Friday, March 30, 2012

Kacau Bilau ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
ermmm...nak pantun sikit laaa...
Sebelum minit adalah saat..
selamat Hari Jumaat ...!!!
walaupun pantun aku tak seceria pagi ni tapi aku tetap gagahkan update entri...hahahaha
bukan ape sangat pon..cerita serangkap pon publish je laa..
ye dok??...hahahahaha

esok last payperrrrrr *gaya lawak ke der jozan*...hahahaha
word ni dah menular dah dekat universiti...
banyak betul update perkataan tu...aku stress..hahaha
ramai yang dah balik rumah sambil mengangkang tengok tv...
aku??...masih mengangkang buat entri merepek..hahahaha
bukan nak study ke ape...

eh..esok aku cadang nak balik rumah tercinta..nampak tak gaya macam sebeluan tak balik??..hahahaha..padahal balik Melaka hari rabu...sekarang hari jumaat...baru berapa hari kan??
aku ingat nak balik esok petang laa...lepas last payyperrrrrrrr terus balik...sedih nye...entah laaa..tiba2 sebak..*gelabah cari tisu..hahaha*

jadi waktu sekrang ni aku nak kemas barang dulu jap kot..
sekejap ke??..banyak gila kot..hahaha
tak apa...makan sikit2 nanti jadi gemuk jugak...hahahaha...peribahasa baru..adik2 semua boleh letak dalam karangan SPM mulai tahun ni ye??..hahahah *gaya orang 20 tahun yang tak cukup umur lagi bercakap..haha*

lepas solat jumaat baru nak study...*baik tak aku pergi solat jumaat..???..boleh jadi calon tak??..hahaha*
hah..!!..lagi satu..doakan aku untuk last payperrrrrr aku esok tau??
payperrrrrrrrr Journalism...
okey laa..sampai di sini sahaja rancangan kita pada hari ni..jumpa lagi ye semua...jual sayor !!! *alaaa perkataan dalam bahasa korea tu...aku malas nak google translate..hahaha.*

Thursday, March 29, 2012

Sistem Kasta di Universiti...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
semalam malas nak update blog sebab dah penat setelah beberapa jam dalam bas..
jadi aku sempart update status dekat fb je..hahaha
tu pon guna fon je..hahaha

hari ni aku nak tunjuk satu gambar ni...
biasanya gambar ni digunakan dalam sistem universiti...hahaha
jom cekitdot..



dah tengok??...hahaha
sistem kasta ni sangat diguna pakai terutama dekat UiTM Melaka ni..hahaha
teringat masa sem 1 dulu...kitaorang dipanggil anjing..huish..bapak seram masa tu..
dalam hati nak balik je....ye laaa..aku ni dah laa tak pernah duduk asrama...
kena pulak macam tu..sentap aku..hahaha

lepas tu ada induction dengan senior..
tu lagi laa seram...tiap kali jumpa senior mesti kena tanya macam2...
tapi lama2 dah biasa..
seronok tau duduk dekat kolej ni..

tapi sem depan dah kena duduk rumah sewa...
eh..ada idea tak nak letak nama rumah apa??..hahaha

Tuesday, March 27, 2012

Blog Bertukar Layout Baru Pada Bulan April ???

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni aku tak tahu nak update apa sebenarnya tapi bila je sign in blog..
aku jumpa satu benda baru yang akan berlaku pada bulan April nanti...
wah...berdebar gila...
cuba tengok gambar bawah ni...


kalau tak nampak kli je gambar tu okies??
dah baca???
blog nak berwajah baru??wah..teruja..
tapi dia kata nak upgrade sekrang ke tidak tapi aku tak berani..
jadi tunggu je laa dia automatik...hahaha

aku takut makin menyusahkan macam timeline fb tu hah..
ish2

*entri ringkas lagi padat...hahahaha*

Monday, March 26, 2012

Zaman Sekolah Yang Buat Tersenyum...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku jumpa satu video dekat you tube..
My Generasi...dulu perkataan ni pernah trending dekat twitter..
eh...mcm mana aku tahu??..orang cerita laa...hahaha
jadi video ni mengingatkan aku masa zaman sekolah dulu...
sebelum malaysia maju...hahaha
jom tengok..


