu, korang kena ingat Perempuan/Lelaki yang baik akan dapat pasangan yang baik dan sebaliknya. Fikir positif !

4. Bila dah putus , JANGAN BUKAK AIB BEKAS PASANGAN MASING MASING !


Maaf kalau ada terkurang ajar dari segi bahasa.

Chiawwwww~~ :)

Wednesday, September 25, 2013

Selamat Hari Lahir Sahabatku D1.0 !





Salam 1 Aw Aw Aw !
2 hari lepas aku saja nak make sure yang hari ni sebenarnya birthday masliya ke tak,
sekali dah hide !
hahaha. kelakar lah kau ni mas.
secara jujurnya aku tak pernah ingat birthday orang.
SERIOUSLY ! aku kalau bab nombor ni memang payah nak ingat. 
selalu aku ucapkan terima kasih dekat FB sebab bagi reminder !
tapi mas ni hide pulak. hahaha

nasib masa pergi jenjalan hari tu,
aisyah ada ingatkan aku pasal birthday masliya.
dan siap siap terus beli hadiah dekat masliya.
susah weyh nak cari hadiah ni.
tapi terlanjur dah ada dekat Popular !
dan mas ni pulak minat sangat dengan buku, so aku decided beli buku !
nak beli novel Ramli Awang Mursyid tu tapo mostly mas dah beli sendiri.
nak beli buku macam sudoku, word puzzle tu macam last choice kot? hahaha
nak beli buku masakan? mas ni tahu makan je pulak. tungguu kau kahwin dululah mas aku belikan. hahaha
nak beli motivation book, budget tak cukup, maaflah PTPTN belum masuk. Sugar daddy pulak bagi duit sikit pulak. hahaha

SO ! aku belikan sesuatu yang dia boleh catat dan tulis. Cuba tekaaaa apaaa? hahaha
bak orang kata, bila nak bagi orang hadiah, bagi benda yang kita sayang.
so aku nampak cover buku tu sangat lawa okay ! untuk aku lah. nak beli untuk diri sendiri tapi baik bagi mas untuk hadiah ! 
aku harap kau suka lah mas ! aku balut sendiri tau hadiah tu tau walaupun dari 5KM jarak kau tengok pon dah tahu apa hadiahnya. hahaha

SELAMAT HARI LAHIR MASLIYA !
semoga terus tabah dan menjadi cahaya yang menerangi hidup orang lain serta menadi insan yang lebih baik dari semalam.
Gitchuuu ucapan. actually tak tahu nak wish apa. Biasanya orang yang sambut birthday lah wish kan? hahaha

P/s: D1.0 tu maksudnya Degree 1.0 iaitu dekat degree ni, kalai pertama aku wish birthday orang dalam blog ! :)

Chiawwwww ! hasta la vista ! Guten Nacht !

Wednesday, September 18, 2013

Review Novel: Coke & Sundae II | Ilya Abdullah

Salam 1 Aw Aw Aw !
sebenarnya tak ada mood nak update blog ni tau
hahaha.
tapi disebabkan aku baru habiskan baca novel ni tadi pagi dan sebelum aku terlupa nak cakap apa apa,
baik update sikit.

for your information, novel ni sambungan dari Novel Coke & Sundae yang pertama dulu.
aku pernah review jugak yang pertama. hahaha
masa tu zaman belum matang. zaman gedik gedik. hahaha.
novel yang pertama tu aku baca masa diploma dan yang kedua ni aku baca masa degree.
ironi gila kan? hahaha.
mungkin kalau ada yang ketiga nanti, aku akan baca masa master atau kerja ? hahaha

actually aku memang tahu yang Coke & Sundae ada sekual tapi dalam soft copy berepisod dekat blog penulis. leceh nak baca macam tu. hahaha.
dan tanpa ku sedari rupanya dah keluar as a printed version. 
walaupun mahal sikit, aku tetap beli sebab aku dah beli yang pertama dulu.

nak tahu Coke & Sundae 2 punya sinopsis or prolog boleh pergi ke blog penulis ye.
klik dekat SINI


