Saturday, May 21, 2011

~Pelik La Orang Kampung Ni...???~

WAH...!!.hari ni baru nak update blog..
Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
semalam tak sempat update sebab kepenatan pergi berjogging setelah berbulan-bulan tak jogging..
dah sebulan bali dari rumah baru semalam nak jogging...
yelaa....sebelum ni kan nak feel cuti...
patutunya nak update semalam tapi penat yaa amat..
kaki sakit...semua sakit...sakit hati pon ada..ni sebab Orang Kampung...!!!
mrah sangat kan???...huhuhu...fiz pon dari kampung jugak laa...
tapi kadang2 orang sekrang kena tukar mindset laaa..

kenapa??
semalam hari pertama fiz jogging..pakaian dah cukup lengkap segala bagai ni..
panaskan badan dulu..tonggeng sana tonggeng sini dan mula.....!!!
baru gerak dah kena tegur dengan jiran selang 3 rumah...
wah..panjang lebar cerita...mesyurat tingkap pulak...
dengan makcik2 pon boleh...kih3
jogging laa sampai tempat budak2 main sepak takraw....
semua tengok tak berkelip....ensem sangat ke aku??..salah pakai ke??
lantak laaa..
pusingan kedua...sampai lagi tempat budak2 tu kena ketawa...
kena kutuk...
hari ni lalu lagi makin menjadi2 kutuknya....ada yang kena temabk dengan aku...kah3..ganas tak??
belum lagi yang naik motor atau naik kenderaan...
semua tengok macam nak makan orang....

sebelum pindah rumah...fiz jogging lepas subuh
jadi tak de laa orang nampak sangat...
tapi bila pindah rumah baru ni...
betul2 macam kampung...
rumah dipisahkan dengan semak..
jadi kalau pagi2 buta pergi jogging tak ke gila namanya???..kalau kena rogol macam mana???
HAH??..siapa nak tanggung???..kah3
jadi bermula semalam...hari pertama dalam seumur hidup fiz jogging dekat tempat baru ni..
dah nak hampir setahun tinggal sini baru nak jalan2...kih3

tapi fiz pelik...
orang ramai dekat kampung selalu pandang remeh atau serong dengan orang yang jogging...
kalau bermain sukan tu tak laa...
nasib masa jogging tu fiz tak pakai seksi...erk??..kah3
kalau jogging dekat bandar atau kawasan perumahan tak pelik pon kan??
tapi bisan...nampak batu je semua..kalau kampung ni indah laa sikit kan???
nampaknya masyarakat diluar bandar harus ubah mindset..!
fiz pon dulu pelik jugak tengok orang jogging dekat kampung...kih3...

yelaaa...semenjak diet dah agak terabur...
berat macam naik pulak setelah balik rumah ni kan??..
dekat U pon fiz tak pernah jogging...sumpah malu..!! dan kekangan jadual yang padat..hurmmmm
fiz mula diet lepas habis SPM....
sampai sekarang dah hmapir 13 kilogram dah turun..dan berat badan fiz ideal okey....
tapi jangan tanya fiz diet macam mana....sebab tak pernah dibuat orang dan menyalahi undang3 orang diet...kah3..
kalau fiz sebut..doktor pon marah sebab diet fiz totally salah..kah3...
jangan risau...fiz TAK PERNAH makan ubat2 dan segala jamu atau air untuk kuruskan badan okey...
semua nya asli...macam ayat Kak Nita pulak..kah3

nak buat body macam ni laa...kih3

jadi jagalah kesihatan anda okey???
pesanan dari penaja....
=)






Hafiz: dah dua hari jogging tak de perubahan pon??...kih3

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...