dah tengok??
budak2 zaman sekarang tak merasa aku rasa laa..
sekarang penuh dengan gadget je..
facebook 24 jam...hahahaha

teringin pulak nak mengenang masa ni..
sebenarnya banyak lagi..
tapi dalam video tu pon dah cukup untuk korang tengok aku rasa =)

Sunday, March 25, 2012

Perbezaan Melodi, Propaganza dan Galaksi ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
kadang aku tak tahu nak mulakan setiap entri blog macam mana...
kadang - kadang sampai tertidur aku tunggu idea...
berangan dekat fb dulu...
jalan2 ke dapaur cari makanan..
pergi ke bilik kawan ke...
tetap tak tak ada idea...hahaha..
jadi aku ulang benda yang sama je...hahahaha

okey laa..hari ni aku nak cerita tentang apa yang aku buat hari ni..
hari Gossip sedunia..hahahaha...
pukul 12. 00 tengok Propaganza...yang penuh dengan Propaganda..eh, Awal propose Scha...aku tak dapat nak feelling sebab benda tu macam krik krik krik je time tu....tapi sweet laa =)
lepas tu sambung tengok Melodi..
dah habis sambung pulak tengok Galaksi dekat tv9...
hahahaha...dah lama tak tengok apa yang berlaku macam ni laa jadinya..
adik2 bawah umur jangan ikut okey??..hahahaha

jadi hari ni aku nak cakap laa perbezaan yang ketara..
kalau ada orang kuat 3 rancangan gosip ni aku mintak maaf dulu ye...
takut kena keluar cemuh macam RotiKaya dengan Mia Amelia tu..hehehehe

ni pandangan aku je...
yang baik ambil kan iktibar,,yang buruk ambil buang ...wah..aku rasa aku ni macam penceramah jemputan..hahaha...*sambil feeling2 berdiri dekat rostrum...*

aku sebenarnya tak suka gelagat pengacara Propaganza tu...
aku rasa sangat over...aku rasa tak sesuai..sebab apa??..sebab rancangan gosip ni semua lapisan umur yang tengok...ni rancangan gosip bukan rancangan gameshow yang perlu terkinja - kinja macam baru lepas makan chocolate 1 tan..hahahaha...biasa2 je..kalau nak ceria pon tak perlu over sangat..aku rasa macam nak datang set campak air je kat muka..dua2 dah tua..sorang tu dah 30 lebih...hurmmm..yang penting tak sesuai laa...minimiza sikit tenaga yang melampau2 tu...kalau rancangan muzik atau gameshow tak pe =)

yang Melodi pulak..
rancangan yang matang dari segi penyusunan cerita yang keluar...
kalau tak serabut....kalau pengacara pulak..aku kurang berkenan dengan Dira tu...sebab apa yang dia buat semua tu macam di buat2...
aku rimas tengok..
macam plastik sangat...aku rasa Dira ni macam terpaksa berlakon gilaa2 sikit sebab zizan kot..
tapi aku rasa Dira kurang sesuai..jadi diri sendiri je dira...kadang2 rancangan gossip ni orang bukan nak tengok pengacara tapi nak dengar gossip nya je...lain laa macam rancangan informasi macam HMI atau SP1M tu...pengacara pon orang nak dengar..

yang Galaksi ni hah..
anak didik Melodi sangat..hahaha
kelakar pon ada aku tengok Galaksi ni hah..
setiap kali apa yang cerita yang keluar mesti ada lagu dari You Tube bila dah habis interview..aku sangat tak faham apa motif kejadah benda ni semua...hahaha
kalau korang tak faham atau tak percaya boleh tengok nanti..
aku rasa benda tu sangat menyemak dan tak payah laa letak..
korang ni rancangan muzik bukan nya MTV Hitz...
sorry ye penerbit....

jadi kadang2 aku tak faham apa konsep rancangan gossip dekat Malaysia ni...
=)

