Monday, April 9, 2012

Artis Bakal Bekerja ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hurmmm...aku tak tahu nak mula dari mana...tapi kali ni berita yang membahagiakan buat aku laa
sebab apa??...bukan sebab Aaron Aziz menang laa..hahaha
pon bukan Siti Nurhaliza buat persembahan superb..hahahaha
tapi aku dapat kerja..yahoo..!!..kerja part time..!..hahaha
tu pon nak kecoh kan??....tapi suka hati aku laa...hahaha
buakn apa sebab ni laa pertama kali aku kerja tahu tak??
dan ni jugak laa pertama kali aku pecah tradisi keluarga aku..biasanya adik beradik aku tak boleh kerja selagi tak habis belajar...tapi disebabkan kesempitan hidup..di benarkan jugak..huhuhu..
yelaaa..jurusan yang aku ambil ni memerlukan duit yang banyakkkkkkkk dari biasa..
lagi pon aku dah duduk rumah sewa next sem....
lagi banyakkkkk duit kena keluarkan...
bila dah bincang2 dengan keluarga aku baru laa di benarkan kerja..
ayah aku cuma perlu keluarkan duit untuk bayar broadband dengan tambang aku pergi dan balik rumah masa cuti..hehehe

ermmm...esok aku dah mula kerja..rasa tak sabar wey...!!!
tadi walk in interview...aku cari kerja dengan nadia...dia dah banyak kali kerja..
dia laa yang banyak cover aku tadi...terharuuu..hahaha
yelaa..ni kan first time aku cari kerja...hahaha
mula2 cari kerja dekat marrybrown tapi peluang sangat tipis senipis kulit bawang....aku rasa nak mengadu dekat Mawi je..*duta marrybrown katakan..hahaha*
jadi pergi ke tempat kedua iaitu kedai serbaneka a.k.a kedai RM2.00..
dan aku dengan nadia diterima kerja dekat situ...WAH..!!..alhamdulillah..syukur sangat...
dipermudahkan urusannya =)

gaji untuk permulaan pon cukup bagus..1 hari RM 25.00..okey laa tu kan??
aku pon bukan nak kerja selamanya...untuk 2 bulan kerja je...hahaha..
dari mengangkang dekat rumah je..hahaha
mula kerja dari 8.30 am -8.30 pm...lamanyaaa laaaaaaaa..hahaha
tapi harap2 gaji naik laa ye??..hehehehe
nanti aku kenyit laa mata sikit..hahaha

tadi sebelum pergi cari kerja dah disiapkan makan tengahari..
di hantar sampai ke bandar..
rasa terharuu sangat sebab semua macam..macam mana ek nak cakap..
macam di hargai kot??..entahlaa...hahaha

mulai malam ni dah tak boleh tidur lewat..
nak kena bangun awal dan siap2...hahaha
terujaaa nyaaa...hahahaha

ermmm..
jadi doakan aku ye??
cayok cayok .!!!
=)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...