Wednesday, May 30, 2012

Selamat Hari Lahir Sahabatku =)

Salam 1 Hari Di Hari Khamis....muahahahahaha
hari ni aku nak wish birthday untuk kawan aku seorang ni..
kawan suka duka dari semester 1 lagi...
kali kedua kot aku wish untuk si minah ni..hahahahaha
aku pon tak ingat..
tapi last sambut birthday dia masa semester 3..
buat surprise masa kelas public relation...
suruh si masliya sorokkan si tiqa dalam toilet..hahahaha
sempat jugak buat surprise...
kelam kabut gila..hahahahaha...
nasib menjadi...kalau tak..hancur hati aku..hahahaha

tapi kali ni tak dapat sambut...
dan tak dapat sambut jugak rasanya sem depan...
jadi sem 3 tu laaa kenangan last untuk meraikan hari jadi dia...

jadi kali ni aku nak ucapkan selamat hari lahir kepada Atiqah Rahim...
semoga kau daat kurangkan sifat panas baran kau tu..
aku pon tak tahu kenapa laa dari sekolah rendah sampai sekarang, kawan baik aku mesti ada yang panas baran....hahahahaha..
dan aku doakan kau cepat sikit matang...hahahaha

dan jangan risau...aku tetap akan bagi kau hadiah...
aku keliru nak bagi kau belon atau tudung...
tapi telah ditanya oleh para penasihat, aku bagi kau tudung je laa...
aku hadiahkan kau tudung OBAMA..hahahaha
aku pon tak tahu laa apa nama dan dari mana...
padahal nama biasa dia cuma tudung bawal bercorak je...
tu je laa aku mampu untuk kau...
yang penting aku ikhlas..
tapi macam dah tak ikhlas pulak...hahahaha
dah, persetankan tu semua...hahahaha

aku selitkan gambar masa sem 3 dulu...
untuk mengimbau kenangan kalsik nasional..muahahahaha


yang comel tu aku..okbai..~

Tuesday, May 29, 2012

Lamaran Yang Buat Aku Menangis...!!!

Salam 1 Letup !...huahuahuahua...
hari ni aku mals nak update sebab tak tahu nak tibai apa..
tapi bila ingat balik korang yang selalu sokong aku..
aku gigihkan diri....
cewah...!..ada gaya menang anugerah bintang popular tak???..hahahahhaha
tengah fikir skrip laa ni..*bapak berzaman nak menang..hahahaha*

kali ni aku nak tunjuk satu viceo yang kawan aku shared dekat fb dia...
mula2 aku malas nak tengok..
biasa laa kan, orang barat penuh dengan lamaran..
lamaran dia orang bukan hantar mak bapak...hahahahaha
mula2 aku tengok macam biasa je...
cuba korang cekitdot dulu....


dah??..mula2 tu au tengok biasa je..
yang buat aku menangis masa orang ramai bukak jalan untuk lelaki tu melamar...
keihklasan tu membuat aku tersentuh....
usaha dia nak kahwin...
cara dia nak gembirakan setitis nilai wanita...
ikhlas nya dia nak kahwin...

perempuan tu akhirnya cakap 'ye...moh kita kahwin...' dalam english nya 'yes' hahahahahahaha...
kalau aku jadi kat tempat perempuan tu pon akan kata yes...
terharu bukan kepalang...
tapi kalau perempuan tu kata no..mahu heart attack mamat tu..hahahahaha..
syabas bro !






note: teringin di lamar oleh seseorang...hahahahahaha =)

Sunday, May 27, 2012

Tudung Bercorak Tengkorak Kepala !!!

Assalamualaikum =)
hari ni aku nak buat entri sedih actually..entah apa2 je grammar aku ni..hahahaha
kesah??..hahahahaha
tapi hari ni aku terjumpa satu gambar ni..
dari salah seorang kawan dalam friendlist aku...
aku pon tak tahu sama ada aku add ke dia add ke atau mark zukiceberg...*payah beno nak eja..hahahaha* yang add dia ni...

gambar yang aku tunjukkan ni bukan aku nak jatuhkan perniaagaan dia okey??
dia bukak on9 shopping..jual tudung n selendang...
tapi cuma atas dasar agama aku komen..
aku tahu aku pon ni bukan hebat agama,,dosa masih dilakukan...
tapi aku terpanggill...

