Monday, January 30, 2012

Kutukan, Pujian, Kritikan, Komen Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26)

Salam 1 auw…auw…auw…

Hari ni aku bukan nak update tentang siapa pememang atau siapa yang kalah…tapi aku kecewa jugak sebab Yuna tak menang..huhuhu…sedih betul..huhuhu…tapi tu bukan persoalannnya..tiap kali anugerah dianjurkan aku akan ada memberi komen untuk keseluruhan anugerah…terima kasih jugak yang mintak aku komen…huhuhu..

Baiklah,,ada beberapa perkara...

- Pada aku pentas AJL26 kali adalah pentas terbaik sepanjang AJL…sebab Nampak kemas, elegan dan simple tapi masih Nampak keagungan atau prestij pentas tu…bukan macam AJL25 yang serabut dan harap je besar,,bentuk air terjun tepi pentas tu buatkan tema AIR tu menjadi…

2. - Pencahayaan kali ni jugak antara yang paling baik...untuk pentas AJL kali ni lampu yang sederet panjang dekat atas tu memang naikkan mood pentas tu dan Nampak megah..

3. - Sistem bunyi jugak semakin baik…microfon penyanyi jugak jelas…sebelum ni kan ada je yang tak kena dengan microfon…aku rasa guna microfon lain kot sebab jarang aku Nampak tv3 guna mic tu??

4. - Pengacara jugak semakin baik..walaupun kadang2 lawak diorang tu agak klise..dan tak meleret sangat…penonton harus tahu ye kalau kadang2 meleret tu disebabkan pentas belum siap..sebab tu kadang2 merepek je pengacara..hahaha..pengacara kali ni 2 orang je…nampak lagi bagus…ni kalau tak sampai 3..semua nak bercakap..kekalkan dua je lepas ni…

5. - Hurmm..aku pelik kenapa camera asyik focus sederet perempuan yang pakai dress depan sekali ku yang makeup macam opera cina tu??..siapa perempuan tu semua…dah laa pakain macam tak senonoh..gatal beno cameraman ni hah..

6. - Kenapa kurang zoom artis??..ntah2 apa2 je yang di zoom cameraman ni hah..Siti yang datang AJL tu pon tak Nampak sepanjang AJL berlansung..ada ke patut zoom penonton yang rambut kuning putih yang macam Rosnah Mat Aris tu??..hahaha

7. - Masa penyampaian hadiah tu..kenapa lantai depan pentas tu tak lap??..maintanence mana??..nak suruh semua artis tergolek ke??..memalukan betul..dah laa payah nak jalan..elak air lagi segala bagai..tolong alert ye??

8. - Bunga masa penyampaian hadiah tu..kenapa Vokal dan Persembahan terbaik je yang ada rambu rama bawah tu??..dan tempat 1,2,3 tak ada??..tak adil betul..eh.masa aku convo nanti aku nak bunga macam tu..!..hahaha

9. - Persembahan pembukaan dan penutup menjadi..terutama part Jamal Abdillah..sumpah sebiji macam Michael Jackson..!..dan part interlude tu pulak apakah motif TV3 bagi kertas lirik untuk penonton??..penonton tak hafal??..tak pe laa..penonton menyanyi bukan masuk tv sangat pon..lepas tu mesti stadium tu kotor sebab kertas lirik tu dibuang kat situ kan??..betul tak??

10. - Sekarang kita komen bahagian persembahan artis pulak..artis mana yang kena??..hahahaha..eh jap..aku komen persembahan bukan vocal okey??..hahaha..sebab suara aku pon sumbang mambang jugak…hahaha.

11. - antaranya persembahan pertama…Projek Pistol..aku rasa dyeorang dah habis idea kot??..sebab masa separuh akhir siap bagi bunga dekat penonton..tapi akhir?..macam konsert biasa je..aku ingatkan bawak laa kelopak bunga tu..dan jatuh dari atas pentas ke??..atau bawak sekelompok perempuan atas pentas tu..kata wanita seluruh dunia??..kejap..muka vokalis tu kenapa makeup ye tebal sangat??..beza dengan leher??..serammm

12. - Jac – sedetik lebih pulak, memang jac nak yang simple je…tapi baju tu teruk sangat..tapi tak ada laa teruk sangat..tak sesuai untuk balada macam tu…mengembang pulak tu bawahnya..kelakar..!

13. - Kekanda adinda, aku rasa serabut sangat atas pentas tu..sebab ada marching band, ada bunyi angklung, ada bunyi band dia sendiri…bila digabungkan 3 benda tu sekali gus dah macam pesta..hahaha…tapi okey laa kot..tapi atilia pakai baju kurung warna maroon kalau tak silap aku dan kuku jari warna hijau?? Motif??

14. - Gadis semasa, arrangement music yang sangat fresh dan best..aku bukan pilih kasih ea??..sedap berbanding music yang asal..baju dia sangat laa lawaaaaa..

15. - Kalau berpacaran, serabut..!..buat simple sudah..!..memang laa lagu ceria tapi macam pening sikit..tapi aku okey je..tapi kan baju Ana Raffali dah berubah…kebaya yang tersangat moden…haha..kalau musim lepas..buruk nya baju Ana tu…bagus ada perubahan..!

16. - Cinta muka buku, adik oh adik..ni adalah persembahan paling sedih..!..sedih..!.aku rasa belon tu tak payah kot…dan orang yang berlakon tu langsung tak perlu ada pon lagi bagus..menyemak..!..yang aku sedih lagi tu baju dia..aku nak menangis tengok baju dia tu…adik ni nyanyi lagu cinta muka buku bukan cinta atas tikar sejadah..baju dah macam baju nyanyi nasyid..adik tu baru 16 tahun..aku ingatkan dia pakai skinny jeans dengan blouse atau baju kot ala2 baju hujan tu dan tudung lilit dia tu..dah cukup nice aku rasa..ni tudung pon dah macam nak pergi koir..tolonglaa orang yang bijaksana bantu dia..tapi masa nyanyi tu kenapa laju sangat??..memang di ubah macam tu ke??..tu lagu santai…tak perlu nak marathon sgt laa,..aku rasa kalau dia nyanyi dari awal sampai habis guan you tube dia pond ah okey kot??..tapi kena besarkan lagi sikit..

17. - Karma, simple dan menarik dan kemas…sebb lagu tu pon tak tahu nk buat mcm mne pon??..ajl tahun ni tema air dia buat api..tahun depan kalau tema api dia buat apa??..kah3…ermm..nampak lurah dendam baju faizal tahir…grrrr..!..hahaha

18. - Kisah hati, sempurna bagi aku tapi ada cacat sikit..sebab ada nya carlin chaplin tu..hahaha..charlin chaplin tu tak ada pon tak pe…dan aku sangat tak faham yang dia baca alif ba ta tu...yang remy ishak tu muncul dekat hujung sangat menggetarkan nafsu,,,kah3...

19. - Sungai Lui, suka apa yang aizat pakai..simple ..pada aku dalam 12 persembahan tu, aizat punya laa yang rasanya paling ikhlas..aku pon tak tahu kenapa..mungkin sebab pasir tu kot??

