Monday, May 30, 2011

Fasha Sandha Mengamuk Di Facebook...Angkara Siapa???~

Wah...!!.
penatnya hari ni...hari pertama untuk semester 3...
rasa macam nak jerit je kuat2 macam FS ni tau...
kenapa???
FS ni meroyan dalam FB....meluahkan perasaan tidak puas hati dekat sesorang....
sape??
wah...semakin kelas FS ni ye..

marah dia bukan kepalang untuk pelakon baru lelaki yang menjadi hero dalam penggambaran terbaru yang dilakonkan FS ni..
tanya lah semua penerbit,,pengarah...cameraman..tukang buat air dan semua laa..
FS ni adalah orang yang sangat menepati masa....
sebab tu laa dia ni makin laris je.....
yang penting adalah sikap ye...

"call time" untuk semua pelakon adalah pukul 8 pagi..
maksudnya semua pelakon dan produksi dah siap2 nak berlakon ni...
tapi si hero baru ni pulak buat hal..
datang lambat..kalau paling teruk 1 jam pon boleh laa dimaafkan agaknya...
tapi ni datang set pukul 12...HELLO..!!!,,baru nak naik dah buat hal...geram betul..
naik hantu laa masing2...lagi2 si FS ni sampai update status dekat fb..hurmmm...

dah laa datan lambat...
mintak maaf pon tidak dekat pelakon lain yang datang awal2..
tak hormat senior betul...
mesti mood nak berlakon pelakon lain dah luntur..hurmmm
ada ke dia buat muka 5 sen je....
hurmmm..


kalau nak bertahan lama kena laa ubah sikap ye??





Hafiz: macam2 laa...

Ucapan Hari Lahir...

Simple je kan tajuk hari ni..??
ni baru permulaan je laa...
Hari ni adalah hari yang paling bahagia untuk seorang budak kurang siuman..kah3
yang berjantina perempuan...

kenapa???
sebab....
SELAMAT HARI LAHIR mak cek...!!!

sape??
perempuan bawah ni..jeng..jeng..jeng...


hah..!!!..nama perempuan ni Atiqah Rahim...!!!
ni antara best fren fiz okey...

menjadi jugak rancangan nak buat surprise bufday untuk dia...!!!
hampir2 je tak jadi..
tapi orang kata kalau niat baik menjadi punya apa yang kita hajati...cewahh...!!!kah3


hah.!!...lihatlaa gambar ku...tak edit ni..malas..
biar nampak natural sikit....kah3
gambar kurang seksi kan??
sebab guna kamera fon je..
DSLR??...simpan je dalam bilik..kah3...


yang bajet hot sebelah kiri tu master plannye
yang tudung sebelah kanan pulak penolong master plan...
harap persahabatan kita bertiga kekal okey...
=)


Hafiz: suka buat orang happy...tiqah menangis kegembiraan tadi..kih3~






Sunday, May 29, 2011

Top 10 Malaysian You Tubers...!!!

Selamat tengahari dan salam 1 auw..auw..auw..
okeyh..!!
semalam dah buat entri emosi kan...hari ni kita pergi ke fakta sikit...
rajin bebenor orang yang buat video khas tok nak cartakan 10 orang paling fofuler dalam you tube ni..
terutamanya untuk Malaysia kan...

nak tengok siapa??
cekitdot...



macam mana??
setuju tak??
fiz bukan suak sangat bukak mamat2 n minah ni punya video...
biase bukak lagu je...
kih3..
tapi hari tu ada fiz letak video juara 1 iaitu Mat Luthfi tu dalam blog fiz...tak sangka pulak dia...kih3...
punya laa katak goreng masak sambal fiz ni..kah3...

antara video juara carta adalah yang satu ni..
nak yang lain godeh2 sendiri dekat you tube..kih3
jom cekitdot....








Hafiz: rajin betul Mat ni buat kan??....siap ada lagu background lagi..kih3

Saturday, May 28, 2011

Cerita Sedih...CERITA YOU TUBE!!!

Hurmmm...
semalam dah daftar dekat UiTM London ni...
semangat sangat..!!
hari khamis dah siap2 barang-barang...tak sabar nak belajar semula...
pelik kan??..semua orang tak nak balik...fiz bosan laa dekat rumah tu..
dah jadi anak dara solehah..kah3...
tu yang semangat nak balik...

daftar hari jumaat dan kelas hari isnin baru mula..
roommate baru belum daftar lagi..
patutnya hari ni daftar..tapi sekor pon belum lagi...
rumate baru ni bukan sem 1 tapi sem 3 sama batch dengan fiz...tapi dari kolej lain..
uitm ni amek budak2 dari kolej lain sumbat dalam 1 kolej fiz ni hah..kih3
fiz cek nama semalam 3 orang lagi tu budak AM....AM??..kos ape ek??...
kalau dyeorang tak ensem..tak hot..tak sedap mata memandang..
fiz halau..!!..kah3
jahat tak??....tapi kalau dapat rumate yang merokok???...mati laa aku lepas ni...kah3

jadi hari ni bosan tak tahu nak buat ape...
tiba-tiba muncul perasaan sedih...teringat macam2..
sebelum ni masa cuti fiz bina semangat baru..
macam-macam yang berlaku sepanjang sem 2...
rasa down sangat sem 2 ni...nasib masa exam emosi tu terkawal...
sebab fiz ingatkan dekat diri yang sedih ni tak kan bawak kau berjaya dalam hidup...
hati fiz cakap yang fiz boleh buat....hurmmmm..poyo tak??..kih3

sepanjang belajar dekat u ni...
setiap sem mesti berlaku nye pencabulan emosi...
jadi mulai sem 3 ni...jangan ada pergolakan emosi...
tu harapan sem 3 ni dan keatas...
setiap apa yang terjadi mesti ada hikmahnya...engat tu..!!!

kau yang sedih kau sendiri yang bagi semangat nak hidup..kah3..
dodol betul...
habis tu nak harap siape lagi kan??
betul tak??

CERITA YOU TUBE...:

sekarang ni fiz terasa sunyi sangat sebab banyak kenangan yang mengusik jiwa berlaku dekat Melaka...yes...tempat fiz belajar ni hah..sekali terasa macam drama yang dalam tv pulak...



ni sunyi sebab kebanyakan fiz yang banyak buat hal dulu..tak menyabar...cemburu...macam2 perasaan...sebab tu fiz tinggalkan mereka...wah.."MEREKA"...macam banyak je??..kih3..fiz tak nak terseksa...



memang betul bukan semua orang bukan sempurna kan??..tapi orang yang kita sayang kadang2 tak mudah untuk menerima kekurangan dan kelemahan kita....jadi apa yang kita nak buat lagi kan??...



tapi sekarang...terasa seksa sangat...fiz tak tahulaa yang perasaan fiz ni...sedih teringat kisah silam...macam dah lama sangat je kan??..padahal baru dua sem dekat sini..


*ni ada lirik english dia kat atas tu*

semua dah jadi bubur sekarang...tak guna nak bersedih lagi...masing2 pon dah ada life sendiri..
tinggal macam mana kita nak buat life kita bermakna.....cuma apa yang fiz mampu buat cuma adalah......................



tiap hari fiz baca status dyeorang...hurmmmm
HUAAAA..!!!..sedih...

tulaa emosi yang melanda fiz sekarang ni..
tiap kali on9 mesti bukak lagu2 ni semua..
wajib..
lagi satu lagu Siti dengan KD..Tanpamu....fiz tak masukkan dalam ni sebab dah letak dekat entri sebelum ni..cuba laa godeh2...





Hafiz: entri ni ditujukan kepada sesiapa sahaja yang pernah menjalinkan hubungan dengan fiz..tak kisah hubungan ape2 pun....dan yang pernah buat fiz happy dengan dia sebelum ni.......*ENTRI ANNOYING..kih*

Friday, May 27, 2011

~Rozita Che Wan Mengaku Bercinta Dengan Shahir | Shahir Menafikan...!!!~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari nak update entri sikit..
tentang isu yang semakin hangat membakar montot..kah3
apa lagi kalau bukan isu percintaan umur songsang ni...erk??..macam mana tu??..kah3

sekarang ni Rozita Che Wan dah mengaku dengan sebahagian media yang dia memang sah bercinta dengan Shahir...yang pelantun lagu Luar Biasa tu...
wah..daring sungguh cek Rozita kita...

dyorang ni dah rapat setahun lepas..
baru2 ni lepas sebuah acara anugerah dekat Genting Highlands dyeorang kluar sama2..
ada yang nampak jugak dyorang ni tengok wayang bersama..
siap pegang tangan..!! ..sweetnye..!!

disebabkan ni kecoh 1 malaya dibuatnya..!!
semua peminat si Shahir ni mengamuk..yelaa...nak bercinta dengan orang yang umur nye jarak 16 tahun...fulamak..lama tu...
dah laa janda pulak tu kan..
sampai mak bapak si Shahir ni buat pengakuan yang Shahir dan Rozita tak akan pernah bersatu..
huih....seram jugak ni...

bagi Shahir pulak..dia mengaku ada keluar tengok wayang bersama-sama tapi bukan berdua dan tak oegang tangan pon..!!

dia jugak menafikan bahawa Rozita hanya bergurau je..
bila asyik di provoke orang je...lama2 ozita pon mengaku dyeorang ni bercinta biar isu ni selesai..
tapi sebliknya pulak..
lagipun Rozita ni orangya suka melawak..

bila ditanya tentang komen mak bapak Shahir yang cakap dyeorang ni tak kan bersatu tu macam mana??
dia kata tak mungkin mak bapak dyeorang cakap macam tu..
sebab dia kenal mak bapak dia..
WAH..!!..kelas stetmen kau..
retiss sangat..

dia pon tak boleh komen panjang2 tentang komen mak bapak dia..
sebab masa tu dia tak ada pon disamping keluarga...
jadi mana satu yang betul ni??
BERCINTA KE TAK??

ataupun ni ada muslihat??
muslihat apa??
sekarang ni kan filem Shahir tengah tayang..jadi takut ganggu kelancaran filem ni..
dia tak ngaku laa...takut jatuh pulak filem tu kan..
mana tahu lepas tamat filem tu baru Shahir tayang???





