Sunday, March 25, 2012

Perbezaan Melodi, Propaganza dan Galaksi ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
kadang aku tak tahu nak mulakan setiap entri blog macam mana...
kadang - kadang sampai tertidur aku tunggu idea...
berangan dekat fb dulu...
jalan2 ke dapaur cari makanan..
pergi ke bilik kawan ke...
tetap tak tak ada idea...hahaha..
jadi aku ulang benda yang sama je...hahahaha

okey laa..hari ni aku nak cerita tentang apa yang aku buat hari ni..
hari Gossip sedunia..hahahaha...
pukul 12. 00 tengok Propaganza...yang penuh dengan Propaganda..eh, Awal propose Scha...aku tak dapat nak feelling sebab benda tu macam krik krik krik je time tu....tapi sweet laa =)
lepas tu sambung tengok Melodi..
dah habis sambung pulak tengok Galaksi dekat tv9...
hahahaha...dah lama tak tengok apa yang berlaku macam ni laa jadinya..
adik2 bawah umur jangan ikut okey??..hahahaha

jadi hari ni aku nak cakap laa perbezaan yang ketara..
kalau ada orang kuat 3 rancangan gosip ni aku mintak maaf dulu ye...
takut kena keluar cemuh macam RotiKaya dengan Mia Amelia tu..hehehehe

ni pandangan aku je...
yang baik ambil kan iktibar,,yang buruk ambil buang ...wah..aku rasa aku ni macam penceramah jemputan..hahaha...*sambil feeling2 berdiri dekat rostrum...*

aku sebenarnya tak suka gelagat pengacara Propaganza tu...
aku rasa sangat over...aku rasa tak sesuai..sebab apa??..sebab rancangan gosip ni semua lapisan umur yang tengok...ni rancangan gosip bukan rancangan gameshow yang perlu terkinja - kinja macam baru lepas makan chocolate 1 tan..hahahaha...biasa2 je..kalau nak ceria pon tak perlu over sangat..aku rasa macam nak datang set campak air je kat muka..dua2 dah tua..sorang tu dah 30 lebih...hurmmm..yang penting tak sesuai laa...minimiza sikit tenaga yang melampau2 tu...kalau rancangan muzik atau gameshow tak pe =)

yang Melodi pulak..
rancangan yang matang dari segi penyusunan cerita yang keluar...
kalau tak serabut....kalau pengacara pulak..aku kurang berkenan dengan Dira tu...sebab apa yang dia buat semua tu macam di buat2...
aku rimas tengok..
macam plastik sangat...aku rasa Dira ni macam terpaksa berlakon gilaa2 sikit sebab zizan kot..
tapi aku rasa Dira kurang sesuai..jadi diri sendiri je dira...kadang2 rancangan gossip ni orang bukan nak tengok pengacara tapi nak dengar gossip nya je...lain laa macam rancangan informasi macam HMI atau SP1M tu...pengacara pon orang nak dengar..

yang Galaksi ni hah..
anak didik Melodi sangat..hahaha
kelakar pon ada aku tengok Galaksi ni hah..
setiap kali apa yang cerita yang keluar mesti ada lagu dari You Tube bila dah habis interview..aku sangat tak faham apa motif kejadah benda ni semua...hahaha
kalau korang tak faham atau tak percaya boleh tengok nanti..
aku rasa benda tu sangat menyemak dan tak payah laa letak..
korang ni rancangan muzik bukan nya MTV Hitz...
sorry ye penerbit....

jadi kadang2 aku tak faham apa konsep rancangan gossip dekat Malaysia ni...
=)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...