Saturday, March 24, 2012

Benda Ni Laa Yang Berlaku Sekarang...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni melantak di Danns Cafe...ejaan nya aku tak ingat sangat...Cafe ni dekat Taman Daya Johor Bharu...aku makan Laksa Johor dia...Laksa dia antara 50 Laksa terbaik seluruh Malaysia..boleh imagine tak??...hahahaha...
lepas tu makan pulak Murtabak Singapore yang popular dekat Kampung Melayu Majidee...
bungkus je...hahaha...
dengan tamak mintak special dan bungkus 3..hahahaha
syaiton bersepah masa tu...hahahaha...
tu kisah tadi....

ada gambar ni..
benda yang berlaku sekarang ni pada aku..hahaha



aku tinggal satu paper sabtu ni..
aku sangat stress...
jadi aku tak study lagi...haahahahaha
=)

Friday, March 23, 2012

Jangan Ganggu Pondan...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
pagi2 buta update blog..hahaha
dah lama tak update blog sejak exam hari tu..
hari ni aku nak update sekejap blog..
walaupun tangan aku berat gila nak menulis sebenarnya..hahaha
tapi demi stalker dan orang yang follow blog kerepek ni aku update sikit..

amacam tajuk entri aku kali ni??
panas lagi sensasi tak??..hahaha
pondan atau banci dalam bahasa indonesia adalah tajuk yang perlu diperdebatkan..hahaha

dekat indonesia ada satu lagu khas untuk pondan ni tau..
comel je..
siapa yang tengah stress tu boleh dengar..
sumpah korang gelak guling - guling sambil tepuk lantai sambil tarik rambut sendiri...hahaha

jom cekitdot...


amacam??
terbaik tak??
hahahaha

amaran keras: Jangan Ganggu Banci =)

Thursday, March 15, 2012

Otak Aku Ada Masalah !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
aku dah balik melaka sekarang ni...hahaha *tengah menangis ni...*
nak kata gembira pon tak...nak kata sedih pon tak...
aku bercelaru..
ayat novel tak??..hahaha

hari ahad ni final exam economy..
tadi kawan aka classmate aka roommate aka bakal housemate hahahaha tolong tengokkan carry marks untuk economy..full marks carry marks adalah 40 %...aku cuma dapat 30.10 %...
aku bersyukur dengan jumlah tu...aku pon terkejut beruk jugak sebenarnya..sebab apa??sebab aku tak hebat mana dengan eco ni...hahahaha

jadi aku perlu fokus untuk 60 % final exam eco..
semua orang tengah study...
aku stress rasa macam nak menangis dah..
hurmmm...paper yang paling menakutkan untuk student diploma masscomm...hahahaha

tapi masalahnya otak aku ni ada masalah dari dulu lagi..
bukan gilaa laa..orang gila mana blog laa gila..gila betul..hahahaha...gila tak??..hahahaha
masalah apa???
masalah otak aku berat sebelah kanan...bukan aku timbang dekat kedai runcit pak mat tempe tu hah..tapi aku dapat rasakan...
dan aku sangat sangat sangat lemah otak kiri...hurmm
apa yang ada otak kiri dan kanan??
tengok gambar bawah ni...

hah..tak nampak??
cari laa dekat google image..
aku pon cegot dekat fb je...hahaha

hurmmm..macam mana nak tingkatkan otak kiri ek??



Wednesday, March 14, 2012

Nama Makanan Yang Seram Di Malaysia dan Indonesia !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
gambar yang aku nak tunjuk ni adalah nama makanan dekat Malaysia dengan Indonesia..
seramm weyyy...
biasanya nama mencerminkan sesuatu benda atau orang atau makanan...
kalau Ayam Masak Merah mesti laa kita tahu berwarna merah dan agak pedas bergantung pada masakan..
tapi kalau Nasi Bambong??? nasi yang dijemur dekat bumbung ke??nasi rebung?? nasi apa hah??..nak teka pon tak tahu..hahaha
tengok gambar bawah ni...


