Thursday, June 30, 2011

Review Novel : M.A.I.D | Suri Ryana

Selamat Malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni baru sempat update entri setelah 2 hari menghilangkan diri...kih3
sebab tiba-tiba je muncul rasa malas dalam diri ni...
tapi tadi dapat ilham pulak nak tulis..
nak review novel laa..
baru habis baca pagi tadi..
fiz baca dalam 3 hari....fuhh...!!..ni laa novel yang paling banyak muka suratnya fiz baca...
sebanyak 723..
banyak kan???

nasib novel ni best...
jadi tak laa rasa penat sangat....
eh jap..novel ape??..novel M.A.I.D karya Suri Ryana...
masa beli dulu....cuma terpikir.."boleh ke aku habis baca ni???...berapa abad nak habis ni.."
tapi bila dah baca sekejap je...



fiz tak suka dekat novel ni cuma 2 perkara je..

pertama,, penulis buat watak hero tersangat laa ensem lagi macho lagi segak lagi bergaya lagi dada bidang...tu belum ciri2 muka dia lagi ...putih..bibir merah...ape tah lagi..kih3...sangat laa cemburu okey sebagai laki...!!!..lain kali buat berpada2 je...kih3

kedua,, situasi sedih...kebanyakan situasi sedih dalam novel ni macam tak sedih sangat...lagipun dalam novel ni kurang konflik..jadi tu yang situasi sedih tu macam kurang dititikberatkan...

perkara yang fiz suka dalam novel ni pulak..
pertama: masa dekat Paris...!!!..sangat laa romantik habis....kalau jadi betul2 tu...gila laa..memang tabik spring dekat laki tu...

kedua: dialog yang ditulis sangat bersahaja dan BANYAK unsur humor...terasa dekat je bila baca dialog dia...kalau baca ulang2 pon tak pe....

ketiga: penulis tersangat membuatkan kita terasa berada di awangan....nanti mesti ramai yang cakap "best nye kalau jadi kat aku kalau macam ni...!..hurmm"

sinopsis: fiz buat sikit je ea??..sebab tak larat nak tulis banyak2...kah3..Noorul kerja dekat penthouse Harris(Mr.F)...Noorul kumpul semua note yang Harris tinggalkan setiap pelusuk rumah...macam2 jadi dekat rumah penthouse tu yang membuahkan bibit cinta...tapi cinta diaorang ni lain sikit...akhirnya kahwin jugak tapi disebabkan fitnah....macam mana Noorul nak hidup seterusnya dengan mak mertua tak suka??..adik ipar yang pernah taruh harapan dekat dia dulu??..Nurina dan Elisa yang gilakan Harris??...Faizah dan Asyraf buat kacau bilau??....

jadi anda semua kena beli...
fiz jamin...novel ni sangat best....
jemput beli okey???
sebab penuh dengan elemen romantik dari sudut yang lain....!!





Hafiz: berbaloi dengan harga RM 26.00 =)

Monday, June 27, 2011

Murahnya Perempuan...

Selamat malam dan salam 1 auw...auw..auw...
malam ni fiz nak cerita tentang pendapat sikit...
fiz bagi situsi sikit ea??

*Peah adalah classmate pada Jamil....kawan Jamil adalah Daus...Daus nak sangat dekat Peah..tapi Jamil macam malas nak tolong tapi sebagai kawan Jamil tetap tolong dengan nak tak nak...lepas tu beberapa hari kemudian...Samad datang luahkan perasaan dan Samad adalah kawan baik kepada Daus...luahannya adalah Samad ni pon suka dengan Peah..Samad ni pon nak cucuk jarum dengan bantuan EX Peah yang bernama Farid...yelaa perempuan single katakan kan..sekarang Daus dah gubra dan panik....Daus ada cakap dengan Jamil yang Jamil kena tolong dia dapatkan Peah...Daus sanggup buat apa "saja"...Jamil je yang dapat tolong Daus sekrang ni....sekarang ni adalah BMW (Best Men Win)..Daus kena secepat mungkin dapatkan Peah dari terlepas ke tangan Samad bantuan Farid...apa niat Farid sebenarnya ni??? ..*

dari situasi atas ni....
Murahnya Peah ni...sebab apa???
Sebab Daus ni sanggup nak dapatkan Peah dengan cara apa sekalipun maksudnya tak laa sampai gadai maruah walaupun Daus ni laki....yang Samad ni tiba2 pulak suka dekat Peah dah tahu kawan dia Daus suka kat Peah jugak...yang Farid pulak kenapa nak tolong Samad dapatkan Peah??..nak balas dendam ke??...lepas tu Samad dengan Daus sekrang ni mungkin akan bergaduh...Cinta tak boleh dipaksa...dan Cinta bukan untuk dipertandingkan...betul..selagi belum sah jadi milik siapa2 Daus dan Samad berhak berebut nak dapatkan Peah...tapi biarlah dengan situasi yang betul bukan SIAPA CEPAT DIA DAPAT.....PEREMPUAN BUKAN BARANGAN LIMITED EDITION...!!!...kalau Peah tahu macam mana???....yang Farid ni pon satu...mesti ada udang di sebalik batu......nasib laa perempuan....jadi bahan hiburan laki walaupun niatnya suci untuk dapatkan kasih dari seorang perempuan...........................


*nama yang digunakan tidak ada kena mengena sama sekali dengan watak asal...dan cerita ini adalah realiti dan bukan rekaan semata-mata ...kisah ini hanya untuk memberi kesedaran dan bukan membuka pekasam di dada...*





Hafiz: rasa macam tulis novel pulak...kah3

Sunday, June 26, 2011

MASSCOMM UiTM Melaka Catat Sejarah..!!!

Selamat petang dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni buat entri petang sikit...
sebab malam2 ni line tak berapa betul sikit...agak biol tak tentu pasal..
berukbeng ni pon belum bayar lagi...
kah3...
rasenya macam nak bayar hari selasa nanti....tapi tak tahu lagi..kih3..


gambar masa sem 2..

okey..kita berbalik pada tajuk entri kali ni...
hari ni cerita tentang 1 year anniversary fiz dekat UiTM Lendu Alor Gajah Melaka..!!!
dah setahun dekat sini bersamaan 3 sem..!!..jadi lagi 1 tahun fiz akan graduate...!!!...yahoo..!!!
dulu masuk pada 26 Jun 2010...dan hari ni 26 jun 2011...
bila ingat balik...kelakar pon ada..nak nanges pon ada sekarang ni...

dulu teringat masa interview nak masuk course ni...
kena speaking London uollss....time tu tibai je laa..grammar??...dah tak kesah...tengah nervous interview suruh pikir grammar dulu pulak...i'm really bad in English grammar ..hahahahaha
sebelum tu kena buat essay kenapa pilih course ni..latar belakang dan siapa idola anda...
dalam kepala fiz time tu cuma Fara Fauzana sahaja..!!..kah3

sebelum hari interview tak tidur malam..
fikir macam mana nak handle interview for the 1st time in my life..!!
sibuk google sana sini cari tentang masscomm dengan sejarah UiTM....I LOVE SEJARAH..!!!. =)

selang beberapa bulan..!!..Anda berjaya..!!!
ni bukan setakat terpaku...tapi siap nangis segala bagai...kelakar bila ingat balik fiz menangis..
sebab apa yang fiz nak selama ni tercapai...

