Monday, April 30, 2012

Berbaloi Ke Tidak ...???

Salam 1 auw...auw...auw...
aku pon tak tahu nak cakap apa..
tapi dari apa nak cakap nya..diet aku hari ni musnah..
hari yang musnah...dan segala - galanya yang musnah...hahaha

1. Bus tak ada masa nak pergi kerja, teksi asyik penuh je..dan akhirnya dapat naik teksi...
2. Dah gerak lambat, jadinya kedatangan warna merah laa jawabnya,,,masuk ni, dah kali kedua merah..merah betul hati aku...hahaha
3. Kena marah dengan customer sebab aku salah letak harga...malu wey..aku rasa macam nak pengsan je...hahaha..muka tak usah cakap laa..aku dah macam pakai pemerah pipi SimplySiti..hahaha
4. Masa nak tutup kedai, mangga hilang pulak..menjajau cari ..sampai tertonggeng dan menonggeng cari..tak jumpa...dan bagaimana boleh mangga??..biarlah rahsia...
4. Kaki melecet...aduhai..kaki aku ni lemah betul laa...banyak bergerak sangat kot..yelaaa..selalu mengangkang dekat rumah je kan??..hahaha...

tapi kejadian ni semua di akhiri dengan senyuman..kenapa??
sekali balik rumah,,,ada sate, sardin ikan,sardin sotong, air oren..fulamak..!!!
Sate dengan sardin ikan aku tak sempat nak habiskan..perut penuh..
model spender macam aku tak boleh makan banyak..hahahaha
maluu anak dara baca entri aku ni..hahaha
dah2..aku nak cerita benda lain sebenarnya...
tapi lain kali laa...

jangan marah ye sebab aku update entri murahan lorong haji ali ni ea??.hahahahaha
pesanan kahs dibawakan khas oleh Majalah MANGGA dan sokongan Ambiga...hahahahaha
=)

Sunday, April 29, 2012

Melantak: Review Chick-O-Rice Marrybrown, Berbaloi atau Tidak???

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni aku  update lagi dalam segmen melantak..
dah lama aku tak buat entri tentang makan - makan ...
ramai jugak yang tanya...hahahaha
malu laa aku jadi macam ni tau..terima kasih..hahahaha
sejak kerja ni,, aku tak sempat nak jelajah segala tempat aku nak makan...
tapi hari ni aku upgrade sikit..
aku review makanan terbaru dari Marrybrown..
aku tak pasti tempat korang ada ke tidak marrybrown ni..
tapi kalau ada,,, ada yang pergi tak??..
mesti jarang kan??..yup..aku dapat rasakan yang Marrybrown ni kurang promosi, pakej yang kurang menarik, dan rasa yang agak kurang sikit...ni ikhlas ye...

hari tu teringin nak makan MB masa waktu rehat kerja...
jadi aku makan produk terbaru iaitu Chick-O-Rice..
nah..tengok gambar dulu...



dah tengok??
nampak sedap kan??..
tapi hanya gambar saja...tapi rupanya yang asli..hurmmm..sedih..!..hahaha

dekat gambar tu kalau korang perasan ayam peha nya dipotong biasa je kan??
tapi apa yang aku dapat,, dia potong dadu..amboi..macam aku ni kanak -  kanak yang kurang gigi je,,,pakai polident tau..hahahaha..
yang aku bertambah tak puas hati...ada nasi yang berbuku - buku dan keras...menjadikan rasa rempahnya tak sekata..mangkuk pon alahai..besar macam mangkuk korang makan eskrek tutti ftrutti tu ha...sedih..!...sorry to say..dalam 5, saya dengan rasa rendah diri terpaksa bagi 1 dari 5 bintang...yang selamatkan nya hanya rasa ayam dia dan saus coklat dia..aku pon tak tahu apa nama nya..hahahaha
apa yang aku harap perubahan adalah kualiti nasi tu di perbaikkan dan biarlah ayam tu dalam rupa yang peha di potong bukan di cincang dadu...kalau bentuk dadu, orang bukan perasan kalau ada campur bahagian dada atau kepak ke kan??...nampak tak permainan mereka ni??..hahahaha

tapi yang peliknya...dia tak ada set ye..
cuma ada jual nasi ni je...kalau nak air, kena beli lain...hurmmm..macam ada sesuatu..
sepatutnya benda ni ada set ye..
aku pon malas nak terangkan panjang..korang cuba laa sendiri.. =)


Saturday, April 28, 2012

Jatuh Lagi !!!

Salam 1 auw...auw...auw
dah lama tak update blog kan??
makin sedih aku tengok blog ni...agak berhabuk sikit..hahahaha
nak buat macam mana..sampai je rumah pukul 9 lebih, lepas tu tengok tv sampai 11 lebih dan kalau penat sangat terus tidur...bukan aku larat nak tidur lewat..hahahaha
tapi aku gagahkan badan ni nak update sikit..kesian dekat stalker aku sekalian..hahahahahaha

baiklah..semalam cuti,,tapi tak update pon kan..
siapa yang ada fb aku tu tahu laaa..
aku tak update sebab demam mengejut..sampai aku pon terkejut sebab boleh demam...hahahaha
orang tak makan sayur,, macam ni laa jadinya..senang nak kena penyakit...kepada adik2 sekalian,, silalah makan sayur ye..jangan jadi macam abg kerepot ni...cewaahhh..!!..ABANG tu...geli pulak...aku tak suka orang panggil aku abang even junior..meremang bulu ketiak aku...merembes baunya..hahahaha...
dah2..sebelum aku merepek 18 SX, lebih baik aku cakap yang aku ni jarang demam..sekali demam..hurmmm..bukan kemain lagi..hahahaha..jadi tidur je laa sepanjang hari serelah 6 biji aku telan ...
waktu yang lain2,, bukan serentak..kalau serentak,, mahu terlentang aku dekat hospital tu..hahahaha

