Wednesday, April 13, 2011

~Kita ni macam binatang ke???~

Salam 1 auw..auw..auw...
hehehehe...sebelum memulakan cerita kita tengok dulu gambar atas..ambil mood dulu..comel tak Panda tu??...maskot masa Youth Media Carnival untuk booth apa ntah...lupa sudah...!!..kah3...perasan tak header fiz dekat atas tu ada gambar Panda jugak....hehehehe....tak dapat jumpa Panda betul,,Panda maskot pon boleh..kah3...

Tiba-tiba teringat masa sekolah menengah sebab dulu masa motivation camp dekat sekolah. Sekolah menengah kan banyak sangat motivation camp tu...perasan tak???...dalam beberapa hari bertaubat tapi kemudian jadi balik macam asal...memang mudah untuk orang bercakap suruh buat itu ini tapi tak semudah untuk dilaksanakan...dah2,,melalut pulak...masa camp tu dulu,,ada segmen pilih satu binatang yang mewakili diri anda terangkan persamaan dengan binatang tu...serabut semua nak pilih apa...ada yang pilih monyet,,buaya dan macam2 laa...nak tergelak pon ada...kah3...

teka fiz pilih apa???...mesti laa fiz pilih PANDA...!!!...sebab apa???sebab banyak persamaan fiz dengan binatang tu...dulu fiz comel tau...erk??..perasan pulak..kah3...maksud fiz dulu fiz agak chubby...pas tu ramai orang suka picit pipi fiz atau kenakan fiz...nasib2...kah3...tapi sekarang dah tak...dari lepas kertas terakhir SPM,,fiz mula diet dan dah turun 12kg...!!!...macam tak percaya kan??...fiz diet tak makan ubat2 segala mak nenek tu...fiz ikut cara Aizat Amdan tu...agak berjaya laa...tapi korang kena sabar laaa....nak sesuatu tu bukan mudah...sekarang pipi fiz dah cengkung...!!...yang perasan sekali adalah mak angkat fiz...dia cakap "dah laa tu,,tak usah nak diet lagi...dah cengkung muka tu...dah tak ensem...".....ensem ke dulu???...kelaut adalah mak ui...kah3....sekarang??..nak kata macam Fahrin Ahmad tu tak ada laa tapi kalau macam Aaron Aziz ada kot???.....kah3

seterusnya adalah sebab Panda adalah manja...siapa anak bongsu angkat tangan macam saya???..!!!.(gaya usop willcha...kih3)...fiz rapat dengan mak...kalau ada pape masalah mesti cerita dengan mak kalau dengan abah tu memanjang relaks je..bila bercakap dengan abah mesti jawapan klise keluar...."alaa...biasalaa tu..."...elok2 nak feelling2 sedih jadi geram...kah3....tapi selalu didengki oleh abang2 sebab dah besar panjang pon masih lagi panggil "adik"...eleh..dalam hati jeles laa tu..kih3...

yang lain adalah Panda ni mudah jinak dan senang didekati...yang paling best adalah sedap bila dipeluk...!!!..betul tak??..huhuhu....tapi Panda ni ada keburukan dia laa iaitu dia cepat marah dan melenting...memang sama sangat dengan fiz...bila fiz stress fiz akan cepat marah...kadang2 benda yang remeh pon fiz senang marah...dodol kan??..kah3...Panda juga memendam perasaan tau...kalau tak caya tnaya dekat ZOO keeper...fiz jarang tau cerita masalah fiz dekat orang lain sebab fiz takut nanti orang lain tak boleh terima masalah fiz.... =)

persamaan yang lagi jelas adalah fiz tak cukup tidur macam Panda...kah3...!!!

tapi apa yang tak ada Panda tu tapi ada pada fiz???...fiz sangat easy going,,happy go lucky,,sangat mementingkan hubungan persahabatan dan apa lagi erk???....tak boleh cakap lebih2 nanti ada orang jelik pulak...kih3...






Hafiz: nak pergi kelas..ada sketch Parody of Bawang Merah Bawang Putih dengan Cinderella sikit....hehehe..bye2...

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...