Hafiz: teringat dekat Maizawati bekas isteri Akhil Hayy yang kahwin dengan laki muda..kah3 =)

Thursday, May 26, 2011

"Mari Sertai Blog Pilihan Malaysia"

Diam - diam Blog Pilihan Malaysia dah buat contest atau segmen baru...!!!
tak bagi tahu fiz pon ea cek Azman..kih3..
macam kenal je kan???...

lama dah tak join aktiviti Blog Pilihan Malaysia ni..
dulu..Blog ni jadi bualan hangat mesyuarat tingkap mak bedah dan janda sebelah...
dah fiz pon sibuk belajar jugak kan...
ni cuti semester boleh laa serbu aktiviti terkini Blog Pilihan Malaysia...

dulu fiz pernah tercalon jugak dalam Blog Pilihan Malaysia ni...
dulu baru je berjinak - jinak burung merak jadi tak fofular sangat kan...
template pon kanak - kanak sunkist...kah3

tapi dengan wajah baru ni yang lebih seksi dan menggoda lagi mengganas..kah3
boleh laa join aktiviti ni...
yang header tu akan diubah sikit link nya,,,
dulu ada kemalangan yang meragut nyawa jadi dalam blog ni...
sedih2....

dalam blog ni fiz cerita macam -macam..
apa yang terlintas di fikiran laa..
biasenye fiz lebih suka komen tentang sesuati perkara...
tak kisah laa tentang filem ke...retiss ke...isu hangit ke...jiran sebelah pindah rumah ke...semua fiz cerita....

tapi sejak jadi budak univerisiti ni ada jugak cerita tentang kehidupan dekat sana...
lagi-lagi jadi budak masscomm ni...
macam-macam hal..
tapi seronok dapat kongsi2 ni..
masalah peribadi jangan cerita laa..
semua blog mesti ada cerita kan??

KATEGORI???
fiz kalau boleh nak msuk kategori Penyampai Blog Yang Paling Meletops..!!
tapi apa kan daya...fiz cuma mampu masuk kategori Blog Lelaki Personal Pilihan...
=)



ramai kata gigi fiz macam Erul AF9...betul ke??..malu laa macam ni...kah3



jadi apa tunggu lagi??..
jom sertai segmen cek Azman kita...
bukan susah pon..sekurang2 nya boleh tambah entri..
mesti ramai yang pening nak buat entri ape kan??
nak join boleh ke SINI..!!

mana tahu nasib kalau baik..
dapat tambah trafik dan macam2 lagi laa..
WAH..!!...gaya macam jadi duta Blog Pilihan Malaysia je..kah3



Hafiz: dulu guna link lama..jadi entri dolu-dolu masa awal blogging hilang dah... =(


~Datuk Siti Nurhaliza Anggota Askar Wataniah...!!!~

Salam 1 auw..auw..auw..semua..!!
lama dah tak dengar cerita tentang siti ni lepas dia cadang nak buat Konsert dekat UiTM dengan Indonesia tu kan...
lepas tu sekarang siti dah nak sertai askar wataniah pulak..dapat keizinan Datuk K lagi..
Datuk K tak nak join sekali ke???

tapi rasanye Datuk K tak layak sebab kerajaan nak bawah 35 Tahun..
nak yang muda2 je..kih3
tapi dalam 39 jam je...sekejap..tak lama..
bukan siti je...Jaclyn Victor pon jadi anggota askar wataniah...artis cina tak de ke??..barulaa 1 Malaysia kan??
mereka ni akan jalani latihan sebelum Ramadhan...
WAH..!!.padat laa jadual nanti kan..

kerajaan buat macam ni sebab nak bago motivasi dekat luar dan sempadan negara...
hurmmm..macam nak bagi semangat macam tu??..kih3




Hafiz; artis wannabe tak boleh???kih3

Wednesday, May 25, 2011

~Contest Tenung Mata Paling Lama Tanpa Kelip...!!!~

Selamt malam dan salam 1 auw..auw..auw..
update entri malam pulak...
rasa macam pelik je tak update entri walaupun sehari..hehehehe.
jadi malam ni buat entri paling ngeri fiz pernah buat..
kenapa??..
buat kontes pulak...
gila tak??..kah3

tapi jangan teruja sangat...
ni bukan kontes yang hebat2 tu..
ni kontes tok cabar diri sendri...
tak de hadiah pon ...
kalau nak hadiah..buat hadiah sendri..kih3

macam mana nak join??
senang je...tengok video bawah ni dan lawan laa mata sape yang paling lama..
amacam??..
tercabar tak???kih3
tapi kena tengok video ni lama2 sikit...

cekitdot..



HAH.!!
amacam??
siapa yang menang??..
kah3...
tu laa contest nye...
trailer dari Kung Fu Panda 2...
tak sabar nak tengok..!!



Hafiz: jangan marah ea???..kih3

~Berlakunya Kejadian Aneh...!!!~

Selamat oetang dan salam 1 auww.auww..auww...
dah lama tak update entri petang..
sejak beberapa hari ni busy sikit dan hampir kurang idea nak update...
ayat macam da nak bunuh diri je..kah3...
nak buat macam cuti sem pon cuma sebulan je...nasib sebulan je.tak larat nak cuti lama-lama..
bosan....keluarga tak bagi kerja...tapi bagus jugak tak kerja..penat..kah3..
tapi sekrang majikan nak yang ada pengalaman dan cume sikit je yang nak pelajar fresh graduate from university..so must workhard..!!

hari jumaat ni dah nak balik u semula..
untuk mula smester 3...cepat je masa berlalu...
dah masuk sem 3...tapi paling sedih sebab kolej fiz tak de pelajar junior.!!!..
hampir semua budak baru masuk kolej baru....seronok laaa...
paling jeles adalah lampu belajar..!!erk??
tu pon jeles ke??...yelaa...bilik dah laa tok 2 orang je..ada beranda untuk curi angin...ada pulak lampu belajar...hurmmmmm...
sem 3 ni belajar ape je ek???
nanti fiz buat entri baru...

hurmmm..setelah berhempas pulas di sem 2..
hari ni dapat laa result untuk sem 2..!!!
WAH..!!.neves mak macam ni uollsss....kih3
macam mana..okey tak??...
apa yang mampu cuma cakap Alhamdulillah ...
sama macam sem lepas...
apa yg dalam kepala fiz sekarang ni pointer x pentg cuma mcm mana nak maintain sampai ke sem 6..sebab fiz nak sangat dapat Anugerah Naib Canselor...lepas tu nak sambung ijazah dalam broadcasting dan nak dapatkan biasiswa..!!..yeah...!!!..*berangan je laa kw hafiz jauhari oiii*

sebelum tu.."Terima kasih kepada mak dan abah yang bagi sokongan dari segi bayaran berukbeng dan sokongan duit....
terima kasih kepada sahabat yang banyak buat saya pening kepala...
kejayaan sy ni adalah hasil sokongan anda semua..Terima kasih..!!!"...hah nampak tak jawapan retiss sangat kan??..mampu??..kah3...

Tak boleh laa nak bagi tahu berapa pointer fiz dapat kan...
nanti kecoh 1 dunia...
siapa yg nak jawab...
ingat..bila kita dapat kejayaan..jangan sesekali bongkak dan riak...
Tuhan bagi kita kejayaan dan kegembiraan sebenarnya nak menguji kita samaada kita ni bersyukur ke tak dengan pemberiannya...
WAH..!!..feelling2 ustaz ney......

dan Sekarang APA YANG ANEHNYA..???!!!
mukadimah punya panjang...kah3...
leklu... sapkoktang lu....hehehehehe
yang peliknya adalah macam mana pointer sem 2 ni lebih tinggi sikit dari sem 1 sedangkan result sem 2 agak terpleot sikit ek???
ada kesalahan sistem atau kesalahan mesin kira...kalkulator laa..nk purba sikit je tak faham..kih3...atau keajaiban dari yang maha Esa??...
ni yang muskil ni..tapi tak pe...bersyukur je dengan apa yang dapat..mungkin ada hikmahnya,,,,
*kau tanya kau jawab sendiri piz..memang bagus..kah3*

dah2...
tak boleh nak celoteh panjang2 lagi...bukan korang baca pon kan..kih3
nak siap2 pergi bandar cuci gambar untuk pendaftaran jumaat ni..
babai..!!!!!!!

=P

Tuesday, May 24, 2011

~Album Preview 3 Suara - Jaclyn Victor,,Ning Baizura,,Shila Hamzah~

Jemput laa tengok..
ada senarai lagu dalam album tu..

~Aril AF7 - Anugerah Terindah~

WAH..!!diam2 ubi berisi..
sejak jadi pengacara Trek Selebriti ni ingatkan dah kurangkan aktiviti nyanyian..
rupanya siap satu single...
Aril ni yang popular dengan trademark dia,,awok tu ada lagu baru yang bertajuk Anugerah Terindah hasil daripada kuncidemak aka Rudi Muhammad...bukan kenangan terindah ye??....salah ye anak2..
mesti semua teruja kan nak dengar???
okey laaaa..

cekitdot....



Dah dengar?








Hafiz: sambil dengar Pokok Kelapak Remix Marsha Londoh...kelakar...

