Thursday, May 19, 2011

~Video Klip Lagu "Paralayzed" - Agnes Monica Punca Malaysia dan Indonesia Bergaduh...!!!

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari nak buat entri apa ek???
semenjak duduk kat rumah ni emosi terganggu sikit...kah3..
jadi layan laa lagu2 di you tube,,,
tapi sebelum tu..
mungkin ramai yang tak tahu lagi yang sebahagian dari Johor dapat menerima siran tv Indonesia macam RCTI,,SCTV..MNCTV dan banyak lagi laaa...
jadi fiz suka bukak channel Indonesia ni sempena cuti sem ni....
jadi dapat laa tahu serba sedikit tentang perkembangan isu semasa dalam bidang hiburan disana...
lagu-lagu baru pon banyak dan rupa-rupanya sampai Agnes Monica dah muncul dengan lagu baru...
boleh tahan sedap lagu tu....
mula-mula tengok dekat tv je tapi bila dah macam tak puas je cari laa dekat you tube...
boleh ulang banyak2 kali kan??...

tapi sebelum tu korang ni tahu tak siapa Agnes Monica tu??
alaaa..yang nyanyi lagu Tak Ada Logika tu..??
bagus kalau dah ingat..
jadi kalai ni dia muncul kembali dengan lagu "Paralyzed"...
tajuk dah London kan??..tapi mula lagu tu je BI rupanya.....erk??maksod fiz Bahasa Indonesia....jangan salah faham pulak...kah3
tapi lagu ni sebenarnya lagu rojak aka campur2 bahasa..
banyak lagu dia ni yang campur2 macam gado2(makanan dekat Indonesia)...

jadi tanpa melengahkan masa jom kita tengok dan dengar lagunya..!!
taraaaaaaaaaaaaaaa...



dah dengar???
not bad laa bagi fiz..
penari dia bukan calang2 orang tau...ada penari Britney Spears dan penari Rihanna...
dan video clip nya dibuat di luar negara uollss.....
mampu???....

tapi yang jadi persoalannnya apa yang bergaduhnya kan????
yang gadohnya...
tukang komen dalam you tube tu membandingkan AGNES MONICA dengan STACY ANGIE...
yup..penyanyi kita yang lincah menari tu laa..
yang lagu Pakai Buang tu dan macam2 lagi laa...
habis rakyat Malaysia dan Indonesia bela artis masing2...kacau bilau dibuatnya...
sampai Malaysia digelar MALING SIA....maksudnya penyamun ..pencuri...

komen paling gempak adalah

"@pocketshit LOL malaysian are garbage even like asshole devils....

U just copy my style,U copy again.....

HAHAHAHAHAHA......

WHAT a piTY ARE U...!!!!!!!!!"




yang Malaysia pulak balas

@TBTBTBize No Malaysian aren't garbage....It's ok if you want to keep on saying those.You just make your country hundred times shame have people like you and totally make you as a big joke



hurmmmm...
sampai bila laa nak bergaduh...
yang tua sibuk bergaduh pasal kesenian dan politik..
yang muda pulak bergaduh pasal artis....
haish...






Hafiz: kita kan serumpun??? =)

21 comments:

  1. copycat mmg xle lari bro..hahaha..asl kan copycat dendan improvision..artis indonesia pun ade gak yang copycat..tp copycat lg cina..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. dah macam lady gaga dah aku tgk dye ni.

    ReplyDelete
  3. @Azlan HasanHAHAHAHAHA,,,tau x pe...mcm2 sekarang ni...hurmmm

    ReplyDelete
  4. @farahroslanagak laa..tp dia tak kesah sebb dia ney kristian..

    ReplyDelete
  5. memang lah tak kesa. tapi sumpah ouh. dah macam lady gaga aku tgk
    org dye dok sibuk kate org kite tiru dyeorg
    dyeorg sendiri tiru org len.

    ReplyDelete
  6. @farahroslan
    tu laa fasal...germ pon ado jugak..
    tapi nak wat mcm mne kan??..kih3

    ReplyDelete
  7. lagu xdela gempak mne pon...
    tittle song je omputeh tp bila dgr hncur ! bhsa indon rupanya kih3
    tp seriously , mmg ade part2 tiru rihanna n lady gaga..
    means aganes monica pn xde identity sndiri bila nk bwt mv nie..
    best lg aq dgr lagu Stacy - Kasanova, kelas gitu uolls...lgu trbaru stacy nie lg gempak drpd lgu aganes monica yg nie
    x caye ? cer search kt utube

    ReplyDelete
  8. Haha. . Like article. . . Seriusly budak indon ni just sibuk kata malaysia copypaste. . Walhal INDON Y SUKA DAN TERBUKTI BANYAK COPYPASTE dari malaysia. .

    Kalau d banding stacy vs agnes . . . .

    Stacy lg mantap beb, bertenaga. . X semput. . .