korang tengok gambar dulu...



dah tengok??..kali pertama aku pandang macam biasa..
lepas tu baca komen..dia kata tema ganas pulak ..
aku tengok balik..rupnya dekat tudung tu gambar tengkorak..
aku terkezuttttttttttt sampai terkentutttt......muahahahaha
aku rasa...ni pendapat aku je tau..
tak sesuai laaa...
bukan ke tengkorak tu lambang Black Metal???

dan memang tak mencerminkan islam langsung..
maafkan saya...saya harap tudung ni tidak dijual demi maruah agama..
orang islam jugak yang pakai kan??..orang islam jugak yang jual kan??
kita berniaga ni biarlah berlandaskan syariat...
fuuhhhh....!...kalah Dato Mashitah Ibrahim aku berceramah...muahahahaha

maaf kalau ada pihak2 terbabit yang kecil hati...
=)

Saturday, May 26, 2012

Menghina Aku Ke???

Salam 1 Dunia...huahuahua..
hari ni sempat aku update entri ringkas, padat, sendat, berkualiti, berintrigriti...hahahahaha
dah macam ape dah ...
semalam aku ada print screen satu komen dekat shoutbox aku tu..
amboi2...bukan kemain menyindir aku...
siap BOLD kan tulisan lagi..
aku pon tak tahu yang dekat shoutbox tu boleh besarkan tulisan...hahahaha
aku agak loser di situ...aku faham..hahahaha

nah tengok apa yang orang ni cakap..



dah tengok??..
entah laaa..aku makin kerja makin naik hah badan ni.....
semakin baby comel dah aku ni..
tapi dah nak naik U ni baru laa teringin nak kawal berat badan semula..
aish..nafsu makan dah besar balik semula...aku bagi nasihat kat orang macam nak kurus badan tapi aku sendiri mengembang...hahahaha

tapi ayat si seha tu tak boleh blah..
nak langsingkan badan??...nak aku langsing macam mana??..hahahhaa
tiba2 teringin nak posing macam logo jamu mak dara *geledah almari mak...hahahah*

Friday, May 25, 2012

Review Novel: Saat Mata Berbicara | Dyza Ainun

Assalamualaikum,

Kehadapan dinda yang berada di luar negara...hahahahaha...rasa macam tulis surat tidak rasmi pulak, teringat masa sekolah rendah dulu....tulisan dah laa macam cakar harimau tapi sekarang ni macam cakap ayam je..hahahaha...teringin nak ada tulisan cantiqueeeee tapi apakan daya...tangan tak cukup bedung..hahahha
okey2...sebelum merepek ni diteruskan, baik aku komen mengomen dulu...

baiklah, dah lama tak review tentang novel kan???
rindu je rasanya....jadi hari tu aku belilah novel,, tu pon sebab dah gian sangat nak baca...
kali ni aku pilih novel yang lain sikit...cinta yang penuh dengan keagamaan...sebenarnya tak ada laa penuh sangat...tapi antara aku tertarik adalah jugak sebab lain dari yang lain...
aku nak cakap pon payah...

jadi kali ni novel nya adalah Saat Mata Berbicara dari Dyza Ainun...
dah 2 cetakan tau...maksudnya 10 000 dah laris jualan...
hebat !....aku terbayang royalti yang kak Dyza dapat..hahahahaha
aku rasa novel ni ditaja jugak oleh pencuci alat sulit wanita..
korang tengok cover novel...



dah tengok??
dekat belakang pon ada jugak...

baiklah, tanpa membuang masa kak pah nak komen sikit laa ye...muahahahaa..ramli ms busy layan Alyah..hahahaha..

1. kita komen yang baik dulu laa...novel yang penuh dengan pengajaran dari awal sampai habis...ni aku tak tipu...kadang2 ada novel yang hujung2 pengajarannya dan ada yang di tengah2 dan kadang kita tak tahu pon sebenarnya pengajaran atau mesej yang nak disampaikan.

2. Banyak tentang nasihat agama, surah apa yang patut di amalkan masa mengandung, surah apa yang dpat jadi pelindung, surah itu dan ini...bila cakap tentang agama, aku rasa kak dyza cuba nak selitkan satu kelainan agar tak nampak macam buku agama...hahaahaha...aku pon baru tahu lepas baca novel ni...korang tak bosan punya...