Monday, May 23, 2011

Lagu Baru Finalis Akhir Mentor 5 - Salma "Aku Permata"...Iqa "Di Penghujungmu"...Shiha "Bila Bertemu Mu"

WAH..!!!.entri yang hangat untuk semua...
belek2 fb tadi ada kawan post video lagu diaorang ni....
pantas sungguh...
padahal baru je semalam umum siapa yang layak tapi dah siap buat rakaman..
kah3..
hebat betul..

mesti semua tertunggu-tunggu kan??..
fiz bagi link je..
sebab dekat fb tu pon bagi link jugak..
kalau tak caya pergil;aa dekat page Mentor 5 tu...huhuhu

Salma - Aku Permata =
http://view.my/salma
Iqa- Di Penghujungmu =
http://view.my/salma
Shiha - Bila Bertemu Mu =
http://view.my/salma

amacam??..dah dengar??
yang mana menjadi pilihan kalbu??
antara 3 tu fiz pilih Salma sebab lagu dia macam best..
yang lagi dua tu macam ada yang tak kena je...
fiz tak memihak mana2 pon...asalkan sedap dekat telinga fiz tu dengar je laa..kih3
tapi yang Salma tu jerit kuat sangat sampai dengar macam terpaksa pulak sebutan bila jerit pon tak kemas....eh..jadi juri pulak..kah3






Hafiz: setiap hari berlatih vokal di bilik mandi....kah3

~HAPPY BIRTHDAY TO...???~

Hari ni adalah hari spesel untuk seseorang...
penting ke buat fiz??...
PENTING...sebab dia kawan fiz masa kursus English Education..kah3
dekat Kelana Jaya...
bukan Spanar Jaya lakonan Wardina tu ea...

okey..dah melalut ni...
kah3...

hah..cuba teka gambar dia yang mana???
KLU: Calon penyangkut hanger baju....kah3
*maap ye mak cek*

Jawapan: yang tudung biru tu...gambar hasil pencuri profesional di FB...kah3

ucapan untuk dia adalah....
jeng..jeng...jeng...

SELAMAT HARI DIBERANAKKAN...!!!

aku ada pantun khas untuk kw fara..dengar molek2..:

kau belajar LAW,,
belajar betul2 yaw..!!

kah3..mantap lagi meletus tak aku punye pantun??..kah3


nak kenal minah ni boleh ke sini =)


Hafiz: salam auw..auw..auw untuk kau....kih3 =)



~Juara Akademi Fantasia 9 Sudah Ditentukan Oleh ASTRO...Siapa???~

HAH..!!..panas tak tajuk fiz pagi2 buta ni..
kih3...
walaupun tadi Mentor penuh dengan kejutan tapi nak update pasal AF9 jugak...
ni sebenarnya semalam patutnya tapi macam tak de mood pulak..
so kita layan je laa fiz nak cerita tentang AF9 ni...
mesti ramai yang cakap pandai je fiz buat andaian
fitnah semata-mata kan??
fiz pon dah pernah cerita tentang ni kan dulu??
lepas konsert ke 6 ..tentang imuniti tu..
tapi kali ni juara nya lain...siapa???
tengok print screen bawah ni....
cekitdot...

tekan dekat gambar tu untuk tumbesaran yang menyeluruh selepas minum susu Anmum..kih3

fiz bukan nak terangkan status yang kata FINA nyanyi tak sedap ke ape
tapi dekat komen tu ada seorang perempuan ckp macam mana proses penyingkiran
sehingga nak menjadikan yang HAZAMA juara AF9 kali ni...
tak tahulaa benda ni semua btol ke tak kan..
fiz ambil komen dia je...
kita tengok je laa "permainan" ni macam mana okey???
cakap panjang lebar kalau salah macam mana??..kih3


Sunday, May 22, 2011

~Yuna - Memo (Yuna Inspired) ... "Offficial Video Clip" Terbaru 2011...!!!~

Selamat Malam semua dan Salam 1 auw..auw..auw
malam ni rompak sikit masa sambil tengok Mentor...kih3...
hebat tak???

HAH..!!.tadi petang godeh2 fb...
jumpa laa video terbaru YUNA yang bertajuk MEMO...!!
boleh laa layan lagu ni...
kita memang dah tahu kan yang YUNA ni suka nyanyi lagu relax je kan...
ni antara hasil terbaik dia...
apa kata kita tengok dulu...
cekitdot..!



fiz bagi lirik lagu memo ni sekali..
amekau..

I dont mind if you wanna stay,
With that smile upon your face,
Hang around for a little while,
Please dont drive away even for a mile.

I dont mind if you are far away
I’ll be waiting for you anyway,
Under the sky of sunshine o rain,
I know ‘m gonna be in your arms again.

Different continents,
Its not a thing.
Because i know we’ll be okay.
Endless borders,countless days,
Our love will pave the way.

I’ll be your wall,
For you to lean on,
When you fall just try to hold on,
I’ll be back in your arms,
Together we’ll always be
for what may come.


HAH..!!..macam mana??
fiz suka sebab simple but meaningful...speaking London jap...kih3
lepas tengok video ni...macam nak ikut apa yang dia buat..
tapi yang tak puas hati tu...tak nampak laa apa yang dia tulis kat kertas tu...
kejutan yang paling gempak adalah ending video ni....auw.auw...sweet sgt..!!
orang sedang diulit cinta katakan...hehehehehehe





Hafiz: orang kata fiz nyanyi lagu yuna sedap??..kah3....*perasan je lebih =P *

~SM*SH - Indonesian Pop Paling Popular...!!!~

HAH..!!..sampai lupa nak update entri bila subuk belek fb ni...
ramai blogger yang add fiz...
thankss yaw..
kalau ada mas tegur2 laaa...
mana tahu boleh ajak2 makan popcorn ke???...kih3
blogger laki?hurmmmm....susah nak nampak batang hidung..kih3

dah2...
nanti laa update pasal AF9 tu...
bosan..!!..kih3
pagi ni nak update tentang kumpulan K-POP wannabe yang berjaya di Indonesia...
wah..bunyinya macam best je kan???
nama kumpulan nya SM*SH...
macam kumpulan korea ke jepun pon nama nye lebih kurang je kan???
dalam group boy band tu ada 7 orang ahli....
tengok laa gambar bawah ni..

semua nya ensem2 dan cute2 macam kumpulan korea tu..
yelaa...Indonesia kan banyak mix + chinese yang fasih Indonesia pon banyak...
jadi tak memang laa dyeorang ni semua letup dekat sana kan...
dekat Malaysia??..semua muka macam orang melayu asli..macam mana laa orang nak suka an...

kumpulan ni dah lama tau...
tak silap..dia release single pertama lagu I HEART YOU pada tahun 2010...
time ni kan K-POP semakin naik nama...
lepas tu menyepi sekejap dan baru2 ni muncul dengan lagu SENYUM SEMANGAT..
nak dengar tak??
cekidot..





hah??
dah dengar??
macam mana???
okey tak??
dyeorang menari okey tak??

untuk pengetahuan semua....
semua negara yang ikut atau tiru K-POP pasti akan dicemuh..
jangan kata Malaysia,,Singapore je..Indonesia pon sama..
tengok je laa DISLIKE dekat lagu I HEART YOU tu..punye laa beribu gaban..
hah..
siapa kata K_POP wannabe ramai orang suke??...
mamat2 atas ni harap je muka cute..kih3..
semua orang nak originallity...

sekarang ni group yang nak naik dari base K-POP adalah MAX5..lagu CINTA RAHASIA
ni pon kena hentam jugak...kih3
tengok laa video clip dia...
cekitdot



HAH..
kesimpulannya..tepuk perut tanya dah kenyang belum....kih3





Hafiz: terasa nak belajar menari...kah3

Saturday, May 21, 2011

~Pelik La Orang Kampung Ni...???~

WAH...!!.hari ni baru nak update blog..
Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw...
semalam tak sempat update sebab kepenatan pergi berjogging setelah berbulan-bulan tak jogging..
dah sebulan bali dari rumah baru semalam nak jogging...
yelaa....sebelum ni kan nak feel cuti...
patutunya nak update semalam tapi penat yaa amat..
kaki sakit...semua sakit...sakit hati pon ada..ni sebab Orang Kampung...!!!
mrah sangat kan???...huhuhu...fiz pon dari kampung jugak laa...
tapi kadang2 orang sekrang kena tukar mindset laaa..

kenapa??
semalam hari pertama fiz jogging..pakaian dah cukup lengkap segala bagai ni..
panaskan badan dulu..tonggeng sana tonggeng sini dan mula.....!!!
baru gerak dah kena tegur dengan jiran selang 3 rumah...
wah..panjang lebar cerita...mesyurat tingkap pulak...
dengan makcik2 pon boleh...kih3
jogging laa sampai tempat budak2 main sepak takraw....
semua tengok tak berkelip....ensem sangat ke aku??..salah pakai ke??
lantak laaa..
pusingan kedua...sampai lagi tempat budak2 tu kena ketawa...
kena kutuk...
hari ni lalu lagi makin menjadi2 kutuknya....ada yang kena temabk dengan aku...kah3..ganas tak??
belum lagi yang naik motor atau naik kenderaan...
semua tengok macam nak makan orang....

sebelum pindah rumah...fiz jogging lepas subuh
jadi tak de laa orang nampak sangat...
tapi bila pindah rumah baru ni...
betul2 macam kampung...
rumah dipisahkan dengan semak..
jadi kalau pagi2 buta pergi jogging tak ke gila namanya???..kalau kena rogol macam mana???
HAH??..siapa nak tanggung???..kah3
jadi bermula semalam...hari pertama dalam seumur hidup fiz jogging dekat tempat baru ni..
dah nak hampir setahun tinggal sini baru nak jalan2...kih3

tapi fiz pelik...
orang ramai dekat kampung selalu pandang remeh atau serong dengan orang yang jogging...
kalau bermain sukan tu tak laa...
nasib masa jogging tu fiz tak pakai seksi...erk??..kah3
kalau jogging dekat bandar atau kawasan perumahan tak pelik pon kan??
tapi bisan...nampak batu je semua..kalau kampung ni indah laa sikit kan???
nampaknya masyarakat diluar bandar harus ubah mindset..!
fiz pon dulu pelik jugak tengok orang jogging dekat kampung...kih3...

yelaaa...semenjak diet dah agak terabur...
berat macam naik pulak setelah balik rumah ni kan??..
dekat U pon fiz tak pernah jogging...sumpah malu..!! dan kekangan jadual yang padat..hurmmmm
fiz mula diet lepas habis SPM....
sampai sekarang dah hmapir 13 kilogram dah turun..dan berat badan fiz ideal okey....
tapi jangan tanya fiz diet macam mana....sebab tak pernah dibuat orang dan menyalahi undang3 orang diet...kah3..
kalau fiz sebut..doktor pon marah sebab diet fiz totally salah..kah3...
jangan risau...fiz TAK PERNAH makan ubat2 dan segala jamu atau air untuk kuruskan badan okey...
semua nya asli...macam ayat Kak Nita pulak..kah3

nak buat body macam ni laa...kih3

jadi jagalah kesihatan anda okey???
pesanan dari penaja....
=)






Hafiz: dah dua hari jogging tak de perubahan pon??...kih3

Thursday, May 19, 2011

~Video Klip Lagu "Paralayzed" - Agnes Monica Punca Malaysia dan Indonesia Bergaduh...!!!

