Wednesday, January 19, 2011

~Telenovela HPD~

EPISOD 1


hai....
hari ni bermula dengan suram sekali..huhu
sebab kelas awal pagi pukul 8 .3o dan bermaksud fiz kena bangun awal sejam untuk siap2..
biasa lepas solat subuh terus 'tumbang' balik dekat katil..kih3..

sekarang ni update entri dekat library sementara tunggu kelas pukul 1.30 ptg..
TAPI guna komputer library jd masa nk update ni fiz asyik tengok kanan & kiri je sebab tak selesa..kah3..
korunk paham tak teori yg fiz cakap ni??..kah3

dah2..hari ni fiz nak luahkan perasaan je...
kita rehat jap cerita tentang dunia orang lain..kih3
yang ni siapa tak nak baca pon tak apa...ni hanya rengekan seorang remaja manja yang baru cukup umur..auw..auw..kih3....

baiklah...ehem2..
malu laa nak cerita..kih3...
dah2..jangan nak gedikss...
hari ni pakai baju pink so nafsu gedik tu membuak2 pulak..kah3...

hurmmm...
baiklah....fiz ni kalau semua orang tengok ceria je kan??siapa yang kenal dekat luar laa..
yang kenal dekat blog je cuma nampak gambar je dan kalau dekat fb pon boleh tengok perubahan emosi fiz..kih3..
jadi add laa...fiz approve je...org nak kenal kan???...
fiz suka buat org ketawa dan happy dengan gelagat fiz..
macam2 fiz buat sampai2 kadang2 memalukan diri sendiri juga...fiz tak suka tengok org sekelling fiz sedih....
semua tanya,,kenapa fiz ni ceria je dan tak nampak sedih..fiz senyum je...
tapi dalam hati org yg tahu..even famili fiz sendiri pon tak tahu...
fiz akui fiz ni memang agak manja dgn semua org...gedik kan??kih3
tapi fiz seorang je tahu...org lain tak kan tahu dan tak kan faham...
fiz tak suka kongsi masalah fiz yg berat2 dengan sesiapa..yg ringan2 tu biasalah...semua kwan fiz kecoh..kah3...
jadi semua org kena ceria tau..!!!...
jgn sedih2....nak ketawa??ajak fiz berbual2..kah3...tapi belanja tiramisu + mocha ice blend sekali..!!!..semua tu feveret fiz tau...heheehehehe....jgn risau..walaupun fiz ni agak kepoh org nya tp fiz ni pendengar yg baik =)

ermmm...
kita tukar scene..kih3..
fiz ni bukan dtg dari keluarga yg senang jd nak sesuatu agak susah sikit.....tak tipu ni tau...kih3
untuk course masscomm ni fiz kena ad DSLR untuk buat keje..jd fiz mintak abg belikan...dan dia buat surprise hari tu dekat hospital dan dia belikan khas untuk fiz..sayang lebih laa..!!!!...tapi cuma beberapa org je yang tahu tentang ni......senyap2 tau jgn bagi tahu org lain fiz dah ada DSLR..!!!...kah3....seronok sangat..!!..tapi masalahnya...fiz tak berapa tahu sgt function dia kecuali ambil gambar je..kah3.......ada org nak tolong??...apa??baca buku panduan???...kalau paham sgt tak pa....bagai nak gila praktik macam dlm buku panduan tu..kih3.....hah..!!..untuk perasmian guna DSLR di khalayak ramai....fiz akan guna untuk keluar hari Sabtu ni dengan tyqa+bf dia, masliya dan fiz laa kan...bf tyqa tukang ambil gambar...nampak tak permainan fiz sekrang ni??kah3...kitaorang akan terjah 1 Melaka....nak join??jom laaaa.....kita jumpa ok??... =P

scene seterusnya... =)
tapi dalam kegembiraan ni fiz ada kesedihan...
pertama kali ke-2 fiz nak cerita tentang kesedihan...kih3...suspen tak??
hurmmm..hampir semua yg fiz nak dah dapat kecuali cita2 tu belum lagi laa...
apa yang fiz nak adalah orang lain buat surprise untuk fiz ketika hari lahir fiz...
fiz nak dengar org jerit kat fiz Happy Birthday Hafiz Jauhari..!!!!!!!...lepas tu fiz kena tiup lilin....fiz buat untuk org best sangat....kadang fiz nanges time buat dekat org lain..bukan sebab org tu punya birthday tp fiz nanges sebab seronok sangat kan bila ada org ingat hari lahir kita....fiz tak kesah org tak bagi hadiah pon...
fiz nak sangat org ramai-ramai nyanyikan lagu Happy Birthday dekat fiz.....tu je...
kan da na nanges ni kat library...hingus dah berjurai..kah3....
tapi semua HARAPAN je...sebab semua tak ingat hari jd fiz....kawan baik fiz ingat pon sebab FB je...
birthday fiz 24 Disember......sebab tu fiz tak suka bila sambut birthday bukan sebab umur fiz tp sebab tak ada orang pon nak nyanyi lagu Happy Birthday.......time tu cuti kan???....hurmmm..siapa yg ingat??
bila org kena baling tepung or telur ( kan sekarang trend buat benda ni..betul tak??...kih3)...fiz sedih je dalam hati..bukan sebab simpati kat org tu tp sedih kenapa fiz kena mcm tu kan....rasa di hargai secara kasar...kah3
fiz tak tahu bila impian fiz nak tercapai...tapi tak apa laa....
bukan ada orang nak baca blog fiz ni pon..hurmmmmmm

paling kelakar dalam sejarah sambut Hari Lahir kan...
fiz beli cupcake satu dan bawak sembunyi2 dalam bilik dan idupkan lilin putih yg besar tu..alaaa yg guna time rumah tak da elektrik tu..kih3....lepas tu fiz nyanyi sendiri lagu Happy Birthday sorang2..dah habis telan laa cupcake dalam bilik....kelakar kan??...cepat ketawa..!!..kah3...

untuk mengakhiri Episod 1 ni..
fiz nak nyanyi untuk diri fiz...
dengar baik2 tau...
ermmm..tak jadi laa..
suara tak sedap..kah3

ok laa nak pergi kelas ni...tata =P






Hafiz: Telenovela ni akan di update jika Tuan Blog bernafsu..kah3 =D

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...