hah??
dah baca???
nama tak mencerminkan makanan atau kedai langsung..hahahaha
aku penampor jugak yang bagi nama makanan ni..hahahaha

yang dekat Indonesia tu Nasi Goreng Gila...adakah tukang buatnya yang gila??hahahaha
yang kedua Sego Bakar Ayam Panggang Setan...mencabar gila nama makanan dia ni...hahahaha
Sego tu Nasi ye..Sego bahasa orang jawa =)
Adakah ayam panggang tu kepunyaan atau belaan Setan??
atau ayam cap Setan??
atau tukang bakar nya setan??...hahahahaha

kalau Malaysia pon tak nak kalah...
Nasi Bambong..padahal tengok gambar makanan tu tak de laa Mega sangat..hahaha
Kalau Nasi Gondrong tu pulak macam nasi putih dengan ayam panggang je pon..hahaha
tapi kalau tak silap aku gondrong tu macam rambut maggi yang besar punya..hahaha
apa kena nama gondrong dengan nasi tu??..hahaha

aku teringin nak cipta Nasi Hantu Ayam Jin Bertanduk 4..
amacam??
nak rasa tak??
hahaha

Tuesday, March 13, 2012

Ministry Of Moment (MOM) Ledakan Seni Fotografi !!!

Salam 1 auw ... auw ... auw...
sejak belajar dalam bidang foto komunikasi atau english education nya adalah Photo Communication masa sem 4 ni...
teruja je tengok segala gambar yang cantik - cantik dan kononnya nak ambil gambar macam tu nanti..
tapi tu angan2 mat jenin je...hahahaha
jadi mat jenin mampu tengok gambar orang yang cantik2 je...hahaha


jadi hari ni aku nak memperkenalkan satu syarikat fotografi ni..
tapi aku rasa kumpulan ni makin terkenal...
sejak berjaya mendapat tempat pilihan artis untuk ambil gambar perkahwinan mereka...


sebelum tu aku nak bagi pantun sikit..
tak tahu laa kena ke tak kena...hahaha
okey...aku nak jual pantun ni..
ada orang nak beli tak???..hahaha
dengar baik2...

Tempat cantik tidak terperi
Gambar berseni pilihan pasangan
Ministry of Moment perkenal diri
datang ke hati memberi saingan.

hah...amacam ???..tergugat tak mukadimah aku entri aku hari ini???hahaha
baiklah Ministry of Moment atau singkatannya adalah MOM adalah syarikat yang merakam kenangan yang korang nak...tak kisah laa event apa pun..bukan MOM iaitu
mak yang dekat rumah korang tu ea??..hahahaha...dan bila sebut Minis
try ni bukan menteri dalam kabinet tu ea??.cuba korang bayangkan ada satu Menteri yang hanya uruskan bahagian fotografi??..mesti comel kan??? =)

aku usha MOM ni dah lama tapi buat tak tahu je mula2..*ayat ganas ni...18PL ye..hehehe*
macam mana aku kenal???
yelaa..dekat Malaysia ni je dah berapa ribu yang buat macam ni kan???
aku kenal masa tengok gambar artis2 kahwin...
tapi artis yang mebuat aku betul2 mengintai MOM ni adalah perkahwinan Ally Iskandar dengan isteri dia..antara gambarnya adalah



comel kan?? =)


aku jenis suka gambar yang candid..
sebab aku rasakan gambar candid lebih banyak bawak keihklasan dan kejujuran sebab kita tak tahu bila gambar kita kena shoot...
pada aku MOM ada buat macam tu..


kalau nak sebut MOM ni layak ke di panggil "MENTERI"??..
pada aku layak??sebab apa??..
mak aku cakap kan..kalau kita nak tahu kalau kedai makan tu sedap atau
tak, kita tengok kedai makan tu ramai orang ke tidak...
jadi MOM dah buktikan yang terbaik sebab kenapa?? sebab ramai dah yang pilih MOM termasuklah artis dekat Malaysia ni sebagai jurugambar untuk merakam segala momen yang indah dalam hidup mereka...antara artis selain Ally Iskandar, ada Tomok, Umie Aida dan ramai lagi laaa senang cakap...tapi bukan artis je tau..orang biasa pon ada...


