Friday, November 2, 2012

Forever Alone Di Universiti !

Salam 1 Aw Aw Aw !
nak update pasal diri sendiri sikit laa.
entri sedih ni. hahaha
jangan lah ketawa. aku nak buat cerita sedih ni. hahaha
dah dah, makin melalut aku ni.
aku pon tak tahu nak mula dari mana. hahaha

aku dah mula takut nak ada twitter, kan aku cakap yang bila abang aku dah bagi fon bb dia tu, aku akan ada twitter dan beberapa hari lagi, aku akan ada twitter.
takut sebab dunia yang kita tak nampak dekat facebook akan terserlah dekat twitter.
nanti dapat jumpa topeng topeng yang berselindung selama ini.
yelaaa. orang yang aku anggap bff rupanya bukan,
orang yang aku anggap baik rupanya kutuk aku dekat belakang,
orang yang aku anggap roommate terbaik aku pernah ada pon cakap aku bangang dekat twitter dia,
So? nampak tak kenapa aku tak suka ada twitter?
tapi nak buat macam mana. dunia tetap diteruskan. cewahhh !

dulu aku suka tengok cerita Duni Baru dekat TV3 tu, yang Elyana berlakon.
sebab aku teringin nak masuk U dan ada bff macam diaorang semua tu.
sekarang ni pun aku dah masuk U. tapi bff tu tak ada lagi.
orang yang aku anggap bff dah berpecah masa awal part 4 sebab sorang tu bawa haluan bersama classmate lain.tinggal berdua je. jumpa classmate lain.
kitaorang berdua jadi kawan baik dengan lagi dua orang classmate.
tup tap tup tap diaorang dah jadi bff.
aku? terkontang kanting dan forever alone.
wahhh !! sedihnya.
kawan baik? ramai. bff? zero.
tinggal lagi satu sem je. aku dah penat dengan semua drama ni.
aku nak sambung degree, dan terus kerja.

tiba tiba aku terindu dengan kawan baik aku dekat sekolah.
sangat rindu. rindu kaya, jea, fadh, fatin, cik leho.
patut laa ramai orang rindu waktu sekolah kan.
baru aku faham perasaan tu sekarang. cewah ! gaya macam dah 10 tahun tinggalkan sekolah je. hahaha

so, dunia diploma ni aku habiskan tanpa bff.
tak seronoknya. tapi nak buat macam mana kan?
hidup perlu diteruskan. *sambillapairmata*
hurmmmmm.



4 comments:

  1. Waaaa..sama la,dlu aku nk masuk Uni sbb tgk dunia baru..masuk2 Uni,bkn ade bff pn..jmpe bf lg ade la.haha ;p

    ReplyDelete
  2. erm..assalamualaikum... bff sejati selalu jumpa kat sekolah je..kat uni ni kureng sikit...

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...