Wednesday, July 27, 2011

Dugaan Menjelang Bulan Puasa...!!!

Salam 1 auw..auw..auw..
dah lama tak update blog...
sekarang sibuk untuk siapkan video dan uruskan interview...
still tak dapat confirmation lagi...stress pon ada...video hampir siap...nak tengok???malu laaa..buruk beno rupanya...

dugaan yang berat adalah broadband fiz hilang...semalam hilangnya...satu hari fiz menangis di buatnya...satu hari fiz tak guna BB tu..dah laa semalam sibuk shoot untuk video tu..bila malam tadi fiz nak on9 rupa2 nya tak ada dalam beg...fiz tak keluarkan pon dalam beg...dari 100% fiz dapat rasakan 80% dicuri masa fiz ada kelas dekat library masa tu beg dalam loker...10% fiz mungkin salah letak dan baki 10% fiz memang tak tahu dan tak ada ide kemana hilangnya BB tu...ni pon guna kawan punya..serba salah pinjam..tapi terpaksa...tebalkan muka..semalam 1 kerja apa pon tak buat sebab tak berdaya,,badan menggigil otak blank...hari pon tak ada mood..nasib ada kawan sekeliling yang buat lawak bengong..jadi terhibur sikit...

sebab apa fiz kalut sangat bila BB ni??...masa nak buat dulu tu je perlu rm200...tiap2 bulan abah fiz dah bayar...kadang2 fiz bayar dan BB tu dah bayar untuk bulan ni punya...nak terminate fiz takut kena bayar dan nak buat BB baru kena guna duit untuk pendahuluan...fiz tak bagi tahu abah..takut kena marah..hu3...nak bagi tahu adik bradik??masing2 ada masalah sendiri dan nak dibandingkan dengan masalah fiz??..kena ejek je laa nanti...kepala fiz tengah pening ni...abah dah laa banyak guna duit sekrang ni...mak dialisis + appointment dengan doktor pakar yang dikatakan kerap jugak...nak bayar macam2 bil...rasa segan nak susahkan walaupun kenyataan macam tu...sebab tu laa fiz tak sabar nak habis belajar dan kerja bila habis diploma ni tapi mak pesan fiz kena sambung degree selagi ada peluang...hurmmm...

kenapa tak guna duit PTPTN je nak uruskan je kan??..tapi ingat fiz guna duit PTPTN sampai naik sem baru sebab duit PTPTN lambat masuk...sebab tu laa fiz diet....1st sebab nak jimat duit...2nd memang nak kurus pon..kah3...badan dah laa macam kerengga ni tapi diet lagi..perasan..kah3..lepas tu duit nak buat esaimen lagi...duit sewa kereta...barang keperluan....macam2 lagi yang fiz pikir...untuk sem ni je fiz tak beli baju pon..tak de beli brang2 merepek pon...hurmm..siapa kata jadi anak peneroka senang????...banyak masalah lagi nak fikir tahu tak??..abah pon dah tua...

masuk hari ni dah 2 hari hilang BB tu...fiz kena beli BB baru jugak...sebab fiz kena buat esaimen..nak cari maklumat nak cek emel macam2 lagi nak kena buat...kalau setakat fb je fiz tak kisah...hurmmm...segala kemungkinan fiz kena hadapi...fiz akan tunggu BB tu kalau jumpa sampai hari jumaat ni sebab fiz akan buat BB baru hari Sabtu dekat Masjid Tanah...

fiz pon tak nak susahkan kawan2...yang tahu masalah ni pon cuma beberapa ketul je..bagi orang lain ni masalah remeh bagi yang berduit...yang kesempitan duit???...hurmmm...biarlah fiz yang tanggung lebih2...diaorang dengar pon dah cukup membantu...sekarang ni untuk menstabilkan mood fiz baca baca novel je yang mampu...kih3

dah2..fiz pon dah pasrah benda ni berlaku...kalau betul bneda tu kena curi fiz maafkan je...tapi betul BB tu fiz salah letak memang silap fiz yang cuai...benda dah jadi kan???..hidup tetap kena teruskan...

Allah tak bagi dugaan dekat hambanya kalau hambanya tak sanggup...dan setiap musibah akan mendekatkan kita dengan Pencipta kita =)






Hafiz: setiap yang berlaku pasti ada hikmah...

No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...