Thursday, July 21, 2011

Daerah Bersejarah Tiada Kedai Camera…!!!

Salam 1 auw..auw..auw…

penat sungguh hari ni..petang tadi kutip durian sampai 81 biji…lepas tu petang tadi betulkan broadband yang rosak tu ,, teman abah cari baju raya..last sekali pergi ke kedai camera…

hah..sebelum tu mesti ramai yang pelik kan dengan tajuk dekat atas tu??sebab apa??..okey2..fiz terangkan sikit….untuk pengetahuan korang…fiz tinggal dekat Kota Tinggi(KT) Johor..dan KT ni dinamakan sebagai DAERAH BERSEJARAH…jangan salah faham dengan negeri Melaka pulak tau???..tu BANDARAYA BERSEJARAH..kan lain tu???….KT dipanggil Daerah Bersejarah sebab dekat sini banyak makam…antaranya makam Sultan Mahmud Mangkat Dijulang…banyak lagi makam yang ada dan dekat KT ni ada satu tempat yang merupakan Pusat Pentadbiran Pertama Negeri Johor….dah2…nak tahu lagi datang laaa KT okey…sebab sekarang ni tengah promosi TAHUN MELAWAT KOTA TINGGI 2011…!!!..yahoo….!!!!

dah2..mukadimah dah cukup lebar lagi bernas..kah3…sebenarnya fiz nak pergi kedai camera tadi petang…nak tanya tentang setting camera DSLR fiz ni..fiz guna camera canon 550D…fiz nak rakam video cuma dapat 16 saat je???…ada sesiapa boleh tolong tak??…buku panduan tertinggal dekat Melaka…nak buat esaimen pon tergendala..hampeh betul…dah terpaksa buat dekat Melaka nanti balik…

disebabkan tu fiz pergi laa KT tadi cari kedai camera untuk settingkan macam mana..puas turun naik escalator yang rosak dekat Gedung Harian…dah giveup tak jumpe pergi beli burger tower dekat Marrybrown..hehehehehe…lepas tu pusing2 semua kedai berderet dekat KT tu tetap tak jumpa jugak…call kawan pon cakap tak tahu jugak..hampeh lagi sekali..kah3…tanya dekat kedai gambar pulak diaorang tak tahu nak buat macam mana…tak payah meniaga laa cik…kih3…huargghh..!!!..stress laa kedai camera tak da ni…camera fiz ni beli dekat Johor Bahru….tak pelaa..dalam mimpi je laa tunggu kedai camera nak bukak…cafĂ© Secret Recipe pon baru bukak dekat KT ni..kah3…

 

 

 

Hafiz: panggung wayang tak da di Kota Tinggi..harap maklum …=)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...