Friday, June 29, 2012

Artis Bosan !!!

Salam 1 letup !
hari ni hari yang bosan untuk aku..hahahaha
hari tak ada show jadi tu yang bosan mengangkang..hahahaha
pagi tadi bangun pukul 9 lebih tengok tv dan sarapan merangkap makan tengahari..
makanan feveret makan megi je laa..hahaha
lepas tu pergi solat jumaat..
dah tu petang tadi pergi library untuk buat buat busy..hahaha
internet uitm melaka loser betul..
bukak you tube tak bergerak langsung..
mana tak bengang kan..aku dah laa guna internet rm 48 je...sedih betul laa..
tolong laa wahai rektor untuk membantu masalah ni..
WiFi??..tak payah cakap..dah connect cuma boleh laman web UiTM Melaka...lagi laaa aku rasa macam nak bunuh semut yang tak bersalah lalu depan mata guna garpu..
macam mana pelajar nak maju kalau macam ni...hahahahah...ayat macam apa je kan??

balik library masak megi udang pulak..hahaha
aku rasa otak aku dah keras sikit sebab makan megi je..
ni sekarang aku tengah belek2 hard disk baru..
aku beli masa PC Fair UiTM Melaka hari tu...
tak sempat nak update..hahaha...nak ambil gambar fon tak ada camera..hahahaha
tapi aku cuma mampu cakap yang aku beli hard disk hitachi..
harga yang di tembak dekat situ RM 259.00
tapi dah kenyit mata dengan uncle cina tu dapat RM 199.00
murah ke??..aku rasa harga yang di tembak tu saja je nak mengaburi mata kita..rakyat malaysia ni mudah di tipu sikit..hahahaha...
memori cuma 500 GB je..ni keluar duit pon dah menangis..hahahaha...
sekarang ni tengah proses pemindahan testing testing..hahahaha

sambil aku tunggu proses pindah rumah segala dokumen aku...
pergi laa edit gambar semua..
tapi gambar tu aku akan update satu entri khas...
biasa laa fotoshit bersama aku..hahahahaha
muka yang elok macam aku ni kena taynag tau...hahahaha
tapi aku tunjuk satu gambar okiesss...


actually tu kawan aku yang edit..
nak tengok versi aku edit sila tunggu ye..
aku edit sempoi je..
tak ada laa macam annas easkey tu.. 
teringin nak annas easkey fototembak muka aku ni..
tutup tutup sikit jerawat aku ni hah..hahahahhaha

dah2 esok aku nak pergi Induction part 1 dan FESKOM aka Festival Komunikasi..
nak tunjuk laa sikit yang aku ni dah pra senior..hahaha
=)

Thursday, June 28, 2012

Komen Lucah Di Blog Artis !!!

Salam 1 letup !
hari ni aku angin satu badan sikit sebab banyak proposal aku kena tolak dengan lecturer dan dengan kawan - kawan...
aku bertambah geram bila, masing - masing suruh fikir idea tak nak fikir tapi bila aku keluar idea, semua membantah..ada yang tak kena lain lah..idea lapuk laa..idea tak mencabar laa..stress aku..
korang tak nak pulak sumbang idea...sumpah aku nak marah...
tapi bila ingat balik silaturrahim yang aku jaga tu...aku pendam je..tunggu laa sem 6 nanti aku hamburkan segala - galanya...just wait and see guys...nampak tak dendam kesumat aku??..hahahahahaha
aku jahat bergantung pada situasi..tapi ada ketika suka hati aku laa nak marah kan...hahahaha

aku bertambah geram bila ada ke patut orang promote sex dalam comment box aku ni..
lepas tu tak kasi klik pulak tu..
ish2...cuba laaa fikir dulu...
aku tak marah orang nak berniaga tapi biarlah berpada - pada..
cuba tengok gambar ni..


kalau nak letak pon, letak laa dekat blog yang suri rumah...
saya ni masih remaja cik kak..
kepada akak Cik Mui, saya tak marah tapi bergantung ye??
selamat maju jaya kepada sesiapa yang berniaga =)

Tuesday, June 26, 2012

Artis Hilang Ke Mana???

Salam 1 Letup !
sudah lama hilangkan diri tanpa khabar berita...
macam mana laa orang nak kenal blog kita kalau jrang update kan??...tak apa..
tak kisah..yang penting aku happy...
aku tak update dari jumaat lepas kan??...bukan hilang  kemana pon..
aku balik ke rumah comel..aku, farahin dan tiqa balik rumah si comel ni...
aku ingat si Pilah ni balik rumah dia dekat negeri sembilan tu tapi tidak rupanya..
nak tak nak aku terpaksa balik rumah comel laa..