Part komen pulak. hahaha
actually aku sebenarnya expect hebat untuk novel okays.
sebab yang pertama tu best gila memang gila lah.
asyik nak ketawa je. hahaha
tapi bila dah masuk yang kedua ni.
lawak tu dah kurang sangat dan sekuel yang kedua ni nampak macam novel dewasa yang lain.
banyak serius :(
tapi ada watak anak dia tu yang banyak tolong bagi kesegaran cerita ni

ada juga plot yang biasa kita jumpa dalam novel lain.
ada masa, cerita dalam novel ni agak mendatar.
walaupun sekali pandang kita dah tahu hujung cerita ni tapi
penulis ada twist sikit dalam cerita ni.
which is interesting untuk aku.

penulis pon macam tahu novel ni agak berat sedikit dari novel yang pertama tu
belum belum dah minta maaf tau ! hahaha
kelakar lah kak Ilya ni.
dia jugak ada cakap ada masa dia ada ketandusan idea nak sambung.
aku nampak jugaklah sikit dalam cerita ni.

tapi kalau tanya seikhlas hati, aku lebih prefer Coke & Sundae yang pertama tu.
berbaloi jugak korang beli yang sekuel ni sebab bila novel tu tebal sikit,
ending cerita akan nampak berjalan smoothly dan tak terkejar kejar nak limitkan page.

kalau part sedih itu mesti ada.
pada aku part yang Azyan keguguran dan Anak Azyan yang sentiasa ada dengan mak dia.
sumpah nangis. di tambah pulak aku yang tengah homesick gila babeng ni. hahaha
semakin mencurah ke ladang gandumlah jawabnya. hahaha

apa apa pon, bukan mudah untuk jadi penulis novel okay?
kita yang komen ni senang je hentam orang. hahaha
cuba kau tulis? tak ke cirit birit ! hahahaha
Good job ! :)

maaflah kalau tulisan kali ni macam tak bersemangat sangat.
mulut dah menguap banyak kali kalahkan buaya dalam zoo weyh.
bukan kemain ngantuk. hahaha

So, jumpa next entri okay?
chiawwwww ! :)

Saturday, September 14, 2013

Artis Sambung Degree !!!

Salam 1 Aw Aw Aw !
Hafiz Jauhari kini kembaliiiiiiii sepenuhnya.
aku ingatkan nak buat entri happy sebelum ni dan entri official tapi selepas apa yang menimpa aku sangat teruk dan tak ada orang aku nak share so, ada entri teaser lah kononnya yang sebelum ni tu. hahaha
jadi nak start dari mana yup?

Secara officialnya aku dah jadi student UiTM Shah Alam,
dulu masa dekat Melaka nak sangat sambung dekat Shah Alam,
tapi lepas seminggu dekat sini, seriously nak balik Melaka semula. hahaha
1st week je dah macam macam jadi,
tamparan yang sangat hebat untuk aku weyh !
yelaaaa, budak kampung masuk bandar yang hectic gila dengan perangai manusia yang jauh berganda dari Melaka. yeah ! this is life. Life gonna changing.
Duduk bandar maju ni kena lah speaking sikit. hahaha

Gosip Pertama : Kecoh dengan kawan kawan terdekat aku yang aku tak sebilik dengan Azwan. Katanya ada masalah dan ianya disebabkan perangai aku. Hello, kau tak pernah serumah dan even sebilik dengan aku pon, so jangan nak buat tuduhan melulu okays? Tulah manusia, ada mulut bukannya nak tanya, jangan nak assume tak tentu pasal. Aku tak sebilik dengan Azwan sebab Kiteotang memang tak da janji apa apa pon. Lagipon azwan nak daftar awal pagi dan aku daftar tengahari sebab aku bertolak dari Johor pagi buta dan hari yang sama untuk pendaftaran. So, memang tak boleh lah kan nak satu bilik ? Aku pon suka roommates dengan orang lain dan course lain. Buatkan otak aku ni berkembang sikit. tak delah asyik sebilik dengan course yang sama je. Bosan jugak weyh. hahaha. Dari masa diploma lagi roommates aku semua macam macam course. Seronok dapat dengar pandangan dari pelbagai course. Pasal roommates baru ni nanti aku cerita entri lain :)

