Tuesday, August 2, 2011

Erti Puasa Hari Pertama Bagi Blogger

Salam 1 auw..auw..auw..
semalam tak dapat update blog sebab wifi kolej buat hal sikit..sejak tak dapat update guna beruk ni hidup jadi hiruk pikuk sikit...omgeee betul laa...tapi tak pe...kurang sikit on9 tapi masalahnya tak tahu nak buat apa kalau ada masa terluang...sabar je laa...terpaksa main game Mahjong Titans yang Windows 7 sediakan..TERPAKSA okey..??..fiz tak minat main games...pengakuan dah habis..kih3

jadi semalam adalah puasa pertama yang agak bosan sikit...tapi disusuli dengan ibadah sempena bulan puasa ni jadi kurang sikit laa..ceewaahh..!!..kah3...

lepas tu semalam sibuk cornfirmkan buat interview dengan Indah Water...wahhh..!!..teruja...!!..mungkin ramai yang nampak jijik...sampai kawan fiz cakap "kenapa IW??..tak de syarikat lain??..."..fiz jawab "cuba kau bayangkan kalau tak da IW tu kau punya saluran jamban dan segala khazanah tu tersumbat tahu tak??.....hehehehe teremosi sikit time tu..

sekrang tiba untuk berbuka puasa..!!!..semalam UiTM Lendu Alor Gajah mengalami "darurat" sikit...sebab bazaar tak bukak..kelam ribut cari makanan...cafe sumpah ramai..beratur sampai kejalan ni hah...makanan pulak tinggal sikit..jadi fiz dengan kawan pergi makan dekat Rembia..dapat laa makan dengan relax..kah3..fiz makan nasi putih,,ayam masak merah,,telur bungkus,,jus tembikai + air kosong..semuanya RM10.50...!!!!..pada fiz agak mahal..tapi bila fikir balik harga barang naik dan sedap..lupakan saja..lagipun buka puasa hari pertama kan??..kih3...jadi untuk buka hari ni fiz beli air Cikang dengan Nasi Goreng Ayam Berempah je kot??..hehehehehehe

penuh dengan cerita...tapi baru kejap tadi..ada berita sedih..mak kawan fiz masuk hospital buat operation..dia baru je balik ni..tabah ea Faiq??? =)

sebelum terlupa

SELAMAT BERPUASA...!!!

fiz tujukan untuk semua umat islam di muka bumi ini tak kira bangsa, umur dan darjat...
puasa ni melatih kita untuk mengingati-Nya dengan lebih dekat...








Hafiz: sebelum ni Deepa Raya..sekarang Merdeka Raya =)

No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...