Sunday, February 26, 2012

"Rasa nak bagi penampo !!!"

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku bertugas jaga event lagi tapi pukul 4 petang.
jadi aku dekat bilik aircond nak study ekonomi sepatutnya..
tapi beron9 kejap...
bukan ber onani tau..hahahaha
korang ni bukan betul sangat..kah3

bilik aircond aku ni dekat kolej tau..
kelas tak kak Siti???..kah3
ramai pulak dekat bilik aircond ni sebab level aku buat hal...
suiz besar level aku meletup..
16 charger laptop meletup kau..
tak termasuk charger lain..
aku antara mangsa yang terselamat sebab tidur awal kan..
jadi tak ada ape2 berlaku..
bersyukur...

masalahnya sekarang ni adalah bila2 ramai dalam bilik aircond ni yang berkedap udara ...
lepas tu ramai2 bukak laptop ..ramai2 bukak lagu masing2...
tu yang aku rasa nak bagi penampo je kat mereka yang tak prihatin dengan alam sekitar ni..
orang nak buat kerja nak study pon terganggu...
nak kata tak ada otak, korang ni student universiti...
tu laa masalahnya..

nampak tak aku marah??
tapi tak boleh nak kata apa2 sebab aku ni pakai susuk tembaga..
karang terkeluar pulak..kah3

jadi bersabar je laa dengan kerenah kanak2 yang tak matang ni...
eh...korang jangan lupa datang event aku tau..
tengok dekat entri sebelum ni okey =)

Thursday, February 23, 2012

Blogger Eqbal Zack add Hafiz Jauhari di Facebook...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
rasa macam tak percaya bila apa yang aku nampak...
gosok banyak kali mata wey..
hilang terus taik mata aku baru bangun tidur..
ingatkan aku mimpi..
dulu aku mimpi aku di add Siti Nurhaliza tapi betul2 cuma mimpi ..hahahaha
tapi sekrang tak...
sebab apa??

sebab blogger terkenal Malaysia add aku dekat fb...

tapi aku tak ingat blogger famos amos ni follow aku dekat blog ke tak..
tapi aku follow dia dekat blog okies.... =)
eh..cuba teka sape???
orang nya adalah abg Eqbal Zack atau EZ ...

nak bukti??
nah amek ni


aku dah approved..
lepas tu terus tengok wall abg EZ...mana tahu fake ke orang tipu ke kan??
sekarang ni dah zaman teknologi..
siapa2 je boleh tipu tau..
muka je nampak baik tapi perangai serupa orang tak sekolah...huh.!
eh...lari topik plak..kah3

sebenernya aku bukan nak show off atau bangga ke apa..
tapi aku sangat MALUUU okies..
sebab blogger famos amos Malaysia add aku...
tak terdetik aku nak menunjuk dalam blog ni
siapa aku wey???
nak kata artis...dalam proses lagi...hahahaha
cuma harap aku ni blogger merepek bin mengarut je...hahahaha
sepatutnya aku yang add abg EZ ni tapi terbalik pulak..
masa nak approved ni aku pikir 2 hari tau...

tapi lepas solat istikharah..
tanya pendapat ulamak semua,,
aku approved dah senior blogger ni huhuhuhuhu..

terima kasih tau abg EZ... =)
sangat rendah diri orangnya macam Siti Nurhaliza.....huhuhu
*dah laa aku jarang update blog...buat malu je...hahaha*

tapi bila cerita pasal abg EZ ni..
aku terus teringat esaimen aku yang interview dekat UPM...yelaa abg EZ kan student PhD dekat UPM (Universiti Putra Malaysia)...bukan kemain pandai abg EZ ni..aku belajar ekonomi dekat diploma je dah nak menangis ...hahahaha

kalau dapat jumpa hari tu kan bagus -__-"
sampai sesat wey dalam UPM yang besar gila nak mampus..hahaha...ayat untuk 18sx ye..
aku interview UPM Press atau Penerbitan Universiti Putra Malaysia
lepas interview tu aku kena buat Booklet tentang Publishing..