okey..25 Jun 2010....sumpah tak tidur sampai nak bertolak..
dan satu hari tak makan dari 25 jun tu sampai hari daftar...
nasib hidup lagi...kih3
kelakar time tu...
lepas tu sakit perut macam disiat-siat kulit nya...hanya tuhan je yang tahu...

tulaa dia kenangan nak masuk sini..
sekarang apa yang cata sejarahnya kan??
yang catat sejarahnya adalah kali pertama dalam course masscomm sampai 10 kelas dari A sampai K...tak termasuk huruf I....
dan fiz sangat beruntung bila dapat masuk ke kelas K...!!..yeah....K..!!
kiranya kitaorang ni perintis laa..
sem 1 sekarang ni pon sampai kelas K jugak...
sangat terharu.....
dan macam2 dugaan masa sem 1 dulu...
tapi dapat di handle dengan baik..huhuhu..


gambar masa sem 1

dah setahun ni macam2 kerenah yang fiz belajar dalam kelas fiz sekarang ni..
kadang2 hilang sabar jugak...biasalah..darah manis kan...kah3
tapi dalam banyak2 kelas..fiz rasa kelas ni yang paling best...ramai jugak yang cakap macam tu...
bersyukur sangat..

nak kenal siapa je yang ada dalam kelas fiz ni???
jom tengok video yang kawan fiz buat ni...
cekitdot...



HAH??amacam??
ramai tak??


Hafiz: dan secara langsung jugak fiz dah setahun duduk dekat Kolej Jebat ni...


Saturday, June 25, 2011

Aku Tak Bodoh...!!!



Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw...
hari sangat bosan...
nak buat esaimen pon tak de mood..tapi sempat jugak buat sikit sebab lecturer mengamuk...
angin dia susah nak teka...jadi harus siap sedia dengan pendinding..kih3

dah2...kalau lecturer baca ni habis...!!!
hari ni di sebabkan bosan sangat...fiz tengok movie...
cerita apa???...cerita Aku Tak Bodoh..
ditayangkan tahun lepas...



fiz tak tahu nak komen macam mana...pada pendapat fiz laa kan..baik buat telemovie je dekat tv...
rasa macam rugi je bila filem...sebab tak da unsur2 filem dekat situ...
jalan cerita pon banyak longgar....
cuma part2 akhir tu ada yang sangat sedih...betul2 menyentuh hati betul...sampai hati pengarah ni buat aku menangis kejap..!!..huh..!!....tetibe je kan??.kah3

cerita ni banyak pengajaran...
sesuai kalau ditayangkan dekat sekolah...bagi insaf sikit...
kalau yang dah kerja tu..tayang pulak dekat ofis..atau ajak kawan ofis tengok sekali...
okey..not too bad....
lakonan tu boleh gilap lagi sikit...kih3





Hafiz : rindu nak tengok filem hindustan dekat rumah...!!!

Friday, June 24, 2011

Lagu Baru Siti Nurhaliza 2011 : Astana Jiwa

HAH...!!
tadi fiz godek2 keyword dekat blog ni...
semua cari lagu siti....fiz dah jumpa lagu baru siti
nampaknya semua merindui lagu2 siti ek???
nak tggu album inggeris dia lama lagi kan???..
tapi tak pe..

siapa peminat drama bersiri Suria Di Cordoba??
mesti tahu lagu ni kan..
lagu baru siti adalah Astana Jiwa...
bukan Astana Idaman yang hos nye Kak Nita tu ea??..kah3

lagu ni di kompos oleh Audi Mok..
lirik Faizal Sa Shahab/Rozie Rashid
ape2 pon jom cekitdot..



amacam??
dah dengar??..
pada fiz biasa je laaa...macam kurang aura sikit..
tapi okey laa...not too bad for Siti Nurhaliza... =)





Hafiz: terubat sikit dengan Siti kan??

Aishwarya Rai Mengandung...!!!

Selamat malam semua dan salam 1 auw...auw..auw..
hari ni ada berita baik untuk peminat industri filem Hindustan...
kenapa??
sebab Pelakon yang dah membintangi lebih 40 filem hindustan dan tamil ni dah mengandung...!!!
akhirnya...
dapat jugak pewaris Abishek Bachan ni...kih3
lama tau Abishek ni tunggu..sebab lepas 4 tahun kahwin baru dapat anak...

macam mana boleh tahu??
satu dunia tahu pon sebab dari tweet bapak mertua dia..Amitabh Bachan..
dia tulis : "@SrBachchan: T 410 -NEWS NEWS NEWS !! I AM GOING TO BECOME A GRANDFATHER .. AISHWARYA EXPECTING .. SO HAPPY AND THRILLED!!!"

katanya Aish dah mengandung lebih kurang sebulan..
patutla nampak berisi sikit badan di dalam media semenjak ni...

secara official pemberitahuan Aish ni mengandung adalah masa The International Indian Film Academy atau IIFA yang diadakan dekat Toronto in Ontario,,Canada...festival ni berlansung 23 Jun sampai 25 Jun..

Papepun tahniah dari peminat dekat Malaysia...erk??..kih3




Hafiz: bila Siti nak mengandung ni...!!.. =P

Thursday, June 23, 2011

Tiru Cover Album Siti Nurhaliza...!!!

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni nak buat entri yang luar biasa sikit..kah3
terkejut tak dengan entri fiz kali ni??
ada artis baru tiru cover album siti ke??
artis baru nak naik..biase laa...
siapa dia???...jeng..jeng..jeng.....HAFIZ JAUHARI...!!!
ni kiranya gimik sempena album baru siti nak keluar tau..!!..kah3

gambar ni fi edit dah lama..
tapi dalam minggu ni jugak laa...
nak kata tak de esaimen ada banyak tapi hilangkan stress sikit...kih3
HAH..!!..nak tengok..
jom cekitdot...






HAH???..
amacam???...okey tak???
kah3...ada ke tajuk album MANUSKRIP??...kih3

sebelum ni fiz pon ada buat macam ni gak...
untuk album Tahajjud Cinta
tapi yang ni macam kelakar sikit..kah3
tapi fiz punya versi lelaki..kih3




dah2...
jangan tengok lama..
nanti ramai produksi rakaman mintak jadi artis..kah3






Hafiz: sedang giat untuk covel album Siti Nurhaliza yang Prasasti Seni punya..kih3 =)

Wednesday, June 22, 2011

Review Novel : Merdu Lirik Kasih | Durrah Fatiha

Selamat malam semua dan salam 1 auw..auw..auw...
malam ni akan mengalami sibuk yang panjang jadi..
fiz buat entri siap2..hehehehehe..
amacam??efisien tak??

okey..fiz dah habis baca novel ni dua hari lepas tak silap..
tapi baru sempat update hari ni..
busy dengan fb je sebelum ni tapi hari ni ada aktiviti lain sikit...


