Thursday, April 28, 2011

~Remy Ishak Buat Hal...!!!~

Selamat senja dan salam 1 auw...auw...auw..
seperti biasa fiz akan update 1 entri kan??
hari nak update entri pelakon yg sedang meningkat naik siapa lagi kalau bukan Remy Ishak pemenang pelakon tv popular...

dia buat hal apa pulak??
dia dan Tiz datang ke 1 pejabat media ni untuk promosi filem terbaru apa lagi kalau bukan Nur Kasih The Movie....
dah laa masa temubual tu muka acuh tak acuh dan orang tanya lain jawab lain..
apa lagi naik bengang laa wartawan ni...

okey..cerita nya macam ni..
wartawan ni tanya laa degan dia tentang acapkali watak yang dia bawak...
lepas tu si Remy ni cakap pulak yang si wartawan ni tak buat kajian dan tak tengok karektor2 yang dia pernah bawak sebelum ni???..amboi....kasar nampak...baru menang 2 kali pelakon tv..bukan filem lagi ye cek abang??..
dari awal apa yang wartawan tanya dekat dia..dia jawab lain...
akhirnya wartawan tu buat tak tahu je..nak dihalau dari pejabat tu tak elok pulak..tuan rumah katakan..

kemudian sesi fotografi pulak..
dia wat hal lagi..
dia sound2 jurugambar tu...smua angle yang jurugambar tu nak dia tak suka...dia kata nanti hilang seri wajah dia dalam gambar tu...tak paham betul laa...

bengang tahap singa dah wartawan tu..lepas habis je semua tu wartawan tu terus tinggalkan dia..
tiba2 dapat sms dari Remy yang meminta maaf atas kejadian yang berlaku...mungkin pihak pengurusan dia tahu kot yang tindakan Remy ni salah??..
lega laa sikit wartawan ni...

TIBA2..Remy update status dekat Twitter...
dia cakap apa??
nak tahu tak???
dia cakap..."kerja aku hanya sebagai seorang pelakon bukannya nak jaga hati orang"..
eh??..mamat ni..nampak sangat tak ikhlas mintak maaf tadi...
ke PA dia yang buat??..kih3..

hurmmm...belum menang pelakon filem tebaik dah besar kepala macam ni...
kalau pihak media tak nak buat liputan tentnag anda lagi jangan nak bising pulak ye???




Hafiz: teringat Siti Nurhaliza yang tak ada masalah dengan pihak media.. =)

SANTAI BEN ASHAARI : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER


Dah lama tak join segmen cek Ben Ashaari...hari berkenan nak join sebab nak hilangkan kekusutan kejap..nama pon segmen santai kan???....nak join jugak???....boleh terus terbang ke sini ...bedasarkan tajuk tak boleh lebih dari 100 patah perkataan....errmm nak cakap apa ek???
ehemm....fiz tak sebut aku tau sebab macam ganas sangat pulak bunyinye...kih3..

Fiz seorang blogger kerana nak tahu apa perbezaan orang bandar dan luar bandar tulis dalam blog mereka. Bukan tu je kebanyakan penulis blog adalah pelajar universiti dan pelajar sekolah dari situ fiz boleh tengok perbezaan dalam entri mereka. Ada yang cerita tentang peribadi jadi fiz boleh jadikan pengajaran dan ada yang cerita tentang dunia semasa jadi fiz antara orang yang ada informasi selain baca surat khabar...tak semestinya blogging ni membazir masa kan?..yang paling penting pada fiz adalah kita berblogger bukan sebab nak duit atau populariti je tapi nak dapatkan sesuatu yang dinamakan kepuasan =)

(91 patah perkataan)

~Face Painting Yang Terbaik ...!!!~

Selamat petang semua dan salam 1 auw..auw..auww..
semalam dah buat entry sedih kan??
hari ni kita buat entri tentang gambar pulak...
mood belum stabil nak buat entri bertulis ni...kih3
mengade kan???
tapi tak pe...
tengok gambar face painting yang menarik dan menakutkan ni....
siapa rasa muka dia tak lawa ke tak ensem boleh buat face painting..kih3



