3. penuh dengan emosi, bila aku baca sinopsis aku fikir ianya akan sedih sepanjang masa tapi salah, ada masa lawak dan ada masa tidak..tapi bila part lawak tu...memang lawak habis, macam komik pon ada...hahahaha

4. cerita nya mudah difahami cuma kadang2 agak sasau jugak laa sikit..hahahaha...

5. harga berpatutan dengan isi muka surat dan KANDUNGAN buku tu iaitu 25.90..

6. Korang pernah tengok drama MANJALARA dekat TV3 dulu tu tak??...ada sikit2 dalam novel ni..bukan  aku maksud yang kak dyza ni ciplak tapi dari segi perubahan watak heroin yang lama ke baru tu...kalau korang nak tahu, korang kena baca.

7. tapi ada jugak yang tak berapa best sebab banyak jugak kesalahan ejaan...biasalaa tu kan..

8. novel ni jugak aku rasa ada sambungan sebab ada masalah yang belum selesai...macam anti klimaks ...ni yang buat aku tak suka...hahahaha...memang kita dapat agak hujungnya mesti happy ending tapi KALAU ada sambungan mesti laa dalam bentuk novel jugak kan??...mesti ada masalah baru kan??? dan tak kan nak sekeping kertas je??..hahahaha...tu yang buat marah..hahahahahahaha..

9. aku jamin korang tak kan bosan, lawak yang menjadi, dapat rasa macam apa yang watak2 alami..dan hampir sempurna rencahnya...wah..!...macam gaya kak ogy dalam AF puleksss..hahahaa

10. markah: 9/10 ...setakat ni dalam pembacaan aku, cuma dua novel je yang dapat markah ni... =)


jadi..kepada para pembaca, cewah..sempat promote kak dyza punya novel ni...boleh dapat komisen tak??..hahahaha
di atas tu hanya komen aku saja...
kalau ada yang terasa hati mintak maaf okey??
cau cau cincau...pap! pap! oley !


Monday, May 21, 2012

Cinta Cicak !!!

Salam sejahtera... =)
eee...macam kekok pulak tak cakap trademark lama tu..
biar je laa dulu sementara aku fikir nak ganti trademark tu...
nak tunggu korang fikir...naik berbulu ketiak ni..hahahaha
dah2..aku nak cerita benda lain...
kawan aku ada post iklan thailand ni dalam satu group masa aku aq belajar english education..hahahaha
mula2 tu takut jugak nak bukak..yelaaa..
namanya pon cicak...
aku sangat geli okey...aku tak dapat bayangkan siapa yang tertelan cicak dalam makanan ke atau singgah di makanan korang...mahu aku baling je pinggan tu dekat taukey kedai..hahahahahaha *gaya gangster tak???..hahahaha*

nah...korang cekitdot dulu...


dah tengok??..hahahaha
kau hingat cinta monyet je ada??...hahahaha
aku tak boleh blah part cicak tu menangis...hahahaha..aku rasa macam nak hempok je laptop ni...
watak utama cicak tapi sebenarnya nak promote syiling je..
melampau betul..hahaha

tapi kan sekarang dah trend iklan lawak untuk promote barang..sebenarnya dah lama dekat Jepun..
dekat malaysia je semua iklan nak serius memanjang je..
antara aku ingat iklan yang KONONNYA lawak adalah iklan kit kat yang m. nasir jadi hang tuah..
tapi aku rasa iklan tu tak menjadi sangat sebab macam over je..hahahaha

Sunday, May 20, 2012

Artis Minta Maaf Di Dalam Blog !!!

Salam 1 Ketuk Ketuk Periuk !..hahahaha
aku rasa macam tak sesuai kot??..dah macam rancangan masakan pulak...hahahaha
aku takut kak Shiela Rusly tak dapat job pulak..hahaha
dah jangan kutuk lebih2..nanti aku kena saman pulak...
duit nak makan pon tak cukup,, kalau kena saman??..nak makan apa aku??..hahahaha
dah2..aku nak serius sekarang ni..
aku harap korang baca sambil kerut2 kening, baru laa gempak sikit..hahahaha
dah..aku nak serius sekarang ni..*sambil sudu ketuk2 cawan..kih3*

baiklah..artis baru nak up dalam dunia hiburan iaitu Hafiz Jauhari atau dikenali sebagai aku sendiri laa...hahahaha
aku nak minta maaf kepada semua dari hujung kaki sampai ke hujung uban...
semua hujung laa aku mintak maaf...
aku memang tak tahu benda ni..
aku ingat benda ni tak ada makna...
sebelum korang baling bantal depan laptop sebab tak faham apa aku cakap tengok gambar ni dulu..