HAH...!!!..semalam jugak result keluar...
bukan result SPM tapi result untuk sem lepas..sem yang paling buat aku nangis...belajar ekonomi wey...
gila tak stresss aku...hurmmm...
kepada stalker sekalian atau para peminat yang tak putus asa menyokong, result aku adalah ..jeng jeng jeng..hahahaha..biarlah rahsia..tapi yang penting semakin jatuh..yup jatuh dan terus jatuh..aku pon tak tahu apa dah nak jadi...cuba nak bangun semula lepas sem 3..tapi makin jatuh dan siap luka di sem 4...ada lagi 2 sem nak habis..kalau result aku terus jatuh...hancur laa pelamin idaman aku..hahahahahahaha...
aku dah penat bangkit..yup..! aku memang seorang yang cepat putus asa....aku rasa dah berjuta kali aku ulang dalam blog aku ayat tu...hahahaha...
dah penat nak cuba naik semula..semua orang naik result nya..aku?? dah macam carta muzik - muzik..kurang undian..hahahahhaa
aku dah lemah...biarlah orang nak cakap apa dekat aku...
hanya aku je yang tahu tentang aku...
orang lain tak pernah tahu...even family aku =)

hurmmmm.....
jangan suka lihat orang jatuh dan jangan sampai anda pula yang jatuh di sebabkan kesakitan orang lain..
pesanan ini di bawakan khas oleh Kotex maxi wing dan Maybeline...hahahahahaha

Tuesday, April 24, 2012

Akhirnya Gagal !!!

Salam 1 auw...auw..auw dan salam 1 penat..hahahaha
sedap jugak kan???
tapi hari ni aku nak update entry simple lagi padat lagi ringkas..jadi korang tak perlu baca berjela macam entri semalam...aku rasa ramai yang tak faham kan??..hahahaha..cukuplaa orang yang sepatutnya je baca ...tu pon kalau dia baca...dia pon tak bagi apa respon yang aku dah remove dia...
dah2..asyik fikir dia je...hidup kena teruskan ....yeah !! *gaya nas ahmad dalam mentor..hahahaha*

semalam entri sedih dan hari ni pon tetap sedih...hahaha
sebab apa???..sebab kolej tak dapat sudah....
ura - ura tu adalah benar belaka iaitu sem 5 dan 6 tak dapat kolej sudah...
aku rindu wey nak duduk kolej...uitm melaka semakin kejam...hahahaha
uitm lain boleh sampai sem 6 duduk kolej...
tolong laa jaga kebajikan pelajar yang ada sebelum menambah yang baru...hurmmm...
apa salahnya bagi duduk kolej sampai sem 6??...memang laa nak bantu orang lain dapat sambung belajar...tapi...pelajar sedia ada??..hurmmm...

aku rindu suasana duduk kalam kolej...
rindu dengan orang yang jual makanan tiap malam..
kalau dah duduk rumah sewa,, mana ada orang jual makanan ..
kalau jual...macam pelik je??..macam seram je??..hahahaha
dah2..aku nak rehat..esok sambung kerja..
malas betul aku nak pergi tau...hahahahaha

hah.!..ni bukti kalau tak percaya aku dah tak dapat kolej..
ceit..padahal korang tak kisah pon kan nak tengok gambar ke tak kan??
aku je kecoh kan??..hahahahahaha


nampak tak??
nama penuh aku di kosongkan ye...
siapa yang nak ngurat je boleh tahu nama penuh..
yang nak jadi peminat..tahu nama glamerrrrr kampung je..hahahaha




Monday, April 23, 2012

Sudah Remove !!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni nak update entri sedih..hahahaha
tapi ketawa...lebih peribadi sikit laa..
siapa yang suka baca..dan yang tak suka boleh pangkah awal2..
takut anda termuntah ketika membacanya..hahahahaha
pesanan dah di beri tahu awal2..hahaahaha

semalam aku dah remove seseorang dari fb aku..
sebelum ni aku remove orang pon senyap2 je..
tapi entah laa...dulu aku tak ada keberanian nak remove dia..
tapi malam tadi apa yang merasuk pon tak tahu laaa..
sebelum aku remove aku dah bagi tahu dekat status supaya orang tu tahu..
dan tak disangka sangka dia LIKE status tu...macam tahu - tahu je aku nak remove...
semalam, tepat pukul 11.24 malam pada 22 april..
aku catit wey..hahahaha