bukan setakat gambar kahwin,
gambar event,
gambar cukur jambul,
gambar berita,
gambar travel
dan semua gambar boleh laaa..eh..macam aku pulak tuan syarikat...hahaha


kalau korang tak percaya yang MOM ni terbaik...
MOM dah keluar dekat Majalah HARMONI edisi MAC 2012 tau.. bak kata mak aku jugak, makanan yang sedap mesti keluar dekat tv macam Jalan - Jalan Cari Makan untuk promosi kedai tu =)

tengok bukti bawah ni



perasan tak kalau korang pergi ke kedai makan mesti ada tema kan??..kalau kedai makanan melayu mesti tema rumah kayu kalau makanan thailand mesti warna emas dan kalau MOM warna tema warna Kuning...aku rasa mereka ni pilih warna kuning untuk MINISTRY OF MOMENT mesti untuk menunjukkan keagungan setiap gambar yang diambil dan syarikat yang utuh ...hebat jugak bayangan aku ni...hahahaha


eh,
korang nak tahu tak??..mak aku pon ada cakap tau...makanan yang sedap adalah hasil
dari bahan2 yang berkualiti jadi setiap gambar yang cantik mesti ada orang kuat dibelakang nya kan???

dalam MOM ni mereka panggil setiap seorang tu askar tau !
mestilah senapang mereka tu kamera =)
jadi antara askar yang sanggup menumpahkan setitis peluh untuk menangkap momen yang terindah adalah:

CEO - Shafiq Akmal
COO - M Ahnaf


Admin
- Apas Ayop

Designer
- Shah Putera
- Amin Razali
- Wafi Abu
- Abd Khalid

Photographers
- Shafiq Akmal
- Fuad Topa
- Iryma Idris
- Syuk Ablil
- Shah Putera
- Amin Razali
- Wafi Abu
- Syafiq Azahar

jadi itu lah tentera yang hebat sebagai benteng MOM untuk terus berdiri teguh
.

hah pada siapa yang nak tempah MOM ni boleh laa pergi ke fb atau laman web MOM ni
kalau nak pergi ke fb boleh klik SINI
dan kalau nak pergi ke laman web boleh klik SINI...
kalau takut mana satu yang betul atau ada yang palsu ke kan??...
tengok gambar print screen bawah ni:




sebelum tu kita tengok dulu antara gambar yang aku suka..
gambar ni aku dah gabungkan dekat photoscape..
senang sikit nak tengok..hehehehe

dua gambar atas ni aku sangat suka...sangat unik.. =)





gambar atas ni pon aku suka sangat..
sebab nampak meleleh makanan ni semua...!!!
hahaha

kalau kita tengok tv, rancangan makanan, tak kan kita nak tengok dari jauh je kan??..mesti laa nak cuba tengok dengan mata sendiri dan nak rasa sendiri
hah jadi kalau nak tengok gambar2 yang ditembak *photoshoot...hahaha*
atau nak cuba perkhidmatan meraka ni
boleh je pergi terus ke kedai kedia mereka..
tengok peta bawah ni...alamat pon ada

MINISTRY OF MOMENT
level 8,
retail office block,
Pavilion KL,
168 Jln Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia.
Tel: +603 - 91710707

MINISTRY OF MOMENT STUDIO
6 - 3A Velodrome Biz Park,
Jln Dataran Velodrome,
Bandar Tun Razak
56000 Kuala Lumpur

Email: admin@ministryofmoment.com
inquiry booking: inquiry@ministryofmoment.com
www.ministryofmoment.com
Mon - Fri : 10. 00 am - 6. 00 pm

aku akhiri dengan pantun jugak laa ea??

Ministry of Moment penyeri hati,
jadi, apa tunggu lagi ??? hihihi =)

UPDATE:
sila tolong LIKE di sini ye?? =)

Monday, March 12, 2012

Asyik Gay Disalahkan, Lesbian ???