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari nak buat entri apa ek???
semenjak duduk kat rumah ni emosi terganggu sikit...kah3..
jadi layan laa lagu2 di you tube,,,
tapi sebelum tu..
mungkin ramai yang tak tahu lagi yang sebahagian dari Johor dapat menerima siran tv Indonesia macam RCTI,,SCTV..MNCTV dan banyak lagi laaa...
jadi fiz suka bukak channel Indonesia ni sempena cuti sem ni....
jadi dapat laa tahu serba sedikit tentang perkembangan isu semasa dalam bidang hiburan disana...
lagu-lagu baru pon banyak dan rupa-rupanya sampai Agnes Monica dah muncul dengan lagu baru...
boleh tahan sedap lagu tu....
mula-mula tengok dekat tv je tapi bila dah macam tak puas je cari laa dekat you tube...
boleh ulang banyak2 kali kan??...

tapi sebelum tu korang ni tahu tak siapa Agnes Monica tu??
alaaa..yang nyanyi lagu Tak Ada Logika tu..??
bagus kalau dah ingat..
jadi kalai ni dia muncul kembali dengan lagu "Paralyzed"...
tajuk dah London kan??..tapi mula lagu tu je BI rupanya.....erk??maksod fiz Bahasa Indonesia....jangan salah faham pulak...kah3
tapi lagu ni sebenarnya lagu rojak aka campur2 bahasa..
banyak lagu dia ni yang campur2 macam gado2(makanan dekat Indonesia)...

jadi tanpa melengahkan masa jom kita tengok dan dengar lagunya..!!
taraaaaaaaaaaaaaaa...



dah dengar???
not bad laa bagi fiz..
penari dia bukan calang2 orang tau...ada penari Britney Spears dan penari Rihanna...
dan video clip nya dibuat di luar negara uollss.....
mampu???....

tapi yang jadi persoalannnya apa yang bergaduhnya kan????
yang gadohnya...
tukang komen dalam you tube tu membandingkan AGNES MONICA dengan STACY ANGIE...
yup..penyanyi kita yang lincah menari tu laa..
yang lagu Pakai Buang tu dan macam2 lagi laa...
habis rakyat Malaysia dan Indonesia bela artis masing2...kacau bilau dibuatnya...
sampai Malaysia digelar MALING SIA....maksudnya penyamun ..pencuri...

komen paling gempak adalah

"@pocketshit LOL malaysian are garbage even like asshole devils....

U just copy my style,U copy again.....

HAHAHAHAHAHA......

WHAT a piTY ARE U...!!!!!!!!!"




yang Malaysia pulak balas

@TBTBTBize No Malaysian aren't garbage....It's ok if you want to keep on saying those.You just make your country hundred times shame have people like you and totally make you as a big joke



hurmmmm...
sampai bila laa nak bergaduh...
yang tua sibuk bergaduh pasal kesenian dan politik..
yang muda pulak bergaduh pasal artis....
haish...






Hafiz: kita kan serumpun??? =)

~Hafiz AF7 Bergaduh...!!!...Disebabkan Adira AF8???~

HAH..!!!..berita hangat di pasaran ni..!!
terkejut jugak...
ingatkan Hafiz ni okey2 je...tak reti belasah orang tapi...
habis dilenyek orangnye dibuat..gaya macam kena gilis lori pulak kan??..kah3
kenapa dan dengan siapa???
Hafiz tak nak komen pulak kenapa dia bergaduh..katanya tu hak dia...tiap manusia ada kesilapan yang dibuatnya....tapi ramai yang kata dia bergaduh disebabkan perempuan...tu orang kata laa kan...
dia jugak cakap dia tak nak bagi sebarang komen tentang kejadian ni sebab nanti macam2 cerita pulak yang jadi dan kenyataanya nanti akan menambahkan keruh...
jadi dia nak simpan je sorang2....faham tak makcek2 di luar sana???huhuhu

Hafiz begdauh dengan siapa???
dia bergaduh dengan floor manager....bukan yang pencuci lantai ye anak2..kih3
kejadian ni berlaku semasa rakaman talk show yang dikendalikan oleh Raja Poligami kita iaitu Salih Yaacob di Stadium Negara...

Sempat juga tanya,,,adakah wanita punca pergaduhan tu adalah Adira....Hafiz tak bagi komen apa-apa...tapi dia mengakui yang mereka sedang diulit bibit bibit cinta...tapi masa bergaduh tu Adira tak ada laa....Raja Poligami tak jemput sekali...kih3..tapi Hafiz kata yang mereka masih mengenal hati budi masing2 dan masih sebagai teman....HAH??peminat Hafiz dan Adira setuju tak??....memang pelajar AF akan bercibta sesama sendiri kot??...kih3

Bagi mengakhiri perbualan tentang pergaduhan tu..Hafiz ada cakap yang peminat dia pandai memilih mana satu yang benar dan mana satu yang salah....jadi sesiapa penyokong fanatik Hafiz..kena sokong ni mamat ni..... =)

tapi kan fiz tiba2 teringat kawan pengkid Adira yang pernah digosipkan bercinta tu??...
pengkid tu pon boleh tahan rapat dengan Adira kan??
kalau tak silap orang tu kerja sebagai floor manager kan???*lupa*
WAH..!!..makin kusut ni ceritanya....





Hafiz: nama Hafiz memang suaranya sedap dan orangnya baik...kih3 =P

Wednesday, May 18, 2011

~PUKI song...~

Sebelum sesiapa mengata bukan-bukan...
fiz nak minta maaf ye??
ni BUKAN BAHAN LUCAH.!!!
tapi kelakar..ye...
tapi nada fiz ni macam seram pulak kan??,,,kah3...

taku fiz nak buat entri ni..
nanti dikecam pulak...
tapi sebelum apa2 berlaku..
tengok video ni dulu...!
taraaaaa...



HAH???dah tengok??
amacam??kah3....
bukan seperti sangkaan anda kan??
fiz pon tak faham apa maknenye dan iklan apa??
pada siapa yang faham boleh cakap kan tak??...kih3

dan mesti korang fikir fiz bukak youtube untuk cari "PUKI" kan??....
salah sama sekali okey...
ni fiz jumpa dekat fb...
senior fiz yang letak dekat wall dia....
jangan salahkan sesiapa ye pulak???
kih3




Hafiz: maaf...kah3

~Permohonan Berjaya...!!!~

Selamat Malam..dan Salam 1 auw..auw..auw..
WAH..!!..rindunya nak update blog...dah berapa hari tak update...
ada ke orang kesah kan??...bukan retis pon kan..
dah2...jangan nak rosakkan mood bahagia fiz nak update ea...
eh..ugut pulak....
*melalut*

selepas beberapa hari makan tak basah,,mandi tak lena dan tidur tak kenyang..
fiz dapat berita gembira dari U....
rasa macam nak pengsan je..

kenapa??..kerana PERMOHONAN KOLEJ ANDA BERJAYA..!!...alhamdulillah
pihak kolej laa yang cakap macam tu ye...
tapi ramai yang kata jangan suka sangat sebab mungkin berlaku kesilapan..
KESILAPAN???..kenapa pulak??..sedangkan kita dah tekan butang SETUJU??
hurrmmm..
sebelum fiz melibatkan korang dalam masalah fiz ni..
fiz terangkan sikit pada yang tak faham..
KOLEJ yang fiz maksudkan adalah tempat kediaman mahasiswa dan mahasiswi universiti ye??
senang cakap pada siapa yang kurang faham lagi tu...
kolej adalah semacam hostel dan asrama...
cuma panggilannya berbeza di univerisiti ye??
dan beza nya lagi...tak da warden dan sesuka hati nak tutup lampu ye??
tapi setiap kolej ada RS atau Residential Staff...maksudnya alaa2 warden sikit laa....
tpi tak macam warden..faham ketidak budak2 ni..kih3..

kembali pada pokok masalah kita...
fiz dah berjaya dapat kolej tapi tak tahu betul lagi ke tak yang fiz akan dapat bilik yang sama macam dulu...dah dua sem dapat bilik yang sama...
intake kali ni sampai 2800...wah???...sebelum ni intake yang paling ramai masa intake fiz sebanyak 2300 something...hurmmm
dan kolej baru belum rasmi lagi sebab sistem pengairan belum berjalan lancar...
dan katanya 1 bilik akan menempatkan 5 orang jika sebelum ni 4 orang..
4 orang je dah macam sardin cap ayam...
kalau 5??...cap apa pulak???...kih3....

tapi semua persoalan tu akan terjawab dalam beberapa hari saja lagi..!!
jadi kita tuggu dan lihat...






Hafiz: tinggal tunggu result...!!..seram..!!

Sunday, May 15, 2011

~SENARAI CONTEST DAN SEGMEN..cepat serbu...!!!~

Selamat Malam dan Salam 1 auw..auw..auw..
nak update entri apa yang menarik ek???
mulai hari ni sampai hari rabu fiz akan duduk di rumah family angkat fiz yang mengambil masa 14 minit naik kereta dengan kelajuan 90 kmj ke atas dan kalau jalan kaki mengambil beberapa jam nak sampai...
jadi MUNGKIN ada beberapa hari fiz ni fiz tak sempat nak update entri,,dan tak sempat nak BW..
KENAPA??..sebab fiz menggunakan berukbeng yang belum dibayar dan line berukbeng ni agak kelaut laaa..yelaa dekat rumah sendiri guna streamix je kan...kah3..*nada angkuh sombong lagi berlagak..!!*
bayangkan warna berukbeng maxis ni warna hijau yang memancor-mancor tu maksodnye dah tahap kritikal..hurmmm..

jadi nak buat entri yang vogue perlu ditunda..
dalam kepala ni dah tersusun tapi dek kerana berukbeng yang "SANGAT" memberi kerjasama ni dah mengganggu jadual...kah3..
okey...dah dah semakin meluat....