dia add fb aku sebab baca blog aku...dan aku kenal dari fb dan aku putuskan hubungan dari fb jugak..macam nampak kejam kan aku??..hahahaha...
tapi dia lagi kejam...aku harap dia tak baca entri ni...aku buat perumpamaan ea...
aku ibarat bunga dan dia ibarat tuan..tak faham??..baca bawah ni:
dulu bunga di siram tiap masa, pagi petang siang malam tapi tiba2 tak ada angin dan ribut tuan bunga hilang macam tu je...padahal bunga baru nak mekar..bunga baru nak tunjukkan bahagia tapi musnah...bunga dah tak disiram..tuan bunga hilang dengan tanpa alasan kukuh...bunga mati...betul mati...dah jadi bunga kering dan masih berharap ada sinar agar tuan bunga kutip bunga kering ni..tapi hancur...dari bunga ni terus reput dek panas dan hujan baik bunga kering ni larikan diri dan ditiup angin..agar angin bawak ke tempat yang lebih baik..
dan aku dah lama fikir nak remove ke tak...tapi dengan hati yang berkocak, aku remove je...
dia pon tak kisah aku hidup ke mati...
tapi aku rasa aku tak sanggup nak buang no fon dia..biarlah aku simpan walaupun  dia dah tukar nombor nanti...
mesej pon ada yang aku simpan tapi bila sampai waktu, aku delete semua mesej dia...
buat apa nak simpan kan??
mungkin satu hari nanti aku mungkin akan delete jugak nombor fon dia...tengok waktu....
aku pon tak tahu laa dengan dia...
aku pon tak tahu dia masih ingat ke tak blog ni..
biarlah...mungkin hati aku lebih tenang lepas ni...

aku harap dia akan terus bahagia..capai cita - cita dia..dapat tolong adik beradik dia...semoga terus ceria...jadi seorang yang baik..hormati perasaan orang lain...kita kena ingat, sekali kita buat hati orang terluka..orang lain akan buat lebih teruk dekat kita nanti...karma...fuhh..!...rasa tenang bila aku dah cerita panjang lebar..hahahaha...aku tak tahu nak cakap apa lagi...
kalau ada apa2 aku update semula entri ni...sebelum nak taip, idea jalan cerita mencurah2 tapi bila dah bukak blog ni..kosong je..hahahaha


Sunday, April 22, 2012

Musuh Buyutan !!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari baru aku dapat update blog walaupun semalam cuti...
semalam bangun pukul 12 untuk lunch lepas tu sambung tidur sampai pukul 4 petang..
balas dendam betul kan aku??..hahahaha..
di sebabkan overdose tidur..malam tadi aku tak dapat tidur..
pukul 2 baru dapat tidur...tu pon aku dah pusing 360 darjah satu katil..hahahaha..
bangun pagi dah liat...aku rasa macam nak bawak je tilam dengan bantal sekali..hahaha
dapat bayangkan tak???..hahaha

blog aku pon dah tukar...
rasa aku macam bukak microsoft word..hahaha
aku rasa lain..rasa macam buat esaimen lepas tu nak kena hantar esok pagi..
hahahaha...dodol laa..eh, siapa pencipta blog ni ek??..
baru aku terfikir sekarang ni...hahahaha

dua hari lepas kot...
aku jumpa musuh buyutan aku..
buyutan tu lebih kurang macam sepanjang zaman punya musuh laa...hahahaha
aku maafkan dia tapi tak dapat lupakan apa yang dia buat..
tapi lepas jumpa balik aku macam nak tarik balik maaf aku..
perangai dia tak pernah berubah...

ceritanya macam ni...aku nak pergi solat dekat shopping mall..jumpa si malaun dengan polan..aku tak ada kes sangat dengan polan tu..cuma malaun tu je...
aku cuba elak..tup tap tup tap jumpa dekat surau..nak gugur jantung aku...setelah hampir 3 tahun tak jumpa..akhirnya kita bersua..hahahaha..rasa masa macam berhenti sektika..ceit..macam drama indon tak??..hahahaa..aku baru lepas ambil wuduk...baca laaa dialog bawah ni..aku pon tak ingat sangat...ttapi lebih kurang macam ni laa...

aku: eh..
polan: jumpa jugak akhirnya..
malaun: hahaha..
polan: buat apa??
aku: cuti sem..kerja sekarang ni..*sambil salam tangan*
aku: *salam tangan polan dan hulur tangan dekat malaun*
malaun: eh..boleh salam ke??..takut batal air sembahyang pulak...hahahahaha
aku: hehehehe *dalam hati...kau dah lama tak makan nasi pakai selipar ea??..*
polan: tak baik doe..
malaun: *sambut salam...* eh...kau cuti kenapa??uitm jugak ea??...
aku: a'ah..kan sama dengan kau..
malaun: eh, yeker???..tak tahu pulak aku...
aku: *kau dah tau tapi saja2 buat tak tahu...mentang2 kau amek engineering, so kau boleh berlagak??..ayat dalam fb kau tu macam dah suci..tapi masih macam dulu...tak pernah berubah untuk malukan orang lain...suatu hari nanti kau akan di malukan...wait and see*

macam tu laa cerita nya...
aku tarik balik maaf aku dekat kau...
sorry bro... =)

Wednesday, April 18, 2012

Only In Malaysia ada Greyson Chance Bercakap Bahasa Malaysia ...!!!