Salam 1 auw ...auw...auw...
isu LGBT sekrang ni semakin hebat..hahaha
aku pon teringin nak sibuk komen jugak..haaha
baru laa nampak menyibuk sikit...
baru laa nampak rakyat prihatin..hahaha

isu ni sampai keluar muka depan Mingguan Malaysia woo...
hebat jugak..
punya besar dia tulis word gay dekat depan...
sentap !!

kenapa orang nak kecoh pasal gay saja??
kenapa nak tekankan dekat gay je??
kenapa nak fokuskan dekat gay je??
kenapa tak secara menyeluruh..
aku sebagai kaum lelaki, asyik kaum lelaki je kena hentam...
perempuan??...

diaorang kata gay payah nak kenal..
abes tu lesbian senang laa.??
hurmmm

aku nak tekan kan dekat sini bukan aku menyokong benda haram ni tapi aku cuma cakap biar mengutuk tu mengutuk KESELURUHAN...

kenapa kalau laki tu lembut sikit je kata gay??
kenapa kalau lelaki tu berjalan suka pegang tangan dikatakan gay???
kenapa kalau lelaki bergambar berdua je dikatakan gay??
kenapa kalau lelaki berdua act lain sikit dikatakan gay??
kenapa lelaki pakai pink dikatakan gay??
kenapa lelaki muka jambu dikatakan gay??
kenapa lelaki badan ketak2 dikatakan gay??

kenapa kalau perempuan buat benda tu semua orang tak pandang serong ek??
kenapa perempuan badan ketak2 tak dikatakan lesbian??
kenapa perempuan pakai baju biru tak dikatakan lesbian??
kenapa perempuan jalan pegang tangan tak dikatakan lesbian??

persoalan ni yang aku tak faham sampai sekarang..
aku pelik dengan rakyat malaysia ni..
boleh tak ada orang jawab soalan ni??

hari tu aku ada dengar ceramah selamat tinggal dunia LGBT...
aku dengar dah nak hujung2 ..hahaha
ada keje nak buat kan...

ada dua quotes yang aku suka..

1. kan ada orang yang LGBT ni nabi tak mengaku umat kan??..maksudnya murtad kan??..tapi ustaz tu cakap LGBT ni tak murtad tapi berdosa besar...dan siapa kita nak menuduh orang lain murtad * lebih kurang macam tu laa ayat tu...aku tak ingat sangat..*

2. siapa yang LGBT tapi masih bersolat tu..teruskan solat tu dan jangan berhenti...solat tu jadi pendinding..sekurang2 kurangnya kita masih ingat tuhan..*lebih kurang macam tu laa ayatnya..aku pon dah tak ingat sangat..hahaha*

ntah laa...
isu ni tak berhenti sampai bila..
aku tak tahu nak cakap apa2..
apa yang penting aku GAY...!!... =)
*GAY ada dua maksud..1. Homoseks 2. Gembira ...jadi aku yang gembira tu...gembira pijak di bumi ini... =) *

Sunday, March 11, 2012

Aku Pelik Dengan Orang Yang Buat Cover Dekat You Tube...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni melimpah ruah idea aku nak update blog...
tapi satu persatu laa ye..
kalau rajen aku update laa banyak2 malam ni..
cewah...gaya macam rajin je..
aku tak tahu bila aku nak rajin macam Abg Six Pack update blog tak habis2...
macam mana laa dia bahagi layan bini dia dengan dunia blog..hahahaha
memahami betul si isteri.....
eh...aku lupa nak kenalkan siapa Abg Six Pack..dia adalah Ben Ashaari tu laa....

dah2...
bukan tu aku nak cerita sekarang ni..
tadi aku tengok Mentor dengan I-KLON dekat TVi...
masing2 nak tunjuk bakat..
yang aku tak faham tu...dah laa tak reti nanyi tapi sibuk nak datang ujibakat..
tapi mungkin nak jumpa penyanyi idola kot..
tak kisahlaa..
tapi melampau laa kalau yang datang audition marah balik mentor tu..
kalau aku cili je mulut tu baru tahu cili tu pedas ke masam...hahaha

yang I-KLON tu pon rancangan tiru sebiji macam artis pujaan korang..
dah seprauh akhir pertama dah...
kawan aku yang aku tak pernah tegur dalam fb masuk final beb..!!
aku kawan dengan artis..!!..hahaha
dapat bayangkan tak aku tak pernah tegur??..hahaha
pernah kot aku komen status dia...
tak kisahlaa..
nanti aku dah habis diploma..
aku tapis balik kawan2 aku dalam fb...
ada yang aku add sebab handsome..
ada sebab cantik
ada sebab saja nak kenal
ada seba aku sengaja nak add...bosan..kah3...

