Sunday, April 17, 2011

~Kenapa???~

Selamat Petang dan salam 1 auw...auw..auw..
rindu nya nak tulis blog walaupun blog ni cikai je...
tak ada orang baca pon..kih3
semalam tak sempat nak update sebab jaga mak sepanjang hari di hospital...
mak kena buat operation dekat betis...buang nanah...
sekarang dah elok....
tapi kadang2 kan terpikir jugak takut pemergian dia nanti...
sanggup tak fiz nak hidup tanpa dia nanti ek???....
memang semua orang nanti akan pergi buat selama-lamanya tapi fiz belum sedia lagi nak tengok orang yang fiz sayang pergi dulu...
rasa baik fiz yang pergi dulu kan???...ni fiz fikir je...fiz ni waras lagi...bukan ada niat nak bunuh diri pon...huhuhuhu...

hah..!!...tajuk dekat atas tu saja je letak sebab tak tahu nak letak tajuk apa...kih3..
sebab hari ni fiz nak buat entri peribadi sikit..dah lama tak buat kan???..
kadang2 tak sanggup nak pendam lama2..penat...!!!
tak nak baca pon tak apa...
kalau dah baca tu senyap2 je...kih3...

hurmmmm...
nak cerita apa ek???
hah...!!!.final exam dah dekat...hari rabu ni fiz dah start dengan kertas CMP281...Communication Manegerial Process...tajuk subjek dia je dah gempak tau..huuhuu..
teringat pulak masa jawab exam lepas..gemuruh sungguh..yelaa..baru jejak kaki dekat universiti kan...cara exam dia berbeza dengan sekolah...selama 6 bulan belaja sem lepas dan jawab exam dengan bersungguh2..akhirnya fiz dapat keputusan dengan agak cemerlang...fiz sangat tak sangka dapat result macam tu sekali..sumpah...!!!...sedih tengok depan laptop ni hah....sebab result klua dekat emel...huhuhu....sedih sebab penat lelah fiz buat kerja selama tu berbaloi...sedih sebab course yang fiz pilih tak pernah salah walaupun ada tentangan dari beberapa ahli keluarga...sedih sebab fiz tak pernah dengar masa sekolah dari dulu lagi orang cakap TAHNIAH HAFIZ...!!!...masa sekolah fiz dipandang remeh...tak kisah siapa pon...fiz sedih sebab akhirnya dapat buat mak dengan abah bangga....hah..!!..korang sedih tak??...kih3

dari tu masuk laa sem 2 yang mencabar ni hah...macam2 sampai terlewat hantar esaimen...sem 2 ni banyak sangat buat kerja group...penat...sebab kita kena puaskan hati semua orang...fiz kena mengalah tiap masa...fiz kena "buli" dalam tiap kali kerja group...fiz penat tau tak kadang2...fiz tak pernah merungut tak pernah berkira walaupun sikit...tapi ada sampai 1 ketika hari tu fiz sampai sedih sebab kadang2 diorang ni lepas tangan...masing2 sibuk buat kerja individu dan fiz sibuk buat kerja group...sebab fiz ketua group,,fiz kena uruskan tiap masalah...dan kalo tak silap fiz ada naik suara dengan kawan2 sebab stress sangat...huhuhu...sorry ea u guys..!!!...tak bermaksud pon...

sekarang dah final exam sem 2...macam2 fiz dengar...fiz sedih dengan orang sekarang ni...tiap kali fiz buat kerja individu,,group,, even nak study kalo ada apa-apa mesti orang akan cakap "kau boleh laa..budak DL sem lepas..."....."kau hebat jadi tak perlu laa nak lebih2..."..."kau dah DL sem lepas,,kitaorang blom DL lagi..."...untuk pengetahuan semua...fiz pon tak sangka laa dapat tu...kalau boleh fiz nak semua kwan fiz dapat DL jugak...KENAPA nak salahkan fiz dalam tiap perkara yang dilakukan???....fiz doakan semua kawan fiz dapat DL kali ni..dan fiz harap tak ada lagi kata2 perbandingan dilontarkan lepas ni...korang semua hebat...

fuhh..!!!
penat taip ni..dah boleh buat cerpen..kih3...
ermm nak cerita apa lagi ek??
tu je kot setakat ni..
huhuhu...
korang pun malas nak baca panjang2 kan...
next entri je nanti...kih3










Hafiz: menengkan jiwa sambil makan coklat DAIM... =)

No comments:

Post a Comment

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...