Novel Merdu Lirik Kasih novel yang agak berat sikit..
elemen humor sangat sikit...tapi boleh laa...
cerita ni banyak elemen sikit...

cerita ni pon lain sikit sebab menampilkan watak lain dari yang lain..
maksud fiz kan..
hero(AZAD) dia...penulis bayangkan watak tu kepala botak tapi masih mengekalkan ciri2 heo yang lain macam segak,,macho,,hensem,,smart dan macam2 lagi laa...tapi pelakon yang segak lagi bergaya di alam realiti tak de pulak...yang dalam kepala cuma nampak MAWI je...kih3..tu yang agak tak best.kah3

dari segi heroin(SORFINA) pulak..tak menampilkan heroin yang sangat rupawan lagi jelita..
tapi aset perempuan ni adalah mata dia yang luar biasa iaitu warna kelabu...
ni semula jadi tau bukan contact lens...
dan badan heroin bukn langsing macam bentuk biola tapi penulis buat dia berisi sikit tapi sedap mata memandang....fiz tak dapat nak bayangkan siapa...kih3

urmmm....yang sedapkan novel ni adalah terlibatnya MAHER ZAIN dalam novel ni..
sebab ada 1 part yang romantik sangat iaitu Azad lamar Sorfina guna lagu Maher Zain ..alaa yang lagu For The Rest of My Life..
dan biasa laa novel kan tak lepas dari masalah kan...setiap masalah ditangani dengan lagu Maher Zain...pandai penulis selitkan...rasa macam novel islamik pon ado...kah3

tapi ada beberapa bab yang sangat mendebarkan dan bab tu buat kita terpkasa baca sampai ke bab yang lain....
dah2..tak boleh laa cerita lebih2 kan..
siapa yang belum baca boleh baca...
=)




Hafiz: terjumpa pulak blog penulis...terjah sini

Tuesday, June 21, 2011

LEKO LEKO | Jenama Keropok Lekor Terengganu Di Antarabangsa ...!!!

Ni adalah entri kedua untuk malam ni..yeah...!!!
penat fiz edit benda ni pagi tadi...sebab tadi pagi tak de kelas..kih3
hari ahad baru-baru ni...masa hari bapak2 tu..
fiz keluar dengan mas,,atie,,suhada,,aisyah dan piqa...
sorang tak de dalam gambar..iaitu mas sebab dia yang tukang tangkap gambar..kih3

hah...kitorang naik bus sajo...dah macam rombongan...
tapi dalam banyak2..fiz teruja nak cerita tentang satu benda ni hah...!!
apa dia??

makanan feveret fiz..iaitu KEROPOK LEKOR...!!!
nyum..nyum sehingga menjilat bibir mungil..kah3..
tapi apa yang buat fiz terkejut adalah...
keropok lekor bukan di jual dekat kedai tepi jalan je..tapi dah ada dalam TESCO..!!!
ni dekat Tesco Bandaraya Melaka yang punya...kah3
kiosk dia sangat lawa dan mega...!!
ni pon cetusan idea rakyat Malaysia...sangar bangga..!!
boleh diperluaskan lagi....

jadi dengan teruja nya fiz pon beli laa..
nak try..tapi maaf laa ye banyak-banyak sebab kita tak boleh cakap macam ni...
"kak..nak beli kopok leko rm 1..."...
sebab macam fiz cakap tadi...ni lain sikit...
tagline pon dalam 2 versi...ada versi melayu aka loghat terengganu...
laman web dia pon ada..cuba klik sini..bila dah bukak nanti terasa macam bukak page Digi pulak..kah3..

apa yang beza nya keropok lekor ni adalah...
masa pembuatan keropok ni..dia dah siap2 letak lada hitam..
mula-mula tak perasan tapi bila dah makan banyak2 sikit baru sedar..kih3
kalau harga pulak dia ikut saiz bekas..iaitu S,,M dengan L....

tapi apa yang tak best nya adalah sikit sangat bila dia letak tu..
tak cukup..nak banyak2 sikit...kih3

jom kita tengok gambar yang fiz amek...
cekitdot....

papan tanda kiosk yang sangat lawa pada fiz + comel kan??..tapi ikan tu macam ikan bilis pulak..kih3



dapur masak yang selamat..tak takut kena percik api...ni pun dah tak guna kuali macam kedai tepi jalan tu..kih3


tagline dalam 2 versi....

senarai harga dan pilihan mana yang jadi pujaan hati??...kih3..tapi macam saiz baju pulak ek??...kih3


dah siap makan tu...makan pulak ABC + Cendol Jejantas...!!!


amacam??menggoda tak??..ni fiz sendiri tangkap gambar...harga dia lupa pulak...kih3


okey..cukup sajo untuk entri yang ini...
kalau nak tahu lebih lanjut boleh komen yawww..
=)






Hafiz: tadi petang makan kopok leko dekat pasar malam..hehehehehehe










Larangan Ke Kelas CTU (AGAMA) di Universiti...!!!

Selamat malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
hari ni fiz cadang nak buat 3 entri ke atas...
sebagai balasan fiz tak buat entri selama 2 hari...hehehehe..
bukan orang kisah pon kan??..kah3

malm ni kita bicara soal agama sikit...ehem2...kiranya buat tazkirah..kah3
tapi bukan tazkirah sangat laa..cakap pasal tazkirah ni kan...salah satu esaimen CTU fiz adalah buat video tazkirah macam dalam tv tu lebih kurang 5 minit...tiba2 terasa jadi macam Dato Fadzilah Kamsah tu pulak..kih3
marakah penuh 15 markah...ustaz cakap ada seorang dari senior kitaorang dapat markah penuh..
dia buat dekat sawah padi....dan dia hafal semua ..lancar je dia cakap...dia ni budak debat..jadi senang laa..meremang jugak sikit bila dengar..kih3...tak pelik laa kalau dia dapat markah penuh....hurmm..fiz nak buat dekat mana ek??...tepi sungai??..dekat masjid??...taman??...entah laaa...ada cadangan??

dah2..semakin melalut pulak,,,kepada yang tak tahu...CTU tu macam subjek Pendidikan Islam dekat sekolah harian biasa tu..

semester ni banyak larangan dari ustaz untuk masuk kelas...
antaranya:

1. - pelajar perempuan dikehendaki memakai tudung dan berskaf...tak nak nampak sehelai rambut pun..tudung bibik tak digalakkan...kalau pakai selendang mesti belit betul dan dada tak nampak..biasanya kan kalau pakai selendang kan orang tak peka sangat..

2. - masa pakai tudung tu dilarang membuat bonggol aka sanggul dekat belakang...hah..!!..nampak tak??benda tu dilarang dalam Islam....tapi mesti ramai yang cakap.."orang dah pakai tudung pun dikira bagus..yang tak pakai tu???..."...hurmmm...

