Monday, October 31, 2011

Artis Sedang Bahagia...!!!


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni rasa nak nanges sambil lap hingus dekat lengan baju...
sebab apa???
sebab aku rasa ramai dah tahu iaitu result kolej..
ni untuk UITM student laa..
terutamanya UiTM Melaka...
hehehehe...
hari2 aku ni peminat fanatik student portal...naik jemu dah tengok...
kejap mata je dah boleh bukak...


tapi tadi dah kecoh2 dekat fb..
apa lagi..serang laa student portal...
alhamdullilah dapat jugak kolej untuk ke sekian kali...

nak bukti???
jom cekitdot...


hah??dah nampak??
hafal laa nombor matrik tu..
mana laa tawu lepas ke dekat Sport TOTO tu???...kah3

jadi sekarang ni dah boleh mula bajet semester 4...
kau ado??...kah3
ingat Najib je ada bajet???...*macam kawan aku je...hai Najib?? =)*

tapi tak tahu laa dapat roommate yg sama ke dak..
kalau dapat junior boleh buli2 sikit..
mintak belikan choki2 dekat kedai buku....comel tak aku??...comel tak??
kalau cakap comel dapat satu choki2..nak tak?? =P



Hafiz: feeling2 artis je padahal... =)

Sunday, October 30, 2011

Tun Dr Mahathir, Dato; Seri Anwar Ibrahim, Dato' Seri Najib, Tok Guru Nik Abd Aziz Berbalas Komen Di Facebook...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
fiz terjumpa gambar ni...
lawak pon lawak..
nampak sweet je..
kalau betul2 mesti aman je Malaysia ni....
=)


Fara Fauzana dan Neelofa Pengacara/Hos NONA 2012...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
teka teki akhirnya terjawab jugak...
tentang siapa pengacara NONA pada tahun 2012 iaitu tahun depan...
kenapa pengacara NONA tak ada lelaki???..kah3

jawapannya adalah Fara Fauzana dan Neelofa...
pandai TV3 nak naikkan rating NONA tu semula..
yelaa dua pengacara perempuan ni kan sekarang tengah naik dengan panas...

mesti ramai tertanya-tanya dan tak percaya Fafau tu boleh untuk jadi pengacara NONA kan??
kalau Neelofa tu boleh je..
tapi Fafau kata dia akan bawak NONA tu dengan cara dia yang sendiri dan pembaharuan untuk rancangan tu nanti...
lagipun umur dia 32 tahun dah...
dah masuk umur 'NONA'..kih3...boleh laa kahwin dengan abg fiz yang dah 30 tahun tu..kih3

mesti nampak seri dan bersemangat rancangan NONA tu nanti..
=)

Saturday, October 29, 2011

Fatwa Merokok Haram...

Salam 1 auw...auw...auw..
ustaz fiz ada cakap..
bila seseorang ulamak tak kira dari negeri yang berbeza kita kena ikut jugak apa yang dia cakap sebab tu orang agama yang kita kena ikut..
kan ada beberapa mufti dari geri belah utara yang cakap rokok tu haram...
dapat di naskan sebagai merosakkan kesihatan..

Thursday, October 27, 2011

Perspektif Jodoh : Salah dan Betul...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ada gambar lagi...
gambar ni pon dah popular dekat fb..kih3
jadi fiz pon nak share dengan korang...


betul apa yang dicakapkan...hu3

Wednesday, October 26, 2011

Kira Bilangan Dot Hitam dapat Wang Tunai...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni fiz update entri yang fiz kali pertama sangat mencabar...
bukan sebab kena keluarkan duit..
tapi kira titik hitam..kah3...
cuba kira ada berapa??
kalau betul fiz bagi duit...


tapi....fiz sendiri pon tak dapat jawapannya..kah3..
kiralah korang sampai juling..kah3

=P

Tuesday, October 25, 2011

Seluar Senteng, Paras Betis, 3 Suku adalah Sunnah Nabi ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
terkejut jugak tengok gambar ni...
dari jauh ingatkan tak boleh pakai..
rupanya salah teka..kah3..


kalau macam ni...
fiz nak borong laa banyak2...
seluar mcm ni selesa sikit tau...
betul tak???
jadi jadi kepada lelaki di luar sana tanpa disedari anda telah ikut sunah nabi =)

Monday, October 24, 2011

Dikir Barat Lagu Aishteru...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
macam2 dah dikir barat ni..
sebelum ni ada yang lagu Sean Kingston yang di dikir baratkan tapi sekrang lagu jiwang Aishteru ni pulak..
pada siapa yang nak buat kelainan pon boleh...
dalam ni siap ada band sekali...
jom cekitdot..


amacam??
=P

Filem FITNA Menghina Al-Quran dan Islam...!!!