CONTEST DAN SEGMEN...
suatu trademark bagi blogger menaikkan follower,,traffik dan sebagainya..
semakin menjadi2 sekarang ni..hadiah semua nak hebat2 belaka....
cayalah..!!
kebanyakan blogger ni kan pelajar universiti,,jadi dengan kesempatan tu diambil oleh mereka untuk buat segala cara naikkan semula rating blog mereka...
yang newbie pon tak nak kalah...nak buat jugak...
senang cerita ada duit boleh je buat...

yang blog senior pon jarang dah nak buat contest...'kebanyakan buat segmen...
macam segmen....segmen bersama artis undangan tak de pulak ek???..kah3...

blom lagi yang buat blog review...
masing2 nak promosi blog lain..katanya ada kebaikan dari dua hala?? ke dua ela???kih3

dari ketiga2 benda ni dah macam rutin ruji bagi tiap blogger kan??
tertakluk pada setiap individu nak menilainya..
tiap orang ada pendapat masing-masing...
pendapat tak dapat ditafsirkan sebagai betul atau salah..ni kata pensyarah fiz laa..
jadi jangan salahkan si Hattan tu bagi komen macam tu,,,lantak pi laa noo??...kah3

jadi sesiapa yang ada buat contest tu..segmen ke...blog review ke..
semoga berjaya ye??!!





Hafiz: siapa yang nak letak link contest,,segmen,,blog review letak je..mana tahu bila orang baca blog sebesar zarah ni nak join ke kan??.... =)

~VIP & Adam AF( Versatile In Performance) - Group M-POP Juga..!

HAH..!!..ni entri sterusnya dari fiz...
bukan cari panas je ea??
takut tak sempat je nak buat esok..hehehehe..
jadi kita baca je laa entri terbaru ni..
fiz dapat idea ni pon dari Muzik-Muzik yang jemput group VIP ni hah...

jadi dalam banyak2 pertanyaan dari host dua orang tu..
fiz tertarik kenapa buat group yang kedua ni selepas Badboyz??
Adam kata ni dari pengaruh K-POP...
tapi dekat Malaysia ni jadi laa M-POP...
mereka lebih kepada dance sikit..tapi bukan ke K-POP memang dance kan??
pelik2...
fiz pon tak berapa faham sangat...kah3..

jadi bukan 24/7 tu je yang ada mewakali M-POP ni tau..
hah..tapi yang group ni bernasib baik sikit..sebab jadi laa M-POP nya..
yang 24/7 tu dah kelaut ..kih3

kalau siapa yang tak kenal group apa ni..
ingat tak lagu yang bertajuk LAGU SEDIH??..
ni laa penyanyi nya,,,
nak tengok gambar??
ini laa dia..taraaaaa...

hah??..puas tak??
mereka ni bawah naungan KRU...jangan main2 tau..
untuk menggambarkan mereka ni ala2 group M-POP ni...
fiz godeh punya godeh jumpa dua video yang boleh ditonton dan dihayati..



okey..atas ni lagu nya??
selau dengar dekat HOT FM..boleh tahan laa lagu dia kan??tak de laa mengarut sangat kan..
ada nuansa2 K-POP sikit kan??
untuk mengukuhkan bukti...fiz tayang video persembahan diaroang dekat Muzik-Muzik26..



bukti yang fiz nak tunjuk adalah tarian mereka...
pada fiz okey laa kan??
tak laa nampak buruk sangat berbanding K-POP wannabe yang lagi satu tu...kih3..
ni video orang ambil masa rakaman tu jadi kalau tak puas hati tu jangan bunuh diri pulak..kih3






Hafiz: macam dah tak bez je Muzik-Muzik sekarang ni...hurmmm...

Saturday, May 14, 2011

~Akademi Fantasia 9 Konsert Ke-6 Buat Dua Kejutan - Strategi Selamatkan FINA dan Juara Telah Dirancang...!~

WAH.!!.antara tajuk yang paling panjang fiz pernah buat...kah3..
semalam tak ada entri sebab Blogger ada buat2 kerja pembetulan sana sini..
tapi apa yang berubahnya??
tak ada pon??
tapi tak apa....nasib satu hari saja...
lagipun semua kena kan??kecuali yang pakai WP atau hosting sendiri...
berduyun nak pakai hosting tapi kamek ni student lagi..
nak sara hidup dekat tempat belajar pon dah terumbang ambing....*ayat sedih*..kah3

dah2...
fiz baru je habis tengok AF9 ni..
macam2 drama yang dibuatnya..
naik muak pon ada sikit..
tapi nak buat macam mana kan??
macam Aznil cakap AF penuh dengan kejutan..
dan baru2 tadi ada dua kejutan..
apa dia??

- jumlah peratus undian akan ditayang semasa pertengahan konsert...sebelum ni kan cuma ditayang pada sebelum dan selepas konsert je kan??..alaaa macam AF5..kalau tak silap masa MILA kan??...

- ni kejutan yang betul2 kejutan....ssesak hidung dibuatnya..kah3...Aznil umumkan yang AF akan buat Sistem Imuniti pada konsert yang akan datang iaitu menyelamatkan pelajar yang betul2 layak untuk berada di AF walaupun pelajar tersebut mendapat undian yang paling sikit ...

apa yang korang prasan dari dua kejutan atas ni??
ni cuma PENDAPAT fiz saja ye??
pada pendapat fiz....korang perasan tak dah dua minggu ni FINA berada dikedudukan yang akhir???
dan semua juri suka sengan FINA dan nak FINA masuk final...
macam tadi..FINA dapat undian yang paling sikit atau corot..!!!..lepas kejutan pertama dibuat tasi...FINA dapat undian paling tinggi..come on..!!!...
tak best laaa macam ni..!!
ala...macam MILA dulu tu laa...
nak selamatkan MILA dari terkeluar...biar orang terus undi..!!

dari tu jugak AF buat kejutan kedua iaitu IMUNITI...!!
HELLO..!!!...bila dia sebut benda ni terus teringat macam ONE IN A MILLION..
omaigad..!!...
dari tu jugak...dia nak selamatkan FINA dari tersingkir...
yelaa FINA kan asyik2 dapat nombor corot je kan..
bukan setakat FINA je..nak selamatkan HAZAMA jugak..
ni nak elakkan dari kita kutuk juri yang buat pemilihan untuk masukkan FINA dengan HAZAMA....
betul tak pihak ASTRO???
lagipun pernah dengar FINA kena kritik kaw2 macam pelajar lain??
memang betul FINA tu hebat tak dapat dinafikan..
tapi nama pon program realiti dan adat pertandingan..ada yang menang dan ada yang tersingkir walaupun yang menang kadang2 macam hampeh...kah3..
jadi...tiap minggu FINA akan dapat IMUNITI laa kalau macam ni...kalau dia dapat undi sikit..
nampak sangat JUARA AF9 SUDAH DIRANCANG..!!!
eeee...bosan laaa macam ni...

ni bukan fiz tak suka dengan FINA tapi biarlah adil...
fiz tak ada pelajar feveret pon untuk AF9 kali ni..
hurmmm
sorry yaw..!



Hafiz: perasan tak muka NERA macam TIZ ZAQIYAH???? =)

Thursday, May 12, 2011

~Personaliti Dari Jenis Darah...!!!~

sekarang kita tengok personaliti dari jenis darah pulak..
tapi fiz pilih darah jenis O je sebab fiz darah O...
huhuhuhu...
kalau korang darah lain boleh pergi ke URL yang dalam gambar tu..

sebelum ni kita selalu nampak personaliti dari nama,,tarikh lahir dan macam2 lagi kan??
sekarang ni dari jenis darah pulak...
ia nya terpulang pada kita nak percaya atau tidak..
tapi jangan laa percaya sampai terpesong akidah tu..
ambil sebagai panduan je..
yang buruk di jadikan pengajaran dan yang baik jadikan sempadan..
betul tal pe yang fiz cakap ney???
main hembus je..kah3





hah..kepada siapa yang berdarah O macam mana??
sama tak??
pada pendapat yang tak berapa cerdik ni kan..
hampir semuanya sama dengan fiz....
TERKEJUT pon ada....

yang dia tulis tentang setia..
sabar..
dan
sentiasa yakin dengan diri sendiri tu betul..sebab sebenarnya fiz nak jadi host tv.
hehehehehe..
eksklusif ni bagi tahu tau..!!..okey..dah senyap..

yang sentiasa nak jadi ktua kumpulan tu pon boleh dikakatakan betul..
sebab hamapir semua eaimen yg berkumpulan fiz jadi ketua...
bukan sebab nak bolot jadi ketua atau menidakkan kebolehab orang lain..kadang-kadang kita terpaksa jadi ketua disebabkan situasi..
betul tak??
macam bila dah tak ada orang nak jadi ketua,,kita terpaksa volunteer jadi ketua..
dan macam2 lagi sebab...

KUAT SEMBURU??...betul sangat...fiz pon tak tau kenapa kuat cemburu sangat....kadang2 terlalu takut kehilangan orang yang kita sayangi kot??

Persaingan yang membawa stress untuk kita jadi yang lebih baik...betul tu....fiz bila buat esaimen akan cuba buat yang terbaik bila nampak kawan lain punya kerja....stress nya datang bila??...datang time nak tibai apa dalam keje ni..kah3...

kadang2 lawak...kah3


anda pula???