Gosip Kedua: Pasal Wifi ! Aku hangin dengan MPP sebab hari tu aku tanya Wifi dekat kolej okey ke tidak sebab aku malas nak buat broadband dan dengan bangganya MPP kata Wifi kolej sangat strong dekat kolej lelaki. Tapi sampai je, kena daftar online dulu, Weyh ! kau sendiri dah tak ada internet and how come kau nak daftar online wifi uitm ? tell me? hahaha. Memanglah aku guna Blackberry tapi kau kena, BB aku ni dah bertukar tangan dan sebelum ni dah banyak kali Alzheimer dan Diarrhea phone ni. hahaha. Nasib aku boleh daftar guna smartphone roommate baru walaupun agak kekok di situ ye. hahaha. 
Dan sekarang aku guna wifi kolej lah ni. Walaupun lembab tahap kerang merangkak, aku gigihkan diri update blog. hahaha. Dan aku cadang nak beli broadband, slow gila weyh, aku nak buat esaimen achano? 

Gosip Ketiga : Sila rujuk entri sebelum entri yang ini. hahaha. kalau malas nak scroll, tekan SINI
Ingatkan nak letak sekali dalam ni tapi entri tu terpaksa di buat entri khas sebab gila babeng punya entri.

Dua orang yang aku rujuk dalam aku belajar ni adalah orang pertama Azwan Kimori sebab kalau kau ada masalah dalaman, masalah hati, masalah gosip, sesi menangis, sesi adu mengadu, masalah keluarga, masalah seharian, masalah remaja pelik macam aku ni, gaduh mulut/badan dengan orang, sharing rahsia story, aku akan jumpa Azwan. hahaha. Rindu gila dengan Pillow Talk yang kiteorang buat masa diploma dulu. Huarghhhh !!!

Tapi kalau masalah pelajaran, masalah down dalam pencarian ilmu, dan pemantapan semangat serta kata kata motivasi, aku akan cari Amir Farhan. hahaha.
Amir ni sesuai jadi fasilitator, dia ni kalau cakap tak ada nak alas alas surat khabar ke tikar ke tak ada, dia hembus je apa yang nak cakap. hahaha
Sebab tu aku suka cakap dia, selalu jugak kena marah sebab aku ni lembik sangat sebab mudah dan cepat lemah semangat in everything aku buat.
aku ada cakap aku rindu dengan kehidupan Melaka, dia terus bash aku weyh ! Dia cakap, aku tak akan move on sampai bila bila kalau aku asyik bandingkan Shah Alam dengan Melaka.
Shah Alam adalah kehidupan baru dan kau kena bukak buku baru dan bukan buku sambungan dari Melaka.
Betul jugak apa yang dia cakap. So, sesiapa yang ada masalah jumpalah Amir. huhuhu

Gosip Keempat : Seminggu kelas dah berlalu. Macam macam berlaku, Masa diploma kau disuap dengan manja dan Degree ni kau yang kena cari makanan tu sendiri, macam mana caranya sekalipun kalau kau nak teruskan hidup. Kalau 1st week diploma kau menangis, 1st week degree kau meraung. Apa yang aku cakap tak mewakili mana mana lelaki atau perempuan tapi mewakili diri aku sendiri, apa yang aku alami. Nak pergi kelas tu naik tangga dia memang azab weyh ! Peha aku ni sampai kejang. Biasalah 5 bulan duduk rumah cuma masak, makan, online, tengok tv, tidur dan sekali kau kena naik tangga tu, kaki kau memang culture shock lah jawabnya. hahahaha.  


nah muka budak degree yang kuat nangis macam perempuan, hati lembik, pergi kelas jalan kaki, muka serabai, gemuk, homesick, sendu, sorang diri dalam bilik, senyuman Aaron Aziz #eh? hahaha


Btw doakan aku dapat JPA please :(
Chiawwwwww ~~~~ :)

Wednesday, September 11, 2013

MATI.












