Sunday, June 12, 2011

Pelajar IPTA Cipta Rekod | Review Filem dan ...

Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
sebelum memulakan celoteh mak jah...fiz nak ucap tahniah untuk batchmate fiz yang dah bertunang pada hari ni...siapa lagi kalau bukan Irine Nadia Marcello..kenal tak???...katanya dia punya tunang ni gempak??...tadi kawan fiz pergi rumah dia...dekat Masjid Tanah je..dekat je rumah dia dengan UiTM ni hah...hantaran dia i-Phone 4..cincin tunang laki pompuan dari Habib Jewels...bakal laki dia engineer pulak...ensem pon boleh tahan...nak ngurat boleh??..kah3...dah2...apa2 pon tahniah ea cek irine??...macam laa dia baca blog fiz ni hah...kah3

okey sudah..!!!
bukan tu rekodnya..!!..tapi lain sikit....
semalam fiz keluar pergi Jusco Melaka...!!..ape yang menarik??..sebab tengok wayang laa...
baru bukak..dalam sebulan lebih kurang macam tu laa...okey not bad...
dan yang rekodnya adalah fiz tengok wayang sampai 3 cerita dalam 1 hari...!!!
hah..!!.amacam??..korang dah pernah buat???...apa perasaan anda??..kih3
ni laa kerja gila pernah dibuat oleh fiz...ni kalau mak tahu ni..boleh nye dikejar 1 kampung...kah3

jom ikut jadual fiz....

10.00 am : ambil kereta sewa dengan pendahuluan rm 14.00..gosip sekejap dengan penyewa kereta..kih3

11.00 am : sampai Jusco terus pergi ke GSC beli tiket...cerita apa??...mula2 ni beli 2 tiket je dulu..sekat pulak dengan cashier tu kalau beli banyak2..kah3...tengok cerita pertama KUNG FU PANDA 2 dan NURKASIH THE MOVIE...tapi cerita kung fu panda 2 tu mula 12.40...jadi...

11.20 am : pergi POPULAR...beli novel...!!..sampai 2 ketul pulak beli....sebab segan laaa asyik pinjam orang je...malu pulak...sekurang2 nya beli sendiri jugak...tajuk???....M.A.I.D dengan Coke & Sundae ...korang dah baca???...

12.00 pm : pergi Bakery Cottage ..beli roti 2 spesies ..buat alas perut sajo...makan sampai 12.20..

12.30 pm : beli air grape..tak beli pop corn pon....masuk dalam wayang...

2.30 pm : pergi surau solat zohor...boleh jadi menantu tak??...kah3....dan pergi ke Jusco...shopping sekejap...

2.40 pm : sambung cerita kedua..Nur Kasih The Movie ...

4. 20 pm : habis dah cerita terus beratur semula tengok X - Men : The First Class...time ni beli air grape jugak dengan pop corn...sebab mata dah menunjukkan kepenatan..kah3

6.20 pm : habis sudah..pergi solat asar dan makan di KFC...sambil beli sekali donut J. Co...donut feveret TIRA MISS U...sedap...!!


boleh jadi model J.CO tak??..kih3


8.00 pm : solat maghrib ...

8.20 pm : balik..!!!..tapi singgah kejap dekat Pantai Puteri dalam 5 minit....

9.20 pm : sesat nak balik....kah3..

10.55 pm : sampai tempat sewa kereta...gosip kejap dengan aunty...lepas tu pergi kedai runcit beli topup...

11.05 pm : masuk pintu pagar U......dan selanjutnya faham2 je laa...tak kan semua nak cerita kan???...kah3

FUHHH..!!!!!..penat taip sampai sini...tu laa rekodnya...
pergi bertiga okey...dengan Masliya dan rummate dia..Intan...budak baru masuk ni
kenangan yang paling mendebarkan adalah jumpa ustaz yang ajar kiteorang ...duduk belakang je...sumpah menggeletar...!!..dia tu kalau bab agama ni sangat tegas okey.....kalau ustaz baca blog saya ni..saya tak buat apa2 yang menyalahi undang2 syariah ea ustaz...*buat muka suci sekrang ni sambil mata berkaca2..kih3*


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sekarang pindah ke Review 3 Filem...!!!!!

KUNG FU PANDA 2 : kitaorang tengok 3D...pakai cermin mata yang menyemakkan..kah3....yang 3D nya cuma subtittle dan sikit je gambar yang part 3D..kalau banyak lagi real sikit....ada part2 yang longgar sikit...tapi seronok...sama mantap dengan yang pertama dulu....yang sedih memang terasa laa...masa tengok tu..budak2 terjerit2 dalam panggung tu...spoil mood betul laa derr...tiket tak rugi kalau beli...tapi jaga anak2 anda ye bila dalam wayang tu....

NUR KASIH THE MOVIE : permulaan yang ngantuk sikit...sebab agak longgar..CGI???...boleh diperbaiki....banyak part yang sedih...menangis sudah..!!!...kah3...ramai kata macam cerita hindustan....baru laa best....fiz pon suka tengok cerita hindustan...ada part2 tu macam longgar sikit cerita nye...chemistry antara pelakon okey...nampak real tapi pemilihan Norman Hakim tu macam kekok sikit...tak sesuai..!!!...lagi apa ek??...kesimpulan nya kan....jangan tengok Nur Kasih kalau badan dah penat sebab nanti boleh ngantuk bila tengok..sebab banyak part sedih...kena main emosi...

X - Men - The First Class : wow..!!!....mula2 tu biasa laa..agak slow sikit kan..tapi bila dah part2 klimaks tu memang betul2 X- Men laa....kalau tengok ni baru laa tahu sejarah X - Men tu ditubuhkan ...CGI dia sangat class...!!!...menarik betul ....tak tahu nak cakap ape...memang wajib tengok laaa......


bukti tengok 3 movie..kih3


Hafiz: sebenarnya dah kelam kabut nak tengok AF ni...kah3...

Saya Minta Maaf Nuffnang...!!!...Tolonglah..!!!

HUARRGGGHHHHH....!!!!
Tersangat sedih gila babas ni..!!!
nak terjun bangunan laa macam ni....
kenapa??

sebab fiz dah terlepas Premiere Screening of Green Lantern dari Nuffnang...!!!!!!!!
ni laaa akibat tak cek emel....
baru tadi pagi cek emel..
sebab member dalam group nak anta esaimen dekat fiz..
jadi ketua group macam ni laa jadi nya...kih3

dah berhari jugak tak bukak emel...
hurmmmm...
dah terlepas...
nak mintak balik semula tiket tu boleh tak????


Selamat Tinggal Dunia.... =(



PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...