Saturday, November 10, 2012

Komen, Kritikan dan Pujian Anugerah Skrin 2012 TV3

Salam 1 Aw Aw Aw.
selesai lagi satu anugerah yang melanda di Malaysia. banyak jugak awards dekat Malaysia ni ek?
anugerah yang masih tak habis trending lagi sampai laa aku taip benda ni
anugerah skrin 2012 laa jawabnya.
sebelum nak tengok tu sempat laa aku buat cempedak goerang snowhite, pisang nangka goreng peterpan, french fries aladdin. kelasss tak? hahaha

nak elakkan mata mengantuk, terpaksa laa buat macam macam.
nasib tak buat push up je. muahaha
takut one pack aku ni hilang je. hahaha

jadi apa pendapat korang tentang anugerah semalam?
jadi malam ni aku nak bagi pendapat aku.
pada siapa yang setuju atau tak tu tertakluk pada pendapat masing masing kan?
kalau ada pihak ketiga keempat ke lima keenam dan ke seratus pon. maap kan cek noh?
:)

- aku sangat puji tentang idea kali ni. kali pertama dekat Malaysia. idea untuk membuatkan penonton terus melekat setepek depan tv untuk tahu cerita dari awal sampai habis. tapi idea yang baik kalau tak di buat dengan betul, orang akan cemuh jugak tanpa lihat dari segi idea yang cuba ditampilkan. 

- terlalu meleret. sampai 3 jam lebih tau. tv3 terlalu fokus on teater tu. aku ingatkan teater tu cuma selingan sikit sikit je.  teater tu membuatkan waktu penyampaian nampak kelam kabut, simple dan orang macam tak puas. masa skrin tunjuk calon calon. penonton tak sempat nak kentot. cepat sangat. hahaha. ramai artis yang tweet tak puas hati. kemahalan dan classy of award tu dah hilang. award tu dah nampak macam acara selingan. 

- aku tabik jugak dialog antara penyampai anugerah yang tak ada kaitan dengan dialog anugerah yang cliche. kalau tak masing masing sibuk tanya perkembangan laa. nak tanya kabo laa. nak tanya anak baru lahir macam mana laa. hello. orang tak nak tahu pon.

- pentas? yes ! nampak macam pentas teater yang macam diinginkan. tapi macam terlalu kekok. cuba hias sikit dengan tema yang dekat bawah tu. memang betul biasanya pentas teater bawah tu akan kosong tapi kerusi rapat dengan pentas. kalau anugerah kan kerusi jarak jauh. nampak macam kelakar. kelakar ke? hahaha

- host ? aku rasa host nya cuma harun salim bachik tu je. hahaha. pada hujung hujung tu baru neelofa dengan awal baru bertindak sebagai host. walaupun aku tak minat neelofa. untuk malam tu okey dengan awal. bila kita nak komen, kita kena neutralkan diri tanpa memihak pada sesiapa okey ? :)

- pakaian artis? kali ni tak ada yang banyak kontroversi sangat. cuma ada laa yang tak kena. seperti biasa fieda ibrahim macam mangsa fesyen. fesyen muslimah ni, lagi simple lagi nampak cantik dan eksklusif. tu yang aku tahu laa. didie alias seperti biasa laaa. tak boleh nak kata apa. menepati tema sangat,. hahaha. aku rasa fesyen kali ni semua ambil jalan selamat even tak menepati syariat islam. tu biasalaa kan dalam industri hiburan? hahaha

- PA system. yup. antara yang terbaik dalam sejarah :)

- banyak jugak dialog yang kenakan sesama artis. adakah ini gimik artis tu sendiri atau dari tv3? pada aku okey je. meriah laa sikit. ada jugak dialog yang mengganggu sensitiviti masyarakat semalam. kecoh laa jugak kan. korang mesti tahu kan? dialog rosyam nor, zizan, fauziah gous dan ramai lagi laa :)

- aku agak kecewa masa anugerah utama, pemenang cakap sekejap je. tak sampai 1 mint agaknya. ni sebab dah over run sangat. kalau teater tu dipendekkan dan make it simple. okey aku rasa. kesian dekat penerima anugerah tu semua. makin lama makin kuat musik latar suruh berhenti. diaorang dah dapat antara anugerah yg besat tau. kalau aku dah terkilan, baik tak payah suruh bagi ucapan kan?