Salam 1 auw....auw...auw..
mata dah tak boleh nak bukak ni..
tersengguk - sengguk...
aku memang malas gila nak update blog malam ni tapi disebabkan aku terjumpa satu video..
aku teringin nak tunjuk dekat korang..hahahana
ni bukan klip 3gp atau video lucah...hahaha
ni video halal punya..
untuk lapisan masyarakat..
hahahahaha..

video ni tentang perkara yang cuma ada dekat malaysia je ada..
negara lain tak ada..
aku ingat video biasa je..
komen dekat u tube tu pon aku tak baca...
rupa2 nya...
terselit Greyson Chance wey....aku nak buat rambut macam dia laa..hahahaha
dia sebut antara makanan yang femes dekat malaysia ni..
comel je..hahahaha
kalau korang tak percaya..
tengok video bawah ni =)


Tuesday, April 17, 2012

Ada Ke Patut???

Salam 1 auw...auw...auw..
semalam tak sempat nak update blog cikai ni..hahahaha
sebelum nak tulis entri..macam2 idea kononnya nak tulis tapi bila dah sign blog..
blurrrrrrrrrrr je semua...hahahaha
tu kadang aku punya isi tak mantap..cewahh..
macam buat karangan SPM...kah3

hari ni tak ada pengalaman menarik masa kerja..
kerja kena marah sikit2 je...hahahaha
tapi semalam ada ..
semalam nadia tak ikut pergi kerja, dia cuti sakit..
jadi malam balik naik bus aku tak dapat agak jarak nak tekan lonceng..sebab selalu ada akak mana ntah atau nadia yang tekan lonceng..
pulak tu semalam nadia atau kakak tu tak datang...
jadi aku agak2 n main tekan je lonceng...
boleh ke driver tu kata "jauh lagi..nak berhenti dekat kedai duku ni ke??"
dan ada pak cik tu nyampuk..mulut pak cik ni memang kecoh...menyampah..tak sedar dengan tua..kalau english nya attention seeker...kurang kasih sayang kot pak cik ni...hahahaha...ataupun kurang belaian di waktu malam??..hahahaha
dan pak cik tu menyampok..."sabar laa kakak...hahahaha"
ada ke patut dia panggil aku kakak??
KAKAK wey..tua sangat aku ni??..hahahaha
panggil laa adik manis ke??...hahahaha
nasib bus tu gelap..
masing2 buat tak layan je...yelaaa,, orang dah penat..
pikir diri sendiri je..hahhahaha

lepas tu malam ni pak cik ni bual dengan driver bus..
dia cakap " bini aku tanya kenapa balik lambat??..tak balik ke??..aku cakap pergi rumah kawan..dia cakap pergi rumah janda mana..hahahaha...aku cakap balik..a'ah, tengah otw pergi ke KL ni"
driver bus ni pulak melayan...aish..aku rasa nak muntah je..
tapi masalhnya bas mara liner mana boleh bukak tingkap..hahahaha
geli aku dengar...
perlu ke kau cerita tu semua??..
fikir laa sebelum bercakap ye ABANG !!!
*mata ke atas tangan garuk ketiak*
hahahahha

Sunday, April 15, 2012

Pilihan: Teruskan atau Tinggalkan...

Salam 1 auw...auw...auw...
aku rindu fb...
aku rindu blog...
aku rindu apa yang aku selalu buat iaitu mengangkang dekat rumah...
makan percuma...hahahaha
tengok tv tanpa ada gangguan...
tapi itu hanya mimpi..hahahahaha

hari pertama seronok..
hari kedua gembira
hari ketiga mula bosan..
dan faham2 je laa hari yang seterusnya...tak kan aku nak cerita mood aku kerja hari2??hahaha

perkara yang aku takutkan dah berlaku..
duit short rm30...aku tak tahu macam mana boleh jadi..
aku dah cukup berhati2...
tapi nak buat macam mana kan...dugaan..hidup tak boleh selesa selalu..
ada turun naik....aish..sendiri punya masalah,, sendiri jugak yang bagi motivasi...hahahaha..
dodol betul....
tadi nak balik dalam kereta kena marah dengan abang sebab dia jemput..
sampai rumah pulak mak marah..
hurmm...air mata begitu murah keluar..hahaha
ayat sastera aku keluar habisla...hahaha
mak dengan abng suruh stop kerja situ..
tapi aku cuma cakap aku dah stop untuk jadi cashier...
terima kasih laa manager ajar aku kadi cashier yang berjaya..macam2 aku belajar...=)
dan mulai esok aku akan jadi pekerja biasa saja dah..
dah tak jadi mata duitan...
hahahaha..

di sebabkan short tu..
aku di bagi pilihan abang aku untuk jadi pelatih plkn tempat dia kerja...
tapi dia kata kena pergi kursus dulu...dekat Setapak KL...
dapat elaun rm 80 untuk satu hari, percuma makan, minum dan tempat tinggal...
hurmmm...banyak jugak tu...kalau aku kerja, gaji cuma rm 25 satu hari..yang lain2 kena tanggung sendiri..hahaha..tapi cuba korang bayangkan, aku jadi jurulatih PLKN???..KELAKAR LAA ....!!!...dengan aku yang bersuara lembut ni hah..yang tak suka aktiviti lasak, tiba2 jadi jurulatih PLKN...dodol betul...hahahaha

dan sekarang...tu laa masalahnya..
aku nak sambung kerja atau pergi kursus untuk jadi jurulatih PLKN tu..hurmm
pening2...???
jadi apakah pilihan hafiz untuk episod akan datang??..anda yang tentukan....jawapan yang betul akan memenangi hadiah misteri..jadi hantarkan jawapan anda ke 100 - 88 -2525..hahahaha...*nanti pizza sampai laa rumah korang..hahaha*
rasa macam rancangan Sunsilk tu pulak...
tapi kalau betul apa salahnya kan??? =)