dah tengok???
mungkin aku tersilap langkah...
kalau korang perasan, tiap kali aku mula entri aku akan cakap 'salam 1 auw...auw...auw' kan??
hari tu aku tengok dekat stats blog aku, ramai orang translate entri blog aku ni dari melayu ke english..
jadi aku pon try laa dekat entri aku review muzik video lagu ramlah rah tu hah..
apa ke melalut laa google translate kan..hahahaha
yang aku terkejut beruk tu adalah...rupanya 'Auw' yang aku sebutkan tu ada makna...iaitu 'KEBODOHAN'
kalau dijadikan melayunya...'SALAM 1 KEBODOHAN...KEBODOHAN...KEBODOHAN...'
DEMI ALLAH, aku tak tahu pon sebelum ni...
jadi mulai hari ni aku dah tak guna lagi dah kata kata tu ye walaupun ramai kenal aku dengan blog hafiz auw auw tu hah..hahahaha
aku macam sedih nak buang trademark tu...tapi nak buat macam mana kan??..
dari orang ramai makin salah faham, baik aku tukar..
terima kasih kepada semua ye??...

tapi an kalau korang baca setengah entri aku yang di translatekan kan tu kan..
mahu mengokok aku ketawa dari tadi..hahahaha..
bengong betul..
dah macam mak saleh..hahahaha


jadi..kepada sesiapa yang ada idea nak tukar tu boleh laa cadangkan..hehehehehe

jadi untuk sekali lagi..kita kena fikir sebelum berkata - kata....pesanan khas ni dibawakan oleh libbressss dan simplysiti..hahahaha

Friday, May 18, 2012

Patutlaa Gagal !!!

Salam 1 auw...auw..auw...
hari ni cuti kerja..macam biasa..
dan macam biasa jugak aku tidur sampai tengahari..hahahaha..
seminggu sekali je pon..jangan laa pandang serong kat aku..hahahaha
tengahari masak kari ayam..disebabkan dah lama tak masak, macam rasa ayam masak lemak pulak...hahahaha
sedih betul...tapi nasib ayah aku makan ayam sampai 5 ketul walaupun kurang masin..hahahaha
dah lama tinggalkan dapur, macam tu laa jadinya..ngeee~

baiklah..tanpa membuang masa, aku nak tunjuk satu gambar ni..
macam biasa laa jumpa dekat fb..hahahaha
tengok dulu...



dah??..pening an??..hahahahahaha..
aku pon tak faham sebenarnya..
cuba korang tolong kirakan...

kalau macam gini..patutlaa math mode aku dapat C dan add math aku dapat...ermmm....ermmm...ermmm...biarlah rahsia..hahahaha..yang penting lulus..malu aku nak tulis..
hodoh benar kalau entri ni aku tulis apa yang aku dapat...tapi kalau aku tulis dari tadi mesti korang tak payah nak baca ayat merepek ni kan??....hahahahaha
senang cakap, aku punya subjek KIRA - KIRA ni memang kelaut china selatan yang berombak kuat membelah samudera..hahahaha

Wednesday, May 16, 2012

TELUR Anda Bentuk Apa???

Salam 1 auw...auw...auw...
dan salam perut kenyang..hahahaha...
balik kerja masak maggi kari...nak masak satu ke dua ek??...di atas nafsu syeton nerajim..aku buat dua bungkus...hahahaha..takut tak cukup kononnya tapi..baki banyak..hahahahahaha...
tamak betul...hahaha
cakap pasal megi..mesti letak telur kan??..adakah telur jantan??..uhuiii...seksi maksudnya,,,hahahaha...
maksudnya 2 biji telur dalam megi tu...*edit ayat Johan dalam JOHARA pagi era..hahahaha*

gambar ni dah lama aku jumpa dekat fb..
tapi baru hari ni aku ada niat suci nak kongsikan yang belum tengok..
aku teringin nak buat tapi belum tiba masanya..huhuhu
sibuk kerja..
belek telur lain je laa...hahahaha..
ish2..entri lucah pulak blog aku ni..maaf ye pada yang bawah 18 tahun tu...hahahaha

jom kita tengok telur yang unik..



comel kan???
sejuk mata memandang..hahaha
korang cuba laa =)

Monday, May 14, 2012

Telefon Jamban...!!!