Salam 1 auw..auw..auw..
fiz sangat terkejut dengan gambar ni...
rasa macam tak percaya pon ada...
tapi boleh ke isu ni sensitif ni dimasukkan dalam filem???

fiz macam tak percaya gambar ni asli...
asli tak asli tapi gambar ni sangat menghina agama yang suci..
fiz rasa macam nak menangis...

Sunday, October 23, 2011

Cinta Muka Bulu...Hina Islam atau Hiburan???

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni buat entry baru..
semalam internet buat hal pulak..hurmmm
hari fiz jumpa video ni..kah3

lawak pon lawak..
best pon best..
yang paling best sebab dia buat video sebijik macam video asal Cinta Muka Buku tu...
dari segi tempat video klip ataupon pakaian..
yang hangat sekrang ni adalah penyanyi utama tu ikut sebijik macam Najwa Latiff..
ada yang cakap lelaki tak boleh menyerupai perempuan...
sebab penyanyi utama tu dah macam najwa jugak...hurmm
tu fiz tak tahu laa nak komen apa...

tapi dari segi hiburan..
dah lepas laa kot??hu3
jom cekitdot
video nya,,



Bulu apa??kih3
=P

Friday, October 21, 2011

Angry Bird Versi Nokia3310...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni update gambar sebab malam ni kepenatan sikit..hu3
gambar ni dah tersebar meluas dekat fb..hu3
terkejut pulak tengok benda ni,,,

ada orang kata Agry Bird ni memang dah lama ada
tapi sekrang ni dah maju sikit...kah3
percaya tak korang??

Thursday, October 20, 2011

Filem Papa I Love You Tiru Filem Sekali Lagi...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
kadang2 bosan jugak tengok fb je tak habis2..
kadang2 macam kosong je tengok fb tu..kah3
jadi gatal laa tangan ni godeh2 you tube..

jumpa laa trailer untuk filem2 akan datang dan tahun depan...
jumpa pulak trailer filem Papa I Love You..yang Lisa Surihani dengan Mia Nasuha berlakon tu..
hero dia orang baru...

ramai kata yang filem Papa tu macam tiru Sekali Lagi..
tak banyak...sikit je yang fiz nampak macam sama...
jom cekitdot..


amacam??
sama ke tak sama fiz tetap nak tengok..
time tu fiz cuti sem...ada sesiapa nak teman nak tengok tak??? =(

Wednesday, October 19, 2011

Anda Membesar Dengan Kartun Apa? : Power Rangers ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni nak update sikit tentang kartun masa dulu2..
ni segmen terbaru...letup..!.
banyak2 kartun..kartun apa yang korang minat??
kartun yang mengimbau zaman2 hingus dulu..sekarang pon ada cuma cermat sikit guna tisu..
dulu kesat je dekat lengan baju kan??..betul tak betul tak??...tak ngaku laa tu..eleh..

fiz membesar dan sekarang pon dah 'besar' dengan kartun ni..
kalau mak tahu ni abes kena ceramah..kah3
yelaa..dah besar pon suka tengok kartun lagi...
anak bongsu laa katakan...terpaksa guna kuasa veto anak akhir sebagai alasan nak tengok tv..kah3..

kartun yang fiz tengok tak berganjak langsung walaupun ayam goreng di atas meja makan k,,Siti Nurhaliza datang rumah,,rumah sebelah terbakar,,semua fiz tak hiraukan demi kartun ni..kah3

mestilah kartun POWER RANGERS...!!!
best giler beb..
baek lu dengar cakap gua..
meleleh..!!...
macam makan ABC plak..kah3

jom tengok sedutan Senarai Setiap Season Power Ranger...
mula dari Power Rangers yang pertama..tahun 1993..
tahun tu fiz dah pandai tengok tv..lahir kan tahun 1992..hehehehe


kita tengok time dyeorang berubah..alaa time pakai suit warna warni tu..
dulu suka berangan buat macam dalam video bawah ni..
tapi sekrang pon kadang2 ada..kah3
bocor dah rahsia..


warna feveret apa????...nak tahu fiz punya??..tapi jangan bagu tahu orang lai pulak..kah3
..jeng..jeng..jeng...
warna PINK =)




Siti Nurhaliza di E News Asia !!!