3. - pelajar perempuan dilarang pakai makeup sebarang jenis makeup tak boleh..secalit pon tak boleh...muka mesti natural...ustaz cakap,,kecantikan orang perempuan hanya untuk suami sahaja...bukan untuk ditunjukkan di khalayak ramai...

4. - lelaki mesti duduk di barisan hadapan sekali..!!!

5. - lelaki mesti pakai pakaian yang boleh di buat solat terus...jangan pakai baju ketat2..dan labuh sikit baju tu...

6. - perempuan dan lelaki tak boleh satu group bila buat kerja....faham2 je laa kan kenapa??

7. - pakaian perempuan mesti laa yang berlandaskan syarak...mesti semua dah tahu kan???...ke dah tak ingat???..kih3

HAH..!!..tu je kot yang ustaz pesan...
kalau ada lagi harap maap ye...
mesti ramai yang merungut kan bila jadi macam ni???
ustaz fiz ni bukan konservatif tapi mencegah dari berlaku sesuatu yang tak elok...
kalau dia tahu siapa yang couple tu..dia pesan baik..contohnya..jaga anak dara orang elok2...jangan balik lewat bila keluar...jangan timbulkan syak..jaga batas pergaulan...

ustaz ni muda lagi tau orangnya...kacak lagi bergaya...
kalau tengok muka dia..sejuk dan redup je mata memandang...yang perempuan kelas fiz ada jugak yang gatal..kah3..jangan risau..ustaz fiz ni baik orangnya... =)

tapi apa yang dibuat ni ada pro dan kontra nye...
tapi tengok pada pendapat masing2 laa..
pada fiz okey je...
selagi dapat diterima dek akal apa salahnya kan???
yang baik tu patut diikuti...
dah2...
ceramah pulak..mesti ramai yang tak nak dengar ni kan...kah3



Hafiz: minggu depan ada pesanan apa pulak ek?? =)

Saturday, June 18, 2011

Bukti Pesawat Langgar Bangunan WTC 11 September Milik Israel...!!!

Selamat malam dan Salam 1 auw..auw...auw..
hari ni fiz nak update entry ringkas je...
dah lama kan tak buat entri ringkas tentang agama sikit...

benda yang fiz nak tunjukkan ni dah lama fiz dapat..
tapi baru hari ni berkesempatan nak kongi dengan semua orang..
mungkin ada yang dah tahu kan??
mungkin belum ramai yang tahu...
kalau tak silap fiz dapat benda ni dari facebook...
macam2 orang share dekat fb kan...

okey...
jom cekitdot...

Buka Microsoft Word korang.Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY(no. pesawat langgar WTC).Tukar saiz font tu kepada saiz 48. Korang highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font WINGDINGS.Apa yang korang nampak? Allahuakbar.Kebetulan atau dirancang??
hah..!!..dah cuba???
fiz bukan apa sangat pon...
nak kata orang main2 pon tak tahu sangat..
saja konsi dengan korang...
masing2 ada pendapat kan???

cuma sedih dengan keadaan umat Islam dekat sana sekarang =(

Friday, June 17, 2011

Review Novel : Coke and Sundae

Selama malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari nak review novel...
ingat tak masa fiz pergi marathon movie hari tu??
ni beli dekat Popular JJ Melaka.. =)

banyak sangat novel tak tahu nak beli yang mana..
dekat pembalut dia ada sticker " Calon Anugerah Pilihan Prmbaca "
wah..!!..mesti hebat punya,,hu3

baca sinopsis pon dah menarik...
novel ni macam novel lain jugak tapi dari situasi yang berbeza...
novel ni kisahkan tentang gaduh2 dan tak suka antara satu sama lain lepas tu bercinta...

fiz suka cerita yang ringan macam ni..
yang tak stress nak baca..kih3

tadi masa fiz cari gambar dekat mak cek google..
jumpa pulak blog tuan punya badan iaitu cek Ilya Abdullah
godeh punya godeh jumpa pulak dah Coke And Sundae 2...
wah..!!..dah maju.....fiz ingatkan ni novel baru....lepas tengok balik fiz beli yang cetakan ke sembilan..OMK...!!!
hebat betul...tak pelik laa kalau tercalon.....
tahniah laa kak ea???

mesti ramai yang dah baca kan??
kalau nak cakap balik sinopsis nya pon dah tak laku agaknya...kih3
tapi babak yang fiz paling suka dalam ni masa dekat camping...!!!
situasi yang sangat romantik...!!!...jenuh nak membayangkan nya...

jadi siapa yang belum baca boleh laa baca dan beli...kalau ada kad keahlian Popular tu dapat diskaun lagi...SALE...!!!!..hehehehe..laki pon minat sale jugak.. =)




Hafiz: tak sabar nak pergi Mc Donald nak try campur coke dengan Sundae =)

Thursday, June 16, 2011

Lagu Baru Mizz Nina feat Flo Rida : Take Over | Shooting MTV di Miami

Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
hari ni dengar berita terbaru dari artis antarabangsa yang merupakan artis Malaysia jugak..
wah...terharunya...
bangga pon ada...
kenapa??..sebab Mizz Nina aka tunang Noh Hujan ni dah keluar single terbaru...!!!
yang berjudul TAKE OVER...!!!

hari ni dia terbang ke Miami buat MTV..
tapi Mizz Nina berduet dengan siapa kan???
Mizz Nina feat Flo Rida....!!!!
hebat tak???
bukan calang2 artis tu...
harga jangan cakap laa kan???...mesti mahal punya...
tapi tu bukan point nya tapi macam mana Mizz Nina promosi nama Malaysia...
artis Malaysia sekarang dah makin maju,,,,,bagus...

Mizz Nina pergi ke Miami hari ni dan balik pada 24 Jun nanti...
nasib pergi dah siap kad jemputan kahwin....berbentuk baju kimono lagi..
dalam MTV tu nanti menggunakan tenaga produksi dan pengarah muzik dari sana...
make up artis pon dari sana jugak...
MTV ni buat dekat Miami sebab Flo Rida tinggal dekat sana...
lagi pon lagu ni ada unsur2 Amerika sikit...
ada jugak yang cakap macam Lady Gaga sikit....ntah ler....kih3

mesti semua nak dengar lagu tu kan??
nak...cekitdot...



amacam???
dah dengar??..best tak??
ramai yang kata time rap tu best...
fiz pon boleh tahan suka...hehehehehehe





Hafiz: apa cerita Yuna sekarang ek???...

Ustazah Pilihan Di Haramkan...???