yang aku kelakar tu..
aku tanya student dekat situ semua tak tahu tempat kat mana...
rupanya sebelah library tapi berselindung satu bangunan...
kalau kenal abg EZ awal2 mesti boleh tolong tunjukkan...
nampak macam ambil kesempatan ke??..hahaha

tapi teruja wooo masuk UPM tu...
eh..booklet kita dah siap... =)
nanti aku update masa lain okey...

entri ni khas ucap terima kasih dekat abg EZ dah melalut ke mana ntah..hahahaha
harap2 abg EZ tak baca entri ni...hahaha
maluuuuu =)
*gedik nya aku -___-"....*

eh..ni blog abg Eqbal Zack..klik je dekat nama tu okiess =)

Jemput Datang Ke Islamic Architecture Photo Gallery dan Islamic Communication Exhibition (ICE 2012) di Melaka !!!


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku nak update tentang event yang akan di anjurkan oleh batch aku dan senior aku...
event aku akan diselitkan dalam event senior part 6 aku..
banyak sangat "aku"...menyampah aku..hahahaha



gambar poster atas ni adalah event part 6
memang setiap part 6 akan anjurkan event besar...
bertembung dengan Jom Heboh pulekkk...
tapi tak pe..sebab buat dalam Dataran Pahlawan punya shopping complex..
dekat air pancut dalam tu..
aktiviti tengok laa sendiri dalam poster tu...


poster atas ni pulak event batch kitaorang..
setiap part 4 akan menyelit buat event dalam event part 6..
event part 4 ni bawah subjek Photo Communication...
sebab tu laa namanya foto galeri...
gambar yang akan dipamerkan semua berdasarkan islamic architecture...
kalau korang nak tengok group aku punya gambar...
datang ke bahagian kelas DMC 4K..
nanti jumpa laa kot aku kat situ..
nama aku kan korang dah hafal...kalau tak hafal dekat sebelah ni ada..sila baca...hahaha
aku pon terlibat sebagai committe dalam bahagian protokol.. =)

jadi jemput hadir semua ye??
meriahkan suasana =)








Monday, February 13, 2012

Personaliti Dari Tarikh Lahir Saya...!!!

Salam 1 auw....auw...auw...
hari ni aku try lagi apps dari fb..
seperti biasa dia akan guna tarikh lahir untuk kesan kita punya personaliti..
tapi kali ni paling tersasar jauh aku punya personaliti..kah3
jom cekitdot...


dah baca??
semua yang baik je dia tunjuk..kah3..
nak jaga hati aku laa tu..menyampah..hahaha

yang tak betulnya dia kata aku genius..bijak dalam belajar dan bijak dalam pengurusan business..
wah..!..melambung2 kau puji aku ea..
kalau betul aku ni bijak..
dah sampai overseas aku weyh...
penipu betul...hahahaha

tapi yang aku nak enjoy tu betul laaa..hahahaha
yang aku care dengan semua orang tu pon betul..
cuma orang je kadang2 tak nampak aku buat...

tapi tadi kan..
aku ada baca komen dari orang lain punya nama,,
tapi bukan islam..
dia kata dia lebih percaya dari astrology dari tuhan..
tapi dari sisi islam kita kena percaya tuhan ye??

mcm bagi ceramah pulak..kah3 -_-"


Saturday, February 11, 2012

Artis Berpuas Hati !!!