Wednesday, May 11, 2011

~Indonesia Pop = i-Pop

HAH..!!
hari tu fiz ada baca blog sorang ni..
fiz lupa laa siapa...
kalau orang tu ada baca,,nak buat entri tentang group ni hah...hehehehehe..

dah2..
siapa kata K-POP ni melanda Malaysia je??
Kalau Malaysia dipanggil M-POP...Indonesia dipanggil i-Pop...
comel je..

fiz tengok video klip ni diletak diyoutube pada 4 Oktober 2009..
maksudnya...
mereka lebih pantas tubuhkan K-POP wannabe dari Malaysia..
hebat betul...kah3..
lama gila kan??

dah..
tanpa membuang masa jemput laa hayati..
hehehehehe
tapi sebelum tu..
pada yang lelaki,,tahan sikit mata tu..!!
kah3..



dah dengar???
nama kumpulan je dah menimbulkan kontroversi..iaitu G STRING.!!.omaidad..!!
lagu mereka macam mana??
pada fiz okey laa...
catchy..sedap berbanding group GULA-GULA tu..kih3






Hafiz: kalau Sinagapura jadi S-POP... =)

~Pink Party@Zouk KL~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni pembukaan entri fiz promosi pasal party...erk??
jangan salah anggap pulak..
ni party khas untuk perempuan je okey??.
dah namanya pon PINK kan??
ni bukan parti yang selalu tu sebab ni party anjuran persatuan reben pink...
iaitu kanser servik...

fiz macam penat nak cerita panjang2 ni..kih3
jadi boleh pergi ke link INI

atau

tengok poster ini...







Hafiz: hilangkan stress dengan dengar lagu..huhuhu

~Pesanan Dari Polis Di Raja Malaysia...!!!~

HAH..!!!
jangan suka sangat bila dah dengar lagu dari Gula-Gula tu...
kih3...
ni kita serius sikit..
sebab ni berkaitan dengan nyawa kita dan barang2 kita...
baca elok2..
fiz ambil ni dari fb yang di sharekan untuk semua orang..
rasa bertanggungjawab untuk sebarkan dan bagitahu semua orang...
apa dia??

"Jika anda memandu diwaktu mlm dan cermin kereta dilempar telur ayam jgn on wiper atau pancut air.Terus memandu dgn apa yg mampu dilihat hingga tiba ditmpt slmt.Ini krn jika telur ayam bercampur air ia akn menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap pengelihatan kita yg akan memaksa kita berhenti.Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.Inilah teknik baru yg digunakan perompak dijalanan - PDRM"

jadi berhati-hatilah ye??






Hafiz: macam2 sekarang ni..hurmmm

Tuesday, May 10, 2011

~Single Lagu Gula - Gula : Suka Gitu...K-POP/M-POP ~

WAH..!!!!
CERITA PANAS NI..!!!
hari tu fiz buat entri tentang group laki tu kan??
semua dah dengar??
kalau ada yang belum boleh semak dekat entri fiz yang sebelum ni..
sekarang tentang group perempuan ni pulak..
dah buat pelancaran single uollss..
tajuk lagu diaorang adalah SUKA GITU...
tajuk dah cukup gedikdan macam menarik...
tapi bila dengar..........hampeh..sorry ea peminat gula-gula ea???

bila dilancarkan??
pada 5/5/2011...
di mana??
Di Kelab Sri Damansara Kuala Lumpur..

mesti semua tak sabar nak dengar kan??
jemput laa menghayati ea??



dah dengar??
ramai yang kutuk mereka dekat fb bila keluar single ni...
apa pendapat anda semua??
ada yang kata menari pon tak betul setakat tayang tuut je..
ada yang kata lagu tak sesuai dengan tarian...
ada yang kata lagu tak menarik pon??..
macam2 lagi laaa...
sedih dengar nya,,,,
huhuhu..




Hafiz: Indonesia pon ada group macam mereka...kalau Malaysia M-POP...dekat sana I-POP...Singapura tak nak buat??..huhuhu

~Konsert Siti Nurhaliza Di Indonesia...Malaysia???~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari ni mulakan entri dengan Siti Nurhaliza...
semalam penutup dengan Siti Nurhaliza jugak...
bosan??...
tak pe laa...sekali sekala je ni pon..kih3

hah..
tanpa berdolak dalih fiz nak cerita tentang konsert terbaru Diva sorang ni
TERKINI...Siti akan mengadakan konsert tebaru nya di Indonesia...
lama dia dah tak buat konsert dekat Indonesia,,,
kali terakhir dia buat adalah pada tahun 2007 dekat Makasar..
tapi kali ni dia akan buat di Jogjakarta,,Banjarmasin,,Padang dan Jakarta..
bila??..pada 1 - 7 Julai..
padat kan???
hebat laaa siti ni..

katanya bukan dia nyanyi sorang2 je..
ada dua artis Indonesia yang dibawa iaitu Opick dan Erwin Gutawa...katanya artis ni dipilih oleh pihak penganjur..tengok tu..walaupun siti duit dia berkepuk..kepuk tetap ada pengajnur...mampu??
dan dengar khabarnya temanya adalah konsep ketuhanan...
tapi belum pasti lagi ye...

wah..seronok laa rakyat Indonesia ea..
tapi macam mana dengan rakyat Malaysia pulak??
demi mengelakkan berat sebelah atau pilih kasih..
siti akan buat konsert untuk rakyat Malaysia lepas raya..!!!
hah..!
seronok tak??

fiz rasa nak pergi laaa....
kali terkahir pergi konsert dia dekat Bukit Jalil yang ditaja oleh HOTLINK tu...
tak ingat bila...
hehehehe..
tapi fiz pergi kalau ada duit..
tapi kalau ada orang nak taja okey jugak???...kih3
ada siapa nak ikut??????????????
dah siap jadual awal2..kih3







Hafiz: semalam marathon you tube lagu2 Siti... =)

Monday, May 9, 2011

~Lagu Terbaru Inggeris Siti Nurhaliza 2011...(TEASER)!!!!

HAH..!!!
masing-masing cepat je bukak new tab ek??
pantang betul kalau cakap tentang Siti Nurhaliza..
hehehehehe..kalau fiz pon sama laaa...kih3..
tapi fiz tak tau laa peminat nombor berapa kan???yelaa semua sibuk nak jadi peminat dia nombor 1 kan???

dah2..
makin melaut nanti...
sumber yang baru dan boleh dipercayai,,katanya album Inggeris siti akan dilancarkan pada bulan Jun dan bukan bulan Mei..
ni orang kata..jangan salahkan fiz kalau tak sama apa yang berlaku okey??

jadi bagi menghagatkan suasana dan gimik..
siti ada perdengarkan sikit teaser dari album dia tu...
kalau tak silap eksklusif di HOT FM..!!!
tapi rakaman dari fon siti..tu yang audio kurang sikit..hehehehehe

jadi dengar je laa..



jadi amacam???
ni belum tentu jadi single album tu...
ramai yang kata ada macam ala2 Britney Spears masa awal2 kemunculan album dia..
betul ke??

tapi nantikan kehadiran album terbaru Siti...!!!!







Hafiz: nak tahu tak??...Siti Nurhaliza adalah penyumbang suara yang ada "yeah..yeah..yeah" dalam lagu Karma,, Faizal Tahir.....ni pengakuan FT okey??..!!

~Gambar Lucah Lelaki...!!!~

Selamat Malam uollss..!!
dan salam 1 auw..auw..auw..
malam ni nak buat entri panas sikit dari biasa..
bukan fiz mencari publisiti tau..
tapi gambar yang fiz akan tunjukkan ni mesti ramai yang tak faham
dan apa yang sebenarnya gambar ni..kih3

mesti ramai yang tak sabar nak tengok kan??
apa lagi terjah laaa...!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hah..!!
amacam??
tergamam tak??
mesti tak faham kan??fiz pon tak faham
...
tapi yang lagi pelik nya...
kenapa lelaki dalam gambar ni pose lain macam ek??
prasan tak??
menimbulkan syak wasangka je..kih3

tapi kelakar gambar ni...




Hafiz: lonely..

~Cheryl Samad Sudah Berkahwin..!!!~

Hari ni fiz mulaka entri dengan perkahwinan seorang artis atau selebriti..
siapa lagi kalau bukan Cheryl Samad...
kenal tak??
ke dah lupa???
alaaa...yang hist MuzikMuzik tu??
host AJL???..
ingat tak??
bagus kalau dah ingat...

tapi mesti ramai yang tak pasti kan??
betul ke dah kahwin??..
jawapan nye adalah betul..!!!
dia telah berkahwin dengan seorang muallaf yang bernama Ng Ping Ho,,38 tahun..
dan Cheryl pulak 30 tahun..setelah dibahagi,,darab,,tambah dan tolak...jumlah perbezaan umur mereka adalah 8 tahun..betul tak??..kih3..
umur tak penting..kalau hati dah takdir nak buat macam mana kan??

diaorang dah kahwin pada 30 April lepas..yang diadakan di Holliday Villa, Subang Jaya secara sederhana...
dan sebab kenapa perkahwinan ni tak dihebohkan adalah sebab Cheryl tak jemput media..
hal ni disebabkan pihak lelaki tak selesa..
yelaaa...suami cheryl kan berbangsa cina...
jadi mungkin tak suka riuh rendah macam dekat pasar malam bila kahwin..
ramai jugak rakan artis yang tak dijemputnya....
tak pe laaa..
hak masing nak jemput ke tak perkahwinan seseorang..dan sekarang semua dah tahu yang Cheryl dah jadi isteri orang yang sah..!!
dan katanya nanti akan diadakan resepsi untuk media dan peminat jugak..
tapi tak tahu lagi ye..



tu laa suami cheryl...dari gambar ni kita dapat agak yang cjeryl dah kenal lama dengan lelaki ni...nak tengok gambar lagi??..tunggu resepsi penuh nanti...kih3


Hafiz: perkawinan campur =)

Sunday, May 8, 2011

~Single Lagu Max 24/7 ...K-POP/M-POP!!!~

haluu..
cepat je kan fiz update dari entri yang baru beberapa minit menjengah dunia...
cewah...!!
okey...agak gedik disitu..
dah2..
mesti semua tertunggu-tunggu single sulung dari boy group ni kan??
siapa yang nak dengar angkat tangan??..!!

tapi ni bukan official video dia laa..
cuma ambil video masa diaorang buat persembahan dekat Pelancaran Hari Belia..
mesti semua nak dengar kan??
apa lagi..
tekan je bawah ni..



hah???
amacam??
seronok tak??
sedap lagu diaorang??
macam k-pop tak??
ada orang kata diaorang tiru tarian group SUJU katanya??...fiz pon tak tahu sangat korea segala mak nenek ni..
tapi baru2 ni fiz ada suka 1 lagu dari group shine kalau tak silap..
pecah rekod tu...

tapi bedasarkan komen dan jumlah "LIKE" di you tube...
fiz takut mereka ni kena baling telur je bila buat show yang sebenarnya..
sedangkan Justin Bieber pon kena lagi pulak diaorang ni..
tapi good effort laa...

komen anda???