20. - Penakut, katanya tiru persembahan Adele..kenapa??..sebab adele ada juga guna lampu tu semua tapi lampu meja dan digantung dekat atas…lagu tu tak banyak berubah arrangement..hu3

21. - Awan Nano, pakaian??..hafiz laa pakaian yang paling simple dalam dunia pertandingan nyanyian..hahaha..teringat pulak dengan elyana sebab hafiz nyanyi pon tak pakai selipar atau kasut..hahaha..eh..aku baru tahu yang jadi bapak hafiz tu herman tino…aku loser -__-‘

22. - Beribu sesalan, aku rasa persembahan dia macam kurang hebat…hebat lagi masa separuh akhir…dan macam ada spmething wrong somewhere…baju pon masing2 tak cantik..sorry to say..tapi kenapa baju jac lain dgn baju shila dan ning??..makeup ning sagat tak cantik..jac dengan shila nice…walaupun shila nak jatuh masa nak ambil award tu..hahaha..comel =)

23. - Jadi keseluruhannnya…walaupun pentas tu tak mega.tapi tak jatuh standard..persembahan pon okey semua..jadi dari 10..aku bagi 7 ½ okey tak???

24. - Semua diatas Cuma pendapat hafiz jauhari sahaja okey??..artis jangan saman aku pulak…hahaha..aku komen sajo.. teruskan usaha anda dalam bidang muzik ! =)

Siti Nurhaliza Menang 7 Anugerah di Intuned Music Awards 2011 !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
semalam bukan sahaja kisah AJL 26 yang berlansung tapi jugak pengumuman untuk pemenang anugerah Intuned Music Awards 2011...
hahahaha..
aku pon lupa jugak sebenarnya tapi bila aku nampak pengumuman tentang pemenang dekat radio CTfm baru aku teringat...hahahaha

tahniah untuk Siti walaupun pesaingnya cukup hebat...
bayngkan Siti Nurhaliza dapat kalahkan Lady Gaga, Adele dan ramai lagi??
kira hebat laa..
ingat senang ke nak menang dalam anugerah internet ni??
aku pon cukup gembira sebab aku ada undi tau...hahahaha

okey..anugerah yang dia menang adalah :

Favorite Artist/Band
Best Female Solo
Best Album (All Your Love)
Most Promising Artist/Band
Best MV2011 (Falling In Love - All Your Love)
Best use of social media (FB/Twitter)
Sexiest Female Singer

hah???..banyak tak??...tempat kedua pulak banyak Agnes Monica...
kali ni anugerah ni banyak digondol oleh artis Asia..
bangga =)

lebih lanjut boleh pergi ke SINI

Sunday, January 29, 2012

Review Novel: Kasih Benar Kasih | Aleya Aneesa


Salam 1 auw...auw...auw...
hafiz jauhari kemblai lagi dengan membuat review tentang novel...
kali ni novel ni bukan pinjam dari Bank Aisyah tapi dari isza..hu3
orang dah kasi pinjam kita terima je...
rezeki jangan ditolak..
musuh jangan dicari...wah..!..dah lama aku tak berperibahasa ni...hahahaha

jadi kali ni novel bertajuk Kasih Benar Kasih hasil nukilan Aleya Aneesa...
tahun 2011..3 kali cetakan..dan dari Alaf 21, Karangkraf...
tadi aku singgah makcik google untuk cari cover novel ni dan terjumpa sekali blog penulis..
dan aku ternampak senarai novel yang dia buat...dan cover untuk
novel ni sangat berbeza dengan cover sebelum ni yang nampak old skool sangat...hu3
cover kali ni sisi yang baru untuk karya Aleya Aneesa walaupun designer yang design..hahaha..

cantik kan cover nya??
aku dah tahu lama..hahaha
aku selalu jugak dengar nama Aleya Aneesa ni dalam bidang penulisan novel...
tapi ni karya pertama yang aku baca...hu3

okey..baiklah..
nak komen tentang apa ek...
seperti biasa, sebelum aku mulakan komen aku akan mintak maaf dulu kalau ada yang tersinggung..tapi ini semua hanya komen aku sahaja dan pendapat sajo..
jangan baling parang depan laptop korang pulak kalau aku mengomen..hahahaha

tema cerita seperti biasa dengan novel lain..iaitu kahwin paksa...
dan kita akan tahu mula2 susah nak hidup tapi lepas tu bahagia kan??..
tapi kali ni novel ni lain sikit dari jalan cerita..mula2 aku terkejut jugak sebab dalam pertengahan cerita dah kahwin...tapi masalahnya timbul selepas kahwin..lain kan??

novel ni kira sedih jugak..
ada banyak part jugak aku sedih...cover disebalik baju2 yang aku gantung sebelum kena ngutuk dengan roommate..kah3..
boleh tahan sedih laa...kali ni sedih nya sama rata dan adil...aku cakap macam tu..sebab ada part yang heroin sedih je memanjang dan lepas satu tahap hero pulak jeeeee yang sedih..
kalau sebelum ni heroin je yang sedih kan??..

tapi aku tak tahu kenapa aku kurang suka sikit dengan novel ni..
macam ada yang kurang...tapi boleh tahan laa..dapat laa top 10 dalam carta aku..hahahaha..bangga tak penulis??..
tapi ada part tu macam meleret..so,,aku terpaksa skip skip sikit ayat tu...

penulis jugak tak lebih2 gambarkan watak hero dan heroin tu..
biasanya penulis kan suka gambarkan watak2 tu hiperbola sangat..naik menyampah...hahaha..yelaa..aku ni bukan hebat sangat..
tapi jalan cerita nya ringkas dan padat...
aku suka...sampai aku sedih tu...

tapi jangan risau novel ni tak bosan sangat sebab banyak dialog yang kelakar...
aku rasa macam nak penampo je hero dalam ni..kerja ketawa je apa yang orang cakap..
hahahaha

dah2...kalau aku cerita semua tak best laa pulak kan??
jadi korang baca laa kalau belum okey??
kalau nak tahu lebih lanjut tentang penulis boleh pergi ke blog penulis dengan tekan ke SINI

selamat membaca peeps =)




Saturday, January 28, 2012

Jangan Mengadu Pada ...