Salam 1 auw ...auw...auw..
hari ni siap sudah satu event persatuan bahasa melayu 2012..
event explorace...
tapi bila ditukarkan ke bahasa melayu jadi Kembara Bahasa....
1st time buat event explorace ni ye...hahaha

sangat mencabar kewibawaan betul...
walaupun jaga checkpoint je pon penat jugak tau...
nasib laa ada kawan aku sukarela teman jaga checkpoint..kalau tak terkontang kanting jugak aku nak jaga 16 group walaupun bukan dalam satu2 masa...
terkejar sana terkejar sini....

tapi aku bangga sebab aku banyak jugak menyumbang dalam event ni..
macam buat poster..


aku tahu tak cantik..
tapi okey laa tu kan =)
sedapkan hati sendiri..kah3

pembahagian checkpoint untuk setiap group dan jadi emcee bermutu..kah3
macam lagu Joe Flizzow plak aku...

habis je jaga checpoint terus lari ke dewan untuk jadi emcee..'bayangkan masa tu tak sarapan dan tak lunch lagi..
air pon tak minum...cuma air mineral je....eh??..tu pon minum jugak..hahahahaha
badan aku dah gigil...
nasib dapat kawal kegigilan tak dapat makan tu...artis kena pandai professional...hahaha

ketua Fakulti Pengajian Akademi Bahasa, Puan Sumarni Maulan..
tetamu VIP...
siap puji aku tau...penasihat persatuan laa bagi tahu aku..
puan sumarni cakap..."makin lama makin sedap pulak emcee ni.."
amboi...macam nak makan je...hahaha..
tapi nampak sangat mula2 tu aku buat tak sedap...hahahaha -__-"
tapi tak pe...
pengalaman..aku pon emcee yang sempurna..
masih belajar lagi.. =)

seronok tau jadi emcee ni..
aku tak kisah pon kalau event yang kecik =)
dan tadi buat lawak sikit...nasib dyeorang ketawa..kalau tak...memang aku mendapat malu dan penasihat nanti akan cakap macam2 pulak..hu3..

tapi keseluruhannya aku berpuas hati..
next event adalah next sem...
jadi dah boleh fokus dengan esaimen..
eh..cakap pasal esaimen...
tengok jadual aku ni kalau nak tahu bertapa sibuknya aku..


14/2
Graphic: Presentation & Design Submission

15/2
Economy: Presentation & Handouts

17/2
Journalism: Pair work Assignment ( News Crtitique)
Journalism: Group Assignment ( 1st session - group aku iaitu 1 dan 2)

21/2
Publishing: Presentation & Booklet Submission
Photo Communication: Presentation & Submission 7 Pic

22/2
Modern Issue: Group Assignment & Presentation

28/2
Photo Communication: Presentation of Storyboard.


ni aku ringkaskan biar korang senang baca aku punya jadual..
kalau korang tengok dekat planner aku nanti pening lalat pulak..hahaha
sekarang fokus untuk esaimen..!
=)

Friday, February 10, 2012

Kenapa nak salahkan UiTM???


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku terjumpa satu gambar ni dekat fb...
sangat cantik pie graph dia buat...hu3
sebab tu aku simpan..


gambar nya adalah jumlah pelajar ipta tahun 2010
sekarang tahun 2012..mestilah lagi bertambah kan??
tapi sebelum aku save gambar ni aku ada terbaca caption gambar ni..
"apa yang tak kena dengan gambar di atas?"..lebih kurang macam tu laaa..aku pon tak ingat sangat..hahaha

ramai yang bagi jawapan sangat mendukacitakan...
UiTM ni racist laa..
ape2 laa yang buruk tentang UiTM...
ada yang aku terbaca tu "UiTM benteng terakhir melayu = ayat gelabah ... hahaha "
jahat sungguh...
aku baca sikit...rasa sedih sangat..aku tak sampai hati nak baca...

kenapa cetek sangat pemikiran korang ni??
korang lupa sejarah ke??
UiTM memang tolong orang melayu...UiTM memang benteng akhir orang melayu..UiTM memang sokong kerajaan...UiTM memang racist...benda tu betul...tapi orang melayu yang tak sedar diri...cuba korang fikir dari sudut lain...

