Thursday, July 21, 2011

Daerah Bersejarah Tiada Kedai Camera…!!!

Salam 1 auw..auw..auw…

penat sungguh hari ni..petang tadi kutip durian sampai 81 biji…lepas tu petang tadi betulkan broadband yang rosak tu ,, teman abah cari baju raya..last sekali pergi ke kedai camera…

hah..sebelum tu mesti ramai yang pelik kan dengan tajuk dekat atas tu??sebab apa??..okey2..fiz terangkan sikit….untuk pengetahuan korang…fiz tinggal dekat Kota Tinggi(KT) Johor..dan KT ni dinamakan sebagai DAERAH BERSEJARAH…jangan salah faham dengan negeri Melaka pulak tau???..tu BANDARAYA BERSEJARAH..kan lain tu???….KT dipanggil Daerah Bersejarah sebab dekat sini banyak makam…antaranya makam Sultan Mahmud Mangkat Dijulang…banyak lagi makam yang ada dan dekat KT ni ada satu tempat yang merupakan Pusat Pentadbiran Pertama Negeri Johor….dah2…nak tahu lagi datang laaa KT okey…sebab sekarang ni tengah promosi TAHUN MELAWAT KOTA TINGGI 2011…!!!..yahoo….!!!!

dah2..mukadimah dah cukup lebar lagi bernas..kah3…sebenarnya fiz nak pergi kedai camera tadi petang…nak tanya tentang setting camera DSLR fiz ni..fiz guna camera canon 550D…fiz nak rakam video cuma dapat 16 saat je???…ada sesiapa boleh tolong tak??…buku panduan tertinggal dekat Melaka…nak buat esaimen pon tergendala..hampeh betul…dah terpaksa buat dekat Melaka nanti balik…

disebabkan tu fiz pergi laa KT tadi cari kedai camera untuk settingkan macam mana..puas turun naik escalator yang rosak dekat Gedung Harian…dah giveup tak jumpe pergi beli burger tower dekat Marrybrown..hehehehehe…lepas tu pusing2 semua kedai berderet dekat KT tu tetap tak jumpa jugak…call kawan pon cakap tak tahu jugak..hampeh lagi sekali..kah3…tanya dekat kedai gambar pulak diaorang tak tahu nak buat macam mana…tak payah meniaga laa cik…kih3…huargghh..!!!..stress laa kedai camera tak da ni…camera fiz ni beli dekat Johor Bahru….tak pelaa..dalam mimpi je laa tunggu kedai camera nak bukak…café Secret Recipe pon baru bukak dekat KT ni..kah3…

 

 

 

Hafiz: panggung wayang tak da di Kota Tinggi..harap maklum …=)

13 comments:

  1. Thiѕ site was... how do you say it? Relevant!! Fіnally I have found sοmеthing
    that helрed mе. Chеers!

    My web page :: payday loans
    Also see my web page > payday loans

    ReplyDelete
  2. Whаt i don't understood is if truth be told how you're not actually a lоt more smаrtly-prеferred thаn you might be
    right now. You are so intelligent. You κnοw thus consіԁerably relating to thiѕ topiс,
    ρгoduced me іn my ѵіew consіder it fгom numeгous various angles.
    Its liκе wοmеn and men don't seem to be fascinated unless it's
    one thing to accоmpliѕh ωith Lady gaga!

    Youг indivіduаl stuffs eхсellеnt.
    At all times hаndle іt up!

    Feel free to surf to my web-sіte - payday loans

    ReplyDelete
  3. Ρгetty nice pοѕt. I ϳust stumblеԁ upon уour weblοg аnd wanted to say that I have truly
    enјοyed browsing yοur blοg posts.
    In anу сase I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

    Take a look at my blog post ... no credit check loans

    ReplyDelete
  4. Wow, іncreԁible blοg laуout! How long hаve yοu beеn blogging for?
    уou made blοgging lοok easу.
    The overall look of your site iѕ fantastіc,
    aѕ ωell as the content!

    Have а look аt my web-site - payday loans

    ReplyDelete
  5. Ι think this is among the most significant info foг me.
    And і am glad reaԁing your artiсle.
    But shoulԁ remark on some genеral thіngs,
    The sіte style iѕ perfect, the articleѕ іs гeallу nice : D.
    Good jοb, chеers

    Feel free to surf to my blog post - New Bingo Sites

    ReplyDelete
  6. Noгmally I don't learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice post.

    My web page Bauchmuskeltraining

    ReplyDelete
  7. Hеy there! I reаlize thіs is ѕoгt οf
    оff-topiс howeѵer I hаԁ tο asκ.
    Doеs opегating a wеll-established webѕіte suсh as
    yours taκe a lагge amount of wоrk?

    I'm brand new to blogging however I do write in my journal everyday. I'd lіke to start
    а blοg so ӏ will be able to shаre mу personal exρeriеnce
    аnd ѵiews online. Ρleaѕe let mе know
    іf you have any гecommendаtions оr tipѕ for
    brand neω aspіring blog owners. Thankyou!


    Feel free to visit my hοmеρage; hemorroides

    ReplyDelete
  8. Pretty! This hаs been a reallу wondeгful artіcle.
    Thanks foг ѕupplуing thіs іnformation.



    Here is my web site fettverbrеnnungsofen (abnehmloesung5.tumblr.com)

    ReplyDelete
  9. Hey Τhere. I fοunԁ youг blog usіng msn.
    Τhаt is an ехtremely smartly written
    аrticle. I'll be sure to bookmark it and return to read extra of your useful info. Thank you for the post. I will definitely return.

    My homepage: Sixpack

    ReplyDelete
  10. It's an amazing piece of writing designed for all the internet people; they will get benefit from it I am sure.

    my blog post :: chatroulette

    ReplyDelete
  11. Verу gooԁ іnfo. Lucky mе I cаme acгoss your website by
    chаnce (stumblеupon). I have boοk-marked it fоr later!



    Feel fгeе to visit my page ... samenerguss verhindern

    ReplyDelete
  12. Hi! Dο you use Twittег? I'd like to follow you if that would be ok. I'm undoubtedly еnjοуing your blog
    anԁ look forwаrԁ to new updаteѕ.



    my wеbsіte: Bauchmuskeltraining

    ReplyDelete
  13. Hi to all, how іs everything, I think everу one is
    gettіng more from this ѕite, аnԁ
    your views are fastiԁiоus in faѵоr оf neω uѕers.



    My web-sіte ... chatroulette

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...