sampai je rumah comel, mandi swimming pool dengan anak sedara comel..
baru berapa tahun je..dia ni minta dengan lelaki..comel laa yang cakap..aku bukan nak angkat bakul sendiri..hahahaha
malam pulak makan burger bakar....aku makan burger bakar wey..!!!
tapi cawangan dekat puchong je laaa..tu pon dah kena order awal..giliran kitaorang nombor 43..ramai wey..
mahal dia jangan cakap laa..kalah burger McDonald atau Burger King..
tapi berbaloi laa..kenyang gila nak mampus..perut ni dah nak meletup...comel je perut aku masa tu..hahahaha
jangan bayangkan ye semua...hahahahaa..naik nafsu pulak semua..hhahaha
dah2..aku order burger kahwin..iaitu campur daging dengan ayam plus cheesee...dan aku ambil satu set jadi dia bagi sosoej 3 batang..mana tak kenyang nya kan??..
aku rasa aku punya 16 ++..aku lupa laa..
sekali sekala makan okey laa aku rasa...
jadi siapa yang belum cuba boleh mencuba..berbaloi kot aku rasa ..walaupun air kena beli tempat lain..hahahaha...

hari sabut pulak pergi sunway piramid..
aku tak beli apa pon..aku ni anak orang kampung..mak aku dialisis pulak kan..adik beradik pulak kedekut dengan adik sendiri..jadi aku tak beli apa2..tolong tengok diaorang beli barang je...sedih tu pon ada tapi nak buat macam mana kan???..kena sedar diri sikit laa kan..aku pon dah biasa pakai pakain yang sama..
kasut yang dah rabak tu pon tak ganti lagi..se;agi boleh,, aku pakai =)

malam tu pulak..kiteorang pergi RTM tengok Bintang RTM secara Live u ollssss...
walaupun tak minat tapi disebabkan tengok Live kan..jadi teruja gilaa laa..
kitaorang tunggu sampai sidang media..
yelaa..aku kan amek course masscomm..jadi benda2 ni sangat menarik untuk aku..
masa iklan, tak buat apa pon..senyap je..ada laa jugak si Muaz yang pengacara tu bebel2 sikit..
tu nasib iklan dekat RTM sekejap je..kalau dekat TV3??..mahu bosan tertonggeng aku dekat sana..hahahahaha...

ahad pulak sampai petang buat esaimen sikit...
lepas tu pergi karaoke sebab kononnya comel latihan vokal sebab dia terpilih masuk semi final Masscomm Idol..cuma 15 ++ untuk 4 jam..harga student..kena bawak kad matrik laa sekali..
murah gila kan??...tu siap makan malam dari pukul 7...kitaorang kerja melantak je..
rasa macam dekat hotel sebab makanan buffet..yang paling aku teruja aku makan itik untuk kali pertama seumur hidup aku...kelass tak??..
tapi disebakan kiteorang lebih setengah jam..kena bayar rm 17 + kot..aku dah lupa..tapi kira murah jugak laa kan??...kiteorang Karoke dekat Red Box IOI Mall Puchong..
best =)

isnin pulang ke tanah Melaka...
malam pulak aku jadi emcee untuk event persatuan bahasa melayu ..
petang tu kelam kabut prepare teks...hhahahaaha..nasib laa profesional sikit..dan nasib jugak penasihat berpuas hati..lega hati..
dan malam ni baru aku sempat update...
penat taip ni wey...!

dah2..nak relaks..
pap pap oley !
=)

Friday, June 22, 2012

Khamis Yang Cirit - Birit !!!

Salam 1 letup !
sepatutnya hari khamis editnya tapi aku penat gila...
demam pon belum kebah dah tambah cirit birit yang buat bontot aku yang mungil lagi mantap ni sakit..
aku tak tahu apa pesen perut aku hari ni..melampau tau...
dah cirit birit yang air je keluar..
pedih semacam je...aku rasa entri dah jadi entri kotor..muahahahaha...
korang kena tahu kesihatan aku jugak...hahahaha
bayangkan dah dekat 7 kali jugak sampai tadi aku membuang...ni pon aku rasa sakit perut lagi..hahaha
padahal aku makan tengahhari pukul 3 petang..tu pon sambil tengok Mara Clara...feveret wooo..
aku cuma makan maggi..lepas kelas maghrib tadi makan cendawan goreng.. tadi makan roti vanilla untuk makan ubat dan baru saja pukul 12 lebih makan nasi ayam..hahaha...tadi kawan bawak balik sebab ada baki  masa induction part 1 tadi..hahaha

tadi kelas broadcasting dah pilih ahli group dan tajuk pilihan..
lepas di undi group aku dapat short filem...
nak buat apa short film ni??..hahahahaha...
pemilihan group pon ada masalah tadi...
bayangkan ada 4 orang best fren budak laki kelas aku ni menangis sebab kena pecah...bapak sumpah geli doeh...aku yang pisah group dengan mas pon tak ada menagis bagai nak rak..
sebelum ni sibuk suruh kitaorang pecah...tapi aku dapat rasakan yang mereka semua ni ada agenda tersendiri..aku rasa macam dalam slot Samarinda TV3 pulak..hahaha...
sorry to say...korang buat aku hilang respect...
dan sekali lagi aku terpaksa ambil cik B dalam group aku..
aku harap dia berubah...
tapi dia kata next week dia dah tukar kelas untuk mencuba dalam masa seminggu...
kalau okey..dia sambung masuk kelas lain tapi kalau tak okey akan sambung dengan kiteorang semula...

aku dapat rasakan yang sem kali ini penuh dengan pelbagai dugaan..
watch out guys !