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni artis kembali meriahkan suasana tengahari anda...sambil makan nasi lauk asam pedas dengan air sirap ais tu boleh laaa baca blog aku ni hah...hahahaha...
tapi jangan sampai tercekik tulang sudah...hahaha

hari ni kita bincang pasal entri keagamaan sikit...
kejap lagi nak solat zohor kan??...eh..zohor ke zuhur ek??..kompius aku...jadi bagus laa entri aku ni siap kejap lagi...kah3...yang tak solat pon tak pe...

aku nak tunjuk korang satu gambar ni...
tengok dulu...

hah??..dah baca??..terbakar tak??..hahaha.
memang betul kita kena mengadu dekat tuhan yang satu...
tapi kadang2 kita penat...
bukan penat menadah tangan...tapi penat tak ada reaksi bagi masalah kita...
tak de jawapan bagi masalah kita...
kita tunggu sesuatu terjadi baru kita tahu jawapan dari masalah kita...
betul tak??

tapi bila mengadu atau share masalah kita dekat laman sesawang ni bukan maksud kita membelakangkan tuhan tapi kita bincang masalah kita dengan orang yang mungkin ada masalah macam kita atau orang yang berpengalaman untuk menasihat...

kita share bukan sebab kita tak percaya pada tuhan...
tapi kita ingin orang lain tahu keadaan kita dan tolong kita..
mungkin dengan kata2 atau komen dari laman sesawang tadi dapat ringankan beban yang kita alami...

tapi kadang2 ada benda yang kita tak dapat share macam masalah yang boleh mengaibkan kita sendiri..dan kita share dengan tuhan...
kalau masalah kita tu sedih dan kita share dekat laman sesawang..dan kita menangis tak ada orang nampak...hahaha..tapi cuma boleh tulis "sedih / huhuhuhuuuuuu / sobs sobs" je untuk gambarkan kita sedih....
tapi kalau share dengan tuhan kita boleh menangis puas2...=)

tapi kenapa kita boleh share masalah kita dengan orang dan kita tak boleh share dengan laman sesawang sedangkan yang menggunakan laman sesawang tu adalah orang???.....
ada sesiapa boleh jawab?????

pada aku ikut niat orang tu laa...
habis cerita..
tu je kesimpulannya...hahahaha

Friday, January 27, 2012

Student Portal UiTM Bertukar Layout ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
terkejut aku hari ni ada satu gambar tersebar...
gambar tentang Student Portal UiTM berubah kulit...hahaha...
sekali namapk macam website UiTM tu sendiri...
nampak kemas dan MEGA...hahaha...
tapi pening kepala jugak nak cari balik semula benda2 yang kita dah biasa tempatnya...kena selalu godeh student yang baru ni..

kepada student UiTM mesti teruja kan??..hahaha..
jadi siapa yang nak tengok sikit tengok gambar bawah..
tapi kalau nak tengok lebih lanjut klik dekat Mak cik Gookle okey ?? =)

Artis Kembali Dari Rehat...!!!

Salam 1 auw..auw...auw
kepada semua stalkers, silent readers dan semua orang yang membacanya....
Hafiz Jauhari dah kembali semula setelah menghilangkan diri selama 8 hari...
hahahaha...
bila jadi artis ni sibuk sikit..hahaha...
mesti ramai orang cakap aku perasan kan??..kan??..kan??..
tapi aku punya sukalah nak perasan artis ke perasan menteri ke kan??..
aku memang kuat berangan...biarlah berangan sampai kebintang walaupun kita hanya mampu lihat bintang tu dari tempat kita berdiri =)

macam - macam berlaku selama 8 hari tu...
tapi sebelum aku cerita serba ringkas apa yang aku buat...
aku nak ucapkan terima kasih kepada beberapa orang yang tegur aku di fb untuk update blog kerepek aku ni hah..hahaha...terharuuu...tak kisahlaa berapa orang..yang penting orang tu ikhlas...bila dah lama tak update blog..malas tu mula menjelma..tapi demi peminat yang dicintakan aku update semula....terima kasih juga untuk kakak roommate aku...rupanya dia baca blog aku...hahaha..terima kasih jugak dekat bezfren aku dari sekolah menengah yang rupa2 nya baca blog aku dalam diam...hahahaha... =)
senang cakap terima kasih dekat semua laa..macam menang anugerah pulak kan??..kah3

okey..back to the topic...
busy sebab apa??

- minggu lepas ada test ekonomi...dan dah dapat markah nya hari rabu lepas...teka aku dapat berapa???...aku rasa macam nak menangis sebab aku bangga dengan apa yang aku dapat..aku dapat 33 per 50...hahahahaha...okeylaa tu kot..sebab lecturer cakap okey...kecuali markah yang bawah 20 dalam ambang maut..paling tinggi untuk test 1 ni pon cuma 44...hebat..! =)

- minggu lepas ada interview Publishing dekat UPM...pengalaman yang baru..interview UPM Press... dapat air teh, karipap dan onde2 percuma..kah3

- cuti tahun baru cina ....harap je nama cuti tapi aku tak cuti langsung...sibuk kemas + masak dekat rumah...sibuk keluar dengan bezfrenz...rindu gila..lama tak keluar..luv u laa bezfren...

- siapkan esaimen...iaitu storyboard...kerja yang paling aku takutkan untuk sem 4 ni..dan nak siap pon..tinggal edit gambar ,gabung gambar, edit tulisan dan letak lagu akhirnya siap...

- bila dah habis cuti pulak,,broadband tak bayar lagi..dan baru bayar semalam....kenapa tak update semalam??..sebab aku tengah nak mula study DVD Photoshop aku tu..hahaha..dan kenapa aku update awal hari ni sebab nak tengok DVD tu malam ni...kalau aku ada mood laaa..hahahaha

Jadi welcome back hafiz =)

Wednesday, January 18, 2012

Undi Siti Nurhaliza Untuk Pembukaan Sukan Olimpik London 2012 ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku nak update tentang Siti lagi..
hurmmm...kali ni aku jumpa dekat wall salah seorang kawan fb aku...hu3..
baru je aku approve tadi..
sejak beberapa hari ni aku macam tak ada mood nak bukak fb..kah3

jadi kali ni adalah ada orang calonkan nama Siti Nurhaliza dalam siapa yang kita nak untuk pembukaan sukan olimpik london 2012..
kalau siti menang ni..
memang terbaik laa..
satu dunia kenal siti..hu3

dalam tu banyak lagi nama artis lain...
jadi aku pon dah mengundi..
kalau korang nak mengundi boleh pergi ke SINI

semoga Siti menang walaupun tipis =)

Monday, January 16, 2012

Siti Nurhaliza Tercalon Dalam Intuned Music Awards 2011 bersama Lady Gaga !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku update awal..
sebab petang nanti ada kelas...
sebenarnya aku dah lama nampak anugerah ni dekat wall radio CTfm...
tapi tak tergerak hati nak bukak lagi..hu3..
tapi hari ni sebab bosan jadi aku bukak laa...

