Sunday, November 6, 2011

Melantak D.I.Y Versi Hafiz Jauhari - Jemput - Jemput Udang Rozita Che Wan Oasis Emas bersama Sos Lada Merah Meriah Ally Iskandar....!!!




Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni update entri lagi...
disebabkan entri pertama Melantak hari tu mendapat perhatian yang menafsukan jadi fiz tambah sikit...kah3
ada yang tegur dekat fb..siapa yang puji tu terima kasih yawww...!
jadi...terimalah...............

Melantak D.I.Y = Melantak Do It Yourself...

hah...!..


segmen ni fiz buat senang je..
sebab bila cerita tentang Melantak D.I.Y ni..semua fiz buat sendiri..
kenapa tak percaya??
PercayalaHHHHHH...*lagu Siti Nurhaliza tu....*

okey2..calon - calon Melantak D.I.Y adalah speerti berikut *kepala tengok skrin tv
semua...kah3* :

1. Sesuai untuk anak dara, anak teruna, anak dara tua pon boleh...kih3

2. Mudah dan senang sebab guna saja apa yang ada dalam peti sejuk...

3. Tidak menggunakan bahan perasa, perisa, Knorr Pasti Sedap, Maggi Secukup Rasa, Ajinomoto *bukan nak bagi syarikat atas bankrup...kih3*

okey tuan2 dan puan2 *gaya suara Chef Wan..kih3*
hari ni kita akan masak Jemput - Jemput Udang Rozita Che Wan Oasis Emas bersama Sos Lada Merah Meriah Ally Iskandar....!!!.
kenapa nama dua orang popular tu ada dalam nama??..sebab fiz buat ni masa nak tengok Anugerah Skrin 2011 semalam..kih3

senang je.

1. Basic jemput2 cuma Lada cili, bawang besar, ikan bilis...tu je....tapi resepi kali ni kita ubah sikit iaitu tambah daun sup, daun bawang, udang pasir yang dah siap siang, taugeh, telur, tepung, air, garam...CUKUP..!..cara pemotongan tu bebas terutamanya tangan bangku tu..kah3...air dengan tepung tu ikut suka...jangan pekat takut keras bila dah masak, kalaucair sangat tak jadi pu
lak...


p/s: kuku kalau tak potong,tangan tak bersih guna senduk ye???

lepas tu goreng je...

erk??..sorry tak dapat nak tunjuk hasil akhir..sebab lapar sangat dah..kah3...masa mula2 masukkan dalam kuali tu api besar..dah berapa minit api sedang...biar rangup di luar,,lembut di dalam.. =)

2. Sambal pulak senang je...Lada merah, bawang putih, asam keping/cuka, gula, garam..blender semua..!..SIAP..!

Mudah kan??
kalau ada yang tak faham tanya...
kalau fiz nak buat details dekat sini..memang lama laa nak menaip..kah3..

rahsia masak: baca selawat dan doa supaya apa yang kita masak sedap dan orang boleh makan...untuk non-muslim, guna doa agama masing2.. =)

Hafiz: Selamat Melantak..!

One Malaysia Social Networking Meniru Facebook?...!!!


Salam 1 auw...auw..auw..
ni aku jumpa dekat page aku punya kolej kediaman..
super junior..eh salah...super senior..hebat tak??...bukan super man ye??
suparman pon bukan..kah3

One Malaysia Social Networking ni sebiji seberuk dengan Facebook..
sebab muka depan / hompej / homepage dia sebiji setapir dengan Facebook...
ni pon macam khas untuk rakyat Malaysia sajo
nak godeh2 kena daftar dulu..
tu yang malas...

malas nak deactivate balik..kah3

jadi jom cekidot..

kalau korang teruja nak join boleh pergi ke sini..
sini....
eh sini laa..
tak dengar ke??
sini...sini...sini


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...