Salam 1 auw..auw..auw..
tadi godeh2 you tube jumpa benda ni..
bangga dannterharu pon ada...
jom cekitdot sedutan dalam E News..!!



Amaran Keras Macam Batu: jangan kutuk English dia..kih3 =)

Tuesday, October 18, 2011

Lagu Boleh Tahan Baru Dari Zivilia Band - Kokoronotomo (Teman Dihati)...!!!

Salam 1 auw..auw..auw..
dengar lagu yang boleh tahan baru berbanding Aisheteru tu..
fiz tak tahu nape tak berapa nak suka dengan lagu tu..kah3
jadi dengar lagu Kokoronomoto
boleh tahan best tau.!!!

jom dengar...
cekitdot..

=)



best kan??
=)

I-POP (Indonesian Pop) - Cherrybelle, 7 Icons, Super Girlies ...Tiru KOREA ??? !!!

Salam 1 auw..auw...auw..
semakin hangat nampaknya penangan KOREA dekat INDONESIA ni..
sebab ramai dan banyak ditubuhkan kumpulan perempuan yang sama dan hampir sama dengan sedia ada...
malam ni fiz dapat detect 3 kumpulan je tapi sebenarnya banyak lagi dekat luar sana...
malas nak cari..kah3..
kalau korang rajin..buat survey sendiri laa ea??...kih3

kumpulan pertama ni SEBIJI macam korea sebab video clip dia..lagu dia yang ada campur sikit english...cari nyanyi..cara menari..anggota kumpulan...ramai yang cakap tiru SNSD..fiz pon tak tahu kumpulan SNSD tu..kah3...dyeorang ni tengah meletup dekat Indonesia...banyak lagi dyeorang..serach je laaa dekat you tube tu ea?? .ni single dyeorang..cekitdot





kumpulan kedua ni 7 Icons...nampak laa Indonesia sikit....



yang ke-3 kumpulan Super Girlies..macam Super Junior plak kan??..kih3..ramai yang kata super GELI..kah3..jahatnye laa..hu3






I-POP (Indonesian Pop) - Wonder Boys ...!!!!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
wah2..sekarang ni fenomena Korea ni memang betul2 menyengat dekat seluruh dunia...
sebelum ni fiz tahu dekat Rusia pon sama..
JAUHNYA...!!!
sangat hebat...tapi Indonesia pon sama..hu3
sekrang ni kumpulan Wonder Boys dah semakin naik..
kelakar pon and pelik pon ada..
dah tak ada nama lain ke mas2 sekalian???..ide baru dong???
speaking Indonesia sikit =)

fiz pelik sebab ingatkan lagu dyeorang ceria macam Nobody tu..
tapi ada kelainan sikit...
sebab semua lagunya semua macam biasa je..
nama band ni untuk publisiti ni..
pandai2..

jom cekitdot sikit lagu dyorang...




Monday, October 17, 2011

Sebab Kenapa Lelaki hebat Dalam Memasak...!!!


Salam 1 auw...auw..auw...
hari ni kita tengok gambar lagi..kah3
gambar ni fiz jumpa dekat fb sebab kawan fiz upload dekat wall dia..
agak kurang manis jugak ayat dia.kah3
yelaaa...menyentuh sensitiviti lelaki..kah3...

hebat kan lelaki??? =P

Sunday, October 16, 2011

Forteen - Berdua Bersatu ... M-POP Malaysia Yang Seterusnya dari KRU Studios...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni fiz baru teringat nak selongkar artis yang baru ni...
fiz tak tahu pulak diaorang ni dah popular..
kenapa???..masih tak kenal???...diaorang ni popular sebab pompuan kat luar sana cair tengok mamat2 ni semua...
HANDSOME...!!!
cair tengok...huahuahua

fiz baru kenal group ni masa tengok Muzik-Muzik 26 hari tu..
akak terjerit dekat ruang tamu...tanya sapa mamat2 ni semua...
baru berapa saat mula nyanyi dah minat...
sebab muka + style mcm artis korea...
tapi bila lagu dah nak abes baru dia cakap suara diaorang ni best...

fiz pon teruja nak kenal...
korang kalau nak kenal lebih lanjut...
boleh laa pergi ke fanpage FORTEEN...
spell-it-right okey??..takut tak jumpa nanti..

jadi jom cekitdot music video dyeorang =)





Hafiz: sebelum ni V.I.P =)

Cara Menyusahkan Ibu Bapa =)