Hafiz: yang mana jadi pilihan hati???...kih3

~Sedih - Kejadian Petang 26 April 2011~

hurmmmm..
pagi buta ni nak buat entri peribadi sikit...huhuhu..
tak tahu nak cerita dengan siapa lagi dah walaupun tyqa dan mas dah tahu..huhuhu..
selagi tak tulis tak boleh tidur pulak...
ni siapa yang nak baca pon boleh..
siapa yang nak mengintip je pon boleh..huhuhu..
okey..
nak part sedih ni...

setiap senyuman dan gelak ketawa dari sesorang tak melambangkan dia sedang gembira sebab hati dia kita tak tahu macam mana lagi kan???
hurmmm...

sebelum baca..kalau nak dengar efek sedih lebih sikit pasang lagu ni..kih3


*si EJ - watak utama*

ingat tak yang fiz cerita pergi jalan dekat bandar Melaka hari tu???
petang tu sebelum pergi pantai pergi Dataran Pahlawan kejap,,,berkaraoke untuk habiskan masa...
dah habis tu pergi beli Papa Roti..sebab feveret mas....
sekali jumpa dengan kawan sekampus..dia keluar dengan siapa???
macam pernah nampak dan look familiar dari belakang....
fiz cuba laa ngendap dan tengok...
rupanya si EJ....!!!..masa tu tengah makan aiskrim..dan ais krim tu hampir sangat nak jatuh...
nasib kawan tegur.....
nak tahu siapa EJ??...cari dekat post lama2 dulu...
last fiz jumpa adalah 10 Februari 2011..dan jumpa semula pada 26 April 2011...
lama gilaaa..!!!
rindu yang teramat sangat...
teringat muka dia bila senyum....okey..dah melalut ni..kih3...
masa berbual dengan kawan sekampus tu dia sekilas pon tak pandang sebab dia tahu fiz ada dekat situ...
tak sangka pulak dia ada dekat situ sebab hari keja..!
tapi kalau dah takdir nak buat macam mana kan...
senangnya dia lupa dekat fiz...hilang semua janji2 dia selama ni....
fiz sedih sebab janji yang dia tak pernah tunaikan...

sekarang dia dah berubah...
dia dah pandai bergaya...dah boleh belanja orang...dan pakai Blackberry..!!
ingat lagi dulu yang dia mengadu dia tak pernah cukup duit sampai catu nak makan...awal2 kerja kan..biasalaaa...
tapi sekarang???...tahniah..impian dia tinggal tukar kereta je...
fon dulu tu pun dia ngadu tak pernag cukup duit nak beli top up..
sekarang dah guna bil....hebat..

dulu tiap hari fiz doakan dia untuk dapat client...sebab duit dia bertambah bila client semakin banyak...ni laa usaha akhir fiz untuk dia berjaya....
rasa lega sikit....

kata2 akhir dia adalah dekat chat fb... =(
"kau adalah manusia yang paling kurang hajar pernah aku jumpa"
bagai nak pengsan bila dengar kata2 tu....
dia tak pernah nampak pengorbanan orang lain...
dan dia tak tahu cerita sebenar....
biarlah...
satu hari nanti dia tahulaa kot...
dia pon tak kan baca blog fiz ni sebab dia sekarang dah on9 FB pakai Blackberry je...
biarlah dia bahagia...
lagipun adik dia ramai lagi dekat luar sana....
fiz ni antara orang yang terbodoh dari semua orang tu...kah3..

jangan risau sebab fiz dalam proses lupakan dia...
anggap tak pernah kenal dia...
buang segala kenangan ngok ngek dengan dia...
sabtu ni fiz dah balik rumah untuk cuti sem..
jadi senanglaa nak bina semangat baru....
mana tahu leh cari orang baru next sem???..kah3...nonsense ok..!
selamat tidur semua...
=)






Hafiz: EJ bukan seorang kekasih atau sahabat tetapi semacam hubungan terangkat laa ni....jadi dalam erti kata lain perkataan "sayang" dalam lagu tersebut bukan sebagai seorang kekasih tetapi sebagai apa ek???...kih3...sebagai saudara kot??...letiupss...

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...