Salam 1 Aw Aw Aw
hari pertama kelas dah dimalukan oleh pensyarah.
kutuk kaw kaw kaw kaw kaw kaw aku punya suara.
di tambah pulak dengan classmates pon ikut ketawa sama.
aku paling sedih classmate semua satu kelas ketawakan aku sedangkan diaorang memang dah tahu suara aku memang macam ni.
the best part is classmate dekat Lendu ketawa sama kuat dengan orang lain gelakkan aku.
siapa yang tak sedih weyh?
aku harap diaorang sepatutnya back up aku tapi ? 
tak kisahlah. hak masing masing.
aku tak marah pon cuma sedih.

balik kelas senyap terus sampai bilik nangis sorang sorang, nasib roommates semua tak ada
yup ! senjata aku cuma menangis.
sebelum kelas tadi petang bermula, semangat degree aku 100%
dan lepas kena hentam dan kena kutuk dan kena ketawakan, totally 0%
rasa nak quit degree sekarang.
balik jaga mak dan abah.
tak ada orang kisah yang aku ni tak pandai bawak kenderaan
tak ada orang kisah aku ni siapa
tak ada orang kisah suara aku teruk
tak ada orang kisah apa aku nak buat
tak ada orang kisah cita cita aku
tak ada orang kisah aku jerit jerit dekat rumah
tak ada orang kisah pasal aku.
tak ada . . .

mata dah sembab menangis seorang diri.
aku nak peluk mak sekarang.
aku nak nangis puas puas dalam pelukan mak aku.
aku nak pergi jauh dari Shah Alam ni.
Shah Alam yang Jahat !

Aku tak akan expect subjek ni aku dapat score.
lecturer belum belum dah warning aku suruh ubah suara aku.
tukar kepada base voice. dia tak kasi aku bercakap sampai suara aku tukar jadi base voice.
sumpah nak nangis dalam kelas tadi. rasa nak lari keluar kelas macam dalam drama tv tu. huhuhu
minggu depan punya kelas dia dah aim aku. 
kalau tak jumpa dekat office. 

suara aku memang dah macam ni weyh.
aku bukan sengaja buat.
aku pernah minum ais berhari hari sampai sakit tekak dan batuk batuk cuma untuk pecah kan suara sendiri.
bodoh gila kan? tapi tahu kenapa? sebab aku tak nak dimalukan macam tadi petang.
tapi hasilnya lepas sembuh batuk batuk, suara aku jadi normal semula.
tak ada seorang yang faham dan tak akan ada yang faham.
abang aku sendiri kutuk suara aku sendiri.
malu dengan aku weyh. gila tak sedih ? sebab tu blog ni je yang aku ada. blog ni je aku dapat kongsi sedih gembira marah kecewa aku
so, aku nak dapat sokongan dari siapa kalau family sendiri dah kutuk kau?
teruk sangat ke aku ni?
tak boleh ke orang tengok aku dari sisi lain tanpa perasan suara aku.
aku pon tak nak ada suara macam ni weyh.

Allah kata Dia akan bagi dugaan yang mampu umatnya mampu tanggung,
seriusly aku tak mampu.
orang lain cuma boleh cakap sabar, yang malu aku, yang kena kutuk aku, yang kena gelakkan aku,
tahu kenapa aku tak ada sebarang hubungan? sebab semuanya malu dengan aku.

aku pernah cakap dengan mak dan abah yang aku tak akan kahwin sampai bila bila.
dia marah sebab siapa nak doakan aku dalam kubur nanti.
kalau ada orang disamping aku dan dia pon kena kutuk di sebabkan aku, baik tak payah kahwin.
cukuplah aku sorang menangis. 

ada suatu hari aku marah dengan Mak aku dalam hati jelah,
kenapa doa bukan bukan dia mengandung dulu
dan kenapa aku dilahirkan.
dari sekolah menengah sampai degree kau kena kutuk benda yang sama.
siapa yang tahan weyh? cuba cakap.

jangan simpati dekat aku.
doakan aku cukup tabah untuk menahan sabar.
doakan aku mengumpul banyak air mata untuk ditumpahkan waktu malam.
doakan aku punya muka yang tebal.
doakan aku . . .





aku tak nak sambung degreee.

I'm just wanna die in peace without any tears from my eyes.
enough of crying.
enough of humiliation.





Thursday, September 5, 2013

3 Hari Lagi !











Salam 1 Aw Aw Aw.

Khamis : Kenduri Perkahwinan Kakak, Kenduri Keselamatan, Kenduri Kesyukuran Anak Ke-8 Sambung Belajar dan Kenduri Kandungan Kakak Ipar Mencecah 4 Bulan.


Jumaat: Packing Barang, Beli Barang yang Belum Cukup, Susun Semula Dokumen dan Letak Semua Barang Dalam Bonnet Kereta Abang.