Thursday, April 12, 2012

Ombak Rindu Instrumental 2 Dalam 1 !!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari balik kerja seperti biasa..
konon kerja dapat kuruskan badan..tapi aku rasa makin gemuk sebab bali kerja terus serang dapur...hahaha..
dah kenyang,, badan penat,, semua lelah...jawapannya adalah katil je laa...hahaha
hari ni je balik terus kejar mee rebus petang tadi buat dengan nasi lemak tadi pagi..
macam mana??..hahaha..
kena kawal ni...hahaha

aku tak tahu nak update apa tapi tadi aku dapat idea...hahaha
korang boleh mashup guna you tube guna lagu ombak rindu..hahaha
tak percaya??..korang cuba tau...



korang bukak dua dua link atas ni serentak...
sumpah korang akan rasa masa macam tengok filem dulu tu...hahaha
kalau korang sedih2 boleh laa layan...
ada feel2 hujan...hahahaha
tapi korang bukak serentak..baru jadi..
kalau line internet lembab..
bukak satu2 dulu...dah okey baru bukak dua2....korang akan TERKEJUT...!!!
=)


kalau korang tengah menangis seorang diri..
lain kali boleh bukak hujan ni lagi...hahahaha
selamat mencuba.. =)

Wednesday, April 11, 2012

Betis Kaki Menggeletar !!!

Salam 1 auw...auw...auw
maaf sebab semalam tak sempat nak update..
sebab semalam hari pertama kerja jadi badan penat gila...
betis sakit, buku lali sakit, tapak kaki sakit sebab dah lama tak berdiri lama2...
buat kerja sikit pon dah penat...
yelaa...sebelum kerja ni pon mengangkang dekat rumah, makan, tidur, on9..
tu je laa..sampai kena marah selalu...hahaha
sekali hari pertama kerja..macam2 hal jadi dekat badan...hahahaha

bukak je blog aku tengok komen dulu..
tak sempat lagi nak replay komen2 yang ada dekat blog aku ni..
kepada yang pernah komen, jangan risau, aku akan komen balik cuma cepat atau LAMBATTTTTTT je nanti...hahaha
dan tadi terkejut aku...sebab ada seorang gadis yang rajin komen banyak2 dekat entri2 aku sebelum ni...hahaha....thank yaww budak...
nah ..! aku letak link blog budak ni..hahaha namanya MiszanayiL ...*interframe pulak budak ni....hahahaha*...pelik nama dia kan??..tapi kalau pandang dua kali, dia teballikkan je nama dia..masa aku sekolah ni popular..suka terbalikkan nama sendiri..hahaha..kalau nama aku jadi Hafiz = zifaH...dah macam zirafah bunyinya..!!..hahahahaha!!..
kepada liyana kalau baca entri ni..belajar betul2 ye???...kalau ada masalah boleh bagi tahu..kalau masalah duit, pergi cari bank..hahaha *gaya macam orang tua je dah...hahaha.tua bergetah...hahaha*


eh,,aku baru on9 ni dan baru tahu ada gempa bumi..
dekat Kota Tinggi tak rasa gegaran...
kedai pon pasang radio Red fm...mana ada keluar tentang gempa..
ke aku tak dengar??..sibuk dengan pelanggan kot??...hahahaha * bajet pekerja cemerlang...hahaha*
tapi aku tahu benda ni bukan lawak...
aku nak beli dan baca paper pon tak boleh, takut kira curi tulang ayam goreng spicy KFC bahagian peha pulak nanti kan...hurmmmm *hahahaha*
tapi benda ni berlaku mesti ada sebab ...WATCHOUT !!!!

aku on9 je masih tak habis dengan kemenangan Aaron Aziz, pasal Zed Zaidi tak suka artis bukan Malaysia Menang, Azwan Ali kutuk Aaron Aziz, pasal Siti sokong Aaron Aziz, pasal ABPBH2011....tolong laa tukar cerita lain..hahaha
sejak kerja ni, macam2 aku ketinggalan...hahaha... *bajet dah kerja 2 bulan, padahal 2 hari je..hahaha*
aku pon tak sempat nak update tentang ABPBH2011..
terima kasih pada sesiapa yang suruh aku komen..
tapi aku dah tak larat nak pikir....
hahaha..
sorry guys...next award laa ye??...hahahaha


aku sekarang dah faham kenapa majikan banyak nak cari pekerja pengalaman,
sebab macam2 aku dah belajar walaupun baru 2 hari..
nak cakap pon payah...
semalam kerja dengan Bangladesh dan hari ni kerja dengan India yang datang dari India tau..bukan India Malaysia punya..hahaha...
aku dah laa pekak,,tiap kali dia cakap kena letak telinga dekat mulut dia...hahaha
tak sah kalau tak sebut "haaaa??"
kesian pulak aku...hahahaha

aku dah tak ada idea...
dah penat laa katakan...hahaha..
tapi kadang2 aku fikir macam tak berbaloi dengan gaji yang dia bagi berbanding kepenatan aku yang separuh koma ni hah...hahaha
bye dan adios amigos

