Wednesday, November 30, 2011

Neelofa Bercinta Dengan Nazmi Faiz (Pemain Bola Sepak) dan Ceburi Bidang Nyanyian...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni nak cerita tentang benda lain sebenarnya tapi lain pulak jadi..kah3
tapi tak pe laa.
cerita ni tentnag Neelofa..
siapa suka Neelofa angkat tangan??..tutup sikit bulu ketiak masing2 tu ye??..kah3
aku tak berapa minat dia ni sebenarnya..
aku minat dia dari segi pakaian dia..
sebab setakat ni tak ada lagi pakaian dia yang sedih..!..kah3
kawan sekelas aku pulak minat si Neelofa ni hah..
sibuk tunggu update Twitter si Neelofa ni hah..
untunglaa kau Neelofa..

tu bukan tunjang perdebatan 211 jam tanpa henti kita pada hari ni..kah3
tadi godeh laa satu portal hiburan ni hah...
aku ni dah laa tak minat bola..Neelofa pon tak minat..
tapi disebabkan nak carik trafik punya pasal..aku gagahkan update jugak..
nampak aku sedang jahat??..kah3

dekat facebook katanya Neelofa ni keluar dengan si Nazmi tapi tak tahu bila dan dimana..
dan katanya si Nazmi ni memang buah hati Neelofa..
budak si Nazmi ni dah laa baru 17 tahun..SPM pon tak ambil lagi..
Neelofa ni pulak masih study dekat kolej..
tapi macam janggal kan??
kalau bercinta pon macam tak kan kekal lama je??
opppsss..!..tangan terlepas nak menaip...hahahaha *gelak jahat Joker dalam Batman*
hurmm..
suka hati kau laa dek nen oi..
tapi ingat sikit..
masing2 baru nak naik..
tak perlu sangat laa bercinta ni...
fokus dulu dekat karier masing2 dulu...
eh..tapi ape cer sekarang Rita Rudaini dengan suami dia sekrang ek??

dan yang terbaru pulak..
Neelofa ni akan menyanyikan lagu tema filem Taiko..
dia kata lagipun dia pernah belajar vokal dulu..
dan kata dia tak akan serius dalam bidang nyanyian ni..
sekadar mencuba =)


Tuesday, November 29, 2011

Selamat Menetas Faris Fikri ...!!!


ermmmm..
nak mula macam mana ek..
ermmm....
okey..
ermmm...
still tengah fikir...kah3..
ermmmm...
kita straight to the point je laa..kah3
entri ni khas buat my new best fren...
=)
kembang laa hidung kau faris..kah3..

ermmm..
tak tahu nak cakap ape ni...
nak ingat sejarah sikit macam mana boleh jadi new best fren ni..
kalau tak silap aku sebab fafa kot??
atau sebab kau komen status aku dulu ek??...
aku rasa pon kau tak ingat..kah3
tak kisah laa..kah3
tapi still best fren di fb.....tak bersua muka lagi...

tapi baru tahu birthday dia hari ni sebab dia call banyak kali tak angkat..sebab busy sikit...hu3
mula2 ingatkan misscall je..rupanya call betul2..
for the 1st time cakap dengan dia ..kah3
weird kan??..ada aku kisah??..kah3
ada laa dekat 1 jam lebih..
naik kebas telinga ni jugak...
tapi demi kau faris..aku gagahkan jugak..kah3

okey2..
Selamat Keluar Dari Rahim Ibu, Faris Fikri ...!!!
semoga kau terus sihat ..
semoga kau terus dilimpahi dengan kegembiraan..
sebenarnya aku pun tak tahu nak cakap apa..
sebab mengejut tahu hari ni birthday kau..hu3
tapi apa aku harapkan kau sentiasa di bawah lindungan-Nya..
dan persahabatan kita terus kekal..
dan 1 masa nanti kita lepak2 okey??
=)

ni laa dia Faris Fikri !!!


muka ni curi dekat fb dia je..
kah3

=)

Nasi Lemak Najwa Latiff...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni bermula nya kelas setelah 3 hari cuti...
hari sabtu hari tu bersamaan dengan 26 / 11
abang kahwin...
wah..!!.hiruk pikuk rumah tu dibuatnya...
ramai yang datang ingatkan aku yang kahwin..
amboi2..
mentang2 aku ni gelap semacam je dengan abang aku...disamakan pulak..kah3
tapi terharu ye bila orang kampung cakap aku ni makin kurus...
nampak tak bertapa gemuknya aku dulu.....??..kah3
dan orang kata aku ni makin tinggi..

sibuk tanya apa rahsia nya...
okey..rahsia nya makan ayam banyak dan kurangkan makan sayur..kah3
eh...betul tau..tu laa rahsia aku...
nak ikut silakan...
kalau kau kena penyakit jangan cari aku pulak...kah3

jadi pada hari tu aku mengenakan 2 persalinan..
macam aku pulak yang kahwin kan...kah3
sebab sumpah doe aku tak tahu nak pakai baju apa..
baju pertama tu pakai jeans hitam ketat cap PUMA ciplak....mampu kau
mengaku depan seleruh dunia??..kah3
tshirt ketat dalam dan baju kemeja ala2 jeans satu...
kakak aku tak suka....
aku tukar pulak..
baju tak ikut musim namanya...kah3
sebab kemeja ala2 jeans tu aku tukar dengan baju musim sejuk..
jangan kau carut sudah gambar aku bawah ni....aku memang dashion disaster..kah3


amacam??
atas ni baju persalinan ke dua..
ramai yang bagi feedback..kalau perasan tshirt ketat tu aku tarik keluar..
keluarga aku ada yang cakap..okey laa..
abang aku kata fesyen apa laa aku pakai ni...
ni namanya mix n match....kalau aku tak pakai tshirt ketat aku tu...kalau aku tonggek sikit nampak laa lurah dendam mak ngah..kah3
baju biru tu plak...
sebenarnya baju mak aku..dia yang bagi...
baju tu sebelum aku lahir lagi..
dalam 20 atau 21 tahun lepas..

motif aku posing macam tu maksodnya bontot aku untuk VIP saja..kah3
lucah ni ye adik2...jangan meniru posing Tyra Banks ni hah..kah3
pada pendapat korang okey tak??

tu tak kesahla..
jadi hari ni telah aku agihkan beberapa telur pindang dan bahulu gulung untuk santapan rakan terdekat di uitm ni hah..
semua jakun tak pernah makan telur pindang dengan bahulu gulung tu...kah3
lagi2 yang belah utara...kau orang utara??..sila sentap..!..kah3

yang kisah Nasi Lemak Najwa Latiff pulak adalah..
malam tadi kepenatan ada orang orang jual nasi lemak dekat level aku dekat kolej ni hah..
terkejut beruk + ketawa guling2 dekat katil ni hah...
strategi baik punya jual nasi lemak guna nama Najwa Latiff..kah3
korang jangan pikir nasi lemak berapa ringgit punya Najwa Latiff tu pulak..kah3
lucah..!
entri aku tiba2 jadi lucah..!
=P