Hafiz: nak buat rambut ala2 korea sikit laa nest sem..ada cadangan??..kih3

~OMK..!!!....ALAMAK..!!!...~

phewit..!!..
selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw..
hari buat entri lambat sikit pulak..
busy dengan fb....
macam-macam berlaku...
jadi fiz pangkah fb kejap bagi fokus..!!!
kah3...*gelak jahat*

dari tajuk entri apa yang korang faham??
mesti tu perkataan yang korang sebut kalau ada sesuatu macam terlupa atau terkezut atau dengan seangkatannya laa...
tapi ni entri terlewat dari seorang anak untuk seorang ibu...
huhuhu...
fiz buat entri ni bukan sebab nak ikut2 macam orang lain..
mak kita pon tak bukak internet nak baca ucaoan dari anak dia..
berduyun wish dekat fb...mak diaorang ada baca???
mungkin ada tapi tak banyak..
tapi simbolik wish tu adalah tanda kita menghargai mereka dari segi lain...
=)

dari perkatan di tajuk entri tu terselit perkataan yang menyebut nama panggilan iaitu "alaMAK" dan "OMK = opocot MAK kau".....
korang ada persan tak??..kih3
comel je kan??..
tiap masa sebenarnya kita ingat dekat mak kita...
hurmmmm..

sehubungan dengan itu...



SELAMAT HARI MAK-MAK..!!!

Hafiz: hadiah??ciuman dari anak mu.!!
=)


Saturday, May 7, 2011

~Rozita Che Wan Muka Buruk dan Busuk...!!!~

tadi dah entri tentang fakta dan isu semasa kan??
sekarang kita beralih kepada hiburan pulak...
dah lama tak bergosip kan???
kih3...
tapi ni gosip yang bermakna...
jangan risau...
bukan fiz mencari publisiti tau..kah3

dari tajuk tu bukan senang tau nak tengok cek rozita kita tu dalam keadaan yang buruk,,kotor dan busukk..!!
macam mana??
cuba laa tengok tv3 cerita Dosa Siapa sekarang ni..!!!!!
sebelum ni dia mekap tebal je kan??
tapi sekarang mekap tebal jugak tapi buruk laa..
lopak sana sini muka dia...
tapi fiz tak berkenan sangat sebab solekan nye macam kurang menjadi sikit...betul tak??
tak nampak real sangat...
tapi berbaloi laa untuk tengok muka dia lain dari yang lain...
jom tengok tv3 sekarang atau tengok gambar bawah ni pon jadi..kih3


Hafiz: bersungguh cek Rozita kita menidakkan hubungan dia dengan Shahir dalam Utusan hari ni.... =)

~Uptown Baru Untuk Melaka...!!!~

Selamat malam uollss..
dan salam 1 auw..auw..auw..
malam ni fiz buka entri dengan fakta yang menarik dan khabar baik untuk semua..!!
khabar baik kenapa??
sebab Melaka...atau Alor Gajah atau lebih spesifiknya adalah Lendu..!!
akan ada Uptown sendiri..dari 8 malam sampai 12 malam...
dalam UiTM tu sendiri...
amacam??
gempak tak???
nak tahu maklumat lanjut boleh tengok keratan akhbar ni...
=)
Hafiz: Afif AF dah keluar..!!....dunia tak semestinya berada di atas...

Friday, May 6, 2011

~Bahayanya Akupuntur...!!!~

Hah...!!!
Akupuntur...
tahu tak apa tu akupuntur??
perubatan tradisional cina yang main cucuk2 tu...
siapa pernah buat???
sakit tak??
fiz takut sikit dengan namanya JARUM...
kalau nak inject pon macam dah nak pengsan nampak jarum tu..hurmmm
tapi sihat ke bila kita guna tu??
nak tanya jugak yang dah pernah buat....

tapi nak tahu apa yang bahayanya??
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




jadi..masih nak gunakannya???kah3




Hafiz:kepada pengamal akupuntur jangan marah fiz pulak ea...kih3

~REVIEW: Fast And Furious 5...(FAST 5)...~

Tajuk pon dah tahu kan fiz nak cerita tentang apa kan??
ye laa...
semalam fiz pergi tengok dengan kawan-kawan...
fiz pon tak tahu menahu sangat cerita ni hah..
malas nak buat research tentang Fast 5 ni..
sebelum ni selalu tengok movie fast n furious ni dekat tv je...
tv3 kan selalu buat ulangan...
tapi bila tengok semalam baru laa seronok sikit sebab tengok dekat skrin besar pulak kan..

pelakon??
masih ramai yang sama sebelum ni...
fiz bukan ingat sangat nama nye ni...
hah..tengok laa poster nye ni..
mesti ramai dah tahu kan???



poster filem dia...nampak classic kan??




tak tahu pulak yang the rock ni pon berlakon dalam ni...nampak jantan sangat...kih3
kan fiz tak buat research cerita ni...
terkejut tang janggut dia tu....seksi..kah3



orang tua ni berlakon sebagai orang kaya brazil a.k.a orang yang jahat dalam cerita ni..
tak mencabar laa orang jahat dia...tak best




orang kulit hitam ni pulak..paling banyak buat humor dalam cerita ni...
sengal betul.....nampak cerita ni tak serius sangat laa...

perbezaan yang fiz nampak laa kan...
yang ke 5 ni kurang aksi sikit...
lebih banyak kepada cara-cara nak rompak bank tu hah...
sebelum ni kan ada banyak yang diaorang lumba kereta kan??..tapi ni sikit...
nanti bila korang tengok,,ada 2 scene yang korang akan cakap "alaaaa...kenapa tak tunjuk diaorang lawan kereta.."...
lagi......lebih banyak unsur humor berbanding serius....
sebelum ni kan dari awal sampai habis macam tegang je suasana nye kan???
CGI dia okey....
tapi ada bahagian yang longgar sikit....
tapi okey cerita ni di tengok..

tapi bila dah habis cerita ni..korang akan..."wah..tak sangakanya..!!"
apa yang tak sangka??
sebab korang tak kan perasan apa yang berlaku....
jalan cerita dia sangat berbeza....

hah..!!
dah2...
fiz tak boleh cerita lebih2..nanti dah tak surprise kan..
tapi tengok laa trailer cerita ni dulu....











Hafiz: semalam beli popcorn large dan strawberry large untuk fiz SEORANG...gila kan??..kah3

~Ucapan "Happy Mothers Day" Yang Paling Comel dari Anak Lelaki...!!~

Wah..!!
salam 1 auw..auw..auw..
dah 1 hari tak update blog..
rindu dengan fiz tak??....mesti korang cakap "aku kesah pulak kan??.."
hurmmm...
tak pe.....*siap sedia nak terjun dari...............katil...bye..."..kah3
dah2..mula merepek ni...

entri permulaan pada hari ni..
fiz ambil video ucapan dari sorang mamat yang study dekat oversea ni...
kan hari ibu dah nak dekat ni..
jadi rasa kan ambang hari ibu..
mana laa tahu dapat inspirasi kan???
comel je mamat ni buat video mak dia..
mesti mak dia bergetah lagi..
tahu tentang media elektronik ni..letak dekat you tube pulak...
kalau mak fiz??...hurmmmm....old skool pulak....kah3..
jadi kena buat cara tradisional je..kih3..

dah2..
tengok laaa...







Hafiz: beberapa entri akan dibuat malam ni... =)

Thursday, May 5, 2011

~MALAYSIA BOLEH - 2 Rekod Dalam 1 Hari...~

Tadi sedang melihat-lihat status baru di fb..
jumpa pulak video yang di sharekan oleh senior fiz...
rasa bangga walaupun yang mengharumkan nama negara adalah dari kaum cina..
entri ringkas je ni..
sebab fiz pon tak tahu sangat tentang ni..
=)

Wednesday, May 4, 2011

~Gay...Gambar Lucah...Binatang...Katy Perry...~

Hah..!!
ni entri kedua untuk malam ni..
malam ni tema agaknya katy Perry kot??...kih3..
ni semua tak dirancang okey??
jangan salah sangka pulak okey??
katy Perry tak bayar fiz pon promosi diri dia..kih3..
ni sedekah namanya...erk???...

kali ni apa kena mengena dengan 4 patah perkataan dari entri fiz ni??
entri ni seakan untuk 18SX pulak nanti..kah3..
tak pe...rakyat Malaysia sporting kan tentang isu2 sensitif ni..huhuhu

fiz rasa tak semua tahu tentang lagu Katy Perry yang bertajuk PEACOCK...
dalam radio pon tak ada keluar..
dalam media pon tak ada..kih3..
fiz pon tak ingat macam mana fiz boleh tahu lagu ni...

dari tajuk lagu tu semua mesti akan teringant akan tentang lagu binatang kan??
dalam melayu nya BINATANG MERAK... =)
tapi kali pertama tak berapa perasan lagu nya tentnag apa tapi kalau diamati lagu tu dengan semangat yang jitu mesti tahu makna sebenar lagu tu....
jom tengok video clip lagu ni...