Monday, April 9, 2012

Artis Bakal Bekerja ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hurmmm...aku tak tahu nak mula dari mana...tapi kali ni berita yang membahagiakan buat aku laa
sebab apa??...bukan sebab Aaron Aziz menang laa..hahaha
pon bukan Siti Nurhaliza buat persembahan superb..hahahaha
tapi aku dapat kerja..yahoo..!!..kerja part time..!..hahaha
tu pon nak kecoh kan??....tapi suka hati aku laa...hahaha
buakn apa sebab ni laa pertama kali aku kerja tahu tak??
dan ni jugak laa pertama kali aku pecah tradisi keluarga aku..biasanya adik beradik aku tak boleh kerja selagi tak habis belajar...tapi disebabkan kesempitan hidup..di benarkan jugak..huhuhu..
yelaaa..jurusan yang aku ambil ni memerlukan duit yang banyakkkkkkkk dari biasa..
lagi pon aku dah duduk rumah sewa next sem....
lagi banyakkkkk duit kena keluarkan...
bila dah bincang2 dengan keluarga aku baru laa di benarkan kerja..
ayah aku cuma perlu keluarkan duit untuk bayar broadband dengan tambang aku pergi dan balik rumah masa cuti..hehehe

ermmm...esok aku dah mula kerja..rasa tak sabar wey...!!!
tadi walk in interview...aku cari kerja dengan nadia...dia dah banyak kali kerja..
dia laa yang banyak cover aku tadi...terharuuu..hahaha
yelaa..ni kan first time aku cari kerja...hahaha
mula2 cari kerja dekat marrybrown tapi peluang sangat tipis senipis kulit bawang....aku rasa nak mengadu dekat Mawi je..*duta marrybrown katakan..hahaha*
jadi pergi ke tempat kedua iaitu kedai serbaneka a.k.a kedai RM2.00..
dan aku dengan nadia diterima kerja dekat situ...WAH..!!..alhamdulillah..syukur sangat...
dipermudahkan urusannya =)

gaji untuk permulaan pon cukup bagus..1 hari RM 25.00..okey laa tu kan??
aku pon bukan nak kerja selamanya...untuk 2 bulan kerja je...hahaha..
dari mengangkang dekat rumah je..hahaha
mula kerja dari 8.30 am -8.30 pm...lamanyaaa laaaaaaaa..hahaha
tapi harap2 gaji naik laa ye??..hehehehe
nanti aku kenyit laa mata sikit..hahaha

tadi sebelum pergi cari kerja dah disiapkan makan tengahari..
di hantar sampai ke bandar..
rasa terharuu sangat sebab semua macam..macam mana ek nak cakap..
macam di hargai kot??..entahlaa...hahaha

mulai malam ni dah tak boleh tidur lewat..
nak kena bangun awal dan siap2...hahaha
terujaaa nyaaa...hahahaha

ermmm..
jadi doakan aku ye??
cayok cayok .!!!
=)

Saturday, April 7, 2012

Neelofa Komen Di Blog Aku...!!!


Salam 1 auw...auw...auw...
awal sikit aku update malam ni sebab malam ni nak tengok Konsert Mania...
lepas tu abang aku sibuk nak pinjam laptop..
stress aku...hahaha..
lepas tu sibuk nak buat karipap atau orang johor panggil epok - epok...
comel je kan orang johor??..hahaha *sambil buat muka comel...hahaha*
nak sikit tak??..hahaha..
siapa yang nak aku post je nanti...eh?..aku baru terpikir, Pos Malaysia ada buat Pos Sejuk Beku tak ek??..aku rasa cadangan ni patut di usulkan di peringkat Parlimen..pelbagai akta harus di laksanakan...nampak tak gaya sibuk aku??..muahahahaha. *sambil buat gaya pendebat terbaik Malaysia...feewwiiittt*

dah2...mukadimah aku cukup laa tu...
lagi melalut nanti korang lari pulak..tak boleh nak jadi macam Fatin Liyana nanti...hahaha
jadi malam ni aku nak cakap sikit..
tapi korang baca je...ermmm..aku malu sebenarnya...sebab apa??
sebab Neelofa komen dekat blog aku wey...gila tak menangis korang???....hahaha
aku tak minat sangat Neelofa ni..sorry Neelofa...tapi aku minat Izara Aisyah..dari dalam pertandingan Dewi Remaja dulu lagi...namapk tak aku bocor kan rahisa aku tengok pertandingan tu dekat Astro Ria???..hahaha
tapi orang ramai suka Neelofa jadi saja je laa aku guna nama dia sebagai tajuk entri..hahahaha..*gaya gelak pak cik rahmat fernando khalid masa melepak dekat kedai kopi..muahahahaha*

nah aku tunjuk Neelofa komen..
tak percaya ea??
tengok ni...
cekitdot..



hah ! nampak tak?? SEXYNEELOFA komen aku??
mampu??..hahaha
terasa aku seperto HOTAARONAZIZ...hahaa
siap puji blog aku lagi...hahaha
meleleh air hidung aku...
tapi aku tak sempat lagi nak bukak nama tu....
kalau SEXYNEELOFA baca entri je...saya minta maaf ye??
saja buat entri ni..unik nama anda ...hahaha ...*peace =)*


Friday, April 6, 2012

Menteri Follow Blog Aku !!!