Wednesday, June 20, 2012

Ujian Persahabatan !!!

Salam 1 letup !
hari ni dah masuk hari ketiga aku kena attack fever..
tadi dah pergi ke klinik uitm...kad kesihatan aku tu dah nak masuk 2 kad..
banyak gila penyakit aku ni..hahahaha
biasa nya aku demam...banyak kali kot aku demam...
ada penyakit kronik ke aku ni??..
tadi doktor tak ada..yang ada farmasi je..hahahaha..
cuma dapat panadol je..hahaha
bayangkan laa dapat panadol je???..tapi bila fikir balik,, bagus jugak laa sebab dapat percuma kan...2 papan..dia kata sakit ke tak sakit habiskan jugak...amboi2...dah jadi rutin pulak aku makan panadol ni..hahahaha


minggu ni macam2 perkara berlaku...
buat aku sangat stress berganda...double stress dari sem2 lepas...
memang kena fokus habis..
masalah sahabat pulak datang berganda - ganda..
pertama: Mas yang tarik diri untuk 2 esaimen group kitaorang...first time aku dengar tu macam dunia berhenti sekejap..hahahaha..sebab dari sem satu semua kerja group kitaorang tak pernah pecah...ada cakap2 belakang yang nak kitaorang pecah dari dulu lagi...akhirnya pecah jugak..puas tak korang???..hahahahaha...
aku ingat baru nak pecah rekod yang kitaorang tak akan pecah sampai sem 6 tapi apakan daya..
dia ditarik oleh group lain...yang katanya aku dah pinggirkan Mas..watapak sikit laa masa aku dengar alasan yang tak munasabah tu...kitaorang memang dah tak rapat dari pertengahan sem 4 tapi tak bermakna kitaorang bermusuh...yelaa..sebab dari sem 1 kot kitaorang rapat..mana tak sedih kan..
yup.!..keputusan di tangan Mas..kitaorang relakan je....sem ni pon ramai tikam belakang aku..tiap sem aku cuba kuatkan diri untuk dugaan PERSAHABATAN ni...tapi banyak kali jugak tersungkur..wah..ayat aku ni jiwang gilerr..hahahaha
p/s buat Mas: Buat kerja elok2 ye =)

kedua: group ETR aku dalam di ambang DARURAT !
sebab seorang classmate aku masuk group ni...dia ni banyak masalah sikit...kitaorang taku sikit markah kitaorang akan jatuh disebabkan dia...
aku harap dia berubah...sebab waktu present nanti lecturer lain yang akan evaluate kitaorang...
aku akan cuba brainwash dia....
aku harap kau berubah cik B ...
may Allah bless you =)


Perangai korang akan menentukan siapa yang suka dengan korang..
pesanan ikhlas ini dibawakan khas dari Liberes dan SimplySiti =)




Tuesday, June 19, 2012

Roti Najwa Latif ???

Salam 1 Letup !
hari nak tunjuk gambar yang di cedok dari Annas Easkey punya page tadi..
aku rasa sangat comel okey...

cekitdot !



dah baca??
aku tak pernah terfikir sampai macam tu sekali..hahahaha
nampak sangat aku ni lembab sikit untuk berfikir idea yang kreatif lagi inovatif dan lagi bombastic sambil menyelitkan elemen plastik yang tak memberi kesan gastrik..hahahaha

dah tu je entri kali ni..
simple padat ketat mantap sendat berkualiti ...hahahaha
sebab kepala sakit sebenarnya...hahahaha =)



Monday, June 18, 2012

Artis Tidak Dapat Masuk Bilik Sendiri !!!

