Saturday, May 25, 2013

Artis di Interview Degree

Salam 1 Aw Aw Aw,
dah lama tak update blog kan,
ramai juga stalker yang bertanya, hahaha
rajin betul korang ni nak baca kisah aku ni,
malu tahu !
hahaha

minggu ni tak sempat nak update apa apa tapi actually sempat je kalau ada usaha.
hahahahaha tapi disebabkan aku sibuk prepare dokumen dan hafal segala bagai information 
untuk interview menyebabkan aku malas nak tulis macam macam. hahaha
ceh ! ni aku belum jadi perdana menteri lagi,
kalau jadi perdana menteri, aku suruh PA aku yang tolong updatekan. hahaha
dah merepek ni actually.

hari ni di tempat yang sama seperti 3 tahun yang lalu,
dulu interview diploma dan sekarang interview degree dekat uitm larkin. tapi kalau dapat sambung nanti dekat shah alam.
rasa macam tak percaya, dah besar aku sekarang ni dan sepatutnya makin matang.
cewah ! hahaha tapi macam budak2 lagi. ada ke patut ramai orang kata aku ni baru habis SPM.
aish, payah betul kalau awet muda ni. Rahsia ku hanya Safi Rania Gold. hahaha

dulu masa interview diploma, aku memang kurang konfiden sangat dan gigil nak mampus ok !
tak tipu ! tapi selepas 3 tahun, aku kembali membawa semangat yang baru dan cita cita yang lebih jelas tapi aku harap sinar sampai ke malam tapi hujan di petang hari.
kenapa? sebab aku di bash teruk gila tadi dan aku sangat down sekarang ni.
aku hanya pasghah dan ghedo je sekarang ni, kalau ada rezeki aku sambung degree in broadcasting kalau tak dapat, aku terima je.

sampai rumah, salam mak dan terus masuk dalam bilik,
sedih wey, aku sambung belajar dan nak dapat degree ni untuk mak dan abah aku, 
tak sanggup nak tengok muka mak aku tadi, bapak sensitipnya aku. hahaha
lemah terus aku nak sambung degree ni.

antaranya dia tanya soalan, aku baru jawab satu dari 6 point yang aku sediakan dan kena potong and dia tamatkan interview session. hahaha. apa perasaan kau? hahaha
lepas tu ada jugak dia kutuk aku. untuk pengetahuan awak ye prof, walaupun saya macam ni, saya tahu agama saya yang melarang seorang lelaki bertindak seperti perempuan.
saya tahu saya jadi macam ni kehendak Allah dan itu dugaan saya dari Nya.
tugas awak membuktikan yang saya masih layak diterima bukan di hentam.
tapi nasib dia minta maaf. huhuhu

aku faham, semua orang yang belum pernah kenal aku akan describe aku macam tu,
but i know who i am and u don't have any right to judge me until u are in my shoes !
kadang kadang aku penat dengan semua macam ni, sebab tu aku nak sangat ambil broadcast dan buktikan dan terangkan pada semua orang untuk stop judging people. we are not perfect guys. u have to accept it whether u like it or not. semua kejadian tu adalah ketentuan Allah. korang sendiri pon ada dugaan masing2 kan? 

kadang kadang aku pelik, kenapa orang semua tak pandang seseorang tu dari segi bakat? 
kenapa orang gunakan kelemahan seseorang untuk lihat orang tu jatuh dan bukannya tolong sembunyikan kelemahan seseorang tu? 

hurmmm. aku minta maaf dekat prof tu kalau aku tak cukup bagus untuk course ni dan aku nak tegaskan dekat sini, i'm not practicing feminism ! :)

2 comments:

  1. maknenye, interviewer2 tu pikir kau ni lembut lah ea? lebih spesifik, pondan??? O.o
    sian kau..
    xpe, insyaAllah ada rezeki kat tempat lain .. usaha lah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah, mcm tu lah gayanya. hahaha
      amin :)

      Delete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...