UiTM ni dibuat untuk tolong orang melayu dari zaman selepas merdeka sebab kita negara berbilang kaum..
UiTM diwujudkan supaya orang melayu tak ketinggalan pelajaran...
UiTM diwujudkan menunjukkan bahawa melayu masih berkuasa di tanah sendiri...
UiTM diwujudkan supaya kaum lain tahu yang tanah ni khas untuk melayu..
tapi disebabkan zaman penjajah dulu yang bawak cina dengan orang india datang ketanah melayu tu yang jadi macam ni...

kalau tak ada UiTM..ramai budak2 melayu berpeleseran..berfoya2..
UiTM banyak course sebab nak semua cabang ada orang melayu yang wakil bukan sebab UiTM ni merepak meraban n sesuka hati je...
UiTM memang untuk melayu sebab kalau cina dan india ada sekali melayu akan jatuh...
antara korang sedar atau tak...
orang cina dan india sedang berusaha untuk jadi pemimpin yang tertinggi dekat Malaysia ni...
bila benda ni berlaku..korang akan tahu nasib melayu tu nanti...

korang kaya ke miskin ke tutup aurat ke tak tutup aurat ke tidak
korang tetap melayu...
UiTM ni laa satu-satunya nak tunjukkan orang melayu berkuasa...

orang yang banyak mulut mengutuk UiTM ni biasanya orang yang tak dapat masuk UiTM..
orang yang rasakan UiTM ni universiti tak ada standard..
betul tak??..orang kalau tak masuk UiTM akan cakap benda ni sebab diaorang tak dapat merasa kemudahan yang kerajaan bagi berbanding universiti lain...

benda ni ada pro dan kontra..
korang fikir laa sendiri..
penat nak cakap...
bila melayu dah hilang kuasa..
korang akan tahu langit tinggi ke rendah...
cewah..!...ada gaya seorang pemimpin yang berjaya aku ni..kah3..



eh..nak tanya sikit..kalau pembangkang memimpin negara, UiTM ni jadi benteng terakhir pembangkang pulak laa ea??hahahaha


Thursday, February 9, 2012

Beza Orang Kaya dan Orang Berkemampuan !!!

Salam 1 auw...auw...auw
maafkan aku sebab dah jarang update..
bulan 2 sangat laa sibuk sebab ada event persatuan, ada midterm, ada esaimen, ada presentation, ada interview dan ada segalanya laa...dan mostly semua kerja, aku adalah ketuanya...
kalau aku tak push..semua tak berjalan...hahaha
sebab bulan 3 dah final sem 4...sekejap je kan??..hu3
malam ni pon ada mid term test tau...
belum study lagi ni...hahahaha

eh..ada orang dah unfollow aku tau..
kalau nak unfollow komen laa dulu..
baru laa aku tahu..hu3..
tak marah pun... =)

nak tahu tak??..semalam kelas cancel...so, aku, yasmin, tyqa dan a'ah pergi laa jusco...
pergi shopping sikit2 sambil hilangkan stress...hu3
jadi pergi ke brands outlet...murah wey..1 shirt 9.00...nice laa jugak yang murah tu...
aku dah pilih 3...dan cuba dekat fitting room..seksi..hahaha..tapi bila tiba tengok dekat cermin terbayang muka mak dengan ayah aku...bagi duit bukan suruh beli baju...tapi untuk makan dan pelajaran...dan saat tu jugak aku terus lupakan niat nak beli...
aku fikir balik, cukup laa baju yang ada...recycle je laa...
orang nak mengutuk kita asyik pakai baju yang sama tak apa laa...
yang kita patut risau kan adalah bertapa penat orang tua kita cari duit...
dengan mak aku dialisis lagi...
fikir banyak kali jugak...