Salam 1 auw...auw..auw...
lama dah tak update blog ni...
penat laa..masa kerja je..gigih fikir nak update apa..
tapi bila dah nampak depan mata...alahai...malasnya bukan kemain lagi..hahahaha
semua idea pon hilang..hahahaha
mengada betul..
tapi tadi aku baru dapat idea nak update ni..

aku bukan nak update pasal telefon bentuk jamban..hahaha
tapi fon yang aku namakn sebagai fon jamban..hahaha
kawan aku marah..hahaha..
aku bukan berlagak tapi ayat ni terpacul sendiri keluar dari mulut..hahahaha

fon yang aku maksudkan adalah Nokia 100


atas tu bukan tangan aku ea??
aku mak cek google je..hahaha
kebetulan pulak warna fon aku sebijik macam atas tu hah..


hahahaha...sedih kan??
aku bukan nak perlekehkan untuk orang yang pakai ye??..tak ada kena mengena dengan orang lain...
kena mengena dengan aku je..hahaha
fon aku yang touchscreen tu dah rosak..
tak boleh pakai lagi..dah hantar kedai pon tak dapat nak betulkan..ape laaa..

dulu abang aku belikan fon ni dua..satu untuk abah dan satu untuk mak aku..
tapi abah aku tak nak pakai..
jadi sekarang aku guna laaa..

aku sedih sebab tak dapat nak ambil gambar lagi..
kesian muka aku ni..
jarang sudah diambil gambar..hahaha
nak dengar lagu pon tak dapat..
nak mms lagi laa jauh dari panggang..hahahaa

aku sedih..
kepada sesiapa yang ingin membantu boleh mintak aku no akaun bank ea???
dapat Blackberry pon okey jugak...hahahaha..

Friday, May 11, 2012

Kan Dah Kena Balik !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari aku kembali update hanya untuk uollss..
sibuk berchat dekat fb sampai lupa nak update..hahaha..
mengutuk orang..aku tahu tu dosa..tapi..
kadang - kdang kita tahu tu dosa lagi kita buat...
iman senipis kain nagoya macam ni laa jadinya...hahaha
sempat tak aku promote kedai kain??..komisen mana???..hahahaha

hari ni aku nak tunjuk satu gambar..
sampai guling2 aku ketawa..
masa rahan tu dilarang senyum..
jadi aku gelak2 je laa..hahahaa
bangang jugak arahan nya ek??..hahahahha
bukan tu masalahnya tapi gambar ni...




dah baca??..ketawa tu jangan sampai tertanggal gigi palsu pulak.hahahaha
padan muka..nak kenakan suami tapi si isteri kena balik..
ingat..lelaki ni 9 akal..hahahaha...terbangga pulak..hahahaha

Monday, May 7, 2012

Aaron Aziz Melampau !!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni aku update kejap..
dah lama aku tak cerita pasal artis kan??
entah laa..tiba2 aku macam malas nak cerita pasal artis2 ni semua..hahahaha
bertaubat??..amboi..memandai je mulut korang ea..
hahaha

hari ni aku nak cerita pasal Aaron Aziz yang melampau..
ni bukan cerita lucah atau kisah2 dia yang hangat sekarang ni tapi tentang benda lain..hahahaha
cemas tak??..hahahha
bukan apa pon..Aaron Aziz menipu aku...
ceit..macam dia kenal aku kan..tengpk gambar bawah ni..



perasan Aaron Aziz betul..hahaha
siap mencemar duli..perdana laa apa laa....
macam rajin sangat je AA tu nak blogwalking...
dia tu sibuk dengan berlakon dia..hahaha
siapa yang menipu aku lagi..
siap..!..
aku terjah korang..hahahaha

melampau tau !..hahahaha

Sunday, May 6, 2012

Game 'Campak Telefon Bimbit Anda'...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni aku nak update tentang satu game ni...
dari hatu tak sempat update lagi...hahahaha
game ni satu yang simple lagi menarik..hahaha
dan agak pelik..
aku pon baca dekat fb je..hahaha

aku pon tak tahu nak letak apa nama game ni..
aku letak game tu nama 'Campak Telefon Bimbit Anda !!!'
nama game tu nampak macam ganas je kan??..hahahaha
dah aku tak ada idea nak apa..hahaha

okey baiklah..