Salam 1 Letup !
dah lama tak update...sebenarnya hari ni aku macam agak2 demam, agak2 tak sedap badan dan semua agak2 laa...hahahahaha
tapi aku gagahkan diri jugak update..lepas update nak terus tidur..yeah !...memang malam masih muda tapi badan dah tua..hahahaha...
semalam tak sempat nak update sebab kawan datang rumah...tak kan nak halau kan..jadi bual2 sampai tak ada perkara yang nak di bual..hahaha
jadi hari ni aku nak cerita pasal hari sabtu punya perkara..
mungkin pada korang dah basi tapi pada aku belum basi lagi..
dah2..aku kalau tak sihat ni,, merapu nya merepek sikit..hahahaha

baiklah...hari sabtu lepas, housemate pergi berbohsia sebentar..hahahaha..
 aku, Miss Banting, K Pop pergi dominos pizza..
untuk pengetahuan korang, tu kali kedua aku makan pizza domino..
agak loser ye di situ..yelaaa aku ni kan orang kampung sikit..tu yang tak berapa nak adapt sikit..hahahaha..
nasib tak ramai orang dekat situ...kitaorang punya laa lama nak buat order..hahahha
yelaa..mana laa tahu nak order macam mana..hahaha..kalau Pizza Hut tu senang je..hahaha
setelah bertarik rambut semua,, kitaorang order paperoni dengan chicken bbq..tapi ada promotion laa hari tu..
kalau tak silap harga asal RM 60 something tapi disebabkan ada promotion, bil nya cuma RM 30 something..murah kan??....
yang kitaorang menggedik nak pergi adalah disebabkan Dominos tu baru bukak dekat Cheng, Melaka..hahahaha
kitaorang ingatkan 2 tingkat..rupanya satu tingkat je..punya kecik je space nya...rimas pulak rasanya..hahahaha
lepas tu...dia bagi air botol, cawan polistrin tapi tak ada ais..
bapak sedih wey !!!!....aku tak boleh terima langsung..hahaha...
menyampah betul dominos ni tau..nasib laa sedap sebab tak muak sangat macam pizza hut tu..
tengok aku punya dominos je dah suku entri..hahahaha

lepas tu tuan rumah mengada nak datang rumah pulak..time tu dah pukul 3 something..
sebenarnya lepas makan tu kononnya nak tengok wayang..hahahaha...
tapi lepas kenyit2 mata dalam fon dengan tuan rumah..dia kata nak datang malam..tapi tak datang pon malam tu..hampeh..hahahaha
lepas tu pergi laa Jusco Melaka...aku nak tengok Jiwa Taiko, Miss Banting nak tengok Madagascar 3 dan K Pop pulak nak tengok Ghost on the Air...setelah betepuk tampar..gigi patah sana sini..kitaorang tengok Madagascar 3...best gila kot...korang patut tengok...walaupun korang tak minat sangat tengok francais madagascar ni.....

tapi sebelum wayang bermula...kita orang pergi cari boxer Miss Banting dulu...
bergaduh pulak cari boxer yang sesuai untuk dia..hahahaha...
aku pulak beli cermin mata tak ada lens dengan RM 9.90...
cantik tapi nampak aku lebih nerd sikit laa..tapi tak apa...sebab aku rasa comel je..hahaha..
korang tak suka??..khlayak membenci??...menghina??..ada aku kisah??...aku yang nak pakai..hahahaha
tapi sebenarnya nanti aku nak letak lens...boleh pakai...rabun aku ni semakin menjadi2..melampau betul..haahahahaha

ni gambar aku posing dalam bilik
dan kredit jurugambar adalah Miss Banting
dan juru edit mestilah aku...muka hodoh jadi kena edit...hahaahaha
nah tengok...





okey..
kepada sesiapa yang berminat untuk aku jadi model yang tak menunjukkan susuk badan boleh hantar rundingan di fb ye..
saya tak bergambar untuk tayang badan sebab aurat..hahahaha
dua...sebab saya ni one pack saja...kalau duduk one pack jadi mangkuk tingkat buatan korea..hahahaha
tapi kalau untuk senyuman menggoda yang lagi plastik tu saya boleh buat..hahahaha

..lepas berbohsia segala tu... pergi laa stesen minyak nak isi angin motor Miss Banting...nak pam tapi angin asyik keluar je..lepas tu si K Pop buat baru boleh ..pak cik stesen minyak cakap dekat Miss Banting yang dia ni tak boleh buat anak..pam angin motor pon tak boleh...terkulat - kulat muka si Miss Banting...tak pasal2 kena carut..hahahahaha

saatnya balik rumah..
sampai je dekat bilik Miss Banting menjerit..kunci tak ada...watapak sikit laa time tu...dah laa penat gila..
rupanya si Pilah dah amek kunci tu...
dah dia balik hari ahad maghrib..bapak gilaa laa...
dah guna kad segala bagai memang tak boleh jugak..
jadi kitaorang tak boleh masuk bilik..
cerita punya berjela tapi cerita untuk tajuk entri bawah sekali..hahahahaha
nasib ada kain pelikat aku yang nak dijadikan kain buruk dekat dapur tu belum guna lagi.
terpaksa laa aku pakai kain pelikat yang koyak di peha aku yang gebu itu..hahahaha
tidur malam sakit pinggang...kena gigit nyamuk segala..hahaha
satu hari setengah tak mandi..
sebab ahad petang si Pilah baru balik...hahahahaha
stress aku !

jadi konklusinya, jika nak kunci pintu bilik sila fikir banyak kali...
pesanan khas ini dibawakan khas oleh Kotex dan SimplySiti =)

Friday, June 15, 2012

Artis Di Semester 5 !!!

