Wednesday, June 22, 2011

Review Novel : Merdu Lirik Kasih | Durrah Fatiha

Selamat malam semua dan salam 1 auw..auw..auw...
malam ni akan mengalami sibuk yang panjang jadi..
fiz buat entri siap2..hehehehehe..
amacam??efisien tak??

okey..fiz dah habis baca novel ni dua hari lepas tak silap..
tapi baru sempat update hari ni..
busy dengan fb je sebelum ni tapi hari ni ada aktiviti lain sikit...


Novel Merdu Lirik Kasih novel yang agak berat sikit..
elemen humor sangat sikit...tapi boleh laa...
cerita ni banyak elemen sikit...

cerita ni pon lain sikit sebab menampilkan watak lain dari yang lain..
maksud fiz kan..
hero(AZAD) dia...penulis bayangkan watak tu kepala botak tapi masih mengekalkan ciri2 heo yang lain macam segak,,macho,,hensem,,smart dan macam2 lagi laa...tapi pelakon yang segak lagi bergaya di alam realiti tak de pulak...yang dalam kepala cuma nampak MAWI je...kih3..tu yang agak tak best.kah3

dari segi heroin(SORFINA) pulak..tak menampilkan heroin yang sangat rupawan lagi jelita..
tapi aset perempuan ni adalah mata dia yang luar biasa iaitu warna kelabu...
ni semula jadi tau bukan contact lens...
dan badan heroin bukn langsing macam bentuk biola tapi penulis buat dia berisi sikit tapi sedap mata memandang....fiz tak dapat nak bayangkan siapa...kih3

urmmm....yang sedapkan novel ni adalah terlibatnya MAHER ZAIN dalam novel ni..
sebab ada 1 part yang romantik sangat iaitu Azad lamar Sorfina guna lagu Maher Zain ..alaa yang lagu For The Rest of My Life..
dan biasa laa novel kan tak lepas dari masalah kan...setiap masalah ditangani dengan lagu Maher Zain...pandai penulis selitkan...rasa macam novel islamik pon ado...kah3

tapi ada beberapa bab yang sangat mendebarkan dan bab tu buat kita terpkasa baca sampai ke bab yang lain....
dah2..tak boleh laa cerita lebih2 kan..
siapa yang belum baca boleh baca...
=)




Hafiz: terjumpa pulak blog penulis...terjah sini

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...