Salam 1 auw..auw..auw
hari ni kita belajar cara annoying ibu bapa kita sendiri..kah3
bukan mudah..tapi bedasarkan cara yang dia bagi tu macam tak berapa menaraik dan mencabar..hu3


cara2 ni hanya gurauan semata2..jangan ikut pulak..
tak baik tau mempermainkan ibu bapa...
dan jangan menyusahkan mereka...
hargailah smentara mereka masih ada =)

Friday, October 14, 2011

Bau Ketiak Lelaki Penawar Stres Wanita...!!!


yang dah kahwin boleh buktikan???kih3

yang belum kahwin jangan gatal nak cium ketiak pakwe pulak...kah3

Thursday, October 13, 2011

Artis Baru Qalisha - 1Januari Official Video

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni baca paper Metro..terus gigh cari lagu Qalisha ni..
artis baru keluaran Ajai..kah3..
syarikat Wake the Baby tu laa..

cantik orangnya..ada pakej..
boleh jadi pelakon hu3..
muka dia ada iras sikit Cher Lloyd..sikit je tak banyak..hu3

lagu dia pada fiz tak melekat dengan fiz..hu3
tak tahu pulak dengan korang kan??

jom cekitdot...


Lagu Baru 2011 Malique ft. Jamal Abdillah - Aku Maafkan Kamu...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...auw
lagu ni fiz 1st time dengar dekat HOT fm..
baru2 ni balik dari Bandar Jb..
dj tak bagi tau nama lagu + artis tapi fiz tahu yang nyanyi tu Jamal Abdillah..
dah habis lagu tu baru tahu..hu3

sekali je dengar dah 'melekat'...
rentak yang lain dari lain untuk Jamal Abdillah..
dengan serak2 basah nya..
SEKSI...kah3

jom cekitdot..!


Model Runaway atau Catwalk di atas Treadmill...Satu sahaja yang selamat...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
tadi kawan post satu video dari America's Next Top Model..
sangat cemas + lawak..
sebab model kena jalan atas treadmill tu sambil pose..
malas nak cakap panjang..bukan korang baca pon..kah3
jom serang..!!!


Wednesday, October 12, 2011

Official Video Siti Nurhaliza - Falling In Love (unreleased version)

Salam 1 auw..auw..auw..
hari ni fiz nak tunjukkan sikit video lagu Falling In Love - Siti Nurhaliza..
beberapa hari sebelum ni ada satu video yang sama di upload tapi dah dikeluarkan
sebab katanya video ni bukan yang betul..
tapi fiz tengok angle masa penggambaran sama je??..kih3
jom tengok video yang dikeluarkan tu..
tapi maaf laa ga,abar tak jelas ...sebab masalah teknikal =)


Tuesday, October 11, 2011

Kod Lemak Khinzir...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
sekarang kita tengok kod lemak babi yang ada dekat bungkusan setiap makanan..
jadi berwaspadalah..

1 E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 482
2 E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 483
3 E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 491
4 E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 492
5 E 141 20 E 326 35 E 441 50 E 493
6 E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 494
7 E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 495
8 E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 542
9 E 210 24 E 336 39 E 473 54 E 570
10 E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 572
11 E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 631
12 E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 635
13 E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 904
14 E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 920
15 E 270 30 E 433 45 E 481

jangan biarkan hidup anda diselubungi HARAM...kah3 =)

Makanan Ringan ROTA Mengandungi Lemak Khinzir...!!!

Salam 1 auw...auw..auw..
hari ni fiz sangat terkejut dan baru tahu....
makanan sekrang ni banyak betul lemak BABI..
letak laa lemak ayam ke...lemak lembu ke...ape laa..
sabor je laa..
rasa macam nak pengsan sebab dulu suka jugak makan jajajn ROTA ni...

jom kita tengok gambar..
cekitdot..


tapi yang peliknya ada logo HALAL dekat depan tu???

Sunday, October 9, 2011

Cara Asas Membezakan Daging Khinzir Dengan Daging Lembu...!!!


Ehem2...info keagamaan sikit =)

1. dekat daging lembu, serat-serat daging nampak padat dan garis-garis seratnya nampak jelas. Sedangkan daging babi, serat-seratnya nampak samar dan sangat renggang. Nampak tak beza dua2 gambar tu??