    Agnes tu queen of lips (maiming jak lebih, takut semput kot) haha

    ReplyDelete
  9. haha..aq pn dh jangkit nga berua sbrang tu.pns ati je,makan kaki la jawapnye

    ReplyDelete
  10. Oi bodoh2 kalau orang semput tu mana boleh dance macam agnes, hotak korang letak kat buntut ke?kesian malingsia neh heheehee

    ReplyDelete
  11. Yes encik indon.. :) tgk dlm mv mmg la x semput, dye dh cut n rehat hundred times.. Even if u r so lame, dont show it here please.. :)

    ReplyDelete
  12. Kalau aq nilaii agnes lebih dahsyatt than stacy,kite nilai ni,bukan stakat lincah jer,kalau korang cakap stacy ni lincah,so agnes tak lincah la,tp agnes menari ada skill yg menarik,korang jgn nilai video paralyzed jer,aduii..bg aq stacy punye dance Takk dopp skill,nari kube..orang kuala besut cakap macam 2 tau bkan i sorang jerr..

    ReplyDelete
  13. Agnes lebih mantapp..org yg ckap tak mantap 2 mmg dia 2 benci kt agnes..suara agnes 2 lebih mrduu stacy..haha...siti nurhaliza pom nak2 nyaring dah pada thn 2014 ni..agnes lagi merdu n manja ader lah..lebih aq stop kan trus nanti pasti korang kata siti lbih merdu,klau psal vokal plap,agnes lbih mantopp dr ziana zain,aq da nilai ziana zain dah tak sempat nafas da buat vokal tinggi..sumpah aku tak tipu..aku cabar korang lihat sendiri...yg 2014..n korang lihat agnes 2014 very good tau...huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Betul 2 saya suke komen anda !!! Saya pom peminat agnes juga..agnes mmg power lah..biarkanlah org nk ckap ape ape pun..itu mulot diorang..kita takde hak nk halang..agnes mantap..hanpir artis terbaik dunia pun dia kalahkan..spt justin biber,beyonce,rihanna,lady gaga..hbiz tu tak hbat la 2.....

    ReplyDelete
  15. Agnes 2 suaranya lebih tinggi dari black n hafiz betul x cmooa...black vokalnyoo tinggi tp gak jelas..hafiz,tinggi juga n jelas cuma gak tajam n mendatar spti agnes..agnes 2 jika di live concert..die pasti akn buat suare yg tinggi brbanding dgn lagunya di studio rakaman..dr pemerhatian aku juga agnes mempunyai suara wistle yg tajam..mariah carey ponn tak tajam..ade lah pada thn 2013 la tak silap aku bukak video agnes dia terik 21 saat vokalnya. Sumpah aku tak tipu..agnes 2 mmg dahsyat lah.

    ReplyDelete
  16. Agnes itu mrupakan penyanyi no,1 indonesia dan ratu tari asia..siapa sih gak knal dia..skrg ini dia tlah brada di tangga ke 16 dunia stlah beberapa pencapaian trbaik yg dimenangi..antaranya menewaskan bintang dunia spt justin bieber,beyonce,lady gaga,rihanna,britney spears,dan mengalahkan smua penyanyi korea 4tahun bturut turut di asia song festival korea pada thn 2008,2009,2010,2012..kalo di benua asia gak pyah dibilang loh..stakat ini agnes mempunyai rekod yg sgt bersih tanpa ada satu pun kekalahan....lihat aja sih suaranya emang merdu n manja g2..dh la pndai brlakun,menari emang full pakej la....agnes juga cantik,putih,seksi g2...aq emang suka banget...i love u nes..harap2 agnes bisa mnang dalam apa2 festival,dama ada di asia dan mancanegara...n bisa melawan stacy yg dibanggai malaysia itu ya agnes...

    ReplyDelete
  17. Tak payah bermimpi lah agnes woi huhu

    ReplyDelete
  18. Kesian kamu maling seal...kalo agnes gak payah mimpi..trus bangun dr mimpi gitu..kalo agnes gak payah mimpi skalipun jelas aja agnes ttap hbat yg uda trjadi itu gak akan jadi mimpi sih..bodoh aja kalian..kami anak indo gak akan prnah brdiam diri..kalo ada penghinaan dr kalian...

    ReplyDelete
  19. Apela korang ni agungkn artis. Baik agungkn rasulullah s.a.w, para ulama ke, ad jga pahalanya. Agungkn artis ap la dpt. Kat akhirat sok ad ke dorang tolong kita ti? Childish la sape yg gaduh pasal artis ni. X bawa manfaat pon. Orang yg bijak xkan gaduh pasal benda yg remeh temeh ni.

    ReplyDelete
  20. Tidakkk!! Agungkan Tuhan Yesus saja,,, :)
    Semua artis yang kita bangga2 kan itu, takkan berarti tanpa Yesus,,,
    Karna Yesus lah yang memberi Bakat pada Merekaa,,, BUKAN MEREKA!!!
    #Indonesia bagi kemuliaan-Nya (YESUS KRISTUS) :)))

    ReplyDelete

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...