Saturday, May 11, 2013

Artis dan Ucapan Terima Kasih !

Salam 1 Aw Aw Aw,
hari ini aku kembali lagi di persada blogger,
aku baru tahu izwan pon buat blog tapi pasal politik, aku cuba google, tak jumpa pulak, teringin jugak nak baca, hahaha, tak kisahlah pasal apa pon orang nak buat, tu blog dia,
dan semua ada hak untuk cakap apa yang dia tulis dan blog aku pulak pasal hal peribadi,
yang tulus dari hati, apa yang aku tak mampu nak cakap depan depan, aku cakap dalam blog walaupun kadang kadang aku tujukan dekat seseorang, bukan tahu pon kewujudan blog aku ni,
dari dulu teringin nak jadi blogger femes tapi sekarang dah 21 tahun, aku fikir balik,
aku buat blog nak tulis apa yang aku tak mampu nak cerita dengan orang,
kalau femes nanti, kena stalk pulak blog aku ni. hahaha
jadi, apa yang ada sekarang ni cukup buat aku :)

ceh, pendahuluan tak ada kena mengena dengan apa yang aku nak cerita sekarang ni,
kalau semalam aku cerita pasal result,
hari ni aku nak buat entri untuk berterima kasih,
tak adalah nanti kata aku ni lupa daratan, hahaha
aku nak ucap dekat semua orang memang tak mampu lah,
mahu aku kena buat list seminggu dulu,
tapi aku nak wish yang major dalam hidup aku,
dulu masa lepas SPM aku tak ada blog, jadi tak boleh nak buat macam ni,
sekarang aku buatlah :)

jadi sebelum aku nak buat ucapan dan sedikit kenangan terselit, cewah, aku letak lagu ni, korang ulang ulang dengar sampai habis baca entri ni. hahaha


aku nak nyanyi sendiri tapi nak setting camera lagi nak itu ini payah.
lagi pon aku bukan menang Oscar ke menang ABPBH kan? hahaha
jadi guna penyanyi asal sajoh !

1. Orang yang aku nak ucap penghargaan adalah mak dengan abah. Aku ingat lagi, tiap kali midterm aku jawab dengan teruk atau tak boleh jawab, aku mesti call, konon tak nak nangis, saje nak luah kan kesedihan tapi terluah jugak air mata, aku ni jiwa sensitip sikit, tengok hindustan pon nangis, hahaha. rahsia ni wey ! hahaha. Bila aku ingat balik, masa sekolah menengah kalau aku jawab exam teruk mana pon, lagi aku simpan dalam peti besi adalah. hahaha. zaman dah berubah wey. hahaha

lagi satu yang buat semangat aku semakin pekat ibarat susu kental F&N adalah gambar mereka. nampak tak ayat aku formal sikit, rasa macam buat artikel majalah pulekss. hahahaha


hah nampak tak? sebelum ni, tak muka aku, muka siti nurhaliza, tak muka siti nurhaliza, mesti muka aku,
hahaha. tetiba aku terfikir, kadang kadang bosan wey tengok muka sendiri je dekat dekstop laptop ni jadi
aku letak muka mak abah. jadi tiap kali malas nak buat esaimen ke malas study tu, takut sikit. hahaha
tapi disebabkan malas tu bestfriend aku, aku pon kekadang lupa daratan jugak. muahahahaha :P

2. Sahabat aku. Groupmates. Dari sem 1 sampai sem 6 iaitu Obama, Acap, Masliya, Atiqah, Comel dan E'ah. Obama tu dari sem 1 sampai sem 2 then dia pindah kelas dengan alasan kelas aku ni tak mencabar, tak kisahlah, tu hak dia. Acap pulak dari sem 1 sampai sem 3 je sebab lepas tu dia sambung ke fast track. Comel dan E'ah pulak dari sem 4 ke 6. Eh, ada satu esaimen tu group dengan Aisyah, Suhada untuk subjek INC dan Atie kalau aku tak silap. Ni aku sebut untuk esaimen yang besar besar je aku sebutkan ye.
Bohonglah kalau aku cakap aku tak pernah terasa dengan korang. Bohonglah aku tak ada teringin nak marah korang tapi aku fikir balik, aku tak suka orang marah aku, jadi aku buat macam tu untuk groupmates aku. Sayang korang semua tapi korang tak tahulah. 

