Thursday, September 1, 2011

Rancangan Kuih Buatan Sendiri VS Kuih Tunjuk | Rancangan Jelajah Kuih Raya...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni update blog yang semakin sunyi dek hilai ketawa orang ramai..kah3
belum2 lagi dah merepek...
sebenarnya baru balik dari kampung..
walaupun dalam sama negeri tapi mengambil masa yang berjam2 ye..
1stly pergi kampung sebelah mak dekat Sungai Gatom, Labis, Segamat
dan sebelah abah pulak dekat Parit Kassan, Bukit Gambir, Muar...
ada yang sama kampung tak???...hehehehe
boleh laa mengaku sedara...kih3

dah2..
balik kampung ni sibuk pergi jelajah makan kuih,,kerepek dan asam yang dihidangkan..
pergi rumah sedara pon macam2 jenis dan bentuk..
sedap tak sedap lain cerita..kah3

antara makanan yang paling popular dihidangkan hampir di setiap rumah adalah kerepek pedas dan kerepek pisang...betul tak??..cuba lari tengok dekat meja tu??...kah3
rumah fiz kurang dan tak ada sangat kerepek2 ney..

kalau kuih pulak yang paling famous adalah setiap rumah mesti ada Almond London..
betul tak??
cuma cara penyediaan dan rupa akhir je yang lain..
ada yang sedap ada yang out..kah3..

dari semua tu fiz dapat idea untuk rancangan tv wujudkan..
iaitu
Kuih Buatan Sendiri VS Kuih Tunjuk...
dalam tu boleh tunjuk perbezaan buat sendiri dengan beli je..
perbelanjaan beli sendiri dengan buat sendiri
mana yang lebih untung..
seronok kan...

dan lagi satu rancangan Jelajah Kuih Raya..!!!
kita terjah setiap rumah di hari raya kuih apa yang jadi plihan
kuih apa yang sedap..
kuih yang pelik..
kuih setiap negeri..
kan comel tu..

TAPI..
pengacara dia mesti fiz..tak boleh orang lain..kah3
demand lebih...hu3

okey2 laa...
sibuk siapkan satu projek ni..
khas untuk tatapan blogger nanti..hu3



No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...