Monday, November 28, 2011

Thursday, November 24, 2011

MACAROON Haram...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
dah lama tak update blog usang ni kan...
padahal baru satu hari..kah3
semalam kawan2 seperjuangan di lorong gelap datang berjimba dalam bilik...apa lagi kalau tak sibuk cerita tentang perkembangan artis semasa...
cewah.!
nampak tak wartawan tak siap wannabe??...kah3

jadi masa nak update blog tu terkentut sikit laa..kah3
malam tadi ingat nak cerita tentang Yuna pulang balik trofi...tapi mesti satu

malaysia dah buat..
tak ada idea langsung
tapi tadi godeh2 gambar dalam laptop ni hah..!
jumpa gambar zaman Geisha dekat Jepun ni hah..!..kah3

apa lagi kalau bukan Macaroon....!!!!!!!!..
reti baca ke idok??...sebut sikit makan western je dah tak tahu...
tak update laa u ollss ni kan..kah3
nah..!..tengok gambar dulu...


kenal tak??
kalau tak nampak zoom je blog ni..kih3
dah nama nya pon zaman Jepun punya gambar kan..
jadi dah lama laaa aku makan benda ni...
ni dulu beli dekat ISETAN KLCC ...
kau hado???.....berlagak sikit laa..kah3
masa tu ada promotion lol..!
perempuan berhimpit2 nak beli ni..
tarik rambut sana sini..
aksi tomoi pon ada...
tapi bila aku cakap 'Excuse Me' + Senyum je dah dapat turn beli...kah3
okey merapu je...nak kasi panjang sikit entri....kah3

yelaa..tengok harga dekat resit atas tu..
pada aku yang keluarga sederhana dengan status adik angkat Siti Nurhaliza ni je mahal laa jugak...
tapi disebabkan dulu ni 1st time nak merasa....
bayar je laa..
banyak songeh pulak....guna duit PTPTN pulak....maafkan saya keraajaan..ni untuk perut saya jugak....maafkan aku Najib..hehehehehe !

masa beli satu set ni ada 6 biji...
dah tak ingat apa je perasanya
tapi kalau tak silap ada mocha, chocalate, manggo, DURIAN dan apa ntah lagi..

tapi bila dah rasa semua...
memang GILA..
sebab apa...MANISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS .....!!!
satu biji tu rasa macam makan 3 sudu besar gula...
memang tak tahan..
tapi nasib mocha tu lurang sikit manis...
dah macam ulat kena panggang dah masa aku nak habiskan semua tu...
pada yang kencing manis tu..
segigit pon dah cukup...

taubat dah nak makan MACAROON...!
tapi aku dah makan..
kau dah??
belum??
senyap..! =P

*halal je macaroon ni...tapi kalau kau beli dengan duit haram atau tempat haram atau bahan masak macaroon tu haram....jadi HARAM laa macarroon tu...ngeh3...! *




Tuesday, November 22, 2011

Maafkan Hafiz Jauhari, Nufffang...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari sudah hari ke dua kelas bermula...
setakat ni semua berjalan lancar...
tak ada gosip2 yang menarik lagi...kah3

okey2..
mood nak update blog belum pulih sepenuhnya,,,
tapi dengan semangat sekental susu F&N tetap aku gigihkan update blog retiss ni hah..kah3

baiklah..
sepatutnya hari ni adalah Nuffnang Preview Screening Puss in Boots tu hah..
dan aku dapat tiket tu...yahooo...!!! * sambil gaya Nora Danish dalam Puteri..kih3*
tapi tiket tu tayangannya malam ni....
pengesahan kedatangan anak angkat Siti Nurhaliza...iaitu aku..kah3 dah pon dibuat sebelum jadual kelas keluar..

jadi yang lalat nya...eh salah..yang ralat nya....punya laa malas nak padam kan??...ni sala satunya cara nak panjangkan entri kau yang macam siput sedut tak habis mengawan tu ...kah3
yang ralat nya....aku tak dapat pergi hari ni..
sebab kelas sampai pukul 8...
pukul berapa nya nak sampai 1 Utama tu kalau gerak pukul 8??
kelas esok pulak mula pukul 10.30 pagi..

maafkan aku Nuffnang ...maafkan aku menyusahkan kau bagi tiket tu dekat aku tu..
maafkan aku...
tapi jangan pulak kau menyesal Nuffnang nak bagi tiket free lagi..kih3

tapi yang lebih sedih lagi adalah aku ingatkan nak pergi dengan kawan aku sorang ni..
laki tau..kah3
hari tu bufday dia..
aku ingat nak bagi dia hadiah tengok wayang laa ni..
tapi nak buat macam mana kan..
nasib aku tak bagi tahu hal ni dekat dia tau..

dia adalah satu2 nya kawan laki tempst aku mengadu,,,
alah macam cerita Dilema Wanita tu..kah3
tapi tak kesampaian pulak..
tapi jangan risau..
aku buat hadiah spare part sudah untuk dia..
hehehehe

apa2 pon Selamat hari Lahir Anuarol Rizawani a.k.a Kewepek Ubi..
=)

Monday, November 21, 2011

Bendera Malaysia Di Kencing Wanita Indonesia...!!!


Salam 1 auw...auw..auw
kadang2 aku kecewa sikap rakyat Indonesia yang tak guna akal sebelum buat sesuatu...
Indonesia yang dah merdeka lebih lama dari Malaysia tapi tetap gagal melahirkan rakyat yang celik akal dan minda..
sedih..!



Sunday, November 20, 2011

Artis Selamat Pulang ...

Salam 1 auw...auw..auw..
wah..mood untuk update blog dah semakin berkurangan bila masuk sem baru..
lagi2 bila fon dah hilang ni..
macam tak beseri je hidup ni..
mati bini pon tak sedih macam hilang fon...kah3
jahat tak aku???....

Hari ni artis telah selamat pulang ke UiTM Lendu Alor Gajah Melaka...
sebelum hari jumaat berlaku nya insiden meragur jantung aku ni..
semua seperti sediakala..iaitu bersemangat gila nak balik u ni..
tapi bila jadi macam ni...hurmmm..lemah..!

dah2...
jadi laki kena kuat ..!
=)

jadi semalam abang aku nikah..
gambar tak sempat nak masuk dalam laptop lagi pun...jadi nanti2 laa aku buat entri lain okey..??
bajet ada orang nak baca blog kau yang sedih ni..!..kah3
ish2..aku sebenarnya sedih dengan imam semalam ni...
ada ke boleh abang aku nak nikah semalam..
ingat main kawen2 ke??.kah3
dah semua terbongakng terkangkang tertonggeng dekat Bilik Seberguna tempat kawen tu...
make up pon dah cair...
pengantin pon dah hilang mood nak kahwin..kah3..boleh??..kah3
janji pukul 11 nikah jadi 2.30 nikah...
aish...tok imam ni..nak panggil tok mudim abang aku dah sunat pulak...kah3
oppsss..apakah yang terjadi malam selepas nikah??..nak tahu laa tu??..
tanya laa abg aku sendiri....aku yang malu nak tulis ni..kah3
tapi akhirnya dengan kesungguhan harimau malaya menentang indonesia jumaat lepas...abnag aku nikah jugak akhirnya....
aku pulak yang sebak..
aku pulak yang berdebar....cewah..!