Salam 1 auw...auw...auw
aku baru je lepas tengok Super Spontan...lawak habis..pertandingan yang diadakan susah woo...kalau akau pon terkencit jugak nak masuk...walaupun aku tak berapa nak lawak..hahaha
Super Spontan yang pertama aku tak dapat tengok..
aku terlupa kot..entah..aku lupa sebab apa aku lupa..hahaha

sebelum serang tv tadi aku sempat laa godeh blog Fatin Liyana tu..
kali pertama wey..hahaha
pertama kali aku jejak dekat blog tu..
simple je..kalau blog korang kalau boleh sarat dengan aksesori segala bagai..ceehh..blog aku pon sama je..
dia jarang update pon ramai orang baca..aku hapdate??..ermm..sedih..
tapi aku update bukan nak popular pon tapi seronok bila update blog ni walaupun kadang2 entri yang kita update tu ntah ape2 je...*gaya pendakwah bebas..hahahaha*
dulu teringin jugak nak popular...tapi bila ingat balik sebab apa dulu aku sign up blog ni, terus lupa nak jadi popular...*dalam hati tu ada laa sikit...hahaha*

eh..datuk seri rais yatim yang menteri penerangan tu pon follow blog fatin liyana wey..!!!!
blog aku??..pembantu rumah rais yatim pon tak ingin nak follow blog aku..inikan rais yatim tu...hahaha
di harap lepas ni ramai2 laa menteri follow aku....tak kisah laa menteri apa pon...menteri kerja raya pon boleh ...hahaha *sambil kenyit mata menggoda*



Thursday, April 5, 2012

Facebook Kecoh Dengan Kuku Aaron Aziz !!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku nak cerita sikit..sekarang dekat fb kan dah kecoh tentang ic si Aaron Aziz ni hah..
ic aku tak ada orang nak tengok pon..hahahaha
ic si aaron ni palsu laa..hidung kembang laa..rambut zaman dulu laa..
tapi bila tengok ic yang original punya..
macam photoshoot je..hahaha
orang kalau dah segak dan hensem,, campak camera mana pon muka elok je..
tapi kalau muka dah macam parit belakang rumah,, campak ikan pon mati..hahahaha
eh..sedap jugak peribahasa aku ni ek??..hahaha

jadi tadi aku baca laa update twitter si aaron ni..
aku memang tak ada twitter tapi twitter si aaron ni link dengan fb, so dapat laa aku baca...
orang bukan komen ic dia tapi kuku dia pulak..hahaha
ramai kata, muka je hensem tapi kuku hancor..
yelaaa..mana tak hancur kalau dah berlakon cerita pecah rumah ...ape laa..
lain laa macam kuku aku ni hah..
halus je..sebab mengangkang dekat rumah je..hahaha

jadi apa2 pon jom cekitdot komen Aaron Aziz tentang kuku dia..hahaha













besarnya laa tangan dengan jari aaron ni..
kalau bagi penampor,,boleh bengkak ni..hahaha =)





nota punggung: pergilah pedicure dengan manicure..hahaha

Wednesday, April 4, 2012

Blog Aku Tempat Masalah Kelamin Lelaki Ke???


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku aku update awal sikit.sebab abang aku nak guna laptop...
laptop dia sampai 3 biji tapi semua tak boleh pakai..
yang rosak laa..yang pecah skrin laa...macam2 lagi laa...
semua barang kalau kena dekat tangan abang aku tu habis hancur semua...hahahaha
geram aku tengok..hahaha

aku nak update tentnag cerita lain sebenarnya..
mukadimah cerita pasal abang aku pulak...hahaha
hari ni aku nak cerita sikit...
selalu nya lepas aku publish entri, aku akan tengok shoutbox aku sebelah kanan tu hah...
tak habis2 dengan promote barang..hahaha
rajin betul promote..ingat aku nak beli ke??...beli pakain dalam pon guna duit kerajaan dengan duit mak bapak aku tau??...hahahaha

dalam banyak2 komen tu..
ada komen yang buat aku nak pengsan kejap....
ketawa mengangkang aku di buatnya...hahahaha
dahsyat betul perniagaan sekarang...
nah tengok...!


dah baca??
ada ke patut dia tanya aku adakah aku ada masalah zakar yang kecik???
hish...malu laa nak cakap...biarlah rahsia beso ke kecik...hahaha
kalau ye pon cek abg yang jual ni pon jangan laa direct macam tu..malu laa aku sebagai artis suam2 suku ni hah..hahahaha

dah2...lepas ni jangan ada nak promote besarkan payudara dekat blog ni pulak..
ermmm..jadi entri lucah pulak blog aku..hahahhaha
lembaga penapisan blog sila lakukan tanggungjawab ye??

dah2...naik nafsu pulak semua pembaca aku ni..
hasutan syeton nirajimm betul...hahahaha

tu je aku nak cakap...
selamat menjaga kesihatan ye semua??...hehehehehehe =)

Tuesday, April 3, 2012

Season 4 Tamat !!!