Salam 1 Letup !
hari ni kita update tentang aku yang dah masuk pra senior..hahahaha
sekejap je masa dah berlalu...
pejam celik pejam celik dan celik huruf dah masuk sem 5 sekarang ni...
rasa macam tua pulak...geli geleman jugak bila budak2 part 1 panggil abang..hahahah
mungkin aku dah dibiasakan panggil adik kalau dekat rumah tu yang agak kekok dengan adapt baru ni..hahahaha..ayat aku ada ciri Miss Universe tak??..hahahaha

dah seminggu masuk UiTM Lendu ni hah...
dah jadi NR = Non Resident = Tak Dapat Kolej = Menyewa Rumah Orang...hahahahaha
banyak gila okey pakai duit kalau duduk rumah sewa ni..aku sangat stress...
jadi sesiapa yang teringin nak duduk luar tu jangan fikir seronok je okey..
memang laa best jadi bohsia sikit..boleh balik malam..hahahaha
tapi duit kau macam sungai mengalir deras je laaa..hahahahaha

dah makin naik semester makin naik bahang stress nya makin banyak drama dalam selimut yang terbongkar makin banyak PLASTIK yang nak di gunakan....hurmmm..penat..!
tapi fikir tentnag masa depan ni laa satu satunya cara nak survive...
wah..ayat macam buat novel..hahahaha

baiklah...semester 5 kali ini akan belajar 5 subjek..
bukan calang2 subjek woooo...

1. Advertising = Kena buat iklan, buat jingle untuk promote kopi aik cheong..sem lepas senior aku kena promote kicap tamin tak silap aku...jingle tu macam lagu2 untuk dekat radio...contohnya 'padle pop, padle pop bontot kau meletop..hahahaha'..lebih kurang macam gitewww laa..

2. ETR = Kena buat satu syarikat...syarikat apa ek nak buat???

3. Event Management = Buat satu event untuk sem 5 ni...event ni untuk kitaorang punya momentum untuk buat event besar part 6 nanti..kelas kitaorang dah bincang2 dan dah siap siaga nak nak buat event untuk bulan Ogos nanti...event apa??..nanti aku update entri khas..sebab masih dirahsiakan...mampus aku kalau bagi tahu sekarang..hahahaha

4. Comm Research = sebenarnya aku pon tak tahu apa subjek ni..hahahaha..sebab kelas batal di saat akhir pernafasan jadi akan ditangguh ke next week..nanti laa aku bagi tahu korang...hahaha

5. Broadcasting = ada 4 esaimen group dan pilih satu secara undian...kiteorang kena buat music video atau dokumentari atau PSA atau filem pendek...nampak macam best kan??..tapi duit pon best jugak keluar ..hahahaha..sama je macam event tu kena keluar duit....hurmmmm

tu laa dia antara subjek yang aku akan belajar untuk 5 bulan ini dari bulan 6 sampai 10...
nampak macam lama kan??
nanti dah sibuk dengan esaimen dengan buat kerja last minit nya..
cepat je laa masa berlalu...

okey2..
aku akhiri entri bosan malam ni dengan sebuah gambar Ratu Cantik dari serata negeri yang ditangkap pada hari pertama kelas..
jangan lupa undi yawww...hahaha


saya perkenalkan calon Ratu Idola anda..
dari kiri A'ah = Miss Terengganu
Tyqa = Miss Perak
Comel = Miss Selangor
dan calon pilihan ramai dan undian yang semakin meningkat dan mendapat perhatian ramai adalah Hafiz = Miss Johor...baiklah...teruskan undian anda..
sekian, pap pap oley !


Thursday, June 14, 2012

Sardin Je ???

Salam 1 Letup !
semalam malas nak update blog sikit..hahahaha
sebab semalam lepak dekat Pak Putra..nama macam melayu kan??..tapi jangan di sangka spender yang murah itu tak ada brand..hahahahaha..sebenarnya tu kedai mamak...curlass tak nama nya??...tapi sangat berbilang kaum...pelancong pon ramai..kalau datang melaka tapi tak singgah situ macam tak sah nikahnya...giteww laa ibaratnya...hahahaha
aku makan cheese naan dan ayam tandoori...mula2 tu nak order dobule cheese naan..nafsu syaiton nerajim..biasalaa..tapi nasib ada malaikat yang menasihati...hahahaha...
balik rumah dah pukul 11...layan perut yang penuh terus tertidur..hahahhaa
melampau kan??...hahahahaha

sejak duduk rumah sewa ni...lauk feveret asyik masak Sardin...
sardin pulak yang tak ada jenama pulak tu...
sardin cap Sri Melati...tak sedap =(
tapi hasil tangan artis charity macam aku ni..jadi sedap laa masakan tu..di bantu pulak dengan Miss Banting..
sedap hingga menjilat betis kaki..hahahahaha..
dalam 1 minggu lebih ni asyik makan sardin je..
lawan sardin dengan telur dadar...
memang semua yang duduk rumah sewa akan makan sardin ea??...sradin cap melati tu paling murah...RM 2.30 kot harganya..hahahaha...