dah tutup cerita nikah menikah ni..
cerita pasal tuan tanah kedondong ni hah..
tadi naik bus duduk sebelah orang cina dan india...
ya ampun bapak2 ibu2...
orang cina sbelah aku ni tak mandi agaknya,,,
bau dia bedesing dekat hidung Shah Ruk Khan aku ni hah..
lelaki ye cina ni...
perempaun india sebelah aku ni tak bau pon...
bukan nak racist tapi kalau nak naik bus tu mandi laa...
kalo x nak mndi...pakai laa minyak wangi satu bakul ke apa...kah3
ish2...

sampai je di UiTM Lendi ni terus daftar..
dah tukar bilik sem ni...
nak tahu macam mana bilik nya??
nak tahu roommates lama ke baru??
tunggu...!!!

episod akan datang...*gaya macam drama tv je..kah3*

Friday, November 18, 2011

Artis Menangis Sebab ...

Salam 1 auw...auw...auw..
tak salah seorang lelaki menangis disebab kehilangan sesuatu...
tu tak salah..
dan tak merendahkan martabat seorang lelaki..
lelaki jugak seorang manusia yang ada perasaan...hurmmm...

tadi baru je aku kehilangan benda yang aku paling sayang dalam dunia ni...
aku ulang benda bukan orang okey??
aku menangis bukan kepalang sampai tersedu sedan..
okey..tak perlu terang lebih lanjut...
malu aku..kah3
betambah malu bila orang kampung tengok aku hilang benda tu..
orang kampung wey..!!
mana nak letak muka artis aku ni???..kah3
time tu dah tak ingat artis ke tak..
menangis je..
bila dah kembali ke realiti aku terus sambung nangis sampai Muzik2 Seoaruh akhir mula..kih3

benda yang hilang ni adalah fon aku...
tu adalah nyawa aku...
jiwa dan raga aku tu wey...
dah 4 tahun aku pakai fon tu..
macam2 kenangan yang ada..
tiba2 nak nangis balik bila taip entri ni..
jatuh bangun aku selama ni adalah hasil dari fon tu...
aku sedih...
fon tu bukan laa mahal macam Blackberry atau iPhone..
aku guna W660i..
4 tahun lepas mahal tau..kih3

macam mana boleh jadi??
hari ni adalah kenduri kahwin untuk abang aku nikah
jadi tengah sibuk2 dekat dapur lupa fon dekat ruang tamu...
bila majlis dah nak habis baru aku teringat fon aku dekat ruang tamu..
time tu dah nak tercekik tulang ayam...terselit tempe dekat gigi....termasin dekat lidah...*okey..tu hanya propaganda..kah3*
bila aku tengok rtempat aku leak fon tu ramai budak remaja dekat kawasan tu...
aku dah tak sedap hati...
dan hati yang yang tak sedap tu menjadi kenyataan..
fon tu hilang..!!
abis tu tak kan aku nak tuduh semua budak2 dekat dalam rumah aku ni??
tak kan nak panggil anjing kecemasan pulak??
tak kan nak tengok poket sorang2 pulak??
tak kan nak tanya budak2 ni sorang2??
hurmmmm...

dan bermulalah sesi meranung depan orang kampung...
tapi bahagian dapur laa..
malu pulak nak meraung dekat ruang tamu yang ramai orang tu..kah3

tiba2 mak aku ungkit..
masa sibuk2 dekat dapur tu,,abng aku yang nak kahwin ni satu hari tak tolong apa..
aku nak dia belikan BB...
hu3..
ganti fon aku yang buruk tu..
disebabkan tu agaknya fon aku hilang di curi orang..
mak cakap adan muka..mulut celupar sangat...
di sebabkan tu jugak abang aku rasa bersalah..

so,, dia bagi fon dia PDA HTC yang zaman batu dulu tu..kah3
tapi aku nak BB dia jugak..
dia kata tunggu dia guna BB Bold 4 nanti baru dia bagi BB Bold 3 dia tu...
tapi zaman bila??
kah3..tapi aku tak kisah sangat sebab akak aku dulu ada belikan Sony YENDO..
tu bapak bosan walaupun touch scree..hurmm...
tapi aku terima jugak laa PDA abang aku yang tebal tu..
dah macam apa punya tebal..kah3

tapi apa yang aku rasa terkilan..
dan sedih sangat..dan rasa nak mati..
dan buat mata aku bengkak sampai sekrang adalah
CONTACTS dalam fon tu..
dengan MEMORY CARD dalam tu...
gambar2 cencored penuh dalam tu..kah3..

aku dah hantar mesej dekat budak tu suruh pulang balik sim card tu..
tapi entah laa..

dan paling sentap jugak..
esok nak balik UiTM Lendu balik semula dah..
aku nak daftar sem 4..
tapi benda ni pulak jadi..
dugaan yang PALING TERBESAR dalam hidup aku..
aku rasa nak bunuh diri pon ada...tapi tu tak mungkin..kah3

bila jadi kes macam ni aku teringat kes kawan baik aku dekat U yang fon dia hilang..
mengadu dengan aku..dan aku bagi nasihat berkontena2 dekat dia...
aku pon sedih...sebab aku tahu fon sangat penting ..
sekarang giliran aku pulak..
sekarang aku kena guna nasihat bakul2 tu untuk aku pulak...
tangan aku pon masih gigil taip entri ngek ni hah..!

tapi aku pasrah...
tapi sebelum aku pasrah ni..
banyak onak dan duri perlu dilepasi..
aku akan cuba bina hidup baru..

dengan fon baru...

hurmmmm....

=(

Thursday, November 17, 2011

Anuar Zain Buat Pembedahan Reshaping Muka...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
dah lama kita tak bercerita tentang artis kan??
aku pon kadang2 jemu..kah3
tapi nak tahu jugak perkembangan semasa ni..
baru baca satu artikel ni..

macam tak percaya Anuar Zain buat muka dia tu..
patut laa tegang dan muda senantiasa je..
cemburu aku...!
tapi orang ada duit boleh laa buat pembedahan ni..
pengakuan pembedahan tu masa majlis makan malam bersama APA (Artis Pencinta Alam) dan Sultan Perak dekat PICC, Putrajaya hari tu..

tapi dia cakap tak buat pembedahan plastik atau suntik botox untuk kekalkan kejantanan dia tu..kih3
tapi ambil suppliment omega yang baik untuk kulit..dia jugak tengah amalkan makanan berasaskan herba..

