Saturday, October 8, 2011

Masyarakat Kuala Lumpur Semakin Kurang Hajar???

Salam 1 auw..auw..auw...
hari ni fiz dah balik dari KL...
dah sampai rumah pon...
hari tu pergi KL sebab ada urusan yang mak nak kena selesaikan jadi fiz pon joint sekaki..kah3
langkah kanan jugak sebab dapat fon free..
tapi tak ada laa mahal macam iPhone atau Blackberry
cuma berpatutan untuk seorang pelajar..
kakak fiz belikan Sony Ericsson Yendo (W150i)
touch screen...agak susah jugak nak guna..tu cerita lain...

kah3..
smenjak fiz keluar jalan2 dekat KL ni..
orang KL semakin kurang hajar..
kurang hajar dengan mak bapak..cakap menengking2...watapak betul..kah3..tak hormat langsung...
kalau ada urusan jual beli...dah tak reti senyum...HELL O.!!.senyum je pon..payah sangat ke??
tak mintak apa pon..ni tak..muka macam nak cari gaduh dengan orang,,ketat semacam...nak gaduh cakap..habaq mai laa...*gaya macam berani je..kah3*
kalao memandu pulak..tak reti nak pasang signal bila nak memotong...
fiz rasa macam nak hon je muka yang drive tu..kah3...kalau apa2 terjadi macam mana??
hah..budaya Terima Kasih mana??..dah hilang jugak...ada masa tu fiz cakp terima kasih..terkejut beruk orang tu...ingatkan salah cakap ke apa..berdebar time tu macam nak ijab kabul sampai spotlight penuh keliling..kah3
nampak sangat laa orang KL ni tak reti cakap terima kasih..kempen bagai nak rak pon kalau tak ada kesedaran diri sendiri payah jenab....mak joyah pon setuju..kah3

fiz tak terkejut pon benda ni berlaku tapi keadaan semakin memburuk..
tak peliklaa kalau negara kita tersenarai dalam negara yang paling 'RUDE' atau 'KURANG HAJAR'..
kata je mengamalkan budaya timur...

ehem2..pakaian juga melambangkan peribadi kita =)

No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...