Monday, June 6, 2011

~Seminggu atau 7 Hari...!!!~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
sejak masuk u dari minggu lepas fiz tak update kan tentang minggu pertama masuk kan??
nak dengar tak??
kena dengar jugak...tak kira...!!!
kalau tak tak nak kawan..okey...nampak gedik kat situ..kah3

okey..mula daftar hari jumaat lepas...27 mei..hari jumaat..
gerak pagi dari rumah...sedih betul nak tinggalkan mak dekat rumah...
siapa nak teman mak bual2 dalam bilik waktu petang??
kelakar pulak bila ingat balik...
selalu je cari pasal sampai mak geram..okey..tak boleh cerita lebih2..nanti homesick pulak...kah3
naik balik bas pulak tu...sumpah tak best...barang2 yang lain fiz simpan dekat rumah khas dekat Intekma..cuma bayar RM20.00 sajo...okey laa tu kan??...tak payah nak bawak barang banyak2...

sampai2 tak ramai orang pon...
level pon berapa ketul je yang ada...
time ni berdebar tunggu roommate yang baru...pengganti budak TESL...pengganti Pok We,, Reza dan Andy...kadang2 rindu kadang2 geram jugak bila ingat dua sem sebumbung kan...tapi tu kenangan lepas...sekarang dengan roommate baru...
bukan junior okey...kolej baru untuk budak part 1 belum siap jadi semua part 3 dari kolej Lekir..Lekiu dan Kasturi masuk ke Jebat...dan kekosongan tu disumbat part 1...
jadi semua part 3 tu masuk Jebat...termasuklaa roommate fiz dari Lekir..3 orang

diaorang rumate dekat Lekir..budak DPA...
nama betul tak ingat tapi nama nickname je tahu...teruk tak??..kah3....nama mamat ni semua adalah Apai..Kecik dan Kuti..
1st time memang kekok gila nak tuuutt...terasa macam fiz pulak yang menumpang..
time tu emosi bergolak jugak..teringat pulak rummate lama...walaupun tak rapat dengan rummate lama tapi tiba2 sedih sebab rummate baru dah kenal lama pulak....fiz??....beberapa saat je kot??..kah3

tapi bila dah beberapa hari..sumpah best dengan rummate baru..
terasa selesa sangat...diaorang layan dan hormat dengan fiz...
barulaa terasa ada rumate sikit..
baru seminggu kenal dah macam2 fiz tahu..kelakar betul budak2 ni..
tapi yang fiz tak suka adalah diaorang ni bawak kawan2 dia ramai2 bual dekat bilik...sorry guys...tak berapa selesa..sebab dan dua sem tak ada orang ramai pon melepak dekat bilik..
tapi fiz tak bagi tahu...takut kecik hati pulak...tapi tak ape laa mungkin diaorang tak selesa kot..

perkara yang fiz PALING suka dengan rummate baru adalah diaorang hormat dengan undang2 fiz iaitu TAK MEROKOK DALAM BILIK...!!!
thankss sangat..!!!
sanggup keluar bilik hisap rokok dekat luar bilik...hurmmmm..bagus2..!!
=)

tutup cerita dengan rummate baru...!!!
bukak cerita kelas baru...!!!
MC110 3K...
new class new semester new classmate new lecturer new gossip new story new challenges and new macam2 lagi laa...
classmate baru ada seketul je...dulu dia extent...
jadi ada classmate baru laa..
lecturer??..sem ni okey2 sajo..

BEL 311 = Lecturer wanita yang tegas tapi ada selit lawak jugak...
COM201 = subjek baru...lecturer wanita jugak yang tegas tapi macam boleh easy going jugak kot??...1st class dengan dia fiz banyak salah cakap...
CIT = kod tak ingat..kih3..subjek baru jugak..lecturer wanita yang betul2 sempoi dan subjek baru jugak...sumpah pening masa overview hari tu..harap boleh bawak laa subjek ni..
CTU = dah dua sem ni kali pertama dapat ustaz..!!!....
LIB = subjek psikologi....wah..TEBALNYA BUKU..!!! dengan lecturer sociology sem lepas..
Koko ( Sports Event Mangement) = buat event sukan...macam best... =)

fuhh..!!!!...
penatnya...!!!...nanti fiz update lagi panjang tentang subjek2 sem 3 fiz nanti ea??
tak larat nak tulis lagi...kah3


Hafiz: gambar tak de sebab berukbeng tak larat nak upload...kih3 =P

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...