Harga??
dia kata bergantung tempat..
tapi mestilah mahal kan??

nak buat jugak laa..kih3



Wednesday, November 16, 2011

Roller Coaster Maut...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
disebabkan takut tak dapat update malam ni..
aku update petang sikit...hu3
bila dah masuk u nanti pon terpaksa update petang...
sebab petang, line mais berukband okey sikit...
sekuat hati mana pon aku benci Maxis broadband tapi rasa sedih je nak tamtkan perkhidmatan nya..sedih...
tapi tu bukan masalahnya...kah3

sekarang ni aku nak tunjuk...
video roller coaster(RC) yang menarik sikit...
AKU BENCI ROLLER COASTER okey???.
aku cuma naik RC ni cuma sekali seumur hidup je..
tu pun dekat Sunway Lagoon dulu....tercabut nyawa je rasa..kah3
mengucap tak kering dibibir...kah3
ingat mati jugak time tu..kah3

tapi bila tenok video ni..
macam real je...
macam aku je yang naik...seram nieyh..!
jom cekitdot..


Tuesday, November 15, 2011

Angry Bird in Physics !!!

Salam 1 auw...auw..auw..
saja nak buat tajuk entri speaking London sikit...kih3

sebenarnya tak larat nak update blog hari ni..
tapi hari ni bila tengok ramai yang singgah blog ni..
fiz update sikit..hu3

walaupun gambar je..
bukan apa...
penat sangat balik shopping di Ayer Hitam tadi..
pukul 7.30 pm baru sampai rumah...
tak larat..
jadi cekitdot gambar bawah ni....


sebenarnya aku pon tak sangka pulak game Angry Birds ni boleh belajar fizik sekali??...kah3..
hebat betul..
macam tak percaya pulak..
siapa laa yang rajin buat macam ni..
selamat ulang kaji subjek Fizik untuk SPm 2011 guna angry bird...kih3




Monday, November 14, 2011

Universiti Teknologi Mara (UiTM) Terus Dikutuk Kaum Lain...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari kena update jugak blog..
padahal penat..
sebab agih2 kad jemputan dekat sedara mara yang dekat..
sampai ada sedara bau2 bacang pon baru tahu tadi...
eh2...bukan aku kahwin....abg aku yang kahwin...
dia gatal...kah3

tak pe2..
jom tengok gambar dekat bawah ni..


kalau nak besarkan..tekan je gambar tu...

dah baca??
marah wey..!!!..aku ni dah laa tengah belajar dekat UiTM..
marah ni..
tapi malas nak lebih2...

tapi apa yang kau pelik..
nama nya macam orang Cina tapi bila dia buat/ tulis benda tu kenapa macam orang melayu yang buat??...
orang Cina ni memang fasih BM ek??
sampai kata2 carut tu pon BM jugak..
rasa macam tipu je..

tapi2 apa pon..
x puas hati....!!!


Sunday, November 13, 2011

Komen, Kutukan, Pujian, Kritikan Anugerah Industri Muzik (AIM18) 2011...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hangat dan bahang AIM tu masih terasa lagi kan??
semua sekarang dah kecoh pasal Greyson Chance tu..
aku takut peminat dia ramai dari Malaysia je..kah3

tanpa membuang masa jom kita komen mengomen:

1. Pentas AIM sangat terbaik dari musim2 yang lepas...tu tak dapat dinafikan...penataan cahaya jugak mainkan peranan untuk menonjolkan pentas tu..dan menarik perhatian penonton...baru laa terasa macam ANUGERAH...syabas...!

2. Penonton jugak bagi respon yang baik..mentang2 laa rancangan hiburan kan??..semua suka..masing2 bawak sepanduk nak sokong artis masing2..macam ni laa penonton..baru laa meriah PWTC tu..

3. Pengacara AIM 18 kali ni macam agak meleret..ntah apa2 je bebel...jadang tu buat 'inside joke' maksudnya buat lawak sendiri ketawa sendiri...tak ke lain macam tu???..tak apa..boleh di perbaiki lagi..tak laa seteruk pangacara sebuar anugerah sebelum AIM ni..

4. Masa karpet biru tu...aku rasa Diana Danielle tu tak layak lagi jadi pengacara..boleh ke tersalah sebut nama??..betul mungkin sebab dia gemuruh..tapi fiz rasa dia macam tak sedia laa...
lain sikit macam awal tu....kata dia belajar dekat luar negara tapi bila interview Greyson tu..macam baru fikir..sepatutnya siapkan laa skrip awal2.....

5. Masalah yang selalu berlaku...iaitu MIKROFON...dari karpet biru yg mic tak berfungsi masa Mimi O.N.E tu..dah dia kantoi miming...kih3...masa Njawa buat opening...penat si Najwa tu terjerit2 sebab mic tak kuat....ish2...dari dulu masalah ni selalu berlaku dekat AIM...

6. Antara yang aku tak suka jugak adalah pakaian artis....antaranya Najwa...design masa karpet biru dgn persembahan punya baju lebih kurang sama tapi warna lain sikit...kenapa buat baju macam tu...macam mak cik sekali lagi...tolongla upah perunding pakaian sikit...hurmmm...lepas tu pakaian Ning Baizura...macam tak kena dengan dia...tak tahu kenapa...tapi gaya rambut dan baju Shila macam Taylor Swift..prasan tak??..kih3...dan untuk kali pertama seumur aku,,aku tak suka pakaian Yuna..tu laa rasa paling terburuk...hurmmm..

7. Penyampai anugerah pon ada yang tak sesuai..merepek je..ntah apa2..cuba bagi fact pemenang tahun lepas ke...memang ada tapi sikit je..hello..ni anugerah muzik...tak payah nak cerita hal rumah tangga ke...cantik baju ke..atau yang tak berkaitan semua...huh..

8. Pemenang Anugerah Kembara tak dilayan dengan elok...HELLO...dia patut dirai okey...kalau nak jimat masa,,potong dari segi persemabahan pentas...bualan antara penyampai anugerah yang nampak PLASTIK sangat...orang nak tahu siapa menang je...tak kisah ape pon...bagi laa Puan Beh tu pelaung..kesian dia...hurmmmm

9. Persembahan artis tu pada pendapat aku bagus jugak...sebab gabung semua dalam satu masa..jadi senang dengar semua...lagu zaman sekarang dengan zaman dulu...bagus...!

10. Segala nya okey....tak banyak sangat masalah...fiz rasa ni antara yang terbaik untuk Anugerah AIM..tahniah..!!!

11. Pemenang dengan para pemenang..ramai yang puas hati =)

sebelum tu..jom tengok persembahan antara Greyson Chance dengan Najwa Latiff yang HOT...!!!

Nama Bermula 'MOHD' Adalah Dilarang...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
semalam tak dapat update blog sebab kepenatan tengok AIM 2011..
tunggu komen dari aku ye..??


tapi kali ni aku nak tunjuk gambar dekat atas ni..
bila aku tengok gambar ni teringat masa sekolah menengah form 5..tahun 2009.
sebab cikgu EST aku ada cakap sebijik setapir macam dekat atas ni...

tapi dari dulu apa yang aku ambil perhatian sangat adalah
yang akhir tu..
geram pulak...sebab apa??
nama aku tu wey...!!
MOHD Hafiz Jauhari...
mungkin dulu mak aku tak tahu kot benda ni??..kah3


Friday, November 11, 2011

Melantak Versi Hafiz Jauhari: Mee Rebus Kota Tinggi...!!!