Selamat Tengahari dan Salam 1 auw...auw..auw..!!
rindunya nak update blog..!!
semalam line maxis tak ada langsung...pelik betul..
bukan nak bagi tahu dulu kalau nak buat maintainance ke..kecewa betul..kih3

dah...
sepatutnya nak buat semalam entri ni tapi tak sempat..hehehehe
jadi...
baru laa sempat nak buat..kih3

semenjak keluar iklan tentang mencari Ustazah Pilihan dekat Astro Oasis ni..
kecoh satu dunia dengan benda ni..
ada yang pro dan ada yang kontra..
masing2 keluar kan hadis...
Usatazah Pilihan ni seeloknya dibatalkan saja..ramai yang cakap macam tu..
sampai ustaz2 pon komen dekat page HARAMKAN USTAZAH PILIHAN...
persatuan islam pon ramai yang bagi aduan ni...
hebat betul...
tapi berdasarkan apa yang diaorang cakap tu semua macam betul jugak...
sekarang ni tertakluk pada pihak atasan laa..

bukan tu je..
ada yang tak nak kalah...
siap buat page jugak..
KAMI MENYOKONG USTAZAH PILIHAN...
wah..semakin hangat pergaduhan tentang isu ni...
dunia memang dah tua....

kalau korang nak tengok perdebatan hebat ni...
boleh klik HARAMKAN USTAZAH PILIHAN dan KAMI MENYOKONG USTAZAH PILIHAN
tapi kena on9 fb dulu laa ye???



Hafiz: kenapa korang tak debat jugak pencarian Gadis Solehah dekat TV AL-HIJRAH ek???..lebih kurang sama je???..pelik..

Monday, June 13, 2011

Pengacara Anugerah Planet Muzik 2011 (APM 2011)....Wakil Malaysia???

Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw..
baru balik dari meeting Persatuan Bahasa Melayu...
hurmmm....macam mana laa nak memantapkan English kalau asyik prihatin dengan BM je kan??
sampai bila2 masalah tadi pagi tak selesai macam entri sebelum ni...
tapi tak pe...nanti kita usahakan untuk seimbangkan antara BM dan BI okey??

dah2..melalut pulak...
setelah setahun APM tak dibuat untuk memartabatkan industri muzik serumpun..
kali ni...APM 2011 kembali lagi dengan Singapura tetap sebagai tuan rumah...
dekat mana??
dekat Max Pavillion, Singapore Expo..
bila??
15 Julai 2011...lebih kurang sebulan lebih sikit je...jadi prepare laa semua dengan popcorn..kih3
siapa wakil artis malaysia yang buat persembahan dekat sana??
tu belum diputuskan...ada jugak undian poll dibuat dekat page APM 2011 dekat fb...

okey..
mesti semua tertungu kan??
siapa pengacara APM 2011....cuba teka????????????????
apa??Aznil Nawawi???????????....
tekaan anda semua salah sebab pengacara kali ni adalah DIDIE ALIAS...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hah...nampak tak nama tu??
mesti terkejut kan??

Didie dapat tawaran ni sebulan lepas dari Pengarah Urusan Beyond Event iaitu cek Amin..
mula2 Didie ingat tersalah nombor..
tapi lepas di sahkan dan diyakinkan ..baru laa Didie terima..
wah..hebatnya..!!

Didie akan bawak acara tu dengan santai supaya penonton ceria dan terhibur..
tu laa kata2 dia masa sidang media dekat Hard Rock Cafe baru2 ni..
jadi Didie akan mewakilkan negara ..
persiapan belum dijalankan lagi sebab belum jumpa lagi pihak pengurusan...

kali ni sistem pengacaraan agak berbeza sikit..
tapi fiz macam tak setuju dan tak berapa suka sikit..
sebelum ni diacarakan dari wakil 3 negara iaitu Aznil Nawawi (Malaysia), Aura Shai (Singapura) dan Nirina Zubir (Indonesia)...
tapi kali ni Didie Alias (Malaysia), Fiza O dan Adi Rahman (singapura)..
wah...sampai 2 wakil...kesian Indonesia tak ada wakil...
tapi nak buat macam mana kan...
ikut jelaa

apa pun TAHNIAH DIDIE ALIAS...!!!
=)


Hafiz: teringin jadi pengacara jugak..kih3

Kata - Kata Hikmah Pensyarah...!!!

Selamat Pagi dan salam 1 auw..auw..auw...!!
hari ni permulaan yang agak suram dan mendung...cewahh!!

pagi tadi kelas BEL ...aka kelas English...
selama 3 sem dekat sini dan setelah beberapa tahun dah tak kena tengking dengan cikgu..
hari ni benda tu berlaku...
sangat tergamam dan agak ketakutan ...
air mata dah ala2 nak berkumpul...kena marah pulak depan classmate...

memang salah fiz pon sebab fiz ni bukan hebat sangat dalam BI ni..
setakat sikit2 tu boleh laa kan....
nasib idea dalam kepala otak ni banyak sikit masa dia tanya soalan...
kalau tak??kena bertubi2 ...

kata-kata yang fiz tak dapat lupakan adalah...
1. "tak guna..memang tak guna betul laa budak ni"
2. "ni ke budak masscomm??..kata hebat dalam BI"

maaf ye budak2 masscomm sejagat....kerana nila setitik rosak susu sebelanga...
sangat sedih...

kalau yang tak guna tu...memang agak betul laa...
fuhhh..!!..sangat sedih...
i'm so sorry madam...
saya kecik hati sikit je...selebihnya tu memang salah saya...
thankss sebab marah saya...
=)






Hafiz: apa yang akan berlaku kelas kejap lagi??

Sunday, June 12, 2011

Pelajar IPTA Cipta Rekod | Review Filem dan ...

Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
sebelum memulakan celoteh mak jah...fiz nak ucap tahniah untuk batchmate fiz yang dah bertunang pada hari ni...siapa lagi kalau bukan Irine Nadia Marcello..kenal tak???...katanya dia punya tunang ni gempak??...tadi kawan fiz pergi rumah dia...dekat Masjid Tanah je..dekat je rumah dia dengan UiTM ni hah...hantaran dia i-Phone 4..cincin tunang laki pompuan dari Habib Jewels...bakal laki dia engineer pulak...ensem pon boleh tahan...nak ngurat boleh??..kah3...dah2...apa2 pon tahniah ea cek irine??...macam laa dia baca blog fiz ni hah...kah3

okey sudah..!!!
bukan tu rekodnya..!!..tapi lain sikit....
semalam fiz keluar pergi Jusco Melaka...!!..ape yang menarik??..sebab tengok wayang laa...
baru bukak..dalam sebulan lebih kurang macam tu laa...okey not bad...
dan yang rekodnya adalah fiz tengok wayang sampai 3 cerita dalam 1 hari...!!!
hah..!!.amacam??..korang dah pernah buat???...apa perasaan anda??..kih3
ni laa kerja gila pernah dibuat oleh fiz...ni kalau mak tahu ni..boleh nye dikejar 1 kampung...kah3

jom ikut jadual fiz....

10.00 am : ambil kereta sewa dengan pendahuluan rm 14.00..gosip sekejap dengan penyewa kereta..kih3

11.00 am : sampai Jusco terus pergi ke GSC beli tiket...cerita apa??...mula2 ni beli 2 tiket je dulu..sekat pulak dengan cashier tu kalau beli banyak2..kah3...tengok cerita pertama KUNG FU PANDA 2 dan NURKASIH THE MOVIE...tapi cerita kung fu panda 2 tu mula 12.40...jadi...

11.20 am : pergi POPULAR...beli novel...!!..sampai 2 ketul pulak beli....sebab segan laaa asyik pinjam orang je...malu pulak...sekurang2 nya beli sendiri jugak...tajuk???....M.A.I.D dengan Coke & Sundae ...korang dah baca???...