teruja aku wey..!!
Siti tercalon dalam beberapa anugerah....walaupun anugerah tu macam tipis je siti nak menang...
mana tak nya...tercalon dengan Lady Gaga, Adele, Shakira dan ramai lagi laa..
kecik je Siti dalam tu..hahaha..
tapi aku tetap bangga yang Siti setanding lawan dekat Anugerah yang besar macam tu...
menang atau kalah soal kedua...yang penting bakat Siti dipandang =)
amboi2..macam aku ni adik beradik Siti pulak...kah3

antara anugerah yang ada Siti bertanding adalah

- Favorite Artist/band
- Best Female Solo
- Best Album 2011
- Best MV 2011
- Best use of social media (fb/twitter)
- Sexiest Female Singer

dah tu je pencalonan dia...tapi lawan Siti memang bisa habis..tak kisah yang penting aku dah undi Siti..hahaha..
untuk kali pertama korang undi dekat website dia..untuk kali seterusnya..korang boleh undi dekat fb atau twitter...
satu hari boleh undi sekali je okey??
jadi teruskan undi Siti..kalau korang nak =)

pada sesiapa yang nak undi boleh pergi SINI

Sunday, January 15, 2012

Review Novel: Bukan Hanya Sesaat | Ainul Hazrah

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku review satu novel lagi...
seperti biasa novel ni dipinjam dari Bank Aisyah...kah3...
terasa segan jugak kerja pinjam je...
tapi nak buat macam mana...terpaksa...hu3
kejamnya aku -_-'

baiklah..novel kali ni adalah novel Bukan Hanya Sesaat..karya Ainul Hazirah...
dua kali cetakan maksudnya dah 10 ribu laris novel ni...kalau korang nak tahu setiap kali cetakan adalah 5 ribu keping novel...ni aku belajar masa publishing laa..tapi tak tahu pulak kalau dah berubah...kah3
ni novel kedua beliau...tapi novel pertama aku tak baca pon..kah3
eh,,ni novel nya

dekat love tu ada prada tau..kilat2...
novel ni boleh tahan sedih...
ada laa beberapa part yang aku menangis di sebalik baju...kalau roommate aku nampak malu pulak..kah3...
tapi novel ni tak berat sangat..
ringan tapi masih kekalkan sentimental value sedih...kah3

tapi aku nak ucapkan tahniah dekat penulis sebab main emosi pembaca...
aku menyampah betul watak hero dalam ni...namanya Arief...kerja nak marah tak tentu pasal je...tak reti fikir...kalau wujud orangnya depan mata aku..dah lama aku bagi penampor sekali...geram aku...kah3

yang watak heroin pulak nama dia Maryam...sangat tabah dia bukan kepalang...sanggup dia sabar walaupun apa pon suami dia buat macam apa pon...kalau aku dah terajang kalau dapat suami macam tu..kah3...gurau jeeeee.. =)

tapi ada yang tergantung tau...part adik hero, Athirah...tak tahu apa kesudahan dia
jadi kahwin ke tidak??ke aku yang terlepas pandang??..tapi aku tak perasan pon??..

senang cakap novel ni pertengahan je laa...
ada yang best ada yang tak...
cerita dia pon kita dah dapat tahu hujungnya...tapi yang lain sikit adalah dah suami isteri lepas tu cerai lepas tu sambung balik...
bagi aku sedang2 je...
tapi apa2 pon tahniah ye penulis =)


Saturday, January 14, 2012

Kartun Indonesia Buli Upin Ipin ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni aku jumpa satu gambar ni..
aku buat entri ni bukan sebab nak cari gaduh atau semua anasir2 negatif yang korang fikir...
aku cuma terjumpa gambar ni dekat fb...so, aku share je laa...

yang pakai songkok tu kartun indonesia...
tapi aku tak ingat apa nama kartun tu...
dah lama tak bukak tv indonesia laa katakan..hu3

tapi kesian aku tenok Upin dengan Ipin tu..
baru prasekolah dah kena gantung macam tu...
hu3

kita sebagai dua negara tak perlu laa bergaduh macam tu sekali...
cuba ubah gambar tu yang kartun indonesia tu peluk upin ipin..kan nampak lagi comel..
fikir dari sudut positif !
=)



Friday, January 13, 2012

Personaliti Dari Nama ...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
dah lama aku nak cuba benda ni dekat fb..tapi sayik tak boleh je..
tapi hari ni aku berjaya..
aku berjaya wey...!!!

ni apps dari fb kalau korang nak tahu apa makna disebalik nama korang...
aku cuba laa...
nak tahu apa aku punya...
taraaaaaaaaaaa...


dah baca??
hafal nama aku tu..nama artis...kah3
dari apa yang dia kata memang kena tepat dekat batang hidung aku..
setepek kena..kah3..
tapi aku rasa aku tak berlagak tau...penat aku fikir...rasanya memang tak ada setakat ni..tapi tak tahu pulak kalau orang perasan aku ni berlagak...tapi kalau tak..tu kata2 nak suruh aku berjaga2...
tapi yang suruh jangan malukan kawan aku dengan kata2 yang cuai..tu pon dah berlaku...
lambat aku cuba benda ni...
lepas berlakunya kejadian ni..aku dah tak rapat macam dulu dengan kawan aku...sedih wey..!..ni sebab aku bercakap tanpa fikir dulu...
dan dari tu aku dah jadi pendiam sikit...
aku tak nak banyak cakap sangat...aku takut menyinggung perasaan orang lain...
orang singgung perasaan aku???..tu perkara biasa untuk aku =)

tapi hari tu aku ada baca gambar makna tahun kelahiran kita ikut kalendar cina..
dan dia kata lebih kurang macam ni kot...aku tak ingat sangat...
'don't take someone for granted'...ni pon kalau tak silap aku..dah tua katakan..kah3
apa maksud dia ek??
aku dah cari dekat makcik Google...tapi macam tak faham sangat..
korang boleh terangkan dalam simple word yang senang aku faham tak??..hahaha..

tapi memnag betul kita tak boleh percaya semua..
tapi untuk kita lebih2 berjaga2 dengan orang sekeliling kita...
tahun 2012 akan jadi tahun yang tough untuk aku..
semoga berjaya Hafiz Jauhari =)


note: kalau korang nak cuba boleh tekan SINI ...tapi kena on9 fb dulu ye???


Thursday, January 12, 2012

Artis Dapat Baucar RM200...!!!


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku update blog lagi setelah penat mengharungi perjalanan yang penat satu hari ni...
hari ni tak ada kelas jadi tu yang merayau sebentar bersama Masliya...
benda utama yang nak dibuat tak buat...
lain pulak yang buat..kah3

sebelum pergi keluar jalan2 cari penat..
pergi ambil baucar yang kerajaan bagi...
baik betul kerajaan ni...
terima kasih kerajaan !
tapi kalau kasi duit lagi bagus..kah3
boleh menampung makan seharian..hu3


okey..tu laa dia baucar yang dipegang oleh artis..kah3..
4 keping ye..
jangan kau kisah jerawat aku yang jadi pelaris muka tu..
jangan kau kisah muka aku yang semakin gelap..
gelap lepas photocamp tu laaa..
stress aku..kah3

dapat je baucar buku tu pergi ke Jusco..
sebelum tu pergi ke Melaka Sentral betulkan fon yang dah gila talak tu hah...harga rm 30..siap dalam pukul 3..mahal ke weh???..tak pe laaa..dia pon nak cari makan =)
baik tak aku??..kah3
lepas tu brekfes dan lunch di McD dengan pilihan Prosperity..
menangis..!..