game ni tentang bila kita jumpa kawan ramai - ramai, time reunion ke atau lepaking dekat mamak ke kan..masing2 mesti semua sibuk update fb laa, twitter, message, dan sebagainya yang menggangu kita masa berbual kan???..kalau dah semua sibuk dengan gadget masing2 baik duduk rumah je kan???..bukan ke kita patut berbual2..bukan selalu pon kan??..disebabkan tu ada game macam ni di wujudkan...iaitu campak gadget anda ketika waktu makan...!!!..bukan laa campak sampai ke gaung ke apa....tu perumpamaan je..hahaha

baiklah...peraturannya senang je..hahahaha

1. game mula bila semua dah duduk berkumpul...kalau ada yang pergi buang air kecik pon tunggu laa kejap..hahaha

2. semua orang letak fon dekat tengah2 meja..tak kisah laa nak buat macam mana...nak letak macam menara ke ..susun bentuk ular ke apa..ada aku kisah??..hahaha

3. bila ada orang pertama yang ambil fon masa makan, dia kena bayar semua makanan yang korang makan...cuba bayangkan korang makan dekat tempat yang mahal??..hahahaha..kayap laa kawan korang..hahaha
4. tapi kalau tak ada orang ambil fon sampai habis makan, semua orang bayar makanan sendiri sendiri..jadi semua mesti nak jimat duit kan?..semua orang pemenang...

bagus tak idea ni..??..hahaha..dah ada orang cuba tau...nak tahu lebih lanjut boleh ke SINI...




Saturday, May 5, 2012

Macam - Macam Laa ... !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku tak dapat update lagi tentang game tu..hari ni ada cerita lagi best..best untuk aku laa..macam2 hal dekat tempat kerja tu...hahaha
aku tahu korang macam bosan nak baca tapi korang kena baca jugak...
tak nak baca pon mengeja pon jadi laa..hahahaha

antaranya hari ni aku dapat gaji...alhamdulillah..gaji pertama untuk pengalaman pertama...oh my sembonia..hahahaha
macam tak percaya..menggigil tangan nak sign resit..dia suruh kira balik..tapi tangan dah terketar ketar tu yang menyebabkan aku malas nak kira..dah betul laa tu..hahahaha
aku nak buat surprise untuk amk dengan abah aku..
gaji bulan 4 cukup untuk aku bayar sewa untuk sepanjang sem 5 nanti..jadi ada baki sikit ni, aku bagi sikit dekat abah dengan mak....sweet tak aku??..hahaha..
ingatkan aku nak bagi hadiah masa hari ibu nanti..
dan bagi apa2 je laa dekat abah aku..duit minyak pon boleh..hahahaha

kedua, telefon aku dah tak ada harapan sembuh...
sampai antara kedai yang terbaik pon tak boleh pulihkan..
hurmmm...macam mana ni...
aku dah laa tak ada duit doeh...hurmmm..adik beradik tak membantu langsung..
jangan kata seringgit,, seposen pon tak bagi...jadi sementara waktu ni aku guna fon biasa je..
harap semua faham..cewah  ! ada gaya macam artis tak??..hahaha

ketiga, tadi kan ada pelanggan tu sanggup datang banyak kali beli barang datang kedai..
nak tahu tak apa???..aku tak tahu laa korang nak percaya atau tak..tu terserah laa ea??
orang tu cakap..suara aku sedap..dia suka dengar aku cakap..
dia kata kalau menyanyi mesti sedap..
jangan kata kembang ontot..
semua tempat kembang...dah macam sotong kembang masak sambal..hahahaha..
tiba - tiba aku jadi sangat dihargai..
terharuuuuu..

jadi, bangga laa dengan keunikan anda sendiri..
tiba2 jadi duta pulak..hahahaha
pesanan khas ni bawa oleh Mi Sedaap dan Sabun basuh DAIA...hahahaha
=)

Friday, May 4, 2012

Mood Rosak Disebabkan ...