12.00 pm : pergi Bakery Cottage ..beli roti 2 spesies ..buat alas perut sajo...makan sampai 12.20..

12.30 pm : beli air grape..tak beli pop corn pon....masuk dalam wayang...

2.30 pm : pergi surau solat zohor...boleh jadi menantu tak??...kah3....dan pergi ke Jusco...shopping sekejap...

2.40 pm : sambung cerita kedua..Nur Kasih The Movie ...

4. 20 pm : habis dah cerita terus beratur semula tengok X - Men : The First Class...time ni beli air grape jugak dengan pop corn...sebab mata dah menunjukkan kepenatan..kah3

6.20 pm : habis sudah..pergi solat asar dan makan di KFC...sambil beli sekali donut J. Co...donut feveret TIRA MISS U...sedap...!!


boleh jadi model J.CO tak??..kih3


8.00 pm : solat maghrib ...

8.20 pm : balik..!!!..tapi singgah kejap dekat Pantai Puteri dalam 5 minit....

9.20 pm : sesat nak balik....kah3..

10.55 pm : sampai tempat sewa kereta...gosip kejap dengan aunty...lepas tu pergi kedai runcit beli topup...

11.05 pm : masuk pintu pagar U......dan selanjutnya faham2 je laa...tak kan semua nak cerita kan???...kah3

FUHHH..!!!!!..penat taip sampai sini...tu laa rekodnya...
pergi bertiga okey...dengan Masliya dan rummate dia..Intan...budak baru masuk ni
kenangan yang paling mendebarkan adalah jumpa ustaz yang ajar kiteorang ...duduk belakang je...sumpah menggeletar...!!..dia tu kalau bab agama ni sangat tegas okey.....kalau ustaz baca blog saya ni..saya tak buat apa2 yang menyalahi undang2 syariah ea ustaz...*buat muka suci sekrang ni sambil mata berkaca2..kih3*


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sekarang pindah ke Review 3 Filem...!!!!!

KUNG FU PANDA 2 : kitaorang tengok 3D...pakai cermin mata yang menyemakkan..kah3....yang 3D nya cuma subtittle dan sikit je gambar yang part 3D..kalau banyak lagi real sikit....ada part2 yang longgar sikit...tapi seronok...sama mantap dengan yang pertama dulu....yang sedih memang terasa laa...masa tengok tu..budak2 terjerit2 dalam panggung tu...spoil mood betul laa derr...tiket tak rugi kalau beli...tapi jaga anak2 anda ye bila dalam wayang tu....

NUR KASIH THE MOVIE : permulaan yang ngantuk sikit...sebab agak longgar..CGI???...boleh diperbaiki....banyak part yang sedih...menangis sudah..!!!...kah3...ramai kata macam cerita hindustan....baru laa best....fiz pon suka tengok cerita hindustan...ada part2 tu macam longgar sikit cerita nye...chemistry antara pelakon okey...nampak real tapi pemilihan Norman Hakim tu macam kekok sikit...tak sesuai..!!!...lagi apa ek??...kesimpulan nya kan....jangan tengok Nur Kasih kalau badan dah penat sebab nanti boleh ngantuk bila tengok..sebab banyak part sedih...kena main emosi...

X - Men - The First Class : wow..!!!....mula2 tu biasa laa..agak slow sikit kan..tapi bila dah part2 klimaks tu memang betul2 X- Men laa....kalau tengok ni baru laa tahu sejarah X - Men tu ditubuhkan ...CGI dia sangat class...!!!...menarik betul ....tak tahu nak cakap ape...memang wajib tengok laaa......


bukti tengok 3 movie..kih3


Hafiz: sebenarnya dah kelam kabut nak tengok AF ni...kah3...

Saya Minta Maaf Nuffnang...!!!...Tolonglah..!!!

HUARRGGGHHHHH....!!!!
Tersangat sedih gila babas ni..!!!
nak terjun bangunan laa macam ni....
kenapa??

sebab fiz dah terlepas Premiere Screening of Green Lantern dari Nuffnang...!!!!!!!!
ni laaa akibat tak cek emel....
baru tadi pagi cek emel..
sebab member dalam group nak anta esaimen dekat fiz..
jadi ketua group macam ni laa jadi nya...kih3

dah berhari jugak tak bukak emel...
hurmmmm...
dah terlepas...
nak mintak balik semula tiket tu boleh tak????


Selamat Tinggal Dunia.... =(



Thursday, June 9, 2011

Video Clip Nicki Minaj - Super Bass ... ada unsur 18SX???

Selamat malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
malam ni fiz sibuk bahagikan tugas esaimen dekat group jadi tak sempat nak cari bahan nak fikir apa2...
jadi dengan tu...tapi tadi tengok fb kejap..
dan terjumpa lagu ni hah...
macam pernah dengar nama aartis ni tapi tak sure sangat...
orang kata video dia mengandungi unsur2 18sx sikit....
tapi pada fiz ada laa sikit...
tapi pada fiz yang best adalah cara dia bawak lagu tu dan susunan lagu tu...
kalau tak caya dengar laa....
cekitdot....!!

Wednesday, June 8, 2011

Review Novel : Saksi Cinta...!!!

Selamat pagi semua...!!! dan salam 1 auw..auw..auw
dua hari lepas aisyah bagi pinjam novel dia..
perempuan ni adalah pembeli tegar novel dan majalah REMAJA...kah3
seperti biase awal2 sem ni jadual belum padat sgt kan..
jadi fiz pon teringin laa nak baca novel...
aisyah bagi pinjam...sebab hari tu dia balik kan..
dah habis baca 1 novel baru tahu tu keluaran tahun 2009...!!!
wah..!!..lama betul..kah3...tapi tak kisah laa...
asalkan best...!!!

siapa yang dah baca senyap..kah3..
tapi kalau nak bagi komen pon boleh....
tu tak pe..dibenarkan...

cerita dia sangat best sebab dia buat ala2 macam dalam tv sikit..
maksudnya sekejap2 tukar cerita lain...
mula2 tu tak faham sikit....
yelaa.serabut pon ada tapi lama2 okey jugak...
sumpah cerita ni lain dari apa yang kita sangka..

kita kalau nak baca novel ni kadang2 kena alert sikit tau...
sebab penulis ni suka buat pembaca dia berfikir sikit...
bukan tegak je bila baca sesuatu..
ada faham??

ada 1 part tu kita akn ckp "OWH....!!!..BARU AKU TAHU...."
novel ni ada part sedih ada part lawak...
kisah persahabatn tu memang biasalaa..
ada kisah cinta segi tiga sikit..
unsur2 suspen dalam ni sangat menjadi..
sumpah tak tipu...

novel ni dia banyak guna flashback..
kena perasan tarikh yang dia tulis...
mula2 cerita tu watak2 macam banyak sikit jadi susah nak ingat tapi kalau dah baca lama2 okey laa tu kan..