Salam 1 auw...auw...auw
hari ni kita jumpa lagi dalam segmen Melantak...!!!
apa yang best kali ni fiz bawak ke tempat warung yang peling letuppss!!! dekat Kota Tinggi...
kalau orang Kota Tinggi khususnya yang duduk dekat bandar mesti ramai yang tahu dekat mana tempat ni...
Mee Rebus ni sangat berbeza..kenapa??..tunggu gambar akhir...kah3

kedai mee rebus ni pon dikenali sebagai kedai 1 Malaysia..
sebab apa??..Cina, India, Melayu, Bangladesh, Indonesia semua ada...
yang kaya, sederhana, kurang kemampuan pon ada..

yang macam2 kerja pon ada..penjenayah je tak tahu..kah3..
CEO, budak sekolah, guard, kerja bangunan semua ada laa...
percayalah..
antara bukti.. tengok ni..

percaya tak??? satu meja je dah penuh dengan orang Cina..
1 Malaysia sangat...!


atas ni sugar daddy aku...dia laa yang bayar...kah3


ni pulak pelan lokasi kedai tu...
dekat sebelah stesen minyak Shell..
dekat kota tu ada satu je Shell..
kalau tanya teksi mesti tahu punya..
yelaaa..papan tanda kedai pon tak ada kan??..hu3
hah...!..korang jangan cakap kedai ni nak roboh pulak..
kukuh je...!


eh???....salah gambar pulak...tunjuk yang dah habis..
ni pinggan aku..
licin...sampai habis kuah tu...
sedap loo...!


hah..!!..ni lagu sati keistimewaan dekat sini..
air milo dia...!!
PEKAT..!!!....kalau dekat kedai lain..cair..!!!..rasa macam susu je..kalau orang jawa cakap 'jombrang'...hah..!..masuk dalam kamus korang..kah3
tengok tu..milo nya dah nak dekat setengah cawan..harga??..jangan risau..masih rm 1.50..
berbaloi..

tapi jangan laa korang mintak air bandung..
erk??..kenapa??...sebab sirap nya dah dimasak dengan air gula dan bila mintak air bandung..dia tambah lagi susu...MANIS....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maaf laa mak cik ea??..kih3
tapi siapa minat manis tegar boleh laa mintak...hu3

kalau peminta teh panas atau teh tarik...
sini pon terbaik walaupun dia tarik tak panjang mana...hu3
teh nya dan susu sangat harmoni....wha macam ayat masterchef malaysia pulok,...kah3..
tapi kepada penggemar roti canai maaf ler..
tak dekat sini..
=)



inilah dia pelaris kedai mee rebus ni..
sebab apa??
ayam goreng dia...!
TERBAIK..!!!
aku sumpah korang tak akan menyesal punya....aku jamin...
kalau nak makan dengan ayam goreng ni pastikan korang datang sebelum pukul 11 pagi..
kadang pukul 10.30 dah habis...
sebab dia goreng dengan arang...eh...salah..
goreng gunakan arang...
maksudnya tak guna gas laaa...
dekat kedai ni cuma guna satu tong gas je untuk masak air.....COOL tak??

ayam dia sangat garing..
kalau korang bungkus...ayam nya tak liat...kerangupan nya pon masih terjaga...
tapi lemau sikit tu biasa laa kan??
ayam nya diperap dulu..
ayam segar....!!!
dapat rasa kemanisan ayam tu...
takut korang tak cukup pulak..kah3
patut rasa.. =)

dan inilah dia...
mee rebus terbaik...
toping untuk mee rebus kacang goreng,ikan bilis,lada hijau,bawang goreng,daun sup, limau sambal...
ada telur...telur tu sangat lembut...kalau kita makan telur goreng biasanya garing kan tepinya??tapi ini tidak...SEMPURNA....kadang2 telur nya setengah masak..kadang2 tak..boleh mintak...rahsia???...dia goreng dengan api kecil + minyak sederhana banyak...tapi ingat dekat kedai ni guna arang ya???..kau oandai kawal??...kah3
siapa yang tak nak pon tak apa...

kuah dia yang terbaik...!!!
pekat...rasa kemanisan kledek...
udang geragau pon rasa...
kepada siapa PERTAMA KALI makan mee rebus ni dia akan rasa lain macam sikit...
aku dulu pon sama...
tapi bila rasa kali kedua..ketagih wooo..!!
ada dadah kot??..kah3

semangkuk yang besar tu cuma rm 3.50...
sangat berbaloi...
kenyang sampai petang =)

ajinomoto??
ada jugak tapi tak banyak..
jadi tak rasa muak sangat..
sedap..!

dekat sini pon ada mee goreng,,mee hoon goreng,,nasi lemak...
tu biasa laa..
tapi ramai yang kata sambal dia sini sedap..
tapi manis sikit sambal dia ni...
pedas pon okey kot...

tapi rasa mee rebus ni lain dari lain...
tak tipu...
kadang dalam seminggu tu dua kali makan dekat sini..kah3


Hafiz: tapi kepada sesiapa yang tak biasa makan warung tu tak apa laaa... =)

Thursday, November 10, 2011

Fesyen dan Pakaian Muslimah Anugerah SKRIN 2011 ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni masih demam panas dengan ASK 2011 lagi nampaknya sebab keyword pon masih ASK2011..
tapi teringin jugak nak tengok gambar artis yg menutup aurat ni...kih3
godeh punya godeh jumpa ni aje..
kalau ada lagi maaf kan aku ye...
tapi jamu laa apa yang ada...
dah bagi betis je cukupla..kih3
jom cekitdot..







paling aku suka fesyen Nookhiriah...letupp..!!!
dengan solekan yang mistik sikit..nampak macam morrocon sikit...
nampak bernyawa...
sebelum ni kan dia mengandung..sekali dah habis mengandung,,fesyen sakan..

yang paling tak suka adalah...
Najwa Latif....sangat terukk..!!!
macam mak cik2..
ni tema apa pon tak tahu laaa...
kalau kau pakai baju kurung cotton dengan tudung bawal yang kilau dengan sneakers pon dah lawa..
kau tu 16 tahun...
kalau dha tak tahu sangat pakai laa yang elok2 sikit..
tapi tabik sebab kau berani lalu karlet merah pakai macam tu...
kalau aku??..duduk rumah lagi sanggup dari pakai baju macam tu...
sorry adik =)

Wednesday, November 9, 2011

Jumlah Jualan Album Inggeris Siti Nurhaliza - All Your Love setakat ini...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
Siti mengucapkan terima kasih kepada para penyokong yang tak pernah putus asa nak menyokong kerjaya Siti selama ni...
cewaahhh!!..jadi tak macam ucapan Siti??..kah3..
fiz berbangga dengan jualan album siti ni..
ni baru secara fizikal punya album..
belum lagi jualan secara digital??..kau mampu??..kah3

jom tengok keratan akhbar ni..
cekidot...

hebat kan????

Tuesday, November 8, 2011

What would Puss in Boots do?