dah tu pergi ke Jusco untuk melengahkan masa..
pergi ke Popular menggunakan Baucar..tapi aku guna satu keping je..aku habiskan dengan beli barang alatan menulis..macam budak sekolah je kan??..kah3...dapat laa aku beli pen banyak tanpa gunakan duit aku sendiri...ada laa beli alatan lain..jimat kan??...kecoh aku dengan Masliya pilih barang...macam masuk realiti show..Habiskan rm50 dengan beli barang kesukaan anda..kah3..dah ambik2 semua kira guna kalkulator fon masliya..fon aku rosak kan??..aku rasa Popular tu kecoh suara aku dengan mas...nasib tak ada orang tegur..kah3

masa nak pergi bayar..jumpa pulak classmate..dia borong habis novel..!..aku nampak ada laa dalam 6 atau 7 buah..banyak kann??..kah3
aku ingat rm100 nak spent untuk novel tapi aku pikir2 balik macam tak berbaloi je beli novel ni tau..jadi aku nak beli buku untuk sem depan je...ilmu aku boleh simpan..mana tahu aku nak buat rujukan ke nanti kan??..kalau novel tu aku sekali je baca..betul tak??..ilmu lagi penting..

dah tu pergi tengok wayang cerita Mission Impossible: Ghost Protocol...aku tahu aku loser sebab baru nak tengok..kah3...orang dalam wayang tu pon berapa ketul je..kah3..
tapi sumpah terbaik doe tengok cerita tu dekat wayang...tak senang duduk aku...aku pulak yang berdebar macam nak mati...kah3...aku mengucap dah lebih 10 kali dah...dah laa sejuk dalam tu..lupa bapak sweater..nak terkucil satu hal..tambah tiba2 kepala pening pulak...aku sampai kena marah dengan Masliya sebab mulut bising...yelaa..berdebar siot tengok Tom Cruise tu buat aksi berani mati..kah3....eh..1st time aku pergi tengok wayang harga studuent..siap tunjuk matrik kad lagi...comel..!..kah3

habis tu pergi Jusco shopping2 sikit..dan patah balik pergi ke Melaka Sentral ambil fon..
dan balik UiTM..!..tapi aku LUPA nak cuci gambar passport..!!!
bangang jugak aku ni,,,
menyesal tak sudah...!..hahahaha...


note: terlebih semangat pulak aku update..kah3 =)


Wednesday, January 11, 2012

Hadiah Hari Lahir Siti Nurhaliza Tahun 2012 ...!!!


Salam 1 auw...auw....auw...
hari ni aku gugup untuk buat entri ..
sebab apa??..sebab idola aku sepanjang zaman hari ni menyambut hari lahirnya..
Happy Birthday Siti Nurhaliza yang ke 33 tahun...!!!
=)

aku cukup teruja bila membesar bersama lagu Siti...
ayat skema gila kan???..kah3

tapi nak buat macam mana kan???
satu kelas aku tak kisahlaa dari sekolah rendah sampai ke zaman Universiti ni,,Siti Nurhaliza tetap menjadi pojaan hatikuuuuuuuuuu..kah3

aku pun sebenarnya hilang kata2 nak buat entri kali ni..
tapi aku harapkan Siti Nurhaliza dapat anak..
dah 6 tahun kahwin...
aku harap rezeki dia terus mencurah-curah walaupun aku tak pernah merasa rezeki dia..kah3..
kalau Siti Nurhaliza baca ni...gula2 lolipop tu kalau dia belanja pon..aku siap frame dalam bilik lagi...tak nak makan..kah3


cakap pasal hadiah..
kali ni Siti dapat hadiah apa dari suami dia??..hu3..
kali ni Siti dapat pergi melancong ke Asia Barat...
lebih kurang dua minggu kot..
antara tempat yang dia dah pergi adalah Marrakech, Maghribi dan akan ke Dubai..
seronok kan?? =)

tapi aku nak bagi Siti hadiah laa jugak walaupun sikit.
dari peminat dia yang kerdil ni hah...
taraaaaaaaaaaaa...



harap2 laa Siti suka walaupun buruk sikit...kih3...
nama tu aku yang tulis tau..
kawan aku yang tolong ambilkan gambar..

gambar ni aku ambil masa Photocamp hari Sabtu lepas...
night shot ..guna Bulb..
okey tak kak Siti??hehehe..

ermmm..
Selamat Hari Lahir kak Siti =)

Review Novel: Ombak Rindu | Fauziah Ashari


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku baru habis baca satu novel..
memang bapak loser laa sebab aku baru habis baca satu novel ni..kah3
ada aku kisah??
tapi teka dulu novel apa??
mestilah novel yang paling meletup sekarang ni..iaitu Ombak Rindu..!!
tapi kali ni aku baca cover dia yang cover untuk filem punya...
cuba tengok bawah ni...

hah..
itulaa dia..
tapi aku pinjam orang punya seperti biasa...kah3

ermm...aku rasa aku tak perlu perkenalkan lagi penulis rasanya..semua orang mesti dah tahu kan..kah3
tapi yang aku terkejut tu cetakan dia tu hah..dari tahun 2002 sampai laa tahun 2011 wooo..!
hebat..
setiap tahun ada cetakan..kaya akak Fauziah ni hah...

untuk komen...aku pon tak berani sangat nak cakap lebih2..nanti kena hentam pulak..kah3..
tapi ni cuma pendapat aku sajo okey??

disebabkan aku tengok filem dulu dari baca novel jadi expectation aku berbeza sikit...
kalau filem banyak jugak yang dipotong dalam filem tu..terutamnya keluarga tiri Hariz...
tak silap aku tak ada kan dalam filem tu??
dan babak penghujung yang Hariz jumpa mak kandung dia tu...
tapi filem ni pon ada bagusnya sebab dia padatkan novel tu dalam satu cerita durasi hampir 2 jam tu hah...
dalam novel pon ada babak yang meleret2..
aku rasa tak perlu ada pon tak pe...
yang Iza belajar dekat johor...sahabat baik Izzah dalam novel pon tak ada dalam filem..
tapi filem tu pon tak kekok sangat kan??
kita tak boleh nak sumbat semua novel tu dalam satu filem...

ada jugak part2 dalam novel aku rasa tak patut ada pon tak pe..
dan ada part yang patut dipanjangkan...
aku pon tak boleh nak feeling habis dalam novel ni sebab aku dah bersedih dalam filem tu...
jadi setiap perkataan yang aku baca aku bayangkan dalam filem tu..
watak tu pon aku bayangkan sebijik dalam filem...

aku ingatkan Izzah memang pakai tudung dalam novel rupanya tak..
buat saspen je..
tapi watak utama memang layak Aaron Aziz laa..
kalau tak ada Aaron Aziz dalam industri ni..aku tak tahu siapa yang layak....
aku taip ni pon ambil dengar lagu Ombak Rindu..kah3..

jadi kesimpulannya...macam buat karangan SPM pulak..kah3..
filem dan novel ada kekuatan tersendiri..
ada yang menarik ada yang tak..
tapi apa2 pon novel ni best..
sebab ada kelainan jalan cerita =)