*boleh baca entri aku sambil dengar lagu yuna ni hah..hahaha*



Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku nak cerita yang season 4 untuk diploma dah habis..
sekejap je masa dah berlalu ...
ceh..masa dalam season 4 tu rasa lama nye laaaaaa nak habis...hahaha
eh..lupa nak cakap..season 4 tu adalah semester 4 ye..
hahaha...
saja je nak bagi gempak sikit...awak jangan laa marah ea?? =) *tergoda tak???..hahaha*

setiap season ada cerita sendiri..
sama macam season 4...kadang2 aku pelik..sepatutnya aku makin matang tapi makin jadi lebih sensitive..hahaha...sebenarnya sensitive ni laa menimbulkan banyak masalah tau...hahaha
tapi nak buat macam mana kan...

season 4 jugak menyaksikan aku semakin kehadapan untuk jadi emcee untuk beberapa event..
yup...kenapa aku bangga sangat??..sebab suara aku ni ada kekurangan sikit..hahaha
nanti laa aku update suara aku sendiri ye??..
berdebar tak korang??..hahaha

macam - macam subjek yang aku belajar season 4 ni..
- Journalism
- Modern Isu
- Economics
- Publishing
- Photo
- Graphic..

nampak tak kesukarannya??..hahaha
aku pon
dah malas nak ingat balik perkara yang berlaku masa buat esaimen..
macam - macam2 hal tahu tak??..hahaha
kenangan yang sedih, kelakar, seriau dan macam2 lagi...

jadi malam last sebelum aku balik rumah..
aku ada ambil gambar dengan roommate aku..
nak tengok tak??
gatal ea korang...hahaha
nah..!....


*perasan tak ada gambar Siti Nurhaliza dekat note board dekat belakang tu??..dekat gambar nombor dua tu??..hahaha..aku laa yang tampal tu..selalu kena marah dengan roommate aku...hahahaha..dimana ada Siti Nurhaliza di situ ada Hafiz Jauhari...hahaha..menangis Siti Nurhaliza kalau baca caption gambar ni..hahaha..panjang jugak caption aku ni..hahaha*


hah..sepatutnya 4 orang tapi jadi 3 orang je...lagi sorang dah pergi ke fast track atau melayunya trek pantas..kih3
aku kenalkan laa sikit...yang kiri baju merah tu namanya Fahmi..yang tengah2, yang seksi tu aku laa...hahahaha...yang hijau pulak Akmal...kitaorang semua masscomm..yang akmal tu satu kelas dengan aku dan fahmi tu kelas H...eh??..perasan tak kitaorang macam Power Rangers??..kah3

hah..!!..muka dan rambut aku dan saiz badan aku masa tu tak make up..rambut pon tak salon lagi..baju lagi laa baju tidur je...cap unta..hahahaha
korang jangan komen..
tu laa kecantikan asli..hahaha
tanpa make up pon aku dah berseri macam tu..
kalau dah make up??..tak ke meleleh air hidung korang???..hahaha

gambar yang di upload cuma tu je..
tu pon aku kena kerat2 n cantum2..
sebab gambar2 banyak yang SEKSA..!!!..hahaha
takut nafsu korang naik je nanti..
susah pulak aku..hahaha

eh..aku lupa nak cakap..aku tak sempat nak bergambar dengan roommate HARAM aku..hahaha...sorang tu namanya Mok dan lagi sorang Gipang...aku bagi nama kolej je..dah laa pendatang haram..kalau bagi tahu nama sebenar kena tangkap pulak...hahaha..Mok tu budak OM dan Gipang tu budak AD...mereka ni menumpang dan menyemakkan bilik kiteorang je..hahahaha...

tapi sem depan aku dah mula duduk rumah sewa..
dengan orang baru dan orang lama..
siapakah orang lama??
dan siapa orang baru??
tunggu entri ni next sem..hahaha

lepas ni makin menebal rindu aku pada bekas2 roommate aku yang silih berganti dari season 1 sampai 4..hahaha
cuti aku pulak sem ni punya laa lama.. 2 bulan 10 hari....
lama wey..hahaha
mengangkang je laa aku dekat rumah ni...hahaha

jadi..
selamat tinggal drama season 4..
dan kita jumpa dalam drama season 5 ...!!!
=)





note pinggul: kawan aku ada cakap..."kau ni hafiz tak habis2 dengan masalah...hahaha" dan aku pon balas " kalau tak ada drama, bukan Hafiz Jauhari namanya =) "


Monday, April 2, 2012

Hentikan Makan TUTTI FRUITTI - Ustaz Azhar Idrus


Salam 1 auw...auw...auw...
terkejut jugak apa yang aku tengok apa yang aku baca dan tengok..
aku tak pernah makan TUTTI FRUITTI (TF) selama aku hidup..cewahh..macam dah lama sangat je TF ni dekat Malaysia...hahaha
eh..korang percaya tak aku tak pernah makan??
percayalah cakap aku ni hah..

teringin jugak nak makan...tapi ada sebab aku tak makan lagi..
1ST: payah nak cari...kalau dekat KL tu bersepah...aku dah laa bukan kaki jalan2..aku kaki duduk rumah je...hahahaha..macam anak dara pingitan tak aku??..ada sesiapa nak sunting aku tak??...*blushing*

2ND: MAHAL bukan kemain TF ni hah..aku fikir sejuta kali nak beli...hahahaha..dengan kondisi kewangan aku yang hanyut ni..tak mampu nak beli...kalau nak rasa pon mestilah beli banyak2 sikit kan??..buat kenangan..kah3

tapi tadi aku godeh2 fb..
jumpa laa plak print screen dari Ustaz Azhar Idrus punya page..
nah..



dah baca??
UAI kata suruh hentikan buat sementara waktu...
hurmm...makin teringin aku nak dibuatnya...
Syeton nerajim yang hasut aku..hurmmmm...

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...