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku sertai 'Nuffnang Premiere Screening of Puss in Boots!'
aku sertai sebab tarikh tayangan nya adalah baru naik cuti semester jadi akan segarkan minda untuk mula belajar semula ..cewah..!..*ayat goda cek Nuffnang..*


sebelum mula sesi macam mana cara nak kalahkan orang jahat jika kita ni Puss dan Kitty Softpaws, kita tengok dulu poster dengan trailer...


Puss in Boots










teringin nak tengok??
buat entri macam ni okey??

Baiklah:

1. Puss mestilah ada jaket kalis peluru macam polis tu...sekarang penjenayah dah guna pistol,,tak guna parang atau keris lagi...

2. Puss mesti buat kelainan dengan belajar silat...mana la tahu kan...kalau p
enjenayah tu hebat dengan seni mepertahankan diri...Silat ni pon dapat di popularkan...wah..!!..cuba bayangkan Puss pasang 'kekuda' nak lawan..hebat..!

3. Sarung pedang Puss tu pon kena buat macam beg sentiasa panas Pizza Hut tu...kenapa??..sebab pedang tu kena sentiasa berhaba supaya bila kena dekat badan penjenayah luka nya sangat pedih...!..percayalah..!...

4. dalam topi Puss tu kena ganti dengan topi baru ni kot??..baru selamat nyawa tu..macam dekat bawah ni.




mesti selamat kan??kih3

5. Puss kena berlatih menyanyi..kadang2 kena buat penyamaran untuk tahu jejak musuh...kalau untuk Puss macam ni:




6. Kitty Softpaws pulak kena belajar menggoda,kalau penjenayah tu jantan..mesti cair punya..lepas tu tikam je perut penjenayah tu bertubi2..cara goda macam ni:




cair tak??..kih3

7. Kitty Softpaws dengan Pussy pon kena berlatih menari...ni pon salah satu cara penyamaran...cara nya macam ni...menari senang2 je..kih3:



comel??..mesti penjenayah pon lentok tangkap jiwang =)

8. Senjata seterusnya serang hendap..Pussy kan selalu jalan tak ada bunyi jadi bila ada dekat belakang musuh...keluarkan kuku,,cakar mata penjenayah..mesti taubat dah penjenayah tu..macam ni:



9. Kitty Softpaws atau Pussy boleh buat muka comel duduk dalam balang atau bekas dan ajak masuk dalam tu...lepas tu keluar cepat dan terbalikkan balang tu dan dapat kurung penjenayah..yeah..!..macam ni:



10. Taktik lain boleh guna suara nyaring,,kucing kan selalu ada bunyi meow..meow..meow...kan??..jadi keluarkan dalam bentuk yang kuat sampai penjenayah tutut telinga dan mata..apa lagi??SERANG...!!!!!!!!!!!!!!!!! macam ni:


Bila dah berjaya kalahkan musuh...bolehla buat muka macam ni..!!! :

Semoga berjaya Puss dan Kitty Softpaws....!!!
=P

Amir Jahari - Tanpamu ...!!!..| Bekas Pelajar Akademi Fantasia ???

Salam 1 auw...auw...auw..
ni pulak lagu Amir Jahari - Tanpamu,,,
bukan Farawahida - Tanpamu okey??
akan ku tampar dirimu.kah3

penyanyi lagu ni rupanya bekas pelajar Akademi Fantasia 9..
minggu kedua dah tersingkir..
ramai kata dia ni berbakat macam Aizat..
tapi dari lagu dia okey laa...
not bad..
seronok dengar..enjoy je..
tak stress sgt dengar..kih3..
semoga terus sukses okey Hafiz Jauhari...eh..!!...tu nama aku...nak femes aja kau ni..kah3.
semoga terus sukses Amir Jahari..

jom cekitdot..


okey kan??

AKON Menyanyi Lagu Hindustan Soundtrack Filem Ra One...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
sebenarnya fiz cari lagu hindustan yang tercalon dalam carta 40 Era tu...
tak sangka lagu baru tercalon adalah lagu hindustan..
aku minat Hindustan...!! jeles lettew..!
lagu tu adalah Chamak Challo

kali pertama dengar muzik dia ni macam pernah dengar..
tapi bila aku tengok ling yang berkaitan rupanya AKON yang nyayi..
serius wey..aku tak tipu..
tipu tu kan dosa..betul ke idok??
ingat kan satu lagu je..
tapi dua lagu yang aku jumpa AKON nyanyi dalam filem ni..
tak tahu laa kalau ada lagu lain kan..

AKON nyanyi lagu HINDUSTAN wey..!!
tapi peminat dia ramai yang tak suka...
mungkin diaorang takut AKON ni dah songsang pilih genre lain kot..kah3..

jom cekitdot...



aku suka dengar lagu yang pertama tu..
tapi sekrang kita tengok trailer fime Ra One ni..
gempak doe..!!...dah macam gabungan Iron Man dengan Terminator..
CGI dia setanding Hollywood....!!
tabik spring laaa..
bila nak tayang dekat dekat Malaysia ni..!!
filem ni tahun 2011 punya yaww...

cekitdot..


amacam?? nak tengok tak??

Bedroom Sanctuary - Lagu !!!...

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni aku teruskan promote lagu2 baru yang boleh go on dengan aku sikit..kah3
seronok promote lagu2 orang yang ada bakat..
kalau budak2 yang biat cover tu tak per laa tak payah promote..kih3
jahat kan??..hu3

jadi lagu seterusnya dari Bedroom Sanctuary - Lagu..
lagu dia Lagu...nak terangkan pon susah..kah3
aku pon tak tahu dia ni band ke solo ke apa..

tapi lagu dia simple dan enjoy..
tenang je dengar..
aman je rasa Malaysia ni...
tak caya cuba dengar


banyak pujian wooo lagu ni..
good blowjob bro...eh salah..!!!..jangan baca yang tu..harammm..
good job bro =)
saya SUKA...!!!!!!!!!!!

Monday, November 7, 2011

6ixth Sense feat Saujana - Penerang Hari Official Music Video....!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
lagu ni pon fiz jumpa dekat carta ERA..
lagu ni kurang promosi..
mentang2 laa ala2 agama kan..
muzik video ni pon baru je keluar..
hari jumaat lepas..
baru kan??

vokalis 6ixth sense makin hensem..tapi dah ada awek..kalau tak silap laa..
ada sorang kumpulan Saujana tu macam suara Shahir..
kalau tak caya cuba dengar..

jom cekitdot


lagu boleh tahan =)

Pop Shuvit feat Man Bai - Seperti Syurgamu...!!!

Salam 1 auw...auw..auw
sambil aku dengar radio dekat tv...
mesti laa ERA kan??
aku dengar masa kemas2 rumah..
nak pasang radio..radio Klasik Nasional je boleh dalam rumah ni..kah3
jadi sambil2 kopek bawang,,goreng ikan,,sapu sampah...tiba2 dengar lagu ni..

sebenarnya kau tak suka dengan Pop Shuvit..sebab hampir semua lagu dia terjerit2..
ntah apa pon aku tak faham..
dengan terpekik terlolong
tapi bila aku dengar lagu ni,,aku suka sikit dengan Pop Shuvit..hehehe
jangan marah ea??...biasa laa kalau dah jiwa Siti Nurhaliza ni kan..kah3

Man Bai pon terbaik woooo..!!
Lelaki sangat suara..kih3

jom cekitdot...


