Wednesday, August 17, 2011

Album Siti Nurhaliza Dikutuk dan Dikecam Teruk Orang Ilmiah

Salam 1 auw..auw..auw..
hari ni nak update blog laa sikit..
hari ni nak cerita pasal Siti lagi..
dah tu idea yang ada??
jangan marah pada sesiapa yang tak minat Siti ye??

kepada yang minat Siti..
bagus teruskan usaha anda...
kah3...

apa yang fiz nak ceritakan hari ni adalah
album Siti dikecam teruk beberapa hari nak puasa dulu..
ni bukan album baru Siti yang All Your Love tu..
tu akan dilancarkan bulan 9 nanti..

tapi Album Tahajjud Cinta dia..
yelaa..bulan puasa ni kan ramai yang cari lagu2 ketuhanan kan??
lagu ketuhanan yang fofuler mestilah lagu Siti kan??...*buat andaian sendiri..kah3*

apa yang diperdebatkan adalah album Siti tu hanya lah hiburan semata-mata yang tak menggambarkan ketuhanan langsung..
tu hanya dunia yang nak lariskan album sahaja..
dah tu pakai tudung tak betul nak nyanyi lagu2 berunsur ketuhanan..
macam mana nak jadi contoh???
ilmu2 agama atau akhirat di perdagangkan...
sampai macam tu sekali...

ada ke macam tu pulak??
tak elok tau..
cuba kita tengok dekat kumpulan nasyid yang lain..
dia gunakan lagu2 untuk sampaikan lagu2 ketuhanan...
dari situ laa orang nak dengar..
susunan muzik diubah supaya nampak kelainan dan menarik minat remaja untuk dengar
macam Selawat dengan 99 nama Allah tu di ubah dari muzik asal..
masih niat yang sama untuk berdakwah tapi cara yang lain..
yang lebih manis untuk seorang wanita..
tapi kenapa kumpulan nasyid yang sebelum ni buat tapi tak dikutuk pulak??
sebab perempuan??
kumpulan nasyid perempuan pon ada kan??

pasal tudung Siti tu??..
bila dia nyanyi lagu tu biasanya dia pakai tudung penuh...
senang cakap yang elok diikut yang tak elok jadikan pengajaran..
idola sesungguhnya adalah Nabi Muhammad dan manusia hanya sampingan..
jangan Siti yang tudung nampak jambul tu dikutuk yang artis pakai tak cukup kain tu??

okey...ni bukan entri kemarahan atau membela mana2 pihak2 ye??
ni bulan puasa..
belajar bersabar..
=)



lagu feveret fiz dalam album Tahajjud Cinta =D

1 comment:

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...