Sunday, December 4, 2011

Review Novel: Tuan Rumah Pembantu Rumah | Orkid Edyliyne


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni dan semalam terisi sikit masa yang bosan dengan satu aktiviti yang aku suka semasa berada di Universiti...apa lagi kalau bukan baca novel...dah lama tak review pasal novel kan??..kah3
jadi hari ni aku persembahkan novel yang terhangat di pasaran...
iaitu novel TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH...
seperti biasa novel ni bukan aku beli..aku pinjam dengan mak ayam Aisyah Samad...kih3
mak ayam novel je pon...
bukan Lorong Haji Taib punya...kah3

Novel ni di karya oleh Orkid Edyliyne yang di publish oleh Fajar Pakeer...
jarang baca novel dari syarikat ni..hu3
sebab mak ayam tak ada bagi pinjam buku ni..hu3
buku ni dah cetakan ke 6 untuk tahun 2011
punya laa laris manis kan...

ni laa cover novel tu..



nak komen dari mana ek..
okey..
dari segi kulit novel tahniah buat Kicap sebab nampak menarik simple dan kena tema Korea ni..sebab apa??...fiz patut cakap novel ni adalah untuk para peminat Korea...hu3..penulis mungkin nak buat kelainan...memang sangat berlainan...sebab menampilkan tema Korea yang mendapat perhatian dunia sekarang..dan rasanya penulis ni memang minat sangat Korea...dan novel ni tak buat kita menangis langsung...sedih pon 1% je..jadi kalau nak layan gila2 sikit...novel ni boleh baca...

novel ni jugak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan korea...kah3..sebab ada beberapa perkataan simple korea yang kita boleh belajar...tapi ada yang tak kena adalah time marah2 pon boleh selit perkataan korea...aku yang baca pon tak boleh nak feel marah..kah3...biasanya kalau marah guna BM atau English je kan...ni memang baru punya laa..penulis pulak minat gila dengan group korea DBSK agaknya..semua pasal korea...patutlaa novel ni laris...strategi betul..kah3...

ada beberapa perkataan yang salah eja...tapi okey laa novel pon tak perfect kan??..novel ni fokus sikit baca sebab kalau tak kita akan hilang arah yang menyebabkan kita kena bukak semula page sebelum ni...novel ni aku baca 1 hari setengah je...lama jugak tu?..

banyak jugak pengetahuan bahasa dalam novel ni...hu3..nak tahu bahasa ap

a je??..baca lah novel ni..senang cakap cukup sempurna untuk sebuah novel yang tak menangis ni....TAHNIAH kepada penulis...nak komen pon sampai tak tahu...kih3...tapi sebelum tu aku tunjukkan muka hero dalam novel ni...sebab penulis cakap muka hero macam Xian Jun Su dari kumpulan DBSK...


ni laa dia..
umur hero 34 tahun..tapi Xian Jun Su ni macam muka budak2 sekolah menengah je..kah3
tak hensem pulak tu..
comel pon tak banyak...
yang penting tak layak laa..
cari laa macam muka Siwoon daro group SUJU tu..
mesti cair punya..kah3

eh2...aku bukan peminat KOREA..bye..!
=P

terjahla ke blog penulis dengan ngintai ke SINI =)






PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...