Artis Masih Dapat Peluang dan Keputusan...!!!



Salam 1 auw...auw...auw..
sejak dua menjak ni teruja pulak nak update..
semangat je nak update..
rasa macam Siti Nurhaliza ada dekat depan...!!!..fuhh..!!
rasa macam nak peluk2 je.....oppsss..!..dah jadi isteri orang dah....peluk Rozita Che Wan Pon boleh laaa...kih3

okey...fiz rasa belum terlembut...eh salah...terlambat nak ucap Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam yang sambut tak kira warna,bangsa,keturunan,ketinggian,kepandaian,kejelitaan dan k

ejantanan..kah3
amacam??..sedap makan Lembu???...fiz makan lembu secubit je hari ni..bukan sebab apa...macam tak bernasu serakah je tengok lembu tu nak makan..

semalam tak buat apa pon..masak..kemas..masak...kemas...on9 fb.update blog..
beraya sangat kan??
dekat Johor ni bukan meriah sangat sambut Hari Raya Aidiladha ni....yang penting korban...betul ke idok??...

sebenarnya nak update tentang result..ada dua r
esult...
result tunggu pianangan anak raja Arab..kacak oohhh...!...banyak bulu..bulu..kih3
tak ada laa..result kolej kediaman untuk semester 4...
alhamdulillah dapat lagi duduk di Kolej Jebat tu...
walaupun bilik aku tu sempit tahap maksimum dan kadang2 macam sarang lembu..
tapi aku suka...!!!!
ada bau2 kejantanan dalam bilik tu..mengghairahkan...eh2...kanak2 dilarang baca ayat tadi...tutup telinga semua...!!

nak bukti tak aku dapt kolej??
tengok bawah...


hafal nama aku dekat atas tu..senang sikit masa nak akad nikah nanti..
nombor matkrik pon hafal sekali..mana tahu menang dekat Sport TOTO tu ke??..kalau menang nanti bagi lagi sehinggit ke dua hinggit....kedekut beno kome ni..!..

Sekarang ni tak tahu dapat roommate yang sama ke tak.....
kalau boleh dapat junior ke..
boleh main2 atas katil..kah3
main monopoli laa..ish...fikir kotor je....

dah2 tutup result pertama..
sekrang kita bukak cerita result ke dua...
alhamdulillah jugak...setimpal dengan usaha tidur tiap hari pukul 2 pagi.....tengok movie padahal..kah3...
result sem 3 aku menurun...
sedih tertonggeng menonggeng ditonggeng penonggeng...
hurmmm..
nak buat macam...
study last minute aku makin menjadi2...teruk betul...
sedih tengok perangai diri sendiri...rasa nak tumbuk2 diri sendiri....tapi kesian pulak..kah3

jadi azam sem 4 nanti....*setiap sem azam sama je..berubah je idok jugak..*
belajar betul2..kah3
lebih serius...kurangkan main atas katil..kah3

tapi aku lebih sedih...result kawan2 dan kawan baik aku....aku lebih sedih dengan kawan yang kerja satu group dengan aku....kalau markah korang rendah sebab aku..aku mintak maaf...
kalau result korang teruk teruk sebab aku..aku mintak maaf...kalau korang serik nak group dengan aku nesxt sem.aku mintak maaf....kita akan kerja lebih keras....keras..keras...nampak semnagat tak??kah3

sedih memang sedih tapi nak buat macam mana..
benda dah jadi...
menangis air mata sirap limau ais kurang manis sekali pon dah tak ada guna..
menangis sikit udah ler...
aku menangis ke tak??...biarlah rahsia...........................................................

jadi next entri saksikan kemelut nak sambung degree atau terus bercinta dengan diploma..
=)
bersambung......

Sunday, November 6, 2011

Melantak D.I.Y Versi Hafiz Jauhari - Jemput - Jemput Udang Rozita Che Wan Oasis Emas bersama Sos Lada Merah Meriah Ally Iskandar....!!!




Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni update entri lagi...
disebabkan entri pertama Melantak hari tu mendapat perhatian yang menafsukan jadi fiz tambah sikit...kah3
ada yang tegur dekat fb..siapa yang puji tu terima kasih yawww...!
jadi...terimalah...............

Melantak D.I.Y = Melantak Do It Yourself...

hah...!..


segmen ni fiz buat senang je..
sebab bila cerita tentang Melantak D.I.Y ni..semua fiz buat sendiri..
kenapa tak percaya??
PercayalaHHHHHH...*lagu Siti Nurhaliza tu....*

okey2..calon - calon Melantak D.I.Y adalah speerti berikut *kepala tengok skrin tv
semua...kah3* :

1. Sesuai untuk anak dara, anak teruna, anak dara tua pon boleh...kih3

2. Mudah dan senang sebab guna saja apa yang ada dalam peti sejuk...

3. Tidak menggunakan bahan perasa, perisa, Knorr Pasti Sedap, Maggi Secukup Rasa, Ajinomoto *bukan nak bagi syarikat atas bankrup...kih3*

okey tuan2 dan puan2 *gaya suara Chef Wan..kih3*
hari ni kita akan masak Jemput - Jemput Udang Rozita Che Wan Oasis Emas bersama Sos Lada Merah Meriah Ally Iskandar....!!!.
kenapa nama dua orang popular tu ada dalam nama??..sebab fiz buat ni masa nak tengok Anugerah Skrin 2011 semalam..kih3

senang je.

1. Basic jemput2 cuma Lada cili, bawang besar, ikan bilis...tu je....tapi resepi kali ni kita ubah sikit iaitu tambah daun sup, daun bawang, udang pasir yang dah siap siang, taugeh, telur, tepung, air, garam...CUKUP..!..cara pemotongan tu bebas terutamanya tangan bangku tu..kah3...air dengan tepung tu ikut suka...jangan pekat takut keras bila dah masak, kalaucair sangat tak jadi pu
lak...


p/s: kuku kalau tak potong,tangan tak bersih guna senduk ye???

lepas tu goreng je...

erk??..sorry tak dapat nak tunjuk hasil akhir..sebab lapar sangat dah..kah3...masa mula2 masukkan dalam kuali tu api besar..dah berapa minit api sedang...biar rangup di luar,,lembut di dalam.. =)

2. Sambal pulak senang je...Lada merah, bawang putih, asam keping/cuka, gula, garam..blender semua..!..SIAP..!

Mudah kan??
kalau ada yang tak faham tanya...
kalau fiz nak buat details dekat sini..memang lama laa nak menaip..kah3..

rahsia masak: baca selawat dan doa supaya apa yang kita masak sedap dan orang boleh makan...untuk non-muslim, guna doa agama masing2.. =)

Hafiz: Selamat Melantak..!

One Malaysia Social Networking Meniru Facebook?...!!!