roommate dan kawan2 aku semua suruh tukar kasut aku yang dah buruk tu..
buruk2 pon converse ori okey??..hahaha..
fakta okey yang aku cuma ada satu kasut sahaja tak termasuk kasut kulit dan kasut sukan...!..
maksud aku kasut jalan2 laa..
roommate aku sorang 3 kasut atau lebih...
buat bersepah bilik je..hahaha...
dyeorang suruh beli kasut baru...
tapi nak beli kasut baru guna duit...saiz kaki aku dah laa saiz 11 atau 12..depends on kasut tu laa..
mesti laa mahal harganya...
kasut yang aku pakai dari form 5...tahun 2009..
maksudnya dah 4 tahun aku pakai kasut yang sama...
selagi tapak kasut tu tak koyak aku akan pakai sampai bila2 =)

kawan aku pon marah pakai beg buruk..
beg Billabong..beg tepi tu laa..
sling bag kalau tak silap aku...
aku beli beg tu masa banjir besar dekat kota tinggi dulu..
tahun 2004 kalau tak silap aku..lepas tu kan ada jualan banjir jugak..hahaha
aku beli laa satu...
dan sampai sekrang aku masih pakai bawak pergi kelas atau jalan2..
bayangkan dah berapa tahun??
dah 8 tahun tau???
fuhhh...!!..tak sangka aku...

nak harapkan adik beradik tolong aku??..kadang2..sangat2 kadang...baju2 pon keturunan..
dah tak pakai baru kasi aku...
fon aku tu dulu kalau tak hilang tak dapat fon baru tau..
kadang2 aku dah penat merayu dengan adik beradik sendiri...
maluu tau...walau adik beradik sendiri kita mintak macam pengemis...hahaha..
sebab tu aku tak beli macam2..
aku nak habiskan belajar dan kerja...

bukan mudah jadi orang berkemampuan..
jadi bersyukur laa jadi orang kaya..
jangan berlagak okey??
yang kaya tu jangan lupa sedekah...
bila kita sedekah, duit kita tak akan pernah habis...
tu yang aku sedang belajar ni...
kadang2 hari kita berat nak sedekah kan??
belajar laa sikit2 okey?? =)



Tuesday, February 7, 2012

Siti Nurhaliza Berambut Pendek ???

Salam 1 auw...auw...auw..
dah lama aku simpan gambar ni..
aku jumpa dekat fb...
tiap kali aku tengok gambar ni mesti aku tergelak..hahaha
mana tak nya..
pandai betul orang yang edit gambar Siti ni...

cekitdot...

tapi cantik kan??..hahaha
cuba bayangkan betul2 Siti potong macam tu..
mesti nampak lain kan??
nampak fresh...
tapi masalahnya dia dah pakai tudung separuh tu..kih3

Friday, February 3, 2012

Pakaian , Persembahan dan Photoshoot Yuna di Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26) ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku nak update benda lain tapi bila nampak gambar Yuna yang aku ambil dekat fb ni terasa nak update tentang dia pulak...hahaha
gambar ni aku ambil dekat official jurugambar Yuna..kalau tak silap aku laa..
maaf ler sebab aku mintak tanoa keizinan..hu3..

jom cekitdot..











cantik kan??
=)

Thursday, February 2, 2012

Coca Cola Mengandungi Alcohol....!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
gambar kali ni berkaitan dengan halal haram makanan dan minuman seharian kita...
aku jumpa gambar ni dekat fb...
dah kecoh jugak gambar ni...

jom tengok...

dah baca??
memang bukan coca cola dekat malaysia..
tapi ada beza ke??
kalau dia letak pon bukan kita tahu kan??..

nasib laa aku bukan peminat minum air coca cola...
aku pon z minat sgt minum air gas ni hah..
kalau tengok wayang pon..
aku minum mirinda strawberry atau anggur..
hah.!..comel tak aku??..hahaha

jadi berhati2 ye semua =)




Wednesday, February 1, 2012

Gores Kad Tambah Nilai/Top Up Guna Jari Dapat Cancer...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
gambar ni aku jumpa dekat fb...
tak sangka pulak aku...
cuba tengok...

kadang2 kalau aku malas nak keluarkan duit syiling..
selalu jugak aku guna jari je..hahaha
tapi mungkin dekat atas ni cuma untuk US je kot??...sedapkan hati sendiri...hahaha
tapi korang jaga2 je laa ye?..

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...