hari tu housemate beli Sedap Rasa Knorr apa jadah ntah nama nya..
merepek je..dah laa tak tanya kitaorang..main beli je..
melampau betul...nak tak nak kena guna jugak..
main tabur tra la la tra li li je dalam kuali..hahahaha
buat telur dadar pon letak...kononnya lebih sedap macam dalam tv..tapi hampir je masin...
yelaaa..kalau dah main tabur je kan..hahahaha
sambil feelling2 nyanyi lagu Siti depan kuali...hahahaha

jadi kesimpulannya..apakah lauk yang best selain sardin yang murah yang ringkas yang padat yang senang yang letup untuk rumah sewa spesifiknya bujang...

nota kudis: disebabkan akmal dan naim boleh tahan ensemnya,,jadi aku dan azwan pergunakan diaorang untuk mintak lada cili dengan jiran pompuan sebelah...hahahahahahaha =)




Tuesday, June 12, 2012

Artis Berhenti Kerja !!!

Salam 1 Letup !
hari ni aku nak update tentang aku berhenti kerja...padahal minggu lepas...hahahaha..
tapi sibuk show charity sana sini, aku baru sempat update hari ni...
biasalaa..baru2 mula masuk belajar semua, hidup kucar kacir sikit...hahahaha
lagi2 dah duduk rumah sewa..culture shock sikit laa...huahuahua...

pasal rumah sewa tu kita cerita lain kali...hahahaha...
aku nak cerita pengalaman aku kerja...
mungkin pada orang lain biasa je kan???...tapi pada aku, aku dah mencatat satu rekod baru dalam hidup baru aku...*gaya aku macam buat konsert dekat albert hall je..hahahaha*
sebab apa aku cakap macam tu..keluarga aku banyak sangat rule..antaranya adalah tak boleh kerja sampai habis diploma...tapi disebabkan masscomm ni banyak sangat guna duit yang melampau...ditambah pulak duduk rumah sewa sekarang ni...anak - anak lagi nak bagi makan..hahahaha...setelah pujuk rayu, aku dapat kerja..macam annoying kan???....hahahaha

aku kerja dekat kedai serbaneka macam kedai murah2 macam kedai runcit macam gitewww laaa..
banyak gila pengalaman yang aku dapat...kalau aku cerita mahu jadi cerpen pulak..hahahaha
aku semakin menghargai dunia dan duit yang abah aku bagi...aku dapat rasakan betapa payahnya, penatnya cari nafkah bagi sesuap nasi..cewah !..

aku bersyukur sangat aku dapat kerja dekat kedai tu..
kena marah tu biasala...
kita marah pekerja lain tu pon biasalaa..
kita berdendam dengan pekerja biasa tu pon bialasa..
kita menangis pon biasalaa...
ada ke patut aku kena fitnah masa hari last aku kerja...menangis laa aku..aku ni dah laa jiwa soletip sikit...hahahaha...nasib ada orang yang tenangkan aku...hahahaha

dan orang nya adalah...


yay !...dia adalah Nazatul Nadia ...kawan masa sekolah menengah dulu...masa form 1 sampai form 3..tapi dulu tak rapat mana pon..tapi dah kerja ni jadi rapat pulak...
dialah kawan aku kawan sedih, kawan menangis kawan ketawa, kawan sepak terajang, kawan gosip, kawan mengutuk, kawan luah perasaa dan macam2 jenis kawan lagi laa...
kalau tak ada dia ni..hari kedua masa masuk kerja tu aku dah give up..hahahaha
thanks wey !..cuti nanti kita kerja lagi tapi tempat lain..serik ! tempat lama..hahahaha

dan pekerja setrusnya adalah


hah..!..ni bukan kanak2 tabika kemas ye??..hahahaha..pendek je orangnya...tapi umr dah tua..pakwe askar pulak tu...nak yang ganas je...aummm...hahahaha....umur dia 22 tahun....aku sampai kena buat 'booty tooch' supaya muka aku nampak dalam camera...tak kan nak suruh naik kerusia pulak kan...eh..nama dia kitaorang panggil dia Kak Ana.....dia adalah antara pekerja yang kitaorang selalu buli..hahahaha...
dan dia palin rapat dan dia paling rajin dan dia paling suka ketawa...kalau boleh ketawa terangguk angguk sampai ke lantai...kadang2 sampai nak masuk tong sampah dia ketawa..melampau kan??..hahahaha
sumpah menangis aku bila nak tinggalkan kak ana ni...
dia antara pekerja yang rapat dengan aku dan nadia...
p/s untuk kak ana: kerja betul2 okey??...jangan berangan dan jangan berhenti kerja okey ??? =)

dan gambar yang terkakhir adalah merupakan seorang pekerja yang cuba untuk semangat setiap pagi bukak kedai..yang cuba beruasaha setiap hari..orang yang sentiasa sabar dengan segala2nya...dan dia adalah...