Salam 1 auw...auw..auw..
ni aku jumpa dekat page aku punya kolej kediaman..
super junior..eh salah...super senior..hebat tak??...bukan super man ye??
suparman pon bukan..kah3

One Malaysia Social Networking ni sebiji seberuk dengan Facebook..
sebab muka depan / hompej / homepage dia sebiji setapir dengan Facebook...
ni pon macam khas untuk rakyat Malaysia sajo
nak godeh2 kena daftar dulu..
tu yang malas...

malas nak deactivate balik..kah3

jadi jom cekidot..

kalau korang teruja nak join boleh pergi ke sini..
sini....
eh sini laa..
tak dengar ke??
sini...sini...sini


Saturday, November 5, 2011

Komen, Kutukan, Pujian Anugerah Skrin 2011 ...!!!

Salam 1auw...auw...auw..
semalam ramai giler...giler...giler..
yang update tentang ASK2011...
naik jemu pulak..kih3...
tapi tadi ada orang IM aku dekat fb cakap suruh komen tentang ASK 2011 tu..
amboi3...dah macam pengkritik industri seni pulak.......
rasa macam artis yang tak dapat datuk je..kah3
arigato gozaimas kepada semua peminat saya.
saya tak sangka sebenarnya...*gaya pelakon drama terbaik....tapi patutnya aku yang dapat..sebab apa???..cuba tengok link atas tu..cucuk mata baru tahu...kah3*

Baiklah..tanpa membazir air liur...
cekitdot sedikit komen dari aku..
sebab ada yang dah tak ingat..hu3

1. Perjalanan berlaku dengan baik..tapi kadang2 meleret ...naik menyampah pulak....tapi korang perasan tak kali ni pada yang menang tak bagi ucapan??..HAH..!..ni yang bagus...!..tak ada siapa yang nak dengar kau berucap....dapat trofi dah boleh balik tempat duduk semula...paling kurang mesti ucapan tu.."terima kasih kepada peyokong dan peminat sy..bla..bla..bla.."....tak payah cakap pon okey je kitaorang....

2. Pentas dia terbaik...!...lawa dan kemas..baru laa nampak macam anuerah sikit..kalau tak macam pentas sekolah menengah je....

3. penonton lembik....!!...kau kalau tak nak tepuk tangan duduk rumah je laa lagi bagus...biar yang tercalon je ada...ni bukan majlis agama tak payah tepuk tangan...

4. pakain artis paling menyampah adalah Alyah..sorry pada peminat Alyah..ni komen untuk malam tu je..kih3..pakaian masa buat persembahan tu...pakai baju singkat paras peha..tahu laa peha tu gebu...tapi tak sopan laa der...dah laa pakai selendang..apa moftif pakai selendang tu??...menyemak...Jac tu pon lagi sopan aku tengok...Shila Amzah tu okeylaa...

5. Penyampai anugerah terbaik jatuh kepada pengacara 999 tu..tabik srping..!!...pandai dia kawal bila iPad tu buat hal..tapi bedebar jugak aku..kah3..

6. iPad ??...erk??...macam tak sesuai pulak..entah laa..pada aku macam tak kena...

7. hos untuk malam tu tak menjadi...ANTARA yang terburuk...teringat masa Nazrin dengan Fazura dulu..hambar..ngantuk..bosan...Rozita tu jadi pelakon je r..kesian tengok Ally tu bawak acara tu 'sorang'...Ally pon bawak lawak bodoh...oooppppsss..!...Neelofa tu tak sporting langsung...layan laa Ally tu...ni senyum je..tahu laa senyum kau tu lawa...kih3..

8. Persembahan pon sikit je...okey dah tu..kalau tak orang ingat nanti Juara Lagu pulak..kah3..tapi..bila persembahan Najwa ,, Awi dengan sapa lagi tu mikrofon tu tak berapa el0k laa...

9. Untuk laman web ASK....pada fiz okey...tak ada masalah..tapi apa yang fiz tak puas hati tu kenapa cuma Kilafairy,Tiz Zaqyah, Scha, Nora Danish, Liyana Jasmay je yang terpilih untuk pemilihan award apa ntah..Shine award kot??....macam mana 5 orang ni dipilih...

10. korang pikir laa sendiri...kah3




Hafiz: tak ada yang sempurna dalam dunia ni =)



Friday, November 4, 2011

Rahsia Orang Cina Kaya Raya ...!!!

Salam 1 auw ... auw... auw...
hari ni macam malas sikit nak update blog ni sebab malas sikit...
kah3...
jadi artis kadang2 malas tau nak update blog..schedule padat..kah3

fiz jumpa gambar ni semalam..
jadi nak tahu kenapa orang cina berjaya sebab ni laa..
korang tak payah melanggan e-book ke apa jadah dalam internet nye..
aku bagi free je ni..kah3

tambah lagi..
rahsia orang Islam..Doa..Solat..
semoga berjaya dalam perniagaan anda...
kalau dapat untung bedasarkan gambar atas ni bagi laaa komisen sikit...
tak baik kedekut..kah3

=)

Thursday, November 3, 2011

Melantak Versi Hafiz Jauhari : MYL Tandoori House...!!!


Salam 1 auw....auw...auw
hari ni aku ada idea nak update entri...

gigih nak update entri...
demi silent reader sekalian...
sapa silent reader dekat sini kenyit mata kiri dan angkat kening mata kanan..
mesti ramai cuba kan???...kah3

okey...
sebelum ni aku ada buat label sendiri untuk tempat yang aku serang kedai makan..
tapi entah hilang kemana dah...kah3

lantak kau laa..



okey...
kali ni kita pergi serang sarang tebuan dekat Kota Tinggi ..
tempat aku beranak...

cewahh..!

tadi pergi ke MYL Tandoori House..
aku pon tak tahu apa makna MYL tu sebenarnya...maybe Malaysiaku Yang Letup??..atau Makanan Yang Lazat??...lantak laa apa pon..kah3


ni tempat paling best dekat Kota Tinggi
dekat dengan kedai kasut HOOVER...

jadi boleh cuba....


jom cekitdot apa yang aku makan




ni namanya Puri..dah sejuk pon crunchy lagi..



ni pulak Naan..naan biasa je..nak mintak yang keju tak da pulak..

atas sebelah kiri tu daging cincang, sebelah kanan atas tu dal, yang bulat2 macam tuuut tu kacang kuda...apa yang tuut???...kah3...tapi banyak lagi..ada kari ayam,ikan, kurma daging..macam2 lagi laa pilihan nya...rambang mata...yang bagusnya kurang masin...

dah siap semua tu makan dan apa yang jadi???

HAH..!!..inilah...dia..punya laa sedap..
kenyang gilaa...!!!
gilaa pon kenyang...
kau kenyang??
kalau kenyang maknanya gila..kah3
dah melalut ni...

tapi tadi sebelah meja kan..dia panggil pelayan tu Shah Rukh Khan suruh kira..kah3
jauh panggang dari api muka pelayan tu dengan SRK...kah3

selamat melantak...!!!

=)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...