Salam 1 auw...auw...auw..
aku nak cerita benda lain sebenarnya tentang satu game yang unik tapi pelik tapi bagus jugak..hahahaha
aku update benda tu esok okiessss...
tapi hari ni aku nak cerita masalah aku yang tak pernah habis dari dulu sampai sekarang..hahaha
iaitu telefon aku...sakitnya hati..!!!
aku rasa nak hempok je ke dinding tau tak??
kang berkecai, aku jugak yang nangis..hahahaha
kalau orang jawa panggil "gembeng"..macam mana nak sebut??..aku pon tak tahu nak cakap macam mana tapi kalau korang hebat,, "gEm" tu baca dengan baris atas dan "bEng" tu baca dengan baris bawah..kalau korang berjaya, boleh komen..hahahaha
siapa yang tak tahu, fon aku tu asyik restart je sendiri dan kadang mesej tak masuk..tak sakit ke hati??
adik beradik pulak kedekut..huh..!..*garang tak??..hahaha*

masalah kedua, adalah tentang masalah teknikal dekat MANIA astro tu..
eee..macam rancangan murahan betul..sound system tu tak boleh nak ubah ke??
sumpah teruk wey..!!..Mentor punya sound system lagi hebat...
dan paling aku kagum sound system VERSUS dekat tv9 tadi..
kali pertama aku tengok..teruja..berbakat..hebat..
sound dia sedap je bunyi....bayangkan MANIA tu, bila artis tarik suara dan mic akan dijauhkan sikit sepatutnya masih dengar dengan sedap tapi ni tak, terus lenyap, cuba tengok Jac nyanyi..sebelum ni mic sampai ke bumbung tapi sekarang??..sampai kening pon tak lepas..belum bunyi ape kejadah ntah yang bsising tu...hahaha
kalau tengok VERSUS tadi..standing ovation aku bagi..tahniah !! =)

masalah ketiga,, aku dah tunggu dari semalam tahu tak nak tengok persandingan SCHAWAL tu..sampai aku jemu dah tengok si Awal dengan Scha tu promote majlis nikah diaorang..aku dah siap dengan berkain pelikat nya lagi mengangkang depan tv nak tengok..dah laa berebut remote dengan mak aku sebab dia nak tengok Bunga - Bunga Syurga dekat TV3 tu..ampunkan saya mak..hahaha..tapi hampeh....!!
menyesal aku tunggu...akhirnya astro cakap tak dapat tayang..ish..orang makan nasi, astro makan selipar..harap je baru menang anugerah apa jadah ntah..hahahaha..*nampak tak aku marah??..hahahaha..ni semua kerja syaiton nirojimm...hahaha*

dah..aku nak sleeping beauty...
esok nak kerja..stress aku..bila laa nak habis cuti ni..hahahaha
baiklah..jaga tingkah laku anda semua ye??..pesanan ini dibawakan khas oleh SimplySiti dan Pizza Hut..hahahaha =)

Wednesday, May 2, 2012

2 Orang Pak Cik Yang Curiga...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
sebenarnya aku tak tahu nak letak tajuk apa..kah3
penat fikir tajuk tahu tak hari - hari...hahaha
tapi cerita tak gah mana pon kan..hahahaha
tu laaa aku..cewah..

semalam aku habis baca satu novel tapi tahun 2010 punya dan tapi jugak dah dipinjam oleh Nadia..hahaha
jadi tak sempat nak di review lagi...
tak kisah laa kan..nanti kalau aku ada mood aku update...kalau tak nampak bayang tu maksudnya cerita novel tu dah terkubur dalam ingatan je..hahahaha

okey..tu mukadimah je..mukadimah tak ada kena mengena dengan cerita ye...dah bagi amaran awal2..hahahaha
kepada sesiapa yang dah penat baca mukadimah, boleh pangkah dekat atas..hahaha
okey2..gurau2 manja dah tamat..
keganasan akan dilaksanakan...