Aku ingat lagi ramai yang cakap, takut nak masuk group esaimen aku, tikah dengan mas. Nak tahu alasan nya apa? Alasannya adalah aku nak semua esaimen must be perfect ! jadi diaorang takut. Masa tu, aku memang down gila. Korang tak fikir ke waktu kerja nanti macam mana? semua benda nak perfect tau. Aku bukan nak perfect tapi mencuba yang terbaik untuk result. bukan result aku je tapi result korang jugak. korang tak pernah fikir ke? Aku tak pernah buat kerja syok sendiri. Tiap kali aku buat kerja, aku cuba yang terbaik untuk jaga nama korang untuk result korang. 

Aku minta maaf kepada semua kawan aku yang pernah menjadi groupmates aku. Kalau aku ada guris hati korang aku minta maaf. Aku tak pernah niat nak buat korang terguris. Maaf aku selalu push korang buat esaimen. Maaf aku tak pernah jadi kawan yang baik untuk korang. Wah ! tetiba sebak ! hahaha. ni yang lemah ni. hahaha. Aku tetap sayang semua walau korang tak pernah tahu. Lelaki ego nak tunjuk apa apa. hahaha


dari kiri: Masliya, E'ah, Miss Iko (lecturer Advert), Kasut McDonald (Artis), Tikah dan Comel

3. Roommates dan Housemates. Kalau tak ada korang aku tak tahu nak buat macam mana lagi. Dari sem 1 hingga sem 6, orang yang aku paling sayang adalah Azwan Kimori. weh. aku letak nama kau ni. hahaha. Sem 5 dan 6 sangat mencabar weh ! Dia lah tempat aku mengadu, dia lah pengkritik aku, semuanya dialah. Eh, aku bukan tak sayang roommates yang lain, semua aku sayang macam Pok We, Andy, Kecik, Apai, Kuti, Akmal, Suhail, Naim, Fahmi, Mok, Gipang, Matte n ada lagi sorang budak sabah tu, aku lupa nama kau wey ! hahaha. sebab aku jarang jarang jarang jarang berbual dengan dia. Pendiam habis ! hahaha. 

cakap pasal Naim ni. Aku masih was was nak maafkan kau. hahaha. Aku tak pernah kutuk 'kejadian' dan 'kelahiran' kau ke dunia ni. Aku cuma cakap perangai kau tu je. Aku tegur tapi mungkin cara aku tegur tu salah yang buatkan kau bertindak macam tu. Aku sayang kau doe tapi bila kau kutuk aku teruk dekat fb kau tu, aku macam hilang respect sikit dekat kau. Kau ingat aku nak sangat ke lahir macam ni? kau ingat aku suka jadi macam ni? hurmmm. tak pelah. kejadian dah lepas kan. Semoga kau bahagia bersama tunang tersayang :)


dari kiri: Akmal, Artis, Azwan 

4. Kawan kawan sekutu dengannya, nak cakap ramai tapi ni apa yang terlintas je ye, yang tak tersebut tu tetap ada dalam hati. cewah ! ayat nak cover, maaflah aku ni pelupa sikit. muahahahaa.
love u dan Thanks kepada Izwan, Faiq, Amir, Nua, Ipin, Keluarga K dan ramai lagilah.
actually aku dah penat nak taip. hahahaha.

5. Terima kasih juga kepada semua pensyarah dari sem 1 sampai sem 6. Aku sangat sanjung dan terima kasih tak terhingga sebab sanggup layan kerenah aku ni. hahaha. maaflah, aku ni memang banyak tanya, yelaa orang otak slow katakan. hahaha. kadang kadang sampai semua orang rasa anoy dengan aku. hahaha.
Aku harap ilmu ni akan kekal. Bila ingat balik keletah pensyarah aku dari sem 1 sampai sem 6 ni, kelakar pon ada sedih pon ada. hahaha.

jadi itulah penyumbang kekuatan aku mampu bertahan sampai ke penghujung diploma.
rasa lega sangat dah habis. secara jujurnya aku memang tak tahan dengan kehidupan diploma ni.
ingat lagi Azwan kata, sekejapnya masa berlalu. aku rasa macam 10 tahun tahu tak? hahaha

dan ramai lagi aku nak ucap terima kasih sampai ke pemandu bas yang selalu hantar aku ke uitm tu
tapi nak buat macam mana. aku sendiri pon tak larat.
sekian dan XOXO :)

1 comment:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...