Friday, June 3, 2011

Sri Percik..Cheng...Melaka...!!!

Selamat Tengahari semua..!!!
disebabkan dah tengahari ni kan..mesti semua sibuk nak fikir nak makan ape kan??
HAH..!!..hari ni fiz nak review sikit tentang makanan dekat sini....
semua kena tahu yang fiz ni agak cerewet sikit bila makan...
jadi kena sabar je laa sikit dengan kata2 fiz ni ea??

hari ahad lepas...fiz keluar dengan mas..tyqa dan pakwe dia...
pergi dinner dekat Restoran Sri Percik...
nama dah sedap ni...
tempat dia okey...
kalau nak bawak keluarga pon boleh...
ni dekat tepi sungai...

ni keluar sempena sambutan hari lahir tyqa esoknya...
tapi hari baru nak update kan...
sadis...kah3

tapi dekat sini yang tak bestnya adalah customer service...
gaya macam restoran mewah je kan??kih3
yang fiz maksudkan adalah bila ambil order tu senyum laa sikit...
ni tak muka ketat je...serba salah kitaorang nak order...
hah..!!..pekerja pon kena tambah ye??...penat tengok pekerjs yang ada..tak cukup hidung nak bernafas..kih3

okey2..
kita pergi ke makanan nya...
fiz tak tahu apa special dish dyeorang tapi apa yang fiz perasan,,menu utama semua ada ayam percik bila makan..

jadi fiz order Nasi Beriani Ayam Percik *dah tahu nak makan ape...*
ayam percik dia sumpah best..!!!!...dia perap ayam tu cukup lama...terasa sampai dalam rempah dekat ayam dia..tapi kuah ayam tu..sedap tapi cuma terlebih serai...agak merubah sikit rasa dan mengganggu hidung sikit...kih3
nasi dia cukup BANYAK...!!!...sumpah kenyang...!!!...tapi acar nya kan..kenapa rasa pahit dan macam nak basi..tak boleh nak telan langsung...maaf ye??
kuah kari???....agak masin dan kurangkan guna pak aji tu ea??...
boleh darah tinggi orang nanti..kih3

dan minuman pulak fiz pilih
ABC Evolusi...wah..!!..nama dah cukup gempak ni...dah komersial ni..
tapi tak apa yang disangka...
kenapa macam tak sesuai dengan tekak sangat...rupa nya tak berapa menarik dan ada lain macam sikit rasa nya...boleh diubah sikit..

tyqa pulak makan Nasi Ayam Melayu..
tapi apa yang tak nampak melayu nya adalah ayam tu digoreng dengan bread crump kalau tak silap fiz...sedap memang sedap...tapi apa melayunya??...kih3
nasi tak usah nak cakap..!!..banyak sampai bungkus bawak balik..
tapi supnya tak sedap laaa....maaf sekali lagi ye??..
terlebih rempah ratus..ada rasa pahit sikit...dan sekali lagi kurangkan guna pak aji...terasa sangat terlebih...hu3
dan tyqa minum orang juice...

dan mas pulak makan Nasi Ayam Percik dan apple juice..
tak ada beza nya pon...lebih kurang sama je...hu3
ayam dia guna ayam percik dan guna nasi ayam biasa..

pakwe tyqa??
dia makan nasi paprik ..tu dah biasa kan???
tapi harga dia kurang memuaskan sikit...
sebab beli mee goreng je sebungkus lebih kurang RM 4.00 lebih ....lebih kurang macam tu laa...baik beli dekat kedai biasa kan??
tapi kalau special dish dia tu tak apa laa...tu boleh diterima laa kan...

tapi yang paling best dekat sini adalah ada WiFi...!!!
bukan senang tau ada restoran melayu yang ada kemudahan internet...
jadi boleh laa gadget masing2...hehehehehehe

tapi setiap kedai ada kekurangan dan ada kelebihan masing2..
walaupun kedai tu lama dah bertapak..
cuba tuan kedai sediakan peti cadangan???


Hafiz: sejak bila fiz jadi juri makanan pon tak tahu..kah3



PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...