Tuesday, January 10, 2012

Review Novel: Bahtera Kasih | Liza Zahira


Salam 1 auw ... auw...auw...
setelah semalam ada hal yang tak dapat di elakkan..
hari ni baru dapat update entri..
disebabkan tak ada idea yang mengghairahkan untuk dikongsi..
jadi aku update pasal novel ye??
siapa suka angkat tangan??..tak suka boleh tidur ye??...kah3

novel kali ni aku pinjam dari Isza pulak ye...
novel kali ni tajuk nya adalah Bahtera Kasih hasil Liza Zahira...

ni bukan novel baru tau..
ni novel lama..
tahun 2006 dan 2007..
ni zaman aku sekolah menengah...kah3...macam tak percaya aku baru nak baca...zaman tu aku belum berminat sepenuhnya dalam novel ni..hahahaha

ni cover nya..
cekitdot..


okey..sekarang masa untuk komen mengomen..gaya macam nak sembelih orang kan??..kah3
kali ni novel ni sangat berlainan ye..
kisah cinta dalam novel ni sangat sikit...
kisah cinta dari segi cinta sepasang kekasih..kisah cinta terhadap mak bapak berlambak dalam novel ni...
apa yang lain dalam novel ni lebih advanture dan thriller..macam cerita Ramlee Awang Mursyid pulak kan..kah3
lebih kurang je laa...banyak adegan ganas2 dalam ni...
sedih??..bila banyak sangat adegan ganas2 dalam ni...situasi sedih dah macam tak sedih..sebab kita akan teruja akan apa yang terjadi selanjutnya..
ada jugak babak yang aku rasa tak perlu..sebab meleret sangat...
ending novel ni pun kurang menyengat...macam cepat sangat nak habis..

tapi novel ni fokus banyak masa Tsunami dulu tu tahun 2004...
yelaa..masa novel ni keluar pon tahun 2006 kan...jadi tak jauh beza sangat tahun tu..
mungkin penulis nak imbau sikit kenangan masa Tsunami dulu tu..

senang cakap kalau nak rasa kelainan novel boleh laa baca novel ni..
pada pendapat aku novel ni sedang2 je laa..
sebab ada part dalam cerita ni macam ada yang tak kena..
tapi kan novel ni macam cerita penyiasatan..
memori korang kena kuat sebab nak hafal watak dan jalan cerita.kah3..
tapi apa2 pon tahniah untuk penulis dari Hafiz Jauhari =)
teruskan menulis =)

Sunday, January 8, 2012

Persahabatan Di Hujung Tanduk ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
semalam ada photocamp..
nanti aku dah balik rumah cuti hari raya cina aku upload..
agak2 terlambat ke??
tak kisah..
yang penting aku punya gambar...kah3
disebabkan semalam 16 jam bergambar..
aku tak sempat nak hapdate blog..
tapi aku dah bagi tahu kan??
dan aku cakap kemungkinan kecil aku tak hapdate hari ni kan???
tapi di sebabkan terlajak tidur sudah...pukul 12.30 baru bangun...
pecah rekod selama 19 tahun aku hidup wey....terbaikkkkk!!..kah3
jadi terlepas laa nak pergi induction..hahahaha
tak pe..sem depan ada lagi...dah senior sikit..part 5 nanti..kah3

hah..!..cakap pasal tajuk entri kali ni..
aku bergaduh wey....
bukan gaduh tumbuk2 tu...aku nak tumbuk orang???...tumbuk anak patung je yang aku mampu..kah3
dua hari lepas salah seorang kawan rapat aku...laki okey...ada 3 orang kawan rapat dan 3 kawan baik ..semua laki...seorang dari kawan rapat aku merajuk di sebabkan mulut aku yang tak ada insurans ni hah....hari tu pulak mood dia memang tak baik...
aku mana laa tahu....aku nak gurau je seperti biasa dan aku selalu jugak gurau guna perkataan yang sama tapi mungkin dia bad mood dan aku menambah bad mood dia tu...
mula2 tu aku tak tahu dia merajuk sebab aku...
tapi sebab banyak kali dia mengelak dengan aku dan tak bertefur sapa dan tak bercakap langsung,,ni mesti dia tersinggung dengan gurau aku tu...

hurmmmm...
terlajak kereta boleh reverse,,terlajak kata??..badan binasa...
yang aku pelik,,selalu gurau dengan guna perkataan sama dia tak ada pape pon...
tapi hari tu dia sensitif sangat kot..nak buat macam mana kan...

tiba2 aku teringat dengan kisah aku...
orang selalu gurau dengan menggunakan kelemahan aku...
dulu memang sedih...tapi kelemahan aku dia orang suka buat bahan gurau...aku terima je...
penat tau nak bersedih je hari2...hurmm

masuk hari ni dah 3 hari dia tak bercakap dengan aku..
sekarang ni aku nak minta maaf dengan dia...tapi belum cukup kuat...padahal aku yang buat salah....salah ke??..boleh dikatakan salah laa jugak..hu3
semakin rapat kita dengan seseorang tu semakin tinggi ego kita untuk tidak berkata 'maaf'..betul tak??..sebab kita malu...sebab maruah kita tercalar...sebab macam2 sebab laa...
hurmmm...

nak kumpul semangat nak mintak maaf ni...
nak pakai make up tebal2..kah3..
skrip dah siap...
tapi takut lupa bila dah jumpa dengan dia..kah3

Friday, January 6, 2012

Keretapi Tanah Melayu (KTM) Berubah Menjadi Hello Kitty...!!!

Salam 1 auw....auw....auw...
petang yang bosan...teramat bosan doe..kah3
tak tahu nak buat apa..
nasib petang tadi aku isi dengan baca novel...
novel yang tak berapa nak best..hahaha...
novel ape???..
nanti aku update..

tapi hari ni aku nak tunjuk satu gambar ni...
comel..!

hah???..kan??
percaya tak???hahaha
siapa laa yang rajin edit ni..hu3
tapi comel kan???
kalau sebelum ni ada gerabak khas wanita..
lepas ni ada gerabak khas kanak2..kah3
siapa kata tak mungkin kan???...kah3
orang Malaysia ni semua nak hak masing2..

eh2...esok aku kemungkinan besar tak dapat update blog sebab esok ada photocamp...
dan hari ahad pulak ada kemungkinan kecil aku tak update blog sebab ada induction part 1 ...
aku saja nak menyibuk...kah3

Thursday, January 5, 2012

Jumlah Saman Kenderaan Dato' Siti Nurhaliza...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
seperti biasa aku akan update blog...
tadi baru balik dari Majlis Penutupan Minggu Bahasa..
nanti aku update...gambar ada dekat Masliya..kah3

hari ni aku teruja dengan satu gambar ni..
sebab gambar ni jarang diketahui umum...
dan aku tak pernah terpikir pon benda ni akan berlaku...kah3
jom cekitdot..

hah??..nampak tak??
kalau tak nampak tekan je dekat gambar tu...
atas ni gambar Siti kena saman..hahaha...
siapa cakap artis tak kena saman??..hahaha..
sedangkan Dato' Siti pon kena saman..apatah lagi kita kan??..kah3
tapi bnyak jugak Siti kena saman ni kan???...kah3

aku tak tahu atas tu zaman bila punya saman...
tapi bedasarkan jumlah atas tu..
apalaa sangat buat orang yang bernama Siti Nurhaliza...kah3
kalau buat aku...mahu terjum lombong tak cukup duit...kah3
=)



Wednesday, January 4, 2012

Hadiah Dari Hard Rock Cafe Penang Yang Pelik !!!