hari ni ada dua cerita dan ada dua situasi..
aku cerita situasi pertama dulu okey...??
okey..aku pon tak tahu nak mula dari mana...tapi masa aku jadi cashier untuk gantikan nadia rehat, ada sorang pakcik pakistan ni datang jual ayat2 suci..macam sticker dan segala bagai...lepas aku tolak satu, dia keluarkan lagi satu, aku tolak lagi, dia keluarkan lagi satu, aku tolak lagi, dia keluarkan lagi..hah..!..korang ulang je laa sendiri ea??..hahahahaha...masa tu tak ada orang pon...pak cik pakistan tu speaking kau..dia ajak aku speaking...aku ni dah laa kelaut sikit cakap orang putih ni..hahahaa..untuk lebih faham, aku sambung dengan dialog okey..tapi dah google translate laa..kang korang tak faham pulak...hahahaha

aku: saya tak nak, maaf ye pakcik.
pakcik: beli laa atas dasar kemanusiaan dan seikhlas mungkin...
aku: tak laa pakcik *bila laa pakcik ni nak balik*
pakcik: bla....bla..bla..
aku: memang tak laa pakcik..
pakcik: kalau macam tu tak apa laa...eh, awak laki ke perempuan??
aku: laki..
pakcik: nama apa??
aku: Hafiz..
pakcik: owh...boleh mintak no fon??..senang nak bebual nanti..*motifnya pakcik ni..aku nak bagi no betul ke tak ni??..bagi je laa..*
aku: ni nombor saya 017 - ..........
pakcik: boleh taip kan nama??..pakcik tak faham bahasa melayu..
aku: taip..*letak nama betul ke tipu??..kalau dia mandrem macam mana??..padam nama hafiz dan aku tukar Mat..hahahaha*
pakcik: okey..nanti pakcik call kalau ada masa free..*pakcik buat miskol*
aku: okey pakcik, *sambil salam tangan*
pakcik: eh, awak perempuan laa..
aku: hehehehe *muka bengang yang comel..hahaha**mungkin dia fikir tangan aku lembut dan halus...adik beradik aku semua tangan memang halus belaka dan lembut belaka..dan aku pulak gedik kadang pakai losyen..hahahaha..jangan keji aku ye semua..hahaha*
pakcik: okey..salam *pergi keluar kedai..*
aku: serba salah dan macam2 perasaan...

apa yang aku pelik, kenapa dia pergi kedai aku tu je??
dan kenapa pakcik tu jual dekat aku je??
kenapa pakcik tu dah hilang??
adakalh aku kedekut sangat??
adakah pakcik tu utusan dari Allah??..hurmm..entah laa...

beralih dekat situasi yang seterusnya...
wah..!..penatnya ku menaip...hahahaha..dah macam buat skrip drma tahu tak?..,,hahaha

aku: ye pakcik??
pakcik: saya nak test antena ni..
aku: tak apa, pakcik guna je dulu, kalau ada apa masalah boleh pulang balik *sebenarnya aku malas nak test..apa punya pekerja laa aku ni..hahahaha*
pakcik: betul ke??
aku: betul, dalam masa seminggu je untuk tukar, tapi setakat ni tak ada yang buat aduan dan pulang balik..okey pakcik??
pakcik: okey..
aku: jadi harganya adalah rm..*aku tak ingat harga antena tu berapa..haha*
pakcik: okey..terima kasih..eh, suara awak memang macam tu ke??
aku: heheehehehehehe..a'ah pakcik..memang dari dulu lagi..
nadia: sudah suratan takdir pakcik *menyemak je perempuan ni yang tak tahu apa tiba2 muncul..hahahah*
pakcik: badan awak dah okey tapi suara je..*padah badan dah macam tong drum Siti Nurhaliza..hahahaha..maluu aku pakcik tu puji one pack aku..hahahaha*
aku: hehehehehe..
pakcik: awak ni mesti romantik orangnya...huhuhu *sambil barang nak berlalu pergi*
aku: hehehehe..terima kasih pakcik, datang lagi....*romantik??..tak ada maknanya..tapi ...ada laa sikit..hahahahah..kadang2 kena masuk bangkul angkat sendiri jugak..hahahaha*

tu laa kisah yang menarik untuk hari ni aku kerja..
ketawa sendiri bila ingat...
mesti korang tak percaya kan yang suara aku sangat comel ditambah pulak dengan tangan yang halus mulus ni...
abang yang askar tu pon selalu jadi bahan gelak dengan kawan dia..kata askar tapi tangan halus mulus..hahahaha

itu saja untuk hari ni..jika anda ingin tahu lebih lanjut untuk cerita seterusnya, boleh ON LETUP ke 100 - 88 - 2525...hahahaha =)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...