eh..bukan tu persoalannya...
tapi dari tajuk entri aku tu..
aku nak cakap yang bila dah banyak rancangan realiti mencari penyanyi ni kenapa korang yang buat cover nyanyi dekat you tube tu tak datang je audition??
amboi..nak jadi macam Ana Raffali ke ada komposer approach dekat yuou tube korang tu??
yang tak sedap pon sibuk nak cover...
buat penuhkan you tube je...hahaha

jadi tunjukkan laa bakat korang yang ada dekat you tube tu dekat depan juri ke mentor ke..
kata nak tunjukkan bakat terpendam??..hahaha
jangan biarkan ianya terkubur....hahaha

aku rasa entri aku kali ni macam jahat sikit laa..
maaf pada orang yang cover lagu dekat you tube kalau baca...heeeeee ~ *sambil tunjuk gigi taring*

Lagu Baru Shila Amzah - Sedar ...!!!

Salam 1 auw...auw..auw
sedang aku belek coverina Shila Amzah lagu2 orang..
jumpa single dia yang baru...
aku suka..!!!
sekali dengar dah tergoda..
sumpah..
tapi untuk aku je laa..
untuk korang tak tahu laaa...

lagu ni belum keluar yang audio yang betul2 punya..
jadi banyak yang live je laa...hehehe
tapi pon sedap jugak...
jom dengar lagu Sedar...


atau


benda yang sama je..
tapi suka hati laa nak dengar yang mana..
tapi yang kedua tu ada Shila menari..shumellll je..
*ayat budak laki yg minat shila..hahaha*

amacam??
kalau korang nak jelas lagi..
godeh2 laa sendiri dekat you tube tu...
hahahaha...


Saturday, March 10, 2012

Soalan Yang Mintak Penampo...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku update sambil tengok tv..
naik teleng kepala aku..
sekejap pandang laptop sekejap pandang tv..
tapi tu laa takdirnya...hahahaha

hari tu aku jumpa printscreen Ustaz Azhar Idrus..
sambil godeh2 fb laa..
ada soalan ni tak logik langsung...
rasa nak penampo je je orang yang tanya soalan ni..

dah baca soalan atas??
ada ke tanya boleh tak berak berdiri??
kalau berak berdiri macam mana nak keluar taik tu??
tercepit laa taik tu..betul tak???....kalau korang tak percaya cuba try dekat toilet sekrang ni..hahaha

sekali UAI jawab sambil menari breakdance pon boleh..
amek kau...
habis berterabur taik kau..kah3
hahaha...aku tak dapat nak bayangkan..hahahaha
cuba berak sambil menari zapin??
hahaha..tak ke penyek taik kau??..hahahaha

hurmm..
entri aku hari ni tema bilik air..kah3

Friday, March 9, 2012

Music Video Mirwana feat Altimet : Itu Ini Begitu Begini Menyindir Masyarakat Malaysia

Salam 1 auw...auw...auw..
bila aku bukak u tube baru aku jumpa lagu2 yang best dan lagu2 baru..
yang tak ada dekat radio pon ada...
tapi tak tahu laa kalau aku terlepas pandang kan..hahahaha
tapi ada satu lagu ni boleh tahan best..

aku jenis orang terima semua jenis lagu asal sedap dekat didengar dekat hati aku...cewahh..!..kah3
lagu nya adalah Itu Ini Begitu Begini..
dari Mirwana feat Altimet...
siap ada MTV tau....letup..!

cuba dengar dulu


mula2 aku dengar muzik dia je..
best..easy going..
senang tangkap muzik dia..
second times aku dengar sambil baca lirik dia...

amboi..
bukan kemain menyindir rakyat malaysia ni..
sindir wartawan sekali..kah3
suka sangat dengar gosip orang..
tak kisah betul atau tak..
aku pon sentap sekali..