siapa yang belum baca cuba try test??...
yang dah baca...bagus..!!..kah3



Hafiz: berikanku satu kepastian agar rindu ini beralasan... =)

Monday, June 6, 2011

~Seminggu atau 7 Hari...!!!~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
sejak masuk u dari minggu lepas fiz tak update kan tentang minggu pertama masuk kan??
nak dengar tak??
kena dengar jugak...tak kira...!!!
kalau tak tak nak kawan..okey...nampak gedik kat situ..kah3

okey..mula daftar hari jumaat lepas...27 mei..hari jumaat..
gerak pagi dari rumah...sedih betul nak tinggalkan mak dekat rumah...
siapa nak teman mak bual2 dalam bilik waktu petang??
kelakar pulak bila ingat balik...
selalu je cari pasal sampai mak geram..okey..tak boleh cerita lebih2..nanti homesick pulak...kah3
naik balik bas pulak tu...sumpah tak best...barang2 yang lain fiz simpan dekat rumah khas dekat Intekma..cuma bayar RM20.00 sajo...okey laa tu kan??...tak payah nak bawak barang banyak2...

sampai2 tak ramai orang pon...
level pon berapa ketul je yang ada...
time ni berdebar tunggu roommate yang baru...pengganti budak TESL...pengganti Pok We,, Reza dan Andy...kadang2 rindu kadang2 geram jugak bila ingat dua sem sebumbung kan...tapi tu kenangan lepas...sekarang dengan roommate baru...
bukan junior okey...kolej baru untuk budak part 1 belum siap jadi semua part 3 dari kolej Lekir..Lekiu dan Kasturi masuk ke Jebat...dan kekosongan tu disumbat part 1...
jadi semua part 3 tu masuk Jebat...termasuklaa roommate fiz dari Lekir..3 orang

diaorang rumate dekat Lekir..budak DPA...
nama betul tak ingat tapi nama nickname je tahu...teruk tak??..kah3....nama mamat ni semua adalah Apai..Kecik dan Kuti..
1st time memang kekok gila nak tuuutt...terasa macam fiz pulak yang menumpang..
time tu emosi bergolak jugak..teringat pulak rummate lama...walaupun tak rapat dengan rummate lama tapi tiba2 sedih sebab rummate baru dah kenal lama pulak....fiz??....beberapa saat je kot??..kah3

tapi bila dah beberapa hari..sumpah best dengan rummate baru..
terasa selesa sangat...diaorang layan dan hormat dengan fiz...
barulaa terasa ada rumate sikit..
baru seminggu kenal dah macam2 fiz tahu..kelakar betul budak2 ni..
tapi yang fiz tak suka adalah diaorang ni bawak kawan2 dia ramai2 bual dekat bilik...sorry guys...tak berapa selesa..sebab dan dua sem tak ada orang ramai pon melepak dekat bilik..
tapi fiz tak bagi tahu...takut kecik hati pulak...tapi tak ape laa mungkin diaorang tak selesa kot..

perkara yang fiz PALING suka dengan rummate baru adalah diaorang hormat dengan undang2 fiz iaitu TAK MEROKOK DALAM BILIK...!!!
thankss sangat..!!!
sanggup keluar bilik hisap rokok dekat luar bilik...hurmmmm..bagus2..!!
=)

tutup cerita dengan rummate baru...!!!
bukak cerita kelas baru...!!!
MC110 3K...
new class new semester new classmate new lecturer new gossip new story new challenges and new macam2 lagi laa...
classmate baru ada seketul je...dulu dia extent...
jadi ada classmate baru laa..
lecturer??..sem ni okey2 sajo..

BEL 311 = Lecturer wanita yang tegas tapi ada selit lawak jugak...
COM201 = subjek baru...lecturer wanita jugak yang tegas tapi macam boleh easy going jugak kot??...1st class dengan dia fiz banyak salah cakap...
CIT = kod tak ingat..kih3..subjek baru jugak..lecturer wanita yang betul2 sempoi dan subjek baru jugak...sumpah pening masa overview hari tu..harap boleh bawak laa subjek ni..
CTU = dah dua sem ni kali pertama dapat ustaz..!!!....
LIB = subjek psikologi....wah..TEBALNYA BUKU..!!! dengan lecturer sociology sem lepas..
Koko ( Sports Event Mangement) = buat event sukan...macam best... =)

fuhh..!!!!...
penatnya...!!!...nanti fiz update lagi panjang tentang subjek2 sem 3 fiz nanti ea??
tak larat nak tulis lagi...kah3


Hafiz: gambar tak de sebab berukbeng tak larat nak upload...kih3 =P

Sunday, June 5, 2011

Lagu Baru Finalis Akhir Akademi Fantasia 9 : Fina - Menangis Lagi ... Azri - Niskala ... Hazama - Cinta Teragung ... Lena - Sisa Kisah Kita ...

Selamat Petang dan Salam 1 auw..auw..auw..
ada masa senggang ni nak update blog kejap...
semalam dah tahu sape kan yang masuk dan terkeluar kan???
mesti ramai yang terkejut dan tak percaya..
tapi tu semua adalah adat pertandingan...

jadi demi menghangatkan Konsert Akhir Akademi Fantasia 9..
fiz nak tunjukkan lagu dyeorang yang bakal menjadi hits nanti...
kalau nak dengar real boleh tunggu hari Ahad nanti...
Konsert Akhir bukan hari sabtu ye..tapi hari Ahad dekat Putrajaya Presint 3...
semua dijemput hadir...
fiz malas...cewahh..!!

Jom dengar lagu Fina - Menangis Lagi


Hazama - Cinta Teragung


Lena - Sisa Kisah Kita


Azri - Niskala



tu semua lagu diaorang..
kiranya single lagu laa..
tengok belum jadi artis lagi dah ada lagu sendiri...

tapi yang terkeluar pon tak kurang hebatnya..
nak tahu kenapa??
sebab Erul AF9 dan Nera AF9 pon dah ada single masing2 waluoun dah terkeluar...
jom kita dengar
cekitdot...

Erul - Legasi Cleopatra


Nera - Hatiku Milikmu




HAH..!!!..amacam??..dah dengar semua??
yang mana menjadi pilihan kalbu???
dari semua lagu dekat atas tu..lagu yang paling hangat dekat you tube adalah lagu Nera..!!!
ramai jugak yang komen dari yang lain2..
wah..tahniah laa Nera...baru keluar dah ada peminat...



Hafiz: tak ada yang berkenan lagi laa....hurmmmm....

Friday, June 3, 2011

Sri Percik..Cheng...Melaka...!!!