kalau tak boleh bukak maksodnya anda belum cukup umur 18 tahun ye adik-adik...kih3
dalam video ni mengandungi unsur-unsur GAY yang sangat terang lagi bersuluh apatah lagi memanacar sinarnya...kah3...
siapa yang tak cukup iman tu mesti dah cair dah tengok video ni...kah3

untuk pengetahuan semua lagu ni tak ada music video khas macam lagu Katy Perry yang lain..
sebab tu ada music video HARAM ni hah...jangan ternaik nafsu tu sudah ea..!!..kih3

pada adik-adik yang ngidam nak tengok jugak dan dengar lagu PEACOCK ni boleh layan video yang lagi satu ni..hayati laa...pejamkan mata anda...kih3



hah..percaya tak abang cakap apa tadi???
kalau tak faham dan "pending" lagi tak tahu laa nak cakap macam mana...kih3

dan minggu lepas pergi ZOO Melaka..dan teringat dekat lagu ni...
kenapa??
bukan nampak Merak tapi disebakan lain..
apa nye??
semua tak sabar kan...
suka laa tu..kih3...
dan fiz persembahkan....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



HAH??
amacam??
nampak tak makna sebenar gambar tu??
kawan-kawan dah marah ambil gambar macam tu..
tapi ni hanya untuk hiburan saja...
dan motif sebenar adalah model dalam gambar tu...kih3 (statement cover =p )
dan ni bukan gambar lucah..kih3

Jadi,,kesimpulannya pandai Katy Perry buat lagu ni....
tapi ikut pandangan masing2 laa nak terima lagu ni nak terima ke tak..
dan disebabkan itu lagu ni tidak diputarkan secara meluas di media dan harap maklum =)





Hafiz: jadikan message alert pon okey kan lagu ni??..kih3~

~Katy Perry Fanatik Terhadap Perkahwinan William dan Kate Middleton???~

Haluuu..dan Salam 1 auw..auw..auw..
hari ni baru buat entri kan...huhuhu...
agak busy jugak laaa...
esok nak pergi jalan2 dengan best fren..
rindu..!!
dekat mana??dekat Johor laa...
nak jumpa cakap je laa okey guys??
=)

dah2..
masih terasa kehangatan perkahwinan diraja tu tak??
huhuhu
siapa kata Beckham dengan Victoria je yang bergaya sakan sempena perkahwinan tu???
artis lain pon ada tau....
siapa lagi kalau bukan Katy Perry....
apa yang dibuat??
dan taraaaaa....

hah...
nampak tak??
muka siapa yang ada dekat kuku katy perry tu???
cantik lagi eksklusif uollsss...mampu???

Hafiz: ada sesiapa yang nak challenge Katy Perry??...kih3

~Siti Nurhaliza "Terbang" - Siti Situ Sana Sini...COMEL...!!!~

alahai...
macam mana laa Datuk K tu tak cair dengan Siti..
dengar je laa dia cakap dalam lakonan ni..
kelakar dan manja...
apa2 je laa siti ni....
sekarang terbang pulak...
sakit dah pipi ni ketawa...



macam tu je dia terbang???..kah3




Hafiz: dapat tidur dengan aman..kih3

~Siti Nurhaliza Belajar Silat - Kamekameha...COMEL...!!!~

Ingatkan nak tidur...
tapi sebelum tu nak dengar laa lagu siti..
mai feberet artish ni...
jumpa laa pulak video dalam SITI..rancangan dia tu..
dekat U tak sempat nak tengok tv..semua tv tu dimonopoli oleh peminat fanatik bola..!!!




sumpah COMEL kan??..!!!
nak ketawa..!!!
tak ganas langsung..kih3...





Hafiz: tak jadi nak tidur..kih3

Tuesday, May 3, 2011

~Fakta - Fakta Tentnag Kate Middleton


Hah..!!!..
nmpak tak gambar atas tu??
belum reda lagi kisah perkahwinan diraja ni hah...
fiz pon sempat wish tau...
tapi dia tak baca pon agaknya...kah3..

tapi masih ramai yang cerita tentang perempuan ni ha...
habis aku kena saman nanti kang..kih3

malam ni fiz nak cerita tentang fakta dia..
kalau ada orang yang dah baca..buat2 belum baca..kih3

- Anak palin tua dari 3 adik beradik
- nama sebenar Catherine Middleton..
- Ayah bekas Juruterbang
- Ibu bekas pramugari...
- Dari keluarga kelas menengah
- Keluarga berniaga barang2 acara dan pesta
- lahir pada 9 Januari 1982 di Berkshire, London
- Kate jumpa William di St. Andrews, Skotlandia pada 2001..tinggal satu rumah bersama kawan2 dia yang lain...
- April 2004..kali pertama Kate keluar bercuti dengan William, Harry dan Prince Charles di Swirtzeland
- Pernah putuskan hubungan pada tahun 2007,,katanya si willian ni sibuk dengan latihan tentera dia tu...
- Pernah dpat gelaran dari majalah di UK iaitu "Waity Kaite" sebab perkahwinan dia hampir gagal..
- Tak suka dibandingkan dengan Princess Diana...siapa yang nak kan dibanding2??
- William melamar Kate di Kenya pada Oktober 2010
- Pihak istana umum tunang pada November 2010
- Guna pakai gaun dari Sarah Burton
- Berlangsung di Gereja Westminster Abbey, London
- Pada 29 April 2011
- Tamat penantian Kate selama 8 TAHUN nak kahwin..lama tu??
- Akan menetap di North Wales..tempat kerja william iaitu Jabatan Tentera Diraja..
- dan sekarang menerima gelaran "Duchess of Cambridge"


fuhh..!!
penat taip banyak2 ni..
hah..
dah habis baca??
siapa kata orang Diraja hanya boleh kahwin dengan keturunan Raja je???~



Hafiz: berangan jadi Putera Raja jap...kih3

~Lagu Khas 'Kematian' Obama untuk Osama Laden ~

Selamat petang semua..!!
dan salam 1 auw..auw..auw....
hari ni relax sikit dari 3 hari lepas...
jadi menghilangkan ketegangan urat2 yang menengang tanpa urutan menyebabkan fiz menggekedah you tube dan segala mak nenek tempat video..kah3...

semenjak ni semua sibuk cerita tentang kematian Osama..
sampai ada yang siasat sama ada gambar tu asli laaa
macam-macam laa jadi...
dari 10 entri terkini akan ada 7 blog yang akan cerita tentang Obama dan Osama..
jadi fiz pon nak jugak...
tapi entri mengarut sikit...
kalau Obama baca blog ni rasanya sesuai kot lagu ni??
siap lirik fiz bagi...amek kau.!!kah3
untuk hilangkan stress anda semua...


jom layan..!!



Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal




amacam??
do you like it Obama???
hehehehehhee




Hafiz: petang2 ni sengal sikit..kih3

Monday, May 2, 2011

~Peraturan Di Bilik Air Awam...!!!~

Selamat Malam dan salam 1 auw...auw..auw..
hari ni sangat sibuk sebab dari pagi kerja masak je...
gila betul laa..
menu yang paling gempak adalah Ayam Kampung Golek dan Sos Seksi...
hah..!!..gempak tak???....siapa yang gigi tak kukuh tu jangan nak mimpi makan ayam tu laa...
yang sos dia tu tak tahu nak letak nama apa..kih3...
nak tengok gambar??
tak sempat nak ambil..
nak update ni baru teringat sebab terdesak dan kepenatan sangat maka lahirlah...
entri ini..!!!

hah..!!..amacam??
gempak tak peraturan dia??...
fiz pon geli jugak sekali pandang..kah3...
tapi peraturan yang akhir sekali tu meriah pulak...
seronok semacam je..kih3






Hafiz: penat....

~Video Clip Karma - Lagu Terbaru Faizal Tahir 2011~

Sedang godek - godek you tube..
rupanya dah keluar video clip terbaru Faizal Tahir ni...
lagu KARMA...boleh tahan sedap lagu ni..
hari tu ada dengar dekat radio...
video dia agak memuaskan...
tengoklaaa...



amacam???
first tu mesti pening sikit kan video dia sebab apa kena mengena dengan karma nye kan??
tapi akhirnya......








Hafiz: mungkin ada yang dah buat entri ni tapi fiz nak buat jugak..!!!

Sunday, May 1, 2011

~Pengumuman Kepada Rakyat Dunia..!!!~

Selamat malam dan salam 1 auw..auw..auw semua..!!
Olla to all the world...!!..erk???
dah..
saje nak merepek sikit2...kih3...
lawak tak??
hurmm....sengal..

hurmmm...amacam dengan tajuk entri hari ni??
gempak tak??
kah3...
saje cakap macam tu sebab fiz nak buat pengumuman ni..
apa??..
dah dua hari kot tak update blog ney....sebab fokus exam akhir....dan sebab sibuk nak balik rumah...
mana laaa sempat nak berceloteh dekat blog ney...
nak berblogwalking pon tak sempat..
nanti bila dah stabil sikit kehidupan dekat rumah ni fiz mulakan balik BW okey???

hurmm..nak buat pengumuman apa lagi ek??
setakat ni tak ada lagi laa..
mungkin jarang sikit nak update...
sebab sekarang dah jadi suri rumah..kah3...
ada maid dekat rumah pon membantu sikit je..kih3

baru balik semalam dan tadi pagi dah kerah tenaga buat sarapan...
nasib lunch kakak yang masak....
siapa kata lelaki tak boleh masak???
mungkin lebih sedap dari perempuan??
hehehehehe...ni bukan bias ea??,,,
tadi sarapan fiz buat nasi goreng kampung,,lempeng..orang putih cakap pancake...tapi cicah dengan sambal sardin....ditambah dengan jemput2 ikan bilis..dan semua dibuat oleh fiz...
percaya tak???..you have too...hah..!!..speaking London dah...
alaaa...lagipun senang je kan??...
semua orang boleh buat...

esok pagi pulak semua orang dah order goreng pisang goreng...
hurmmm.....terpaksa bangun awal la jawabnya esok pagi...
dalam masak ni kita kena enjoy baru rasa seronok memasak...
baca selawat banyak bila masak bila lorang makan rasa sedap..InsyaAllah...
kakak laa yang ajar petua ni...
=)






Hafiz: kadang - kadang kena terima kritikan =)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...