Thursday, March 8, 2012

Lagu Cincin Rosmah !!!

Salam 1 auw...auw...auw
aku macam biasa culture shock dengan u tube..
godeh punya godeh jumpa satu lagu yang sangat kelakar..
sumpah wey..
kalau mak korang tengah mengamuk dekat rumah tu..
pasang video ni...
ketawa mengangkang dengan kain batik mak korang....hahahaha
ada yang dah buat ringtone SMS..
aku punya fon tak boleh buat pulak..

jom cekitdot...


dah tengok??
kelakar kan??...kah3
terkentut2 aku dibuatnya...

Wednesday, March 7, 2012

Video Clip Sesaat Kau Datang - Ramlah Ram Berunsur Kristian???



Salam 1 auw...auw...auw..
hafiz jauhari kembali lagi..*sambil menari zapin...ewahh..!..hahaha*
hari ni aku nak komen tentang video klip Ramlah Ram...
aku baru tengok semalam..hahaha
agak loser ye aku dekat situ...kah3
nak tengok masa dekat U cuma guna berukband je..
semalam aku lepaskan gian tengok semua yang ada dekat You Tube..
lepas update ni sambung tengok You Tube..sampai 3 pagi semalam wey..
tak pasal2 kena ceramah dengan abah sebab tak tidur lagi...hahaha

korang mesti dah tengok kan video tu ??
kalau belum tengok belum dulu..


dah tengok..??
ramai yang bagi komen dekat video ni tau..
aku cuma sampaikan je..

ada yang kata macam ada ala2 perkahwinan kristian sikit..
betul laa tu..
aku pon terperasan jugak...
dengan tiang2 tu..
buat dekat taman..
lari lepas sah dikahwini...*ayat karangan SPM..kah3*
aku rasa video tu boleh kemas lagi ..
boleh buat jalan cerita lain sikit kot..
macam klise je..aku macam pernah nampak video clip ni...tapi zaman aku muda2 dulu laa...kah3

dari segi pakaian pelakon dalam tu boleh tahan..
ramai komen negatif..
sebab pakain nye boleh dikatakan vogue untuk aku.hahaha..
YASALMA punya pakaian..patut r..
aku kenal YASALMA ni lepas terjah blog Annas Easkey...sebab baju photoshoot dia sangat laa VAVAVOOMMM...aku tak tipu...baju YASALMA ni sangat unik sikit....boleh siap dalam beberapa hari je dan sangat cantik...kiranya inovasi laa ni...

dan kalau pandang..banyak blogger yang berlakon dalam ni..
sangat kelakar..hahaha
sebab macam kekok..
tapi sekali pandang jugak video ni macam promote pakain YASALMA jugak..hahaha

pada aku video ni jusat nice..
kalau nak fikir banyak sangat yang tak kena memang banyak tapi..
kita nak enjoy lagunya kan??
=)

Tuesday, March 6, 2012

Rancangan Malaysia disiarkan di dalam Ellen Degeneres Show...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku update blog..
sebenarnya bila balik rumah untuk hari2 yang awal ni macam berat je jari aku nak menaip dekat blog ni...
sebab mungkin mood rumah tu menebal kan...kah3
kalau dekat U..gatal je nak update tapi tak ada idea..
kat rumah berlambak tapi tangan malas...
tapi disebabkan peminat dan stalker yang ada..
aku update jugak..kah3

tadi aku godeh2 fb..
jumpa satu video ni..
video dari rancangan Ellen Degeneres Show..
dekat Malaysia tak ada siarkan..dulu sebelum pasang astro dekat rumah aku tengok dekat channel Singapore..dekat Johor dapat channel Singapore dengan Indonesia..jeles tak?? *sambil angkat kening kak ziana..kah3*

cuba yengok dulu..yang awal2 je tau..hahaha


ni mesti rancangan astro ..
tapi tak tahu apa..rancangan berita aku rasa..
kelas kau astro..
masuk sampai rancangan Ellen..
satu dunia tengok...untungnya yang jadi pengacara tu..kah3

tapi Ellen sempat cakap..
bahasa apa ntah pon tak tahu...hahahaha

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...