Wednesday, May 2, 2012

2 Orang Pak Cik Yang Curiga...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
sebenarnya aku tak tahu nak letak tajuk apa..kah3
penat fikir tajuk tahu tak hari - hari...hahaha
tapi cerita tak gah mana pon kan..hahahaha
tu laaa aku..cewah..

semalam aku habis baca satu novel tapi tahun 2010 punya dan tapi jugak dah dipinjam oleh Nadia..hahaha
jadi tak sempat nak di review lagi...
tak kisah laa kan..nanti kalau aku ada mood aku update...kalau tak nampak bayang tu maksudnya cerita novel tu dah terkubur dalam ingatan je..hahahaha

okey..tu mukadimah je..mukadimah tak ada kena mengena dengan cerita ye...dah bagi amaran awal2..hahahaha
kepada sesiapa yang dah penat baca mukadimah, boleh pangkah dekat atas..hahaha
okey2..gurau2 manja dah tamat..
keganasan akan dilaksanakan...

hari ni ada dua cerita dan ada dua situasi..
aku cerita situasi pertama dulu okey...??
okey..aku pon tak tahu nak mula dari mana...tapi masa aku jadi cashier untuk gantikan nadia rehat, ada sorang pakcik pakistan ni datang jual ayat2 suci..macam sticker dan segala bagai...lepas aku tolak satu, dia keluarkan lagi satu, aku tolak lagi, dia keluarkan lagi satu, aku tolak lagi, dia keluarkan lagi..hah..!..korang ulang je laa sendiri ea??..hahahahaha...masa tu tak ada orang pon...pak cik pakistan tu speaking kau..dia ajak aku speaking...aku ni dah laa kelaut sikit cakap orang putih ni..hahahaa..untuk lebih faham, aku sambung dengan dialog okey..tapi dah google translate laa..kang korang tak faham pulak...hahahaha

aku: saya tak nak, maaf ye pakcik.
pakcik: beli laa atas dasar kemanusiaan dan seikhlas mungkin...
aku: tak laa pakcik *bila laa pakcik ni nak balik*
pakcik: bla....bla..bla..
aku: memang tak laa pakcik..
pakcik: kalau macam tu tak apa laa...eh, awak laki ke perempuan??
aku: laki..
pakcik: nama apa??
aku: Hafiz..
pakcik: owh...boleh mintak no fon??..senang nak bebual nanti..*motifnya pakcik ni..aku nak bagi no betul ke tak ni??..bagi je laa..*
aku: ni nombor saya 017 - ..........
pakcik: boleh taip kan nama??..pakcik tak faham bahasa melayu..
aku: taip..*letak nama betul ke tipu??..kalau dia mandrem macam mana??..padam nama hafiz dan aku tukar Mat..hahahaha*
pakcik: okey..nanti pakcik call kalau ada masa free..*pakcik buat miskol*
aku: okey pakcik, *sambil salam tangan*
pakcik: eh, awak perempuan laa..
aku: hehehehe *muka bengang yang comel..hahaha**mungkin dia fikir tangan aku lembut dan halus...adik beradik aku semua tangan memang halus belaka dan lembut belaka..dan aku pulak gedik kadang pakai losyen..hahahaha..jangan keji aku ye semua..hahaha*
pakcik: okey..salam *pergi keluar kedai..*
aku: serba salah dan macam2 perasaan...

apa yang aku pelik, kenapa dia pergi kedai aku tu je??
dan kenapa pakcik tu jual dekat aku je??
kenapa pakcik tu dah hilang??
adakalh aku kedekut sangat??
adakah pakcik tu utusan dari Allah??..hurmm..entah laa...

beralih dekat situasi yang seterusnya...
wah..!..penatnya ku menaip...hahahaha..dah macam buat skrip drma tahu tak?..,,hahaha

aku: ye pakcik??
pakcik: saya nak test antena ni..
aku: tak apa, pakcik guna je dulu, kalau ada apa masalah boleh pulang balik *sebenarnya aku malas nak test..apa punya pekerja laa aku ni..hahahaha*
pakcik: betul ke??
aku: betul, dalam masa seminggu je untuk tukar, tapi setakat ni tak ada yang buat aduan dan pulang balik..okey pakcik??
pakcik: okey..
aku: jadi harganya adalah rm..*aku tak ingat harga antena tu berapa..haha*
pakcik: okey..terima kasih..eh, suara awak memang macam tu ke??
aku: heheehehehehehe..a'ah pakcik..memang dari dulu lagi..
nadia: sudah suratan takdir pakcik *menyemak je perempuan ni yang tak tahu apa tiba2 muncul..hahahah*
pakcik: badan awak dah okey tapi suara je..*padah badan dah macam tong drum Siti Nurhaliza..hahahaha..maluu aku pakcik tu puji one pack aku..hahahaha*
aku: hehehehehe..
pakcik: awak ni mesti romantik orangnya...huhuhu *sambil barang nak berlalu pergi*
aku: hehehehe..terima kasih pakcik, datang lagi....*romantik??..tak ada maknanya..tapi ...ada laa sikit..hahahahah..kadang2 kena masuk bangkul angkat sendiri jugak..hahahaha*

tu laa kisah yang menarik untuk hari ni aku kerja..
ketawa sendiri bila ingat...
mesti korang tak percaya kan yang suara aku sangat comel ditambah pulak dengan tangan yang halus mulus ni...
abang yang askar tu pon selalu jadi bahan gelak dengan kawan dia..kata askar tapi tangan halus mulus..hahahaha

itu saja untuk hari ni..jika anda ingin tahu lebih lanjut untuk cerita seterusnya, boleh ON LETUP ke 100 - 88 - 2525...hahahaha =)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...