hahahahaha...aku laa artis tersebut..hahahaha
dia laa selalu kantoi curi tulang tapi kadang2..hahaha dan paling teruk sekali kantoi baca novel..hahaha..habis kena sindir denga manager dua hari...bapak malu gila...hahahaha...
dan dia adalah orang yang paling banyak merungut..
hahahahhaa...
kepada semua majikan di luar sana...
jangan segan nak ambil aku kerja pulak..hahahaha =)

dan aku menagis bila nak berhenti malam tu...kedai ni ada 4 dekat Kota Tinggi tu...aku pergi semua kedai mintak maaf dan segala2 nya ...sumpah aku sedih...sampai sekarang aku rindu dengan diaorang...

kita susah lupakan cinta pertama dan macam tu laa perasaan aku.. =)
cerita ikhlas ni dibawakan khas oleh SimplySiti dan Liberes..hahahaha



Monday, June 11, 2012

Melampau Ke???

Salam 1 Letup !
dah lama blog ni terus enyap tanpa berita yang hangat lagi sensasi sambil menyelitkan integriti yang menampilkan kualiti dari sisi yang seksi..muahahahaha..
slogan tu kalau buat untuk pertandingan ratu cantik..menangis para juri tau..hahahaha
dah seminggu lebih tak update..
macam hal yang berlaku...
dan aku akan update dalam satu entri..aku tak tahu aku larat ke tak..hahahahha
korang baca laa..
aku buat tarikh yang engat je tau...
yg tak ingat aku skip je...korang bukan nak baca sangat cerita aku..muahahahaha...

5 Jun 2012;

tarikh berhenti kerja...hari yang aku menangis berjuraian...korang tahu laa kan,, aku ni jiwa soletip sikit..hahaha..yang pasal ni aku akan update entri lain okies....

6 dan 7 Jun 2012;

sibuk teman mak pergi ke hulu hilir mengurut...ada satu tukang urut ni kata umur mak aku dah nak dekat hujung nyawa..katanya ada sakit jantung...balik je orang tu,,emosi mak aku down...yelaa..korang dapat tahu korang akan mati oleh doktor,,mesti korang down jugak kan??..walaupun kita tahu mati tu di tangan Allah...situasi ni buat kitaorang adik beradik cemas..sampai dialisis mak aku ditangguhkan...melampau tau mak cik ni...hahahaha...malam pulak aku meneman mak aku...jadi tak sempat nak update...

8 Jun 2012;

pagi teman mak pergi hospital pakar puteri johor,, akhirnya doktor kata mak aku silap makan tu yang buat jantung mengepam darah dengan laju...orang yang buat dialisis banyak pantang larang...kuini, durian, mangga, mempelam, pisang dan segala jenis buah yang mengandung vitamin C yang tinggi tak boleh makan, dan banyak lagi laa pantang larangnya..aku bukan nak buat entri kesihatan..hahahaha..[petang pulak kemas2 barang terus balik melaka...sampai malam pulak tu...dah laa sejuk gila...tak tahu pulak melaka ni musim hujan...dah laa dalam bas duduk sebelah remaja cina..sibuk dengan gadget dia je..boleh ke tengok movie gna i pad dia..aku stress !..hahahaha..ada jugak jeling2 tengok sikit dalam kesamaran..mana laa tahu dia tengok cerita lucah ke kan??..muahahahaha..sampai je dekat melaka sentral, Miss Banting (Azwan) dengan Jejaka Pilah (Akmal) amek aku dekat sana..hahahaha

9 Jun 2012; 

aku balik awal, sebab nya nak kemas rumah kononnya tapi hampeh sebab air kena potong...aku rasa nak mencarut marathon charity je rasanya...air tu penting..kalau nak berak ke hape?...nak istinjak ke??...memang nak kena campak parang dengan aku..hahahaha..air kena potong sebab budak2 sewa sem lepas tak bayar..dapat bayangkan tak dari bulan 11, 12, 1, 2 tak bayar??..diaorang cuma bayar bulan 3 dengan 4 je..tak pasal2 kitaorang kena bayar, nasib kena tolak dari sewa rumah...hahahaha...keji tau yang bayar tu...jadi pagi tu mandi dekat jiran selang 4 rumah...dah siap2 terus pergi daftar n lunch..balik mengangkang dalam bilik...lepas mangrib pergi rumah orang lain dalam 10 min jugak laa jauhnya..semata nak solat magrib dan segarkan badan..melampau tak??..hahahaha..lepas tu pergi ke tesco untuk beli almari murah...walaupun tak murah sangat..nak beli macam almari siti nurhaliza tak mampu lagi...hahahaha......