Salam 1 auw...auw...auw...
seperti biasa update lagi blog cikai ni...
terima kasih yang tegur aku pasal blog ni....
maluuuu aku....ramai yang jumpa aku mesti cakap slogan aku dekat atas tu...
apa pun terima kasih...
ceh..!..macam menang award terbaik je...kah3

hari tu masa perjalanan balik ke rumah masa nak cuti mid sem..
anak sedara aku bagi satu hadiah..seketul benda..
teruja nya aku ...yelaaa hari tu dyeorang anak beranak pergi Penang ..
aku mintak laa ole ole..

nak tahu apa yang dia belikan??
taraaaaaaaaaaa....


beli gula2 je wey..!
aku ulang...gula2....aku ulang lagi..gula2 je..!
hina nya aku...aku kurang manis lagi ke hah???..kah3
gula2 tu macam mint sikit..
tapi sumpah tak sedap...
percaya cakap aku..kah3
tapi yang comel nya,,gula2 tu ikut bentuk gitar...korang nampak tak??
comel kan??
mula2 tu macam sayang je nak makan...
tapi bila rasa...HAMPEH..!!

bertambah hampeh bila harga benda tu..
cuba teka berapa??
kalau korang betul aku bagi senyuman menggoda..kah3
harga nya RM 15.00....!!!
boleh percaya ke tidak??
benda sejembut tu aje harga punya mahal...
aku macam nak menangis...
mahal sebab keluaran Hard Rock Cafe Penang je..
tak berbaloi langsung..
tu baru harga gula2...
kalau harga air kotak dekat sana???
tak ke mencecah puluhan ringgit...kah3



note: Air mineral ada keluaran Hard Rock ke tak ek?? =P

Tuesday, January 3, 2012

Review Novel: Akhirnya Aku Kahwin | Herna Diana

Salam 1 auw...auw..auw
hari ni aku nak update pasal novel pulak...
rindu nak bercerita pasal novel...
novel ni dah lama aku habis baca..
minggu lepas...
bosan duduk dalam bilik sorang2 layan laa novel..
seperti biasa Bank Novel aku adalah aisyah..kah3
lap u so much laa...kah3

novel kali ni adalah penulis yang cukup terkenal...iaitu Herna Diana..
alaaa...penulis novel Cinta 3 Suku tu??...novel tu masih mendapat no 1 di
hati aku..kah3..
belum ada novel yang dapat mencuri takhta no 1 tu..kah3


tapi ni novel kedua beliau iaitu Akhirnya Aku Kahwin dari Karangkraf...
novel ni macam kurang dapat sambutan sebab cuma 2 cetakan je..
sebab basic cerita ni perempuan gemuk suka dengan orang handsome..
dan akhirnya orang dapat agak...
novel kali ni pon penulis ambil pendekatan yang sama lebih kurang novel yang pertama iaitu mula2 gaduh dan benci sakan lepas tu kahwin..
tapi ada beberapa plot tu lain sikit...
nampak menarik..
ada jugak plot yang meleret..aku pon skip sikit laa..kah3


mungkin novel ni kurang laku sikit sebab orang dah agak ending dia..
abnyak novel macam ni dekat luar..
tapi ada jugak yang lain sikit dalam ni...
aku rasa antara yang boleh diperbaiki adalah cuba fokuskan lebih sikit pada cerita bahagian hero dgn heroin..dan kurangkan sikit cerita pasal abang angkat heroin ni hah..
kadang2 aku rasa macam cerita ni lebih kepada abg angkat dia je..

dalam novel ni pon ada babak chat dalam fb...
tu pon boleh di perbanyakkan..dalam bidang novel ni kreativiti sangat penting =)
novel ni pon ada satu babak sedih gila..masa mak dengan ayah heroin meninggal...
bapak banjir air mata aku keluar...nasib baca sorang2 dalam bilik..kah3
aku pantang betul orang cerita pasal mak bapak..kah3


tapi apa yang aku nampak dalam novel ni..
penulis buat macam heroin ni macam tulis diari...
nampak lain sikit...jadi kita macam baca luahan perasaan macam gitu laa..
betul tak penulis???...hahahaha..macam laa penulis tu baca kau punya review mengalahkan A Samad Said ni..kah3

tapi yang aku tak dapat bayangkan seorang gadis berbadan gempal dapat kahwin dengan seorang laki yang hensem, tegap lagi kaya...hurmmmm
bila korang baca muka surat2 yang dah nak dekat habis tu..
sangat sweet....sumpah sweet..!..kah3

jadi kalau korang nak baca teruskan okey??
kepada penulis, karya yang baik...buat novel yang ketiga pulak ye?? =)
ni semua hanya pendapat ye korang...jangan korang baling batu depan laptop korang sebab benci aku punya review ni..kah3
=P

jom singgah blog penulis =)
tekan sini

Monday, January 2, 2012

Kembali...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni aku kembali...
terkejut???...memang patut pun..
penat aku buat entri perpisahan sementara semalam..kah3
apa nak buat kan??
nak tahu tak ceritanya kenapa??

tadi pagi punya laa awal bersiap2 nak balik melaka tercinta saya ni hah..
bayangkan sampai melaka pukul 1.00 tghari...awal doe..!..
lepas tu terus serbu tempat betulkan modem dekat Melaka Sentral...
mula2 dah salah kedai..confident je aku cakap nak betulkan modem..
pung pang pung pang cakap masalah aku..
tup tup dia kata salah kedai..
sebelah belakang lagi...
muka aku merah bukan kepalang lagi...tak payah nak pakai pemerah pipi SimplySiti..kah3

pergi laa kedai tu..
ape kebenda ntah nama kedai dia....
aku pun cerita balik dengan orang tu apa masalah aku..
dia pon cuba dekat komputer dia...
dia cakap boleh je..tak ada masalah pon...
sangat tak percaya..
sumpah tak percaya...
aku apa lagi...
keluarkan senjata iaitu laptop tua aku ni...
eh..!!..boleh pulak...
malu aku berganda lagi dari yang tadi...

lepas tu aku buat kesimpulan yang broadband aku ni elok dekat Melaka je..
padahal aku nak guna beruk ni dekat rumah aku..dekat Bangi,, dekat KL pon tak boleh...
rasa macam nak jerit satu dunia ni..hurmmm

bersabar je laa aku dengan broadband ni...
nanti kalau aku sambung study dekat Shah Alam macam mana??..hurmm

mula2 tadi ingatkan masa beruk ni rosak aku nak buat esaimen sikit
tapi beruk ni elok jadi luntur pulak aku nak buat esaimen..hahaha
apa kes??..