Sabtu: HELLO SHAH ALAM ! HELLO DEGREE ! HERE I COME ! WATCH OUT !

:)

Monday, September 2, 2013

Artis Puasa 6 !

Salam 1 Aw Aw Aw !
dah nak dekat seminggu tak mengarut dekat blog ni. hahaha
masa dekat U kata tak cukup masa jadi nanti dekat rumah baru update hari hari,
dah dekat rumah pulak tak cukup masa,
hahahahaha.
manusia teruk betul !
btw, entri merdeka aku buat esok jelah ye.
aku nak update entri ni semalam tapi disebabkan tadi dekat Astro Citra tayang cerita Zaiton Ceritaku, 
terpaksa stop nak buat entri. hahaha
aku tak tahu kenapa cerita ni tak ramai orang tengok. Mungkin disebabkan pasal Zaiton Sameon kot?
aku pon sebenarnya tak kenal Zaiton ni, aku cuma tahu lagu menaruh harapan tu jelah. hahaha
tapi masa tayangan dulu tu, aku nak tengok tapi orang yang aku ajak, semua tak nak pergi.
sedih weyh ! Cerita yang ntah apa apa tu sanggup pulak.
aku ingat lagi keluar Melodi yang pelakon utama tu sedih gila ramai tak tengok cerita tu,
lepas aku tengok cerita tu tadi, memang pelakon utama tu bawak dengan jayanya, aku dapat rasakan yang Zaiton bebetul yang berlakon.
sangat sedih. hurmmmm.
mungkin ada yang cakap aku pon tak tengok dekat pawagam lepas tu nak kecoh kecoh kan?
kalau aku bagai jawapan yang tak ada orang nak teman, mesti korang akan cakap, macam lah tak boleh pergi sendiri. Korang tak tahu apa yang berlaku so don't make any assumptions towards me. Gitchuuu ! speaking ! walaupun grammar aku dah terbang ke China. hahaha


actually aku nak cerita yang aku puasa 6 ! tapi dah melalut ke Zaiton Sameon. hahaha
mungkin ada yang cakap, eleh, puasa 6 je kot? tak payah nak kecoh sangatlah kan.
dan aku jawab:

1. Hello, ini blog aku, suka hatilah aku nak tulis apa kan? aku nak cerita yang aku kentut 20 sehari, ada masalah ke buat kau? *konon marah* hahaha

2. Sebab ini adalah kali pertama aku puasa 6. Mesti korang cakap, dah umur 21 baru nak puasa 6. hahaha
memang memalukanlah. tapi suka hatilah. 3 kali raya tahun lepas tak puasa 6 sebab sibuk dengan assignment di sana sini. Masa sekolah menengah pulak, perut ni cuma boleh puasa masa bulan Ramadhan. puasa sunat lagilah kelaut. Yup ! I'm a bad boy ! sekarang ni aku nak berjinak jinak nak puasa sunat pulak.
perut ni kalau tak dilatih memang mengada. Mindset pon kena penting. Lagi pon aku duduk rumah je tak buat apa sangat. So, apa salahnya aku berpuasa. Lagi pon aku memang dah berniat nak puasa 6. Tiap hari tau aku puasa 6 ni, tak ada selang seli ke apa.

Mula mula nak start puasa balik tu, penat dia satu hari tu memang sebiji macam penat puasa hari pertama bulan Ramadhan, padahal bukan buat apa sangat pon. hahahahaha
sabo jelah.
Lagipun bukan puasa sorang sorang tapi dengan mak bapak aku sekali.
entah tahun depan dapat puasa sama sama pon tak tahu lagi.

tetiba teringin nak puasa dan buka puasa dengan kekasih, seronoknya.
dengan isteri ke suami ke kan.
untuk kali pertama. mesti awkward. hahaha

Sebab tu aku buat entri ni, bukan nak menunjuk aku puasa tapi sejarah dalam hidup aku sendiri yang aku puasa 6. Baru dapat terlaksana tahun ni.
Syukran.
dah itu je aku nak cakap !


ni muka tengah update entri sekarang. nampak tak mata yang aku bersinar bak sinaran bulan? hahaha
dan tengok kulit muka aku yang berminyak Zaitun. boleh buat masak weyh :P

Chiawww ! :)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...