dah beli2 barang pergi tengok Bohsia....cuab teka pukul berapa??..pukul 12.50 pagi..!!!..hahahaha..kalau mak aku baca entri ni..habis kena bantai 7 hari 7 malam tanpa henti..mana taknya.pergi tengok wayang pagi2 buta macam tu.??...adik2 semua jangan tiru aksi ganas saya ye??..hahahaha..sampai 3 pagi.....terasa macam bohsia tengok wayang pagi2 buat tu....boleh tahan terbaik jugak...scene yang aku tak boleh lupa sampai sekarang...kemaluan nya Salina Saibi kena rodok dengan berus jamban yang bulat tu hah...gila tak seram??..!!..aku dah tekepit2 dalam dalam wayang tu..mengiluuuuu....adik2 dilarang membayangkan apa yang aku buat...aksi ganas tu semua..hahahaha..

10 Jun 2012,

mandi dekat kolej..muahahaha...sampai kena tegur dekat mak cik cafe..hahahaha...dia kata kitaorang mengelat...bukan apa..air tak ada wey...dah darurat zaman jepun...hahahaha..tengahari sampai petang kemas bilik...dekat sejam lebih jugak laa aku pasang almari tu...aku ni harap je laki...kerja2 LELAKI ni payah sikit...Jejaka Pilah hina aku dengan dialog dia yang berdentum macam ni "Boleh tak paku tu??,, nak aku tolong tak???"...dengan mata ziana zain nya aku jawab "bagi aku cuba dulu...sambil tu aku ketuk paku tu sepanas hati..mauahahahaha"....lepas tu pergi pasar masjid tanah..dah nak dekat 2 tahun,, baru kali pertama aku pergi..hahahaha...sebelum ni pesan dekat orang je...hahahaha.....agak keji aku di situ..hahahaha

malam,, perut buat hal...cari pasal betul..dah masa tengok mentor pulak..mana tak hangin nya aku satu badan...dengan muka tebal setebal tembok cina dan berlin aku menumpang dekat rumah budak lelaki kelas aku...aku tak rapat sangat..jadi aku segan sikit...tu laa pasal aku tak nak tapi Jejaka Pilah ni paksa jugak..dengan hati yang berat 2.5 KG, aku melangkah pergi......aku terharu gila duduk rumah tu...aku nak menangis..diaorang layan aku dengan baik sangat....Nazmi bagi pinjam bantal, Kafeel bagi pinjam tilam...dan paling sweet dan buat aku terharu dan aku akan ingat sampai bila adalah Hasrul aka Abang Kasim, selimutkan aku masa aku tengah tidur...tapi masa tu memang tengah sejuk gila yang tahap gunung everest laa..hahaha..thanks a lot guys. =)....

11 Jun 2012;

pagi2 tu mandi dekat rumah diaorang lepas tu terus balik rumah siap2 nak pergi kelas, lepas tu Jejaka Pilah terus bayar Bil Air...petang tadi semula kembali pulih...kemas2 rumah lepas tu terus masak sardin, telur dadar, air laici kordial dan sekarang aku tengah update blog =)

dah2..ambil yang jernih buang yang busuk..hahahhaa..
pesana ikhlas ni dibawakan khas oleh liberes...
=)






Friday, June 1, 2012

Lelaki Haram Pakai Inai Untuk Perkahwinan !!!

Salam 1 Letup !
hari ni aku nak tunjukkan satu gambar dari print screen UAI...
sebelum tu aku nak ucapkan tahniah untuk ustaz sebab dapat mengumpul beribu orang dekat stadium tu...
payah bila ceramah nak dapat kumpul macam tu... =)

okey..kita berbalik pada pokok kita..muahahahahahahaha
aku pon tak tahu sebenarnya bneda ni walaupun aku tahu ianya cuma adat...
kadang2 aku nampak ada lelaki pakai inai 3 jari hujung kiri dan kanan..
kadang2 ada yang pakai 10 jari terus..
dan ada yang pakai yang dekat jari kecik je kanan kiri..kelakar pulak aku tengok...
jangan ada lelaki yang teringin nak pakai inai macam pompuan dari hujung jari sampai siku..hahahahahaha

belek punya belek..
rupanya lelaki memang haram pakai inai kecuali untuk perubatan dan rambut sajoooo...
baru berangan nak pakai inai masa kahwin...
eh..teringat masa main pondok2 dulu..
ambil daun inai...tumbuk2 daun tu dengan arang...
lepas tu balut dekat jari guna plastik....
balik2 keba bantai dengan mak...muahahahahahahaa...

eh..nah tengok bawah ni..


pap pap oley ! =]

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...