Selamat Tengahari semua..!!!
disebabkan dah tengahari ni kan..mesti semua sibuk nak fikir nak makan ape kan??
HAH..!!..hari ni fiz nak review sikit tentang makanan dekat sini....
semua kena tahu yang fiz ni agak cerewet sikit bila makan...
jadi kena sabar je laa sikit dengan kata2 fiz ni ea??

hari ahad lepas...fiz keluar dengan mas..tyqa dan pakwe dia...
pergi dinner dekat Restoran Sri Percik...
nama dah sedap ni...
tempat dia okey...
kalau nak bawak keluarga pon boleh...
ni dekat tepi sungai...

ni keluar sempena sambutan hari lahir tyqa esoknya...
tapi hari baru nak update kan...
sadis...kah3

tapi dekat sini yang tak bestnya adalah customer service...
gaya macam restoran mewah je kan??kih3
yang fiz maksudkan adalah bila ambil order tu senyum laa sikit...
ni tak muka ketat je...serba salah kitaorang nak order...
hah..!!..pekerja pon kena tambah ye??...penat tengok pekerjs yang ada..tak cukup hidung nak bernafas..kih3

okey2..
kita pergi ke makanan nya...
fiz tak tahu apa special dish dyeorang tapi apa yang fiz perasan,,menu utama semua ada ayam percik bila makan..

jadi fiz order Nasi Beriani Ayam Percik *dah tahu nak makan ape...*
ayam percik dia sumpah best..!!!!...dia perap ayam tu cukup lama...terasa sampai dalam rempah dekat ayam dia..tapi kuah ayam tu..sedap tapi cuma terlebih serai...agak merubah sikit rasa dan mengganggu hidung sikit...kih3
nasi dia cukup BANYAK...!!!...sumpah kenyang...!!!...tapi acar nya kan..kenapa rasa pahit dan macam nak basi..tak boleh nak telan langsung...maaf ye??
kuah kari???....agak masin dan kurangkan guna pak aji tu ea??...
boleh darah tinggi orang nanti..kih3

dan minuman pulak fiz pilih
ABC Evolusi...wah..!!..nama dah cukup gempak ni...dah komersial ni..
tapi tak apa yang disangka...
kenapa macam tak sesuai dengan tekak sangat...rupa nya tak berapa menarik dan ada lain macam sikit rasa nya...boleh diubah sikit..

tyqa pulak makan Nasi Ayam Melayu..
tapi apa yang tak nampak melayu nya adalah ayam tu digoreng dengan bread crump kalau tak silap fiz...sedap memang sedap...tapi apa melayunya??...kih3
nasi tak usah nak cakap..!!..banyak sampai bungkus bawak balik..
tapi supnya tak sedap laaa....maaf sekali lagi ye??..
terlebih rempah ratus..ada rasa pahit sikit...dan sekali lagi kurangkan guna pak aji...terasa sangat terlebih...hu3
dan tyqa minum orang juice...

dan mas pulak makan Nasi Ayam Percik dan apple juice..
tak ada beza nya pon...lebih kurang sama je...hu3
ayam dia guna ayam percik dan guna nasi ayam biasa..

pakwe tyqa??
dia makan nasi paprik ..tu dah biasa kan???
tapi harga dia kurang memuaskan sikit...
sebab beli mee goreng je sebungkus lebih kurang RM 4.00 lebih ....lebih kurang macam tu laa...baik beli dekat kedai biasa kan??
tapi kalau special dish dia tu tak apa laa...tu boleh diterima laa kan...

tapi yang paling best dekat sini adalah ada WiFi...!!!
bukan senang tau ada restoran melayu yang ada kemudahan internet...
jadi boleh laa gadget masing2...hehehehehehe

tapi setiap kedai ada kekurangan dan ada kelebihan masing2..
walaupun kedai tu lama dah bertapak..
cuba tuan kedai sediakan peti cadangan???


Hafiz: sejak bila fiz jadi juri makanan pon tak tahu..kah3



Thursday, June 2, 2011

~Kekasih Baru Nora Danish...!!!~

Selamat malam dan salam 1 uaw..auw..auw..
hari ni nak cerita sikit laa tentang Nora Danish..
dah lama tak dengar khabar dia kan???

sekarang dalam diam2 sedang mengenal hati budi seseorang jejaka ...
sebelum ni dia digosipkan dengan kerabat diraja Terengganu kan???
tu tak betul semuanya...!!
yang betulnya adalah dia sekarang ni mengenal hati budi seorang ahli perniagaan berumur 27 tahun..
nora pulak 29 tahun...tak jauh busy sangat pon...hehehehehe

dia belum ada ikatan apa2 lagi..
tapi perasaan sayang tu dah ada laa..
walaweh..!!!
kejap lagi bersatu laa tu...
dia kata jugak yang dia tak akan kahwin dalam masa terdekat...
sebab kenangan silam kan...
trauma laa tu..

diaorang dah kenal dekat setahun..
kawan2 je dulu...
tapi kalau boleh dia kata tak nak laa terlalu dedah sangat dengan kawan baru dia tu...

terlepas lagi laa nampaknya dekat orang yang minat dengan Nora ni..
pada fiz kalau laki tu okey apa salahnya kan???
doakan je Nora ni bahagia nak besarkan anak2 dia...

Hafiz: semakin kelam kabut nak update entri sejak dua menjak ni..kih3

Wednesday, June 1, 2011

Najwa Mahiaddin...Siapa Dia???

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni nak buat entri relaks sikit dari biasa..
wah...namapak tak nada stress di dalam tu sebenarnya..kah3

HAH..!!...kenal tak siapa Najwa Mahiaddin ni???
siapa dia??
dia adalah penyanyi...boleh laa dikatakan baru jugak..
tak kenal jugak.....ingat tak siapa yang nyanyi lagu "Kau Yang Punya"??
atau lagu "Senyum"???...
hah..ni laa dia..
tapi sekarang dah ada album sendiri..
12 lagu semuanya tau..!!

lagunya hampir semuanya ada genre jazz,,blues dan semuanya relax2 laa senang cakap..huhuuhu

fiz pon dapat tahu album dia ni dari seorang blogger terkenal Malaya...
tiba2 teringin je nak ngendap2 profile dia...kah3

sekarang ni si Najwa ni popular dengan lagu "Got to Go"
boleh tahan best jugak..
sebab dah banyak kali jugak fiz ulang2..kah3
nak dengar??
cekitdot...



amacam???
okey tak??
pada fiz okey laa..not bad...Atilia pon sokong si Najwa ni...huhuhu
nak dengar sample lagu2 dia yang lain??
boleh cekitdot dekat sini...
http://www.facebook.com/najwamusic

Hafiz: boleh bagi 3 1/2 dari 5 ... =)

Video Clip Marilah - Prema Yin...Ghairah dan Seksi Dengan Shah Jaszle...!!!

HUARGGHHH!!!....dah terlepas satu entri semalam..
sebab laptop dipakai orang lain..huhuhu..
fiz pon terlupa gak nak update sebab sibuk bual2 dengan kawan2...

tanpa membazirkan masa..
jom tengok..
cekitdot..!!

AMACAM???
tercabar tak???..kah3....
kata pengarahnya Gambit...lagu ni ada unsur2 latin jadi ianya sesuai dimasukkan dengan elemen yang terdapat dalam lagu tu...
wah..hebat laaa..
Prema Yin ni artis Malaysia tapi dibawah naungan syarikat recording luar negara sama macam Zee Avi tu..
nak tahu lagi cek dekat Berita Harian semalam okey???~

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...