- pada keseluruhan untuk aku. aku hargai sangat idea yang baru ni. ada kelemahan dan kelebihan. bukan mudah untuk puaskan hati semua orang kan? kita dah cuba yang terbaik. kita tunggu tahun depan dengan idea yang berbeza dari tv3. good job guys :)

Salah dan silap harap ampun !
*larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*
:)

17 comments:

  1. Idea bagus..tp perlu study lagi.

    Cewah.Mcm lecturer komen.hahahaha

    ReplyDelete
  2. memang faild ask kali ni..teater semata2..dh lari tujuan asal nk bagi anugerah

    ReplyDelete
  3. Hi there, this weekend is nice designed for
    me, because this time i am reading this great informative piece of writing
    here at my house.

    my site - http://dbar.com/DonhoPeyt

    ReplyDelete
  4. The fitness tips for motivation we've been discussing can be very powerful if you use them. One last thing that isn't mandatory but recommended is to set
    up a Pay - Pal account to process your payments. Emotion linked to a definite objective
    is a strong mixture.

    Also visit my web site ... Demo.Socialengineexpress.Com

    ReplyDelete
  5. Hey there! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

    Feel free to surf to my website - プラダ 財布

    ReplyDelete
  6. Hello everybody, here every one is sharing these knowledge, thus it's good to read this web site, and I used to pay a quick visit this blog every day.

    Feel free to surf to my site; rolexスーパーコピー

    ReplyDelete
  7. Exercise can help to avoid menopause weight gain and reduce other risks including osteoporosis, heart disease, and arthritis.
    The reason this is important is because you will have a stronger knowledge base and bag of tricks to keep you going on the rougher days.
    Get your heart rate up with a quick burst of fast movement.



    Stop by my site: warriorjunction.com

    ReplyDelete
  8. You need to take part in a contest for one of the most useful
    sites on the net. I'm going to recommend this blog!

    Review my web-site: ロレックスレプリカ

    ReplyDelete
  9. " The site also offers items for sale, including apparel and bags emblazoned with a drawing of a mustachioed cat; I could not find any statistics about how much merchandise the website sells, but the items for sale actually looked pretty good. But be sure to have the old removed first; otherwise the new will not come into play. Use old fabric to create puppets, monsters, and any other creatures that your child can imagine.

    Check out my web-site: visit the next web site

    ReplyDelete
  10. Exercise can help to avoid menopause weight gain and
    reduce other risks including osteoporosis, heart disease, and arthritis.

    If you weigh yourself everyday or every other day and see that you've gained weight, your motivation may go down and you'll be likely to give up.
    ' Being physically active can promote good mental health and help you to manage stress, anxiety and depression.

    My web page; http://www.elephantcrowd.com/blogs/48531/39817/critical-details-in-fitness-tips

    ReplyDelete
  11. Hi there every one, here every one is sharing these kinds of knowledge, thus itís good to read this blog, and
    I used to go to see this blog every day.

    my webpage couplesdatingsite.info

    ReplyDelete
  12. Here again you want to find or even create
    an angle or slant in which you can take headline news and 'incorporate' it into a post you are composing.
    Women who are planning the wedding of their dreams can find plenty of fantastic information
    in Bride’s magazine. With this online store you need not worry about being fooled because the site is accorded security.


    Here is my site hot news

    ReplyDelete
  13. Along with the stories about celebrities and other things,
    you will find many different stories about regular people and people who have made the news for many different reasons.

    However there are several troubleshooting steps you need to perform
    in order to determine the problem. This is why the said Albanian gossip
    thashetheme celebrity news blog page is written in Albanian '.

    my page orderofconstantine.com

    ReplyDelete
  14. Greetings! Very useful advice within this post! It's the little changes which will make the most important changes. Many thanks for sharing!

    My website: latest celeb news

    ReplyDelete
  15. Howdy! I could have sworn Iíve been to this web
    site before but after going through some of the posts I realized itís
    new to me. Regardless, Iím certainly delighted
    I stumbled upon it and Iíll be book-marking it and checking back
    regularly!

    My web site :: Biotech Research

    ReplyDelete
  16. hoah thiѕ blog is fantastiϲ i like studying youг ρosts.
    Kеep up the good worƙ! You know, lߋts of individuals are huntіng
    around for this info, yօu coսld help them greatly.

    mү weеb pagе :: credito - ,

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...