Artis Berehat =)

Salam 1 auw...auw...auw
aku nak rehat dari dunia blog ni kejap..
cewah..gaya macam artis je kan??..kah3
padahal tak ada orang nak baca pon blog kw ni hah...

esok aku dah nak balik Melaka...
esok aku terpaksa meneruskan hidup sebgai seorang mahasiswa UiTM =)
aku tak kan update blog beberapa hari ni ye??
sebab broadband aku aka modem aku tu rosak..
nak kena hantar bengkel..
nanti dah elok aku update semula...
jangan risau..
aku dah prepare tajuk untuk entri pemulihan..kah3

dulu kalau beruk aku rosak atau tak bayar aku pinjam orang..
tapi dah berumur 20 tahun ni aku matang sikit kot..
maluuuuu nak pinjam orang dah...
eh2...umur aku dah 2o tahun wey..
2o tahun...!!!...
percaya tak???
aku pon tak percaya..
selamat tinggal remaja...cewah..!!..kah3

okey laa..
korang jangan nakal2 tau...
jaga budi bahasa semua..
jaga tingkah laku..jangan gatal2..kah3
para stalker saya...tunggu saya update nanti yaww..??hu3
wah..rasa sedih nak tinggalka blog beberapa hari ni..
Blog adalah perkara wajib selepas Facebook merupakan benda yang aku wajib lawati setiap hari ,,masa,,saat dan jam ...
semua luahan terbebas di sini... =)

pesanan ini di bawakan khas dari Kotex dan Liberesssss =P

Sunday, January 1, 2012

Artis Beli Hadiah Untuk Diri Sendiri ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari jadi 24 Disember 2011
tapi hadiah baru sampai khamis minggu lepas...
iaitu 29 Disember 2011
dan baru sempat di update pada 2 Januari 2012...kah3

bapak loser kan???
biasalaa beli dekat internet kan...
untuk pengetahuan mak jah dan pak mat semua ..ni 1st time aku beli barang secara on9...
sebelum ni tak pernah..aku ulang..tak pernah..kan aku dah tadi kan tak pernah??
sebab aku takut barang aku tak sampai..takut kena tipu.....kah3
dan sebab paling utama aku tak berkenan barang apa yang dijual..kah3

masa nak beli ni aku pikir mengalahkan hakim nak tentukan Anwar Ibrahim tu salah atau tak..
kalah Siti Nurhaliza nak kembangkan SimplySiti dekat Indonesia dengan Brunei..
kalah Israel yang pikir strategi nak jahanamkan negara islam..
kalah K.Rajagobal pikir strategi nak kekalkan Piala AFF Suzuki tahun ni...
kalah semua laaa....
tak kan aku nak senarai semua kan??
nampak betapa peritnya??..kah3


disebabkan tak ada orang nak bagi aku hadiah lagi tahun ni seperti tahun sebelum ni..
jadi aku beli hadiah untuk diri sendiri..
sebelum ni aku beli kek sendiri je...
sebagai ganti kek aku beli cd PHOTOSHOP MALAYA....
aku beli dengan harga rm 320...PROMOSI beb..!!!
kalau harga betul dah nak dekat 500 kot..aku tak ingat laa...
lebih kurang macam tu laa...

korang pon tak nak bagi aku hadiah jadi aku beli sendiri...
ada beberapa sebab kenapa au beli..
kau ingat aku main beli je ke??
aku ikat perut tak makan beberapa bulan ..
yelaa nak beli guna duit PTPTN kan..kah3
semua orang tak tahu..
tapi tak kurus jugak aku ni...kah3

sebab aku beli adalah:
1. Aku belajar subjek photocommunication, aku belajar publishing dan aku belajar grafik & design sem 4 ni..jadi aku nak mahir sikit guna photoshop ni...

2. sebab PROMOSI..kah3

3. tutorial nya dalam BAHASA MALAYSIA. beb..!!..tapi tools2 dia semua tu dlm BI laa..ape laa..kalau 100% tukar BM aku pon tak faham..kah3...

4. Ada 6 CD + 1 CD Bonus ( ada 6 benda macam layer,corak ape kejadah lagi aku tak ingat..kah3) jadi berbaloi gila kot kalau beli dgn harga rm320..betul tak???kalau tak percaya tengok gambar bawah ni..


5. Boleh tahan mudah dan senang nak faham

6. untuk jangka masa panjang aku jugak..kalau tak untuk berniaga..untuk ilmu =)

7. aku tak ingat apa lagi sebabnya...kah3

menangis jugak laa aku keluar duit banyak macam tu...
tapi bila fikir2 balik banyak kebaikan dari keburukan nyaa jadi aku pon beli..
dari tunggu orang bagi hadiah yang tak pernah ada baik aku beli sendiri untuk sedapkan hati sendiri...betul tak ??? =)

tapi aku belum bukak dekat laptop lagi...kih3
nanti masa free dekat uitm aku bukak...
dekat rumah tak boleh fokus..kah3

Perancangan Artis 2012 ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari dah 1 Januari 2012...
sekejap je masa berlalu...
celik di siang hari pejam di malam hari...
selamat tinggal 2011...
Selamat Datang 2012...
selamat tinggal Hafiz Jauhari 2011
selamat datang Hafiz Jauhari 2012.. =)

permulaan tahun 2012 yang hambar...
handphone buat hal dan broadband rosak..
esaimen yang banyak tak siap..
masalah peribadi yang tak pernah habis..
terima kasih dugaan baru ini =)
hurmmm...
nak tak nak kena jalani jugak...
bukan Jalani Sidek tu ye??..kah3

dah laaa...sakit hati je cerita pasal hidup ni..kah3
nampak macam dah give up kan aku???
setiap manusi ada masa dia akan rasa 'down' sangat..
korang pon mesti kan???

kali ni aku malas nak sebut Azam..
perasan popular pulak nama Azam ni nanti...kah3
jadi aku tukar Azam dengan Perancangan...
ada orang nama Perancangan jugak ke??...kah3

baiklah...
aku ada perancangan yang simple tapi mampat lagi mandat..!..kah3

1. Jangan Boros ( Setiap tahun macam ni laa ayat aku..kah3 )

2. Kurangkan Menangis...( aku ni laki tapi kuat menangis mengalahkan perempuan...kah3 )

3. Jangan Terpengaruh dengan Orang Lain ( aku ni pantang nampak kelebihan orang lain..memanjang cemburuuuuuuuuuuuuu je...kah3 )

4. Kurangkan Mengeluh ( aku ni hobi mengeluh..seronok tau mengeluh..hurmmmm)

5. Kuatkan Semangat dan Hati ( aku ni senag 'down' senang naik semangat..pelik aku...kah3)


itulah dia azam...eh salah,,tu adalah perancangan untuk tahun 2012..
akan di kemaskini dalam diri dari masa ke semasa..
setiap pindaan tidak memerlukan pandangan rakyat...
kah3

eh2..walauapa2 pon perancangan korang...
buat dengan hati yang tabah okey??
pesanan ini ditaja oleh Kotex dan Liberesss..kah3 =P

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...