Perbezaan Ayam Disembelih dengan Tidak Disembelih:

1. ayam yang tak disembelih dengan cara islam, warna daging ayam itu akan bewarna keungguan dan boleh nampak dari luaran dekat kulit ayam tu, dalam keadaan masih mentahlah....jangan tengok masa dah masak..memang sama je laa rupanya..kah3...kalau ikut agama sebaliknya okey??

=)

9 Alasan Kenapa Perempuan Kena Ada Kawan Baik Lelaki...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni update entri ringkas sajo...sebab semalam modem streamix kena sambar petir..
wayar semua tak boleh pakai..
stress betul...tapi tak apa..bersyukur je yang ada =)

baiklah...
hari ni fiz upload gambar jugak lagi...
heheehehehe..
gambar kali ni fiz tunjukkan Reasons to have a guy best friend..
ni fiz jumpa dekat fb jugak...


bila baca alasan semua tu..ada yang betul kan??
fiz pon tak terkecuali sebab apa??
dekat UiTM pon best fren fiz pon perempuan..
dekat sekolah menengah pon perempuan jugak tapi ada lelaki jugak laa masa sekolah
dekat U nak cari bez fren sama jenis memang susah..maksud fiz sama jenis dengan fiz laa...kah3
kawan laki ramai tapi kawan baik susah sikit..

tapi alasan ke-9 tu tak pernah berlaku dekat fiz..kah3
alhamdulillah...fuhh...!
tapi alasan ke-9 ni selalu jadi dalam drama ke filem ke..
nampak romantik..tapi kadang2 payah bila dari kawan untuk jadi kekasih..
tapi tengok situasi laa..

jadi bedasarkan semua tu...
baik semua perempuan cari kawan baik lelaki..senang sikit hidup..
tak takut kena tikam belakang..kah3
tapi kalau dah bersuami tu agak2 laa sikit ea??
takut kena talak pulak..kah3...
=P

Saturday, October 8, 2011

Masyarakat Kuala Lumpur Semakin Kurang Hajar???

Salam 1 auw..auw..auw...
hari ni fiz dah balik dari KL...
dah sampai rumah pon...
hari tu pergi KL sebab ada urusan yang mak nak kena selesaikan jadi fiz pon joint sekaki..kah3
langkah kanan jugak sebab dapat fon free..
tapi tak ada laa mahal macam iPhone atau Blackberry
cuma berpatutan untuk seorang pelajar..
kakak fiz belikan Sony Ericsson Yendo (W150i)
touch screen...agak susah jugak nak guna..tu cerita lain...

kah3..
smenjak fiz keluar jalan2 dekat KL ni..
orang KL semakin kurang hajar..
kurang hajar dengan mak bapak..cakap menengking2...watapak betul..kah3..tak hormat langsung...
kalau ada urusan jual beli...dah tak reti senyum...HELL O.!!.senyum je pon..payah sangat ke??
tak mintak apa pon..ni tak..muka macam nak cari gaduh dengan orang,,ketat semacam...nak gaduh cakap..habaq mai laa...*gaya macam berani je..kah3*
kalao memandu pulak..tak reti nak pasang signal bila nak memotong...
fiz rasa macam nak hon je muka yang drive tu..kah3...kalau apa2 terjadi macam mana??
hah..budaya Terima Kasih mana??..dah hilang jugak...ada masa tu fiz cakp terima kasih..terkejut beruk orang tu...ingatkan salah cakap ke apa..berdebar time tu macam nak ijab kabul sampai spotlight penuh keliling..kah3
nampak sangat laa orang KL ni tak reti cakap terima kasih..kempen bagai nak rak pon kalau tak ada kesedaran diri sendiri payah jenab....mak joyah pon setuju..kah3

fiz tak terkejut pon benda ni berlaku tapi keadaan semakin memburuk..
tak peliklaa kalau negara kita tersenarai dalam negara yang paling 'RUDE' atau 'KURANG HAJAR'..
kata je mengamalkan budaya timur...

ehem2..pakaian juga melambangkan peribadi kita =)

Thursday, October 6, 2011

Silap Mata Melalui Gambar ...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni kita buat magic siket..hehehe
fiz pon teruja buat benda ni...
seblum ni mungkin ramai yang perasan ada gambar tentang nama Allah yang nampak dekat dinding bila kita tenung gambar tu lama2..



tapi ni lain sikit..
bulatan biru tu akan hilang..
fiz dah cuba
walupun agak susah sikit..kah3

cara nya mudah:
1.klik gambar tu supaya lebih besar
2.fokus tenung titik merah dekat tengah2 tu..
3.sampai biru dia hilang
4. komen sama ada korang berjaya ke tak..kih3

Wednesday, October 5, 2011

Cara Cek Originaliti Telefon Guna SMS...!!!

sila lah type kat handfon *#06#
then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
... ... contoh : 358671017470473...
... kedudukan ke 7 dan 8 ialah ******01*******

utk semak ori ke x handfon tu...let's check it out:
02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH
Hafiz: fiz punya VERY GOOD .. =)

Tuesday, October 4, 2011

Bersemadilah Dengan Aman =)

Salam 1 auw...auw...auw..
selamat malam...
kepada retiss sekalian..hu3

siapa yang bersemadi ni??
siapa yang mati??..
tu semua nya hanya perumpamaan je laa hu3...
jangan fikr yang lain pulak..
bersemadi untuk apa??
untuk kisah suka duka semester 3...
semakin meningkat semester semakin banyak dugaan nya..
dari segi pelajaran, kehidupan sosial, duit...macam2 lagi laa..

time management pon dah semakin berterabur...
kadang2 lupa daratan sikit...hu3
kadang2 terhabis beli barang yang merepek...iaitu baju 3 helai rm 50.00 dekat F.O.S ..time SALE...omgeee...siapa yang tahan kalau time sale??..cuba angkat tangan??..kah3
tapi nasib berbaloi...kalau tak...selalu mak tegur baju..kenapa kecik sana ketat sini pendek sana singkat sini...ehemm..dah macam anak dara dah kadang2..kah3..pakai jubah je laa gamaknya nanti..kah3

syaitoon pulak dah semakin menempat di hati..
sebab malas nak buat kerja...hu3..
kadang kena marah dengan groupmate..
nasib markah group not too bad..kalo tak..habis kena rejam lembing ..kah3

kawan??..
semakin hari nampak mana yang mana okey mana yang tak??
dekat U ni kena pandai cari kawan..kalo tak..kelaut china selatan laa di bawaknya,,,
ada yang manis dekat depan tapi belakang mengkudu pulak yang jadi..
bila kita tengok teruk dekat depan belum tentu teruk dekat belakang...
jangan pandang rendah orang yang kurang hebat...
taip kejadian pasti ad hikmahnya...dah mula start ceramah free ni..kah3

tapi apa yang fiz yang rancangkan setakat ni berjalan lancar..
tapi tak semua..banyak jugak yang meleset..hu3..
hurmmmm...
setiap sem mempunyai masalah yang berbeza..
jadikan fiz matang dari segi dalaman..
fiz tak sedia nak matang dari segi luaran lagi...kah3
tunggu umur 30 okey??...time tu dah masuk tahap dewasa... =)

bersemadilah dengan aman sejarah sem 3..
kita bukak lembaran baru untuk sem 4 nanti okey??



Cover Beribu Sesalan Oleh 3 Suara (3 Lelaki)...!!!

Salam 1 auw..auw..auw..
tadi lepas siap tugas suri rumah ..fiz on9 jap..
dan fiz nak cari lagu Bila by Ning Baizura..
tapi lepas tu fiz jumpa satu cover ni..
agak comel laa..kih3

jom cekidot.



dah tengok??
yang tengah2 tu feel lebih sgt..kah3
bertegang urat..kah3
yang kanan tu selamba je..
yang main gitar pon boleh pergi jauhhhhhhhhh..kah3
jgn marah =)

Sunday, October 2, 2011

'Angry Bird' Realiti...Rupa Sebenar 'Angry Bird'...!!!


Salam 1 auw..auw..auw..
baru habis semester 3 kejap tadi..kah3
okey..ni short update je okey???..hu3

fiz tak suka main game..
dan game burung marah ni cuma main sekali je seumur hidup...
sebab macam bengong je game ni...
kah3..
jangan kecik hati ye peminat burung marah..



semalam jumpa gambar ni dekat fb...
wujud ke burung tu???..kah3

Saturday, October 1, 2011

Tudung Sekarang Tiru Pemakaian Biarawati Kristian...!!!


Salam 1 auw..auw..auw..
hari ni fiz nak update tentnag keagamaan sikit..hehehe..
kawan fiz dah marah sebab asyik2 gosip je..
kalau tak pasal Siti Nurhaliza je..kah3
sorry guys....ada jugak peminat blog cikai ni..kah3


okey2..
gambar ni fiz jumpa dekat fb..
dah tersebar meluas pon..
ambil iktibar okey??
fiz pon perasan macam tu jugak...
fb merupakan